Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky kočky,
všem děkuji za toho našeho chlapáka ![]()
VLADI:
není co říct jen že jsme tu všichni s tebou a babičce je nahoře dobře
Jen jsem si vzpoměla že jsme prožívali to samé když se měla narodit Sabinka akorát tenkrát umřel děda.
Holky nějak nám to utíká ten čas už bude říjen a nám to uteče ![]()
achoooj všechni,
tento týden jsem se ještě neozvala, páč mi není nějak dobře, pořád mě bolí žaludek, jsem příšerně unavená…fakt nevím co by to mohlo být a dnes jsem ještě vůbec nespala.
Teda maminky, ale nakecaly jste toho…dneska jsem v práci, ale asi to zabalím asi nemá cena se nějak přemáhat, když mi není dobře…
S těma plýnkama jste mě dostaly, zatím nic nemám, ale prohlížela jsem leták z intersparu a mají tam akce pro miminka, tak asi něco pořídím, mají tam i ty jednorázové podložky a vložky do podprdy.
Ad jména já jsem chtěla pro holčičku Kateřinka.
Včera jsem si MMB koupila pro prcka červenou mikinku se sobíkem na Vánoce, no nekupte to za stovku a prcínek celý vánoční…
, teda doufám, že už budeme doma ![]()
papa
Ahojte, teda, vy jste toho ale napsaly…
Dneska jsem bylana hřiby a doceladost jsem jich našla, tak mi je moje mamka usuší v sušičce.
Vladi - babička jistě na tebe kouká seshora a nechce, abys byla smutná…
Jak to vypadá se srazem? Já jen abych to doma včas oznámila. Přece jen potřebuju pohlídat ty tři trpaslíky doma.
Mě se taky zdá často o porodu a o miminku, ale samé hezké věci, tak se ještě nebojím. To teprve příjde, ta krize.
Ahoj těhulky!
Tak návštěvy jsme vyprovodili, tak je zase čas na prosinčátka
.
Měli jsme takovou malou oslavu, mamce bude příští týden 45 let, tak jsme to zapili … teda hlavně já ![]()
Díky za poznatky ohledně porodu KP, Milan mi včera taky „nadal“, že co bych chtěla riskovat, že císař je šetrnější ..... pořád věřím, že se prcek otočí, normálně by mi bylo líto, že nemůžu rodit ...... no, až to přijde, tak budu třeba mluvit jinak
![]()
Každopádně to přestávám řešit, počkám až jak to bude a pak poslechnu rady mého dr., fakt mu dost věřím…
Kitty , jj, taky jsem to četla, že když mají matky cukrovku, že se vyvolává porod v termínu, aby děti nebyly moc velké a když si píchají inzulín tak dokonce dřív, protože je „vyžilá“ placenta. Mě se to snad nebude týkat, já mám (zatím
) lehkou formu, a co mám glukometr tak vím, že občas můžu i zhřešit, že to zatím celkem v pohodě zvládám vyrovnávat ![]()
Bramburko , díky za info o Avirilu, nikdy jsem to nezkoumala, že je tam heřmánek je pro mě překvápko - holky, jak je prima mít v partě magistru
- no budu s tím olejičkem opatrná ..... teda raději koupím na začátek něco hypoalergenního …
Katko , jj, romantika pokračuje
....... je fakt, že Milan občas prská, že mu nevařím dost dietně (asi ho tam i bouchli do hlavy nebo co?!) ..... ale pořád samá pusinka ![]()
Sevco , že by se o Tebe pokoušela nějaká nemoc? No a ty výhodné nákupy ...... chápu ![]()
Marodi, a už jste všichni v pohodě????
Už nevím, co jsem chtěla… tak jdu kouknout na tu slíbenou tabulku ![]()
Zatím ahoj I.
ahoj povidalky,
s destivym pocasim na me prisel spanek, nejak se toho nemuzu zbavit … ne ze bych byla nejaka unavena, ale bavi me spat
![]()
vladi , uprimnou soustrast, kazdy odchod je tezky a clovek neni nikdy pripravenej na to, ze mu nekdo zmizi ze zivota
… ale bude lip, snad mas jen pekne vzpominky
no a jeste naposledy k tomu plenkovemu tematu tady …
chtela bych vedet k obycejnym latkovkam (na utirani miminka) - vite tedy o nejakych, ktere by byly povazovany za kvalitnejsi? kde se daji sehnat? a jak je to s cenami? (tj. kolik se plati za kus?) …
nojooooo mothercare … ta svetla kombineza byla sladka … chjo, ale ta cenovka ji nejak kazila
![]()
Kalinko , na toceni je casu dost, jinak drzim palce a rozhodne Ti moc fandim koncem panevnim alespon zkusit porodit (nebudou-li dalsi zname komplikace, coz doufam, ze nebudou), stoji to za ten pokus, verim …
hezky vecer vsem!
Ahojky ![]()
S těma jménama - já sama jsem narozená v listopadu a svátek mám v prosinci a je pravda, že jako děcku mi to dost vadilo (všechny dárky najednou a pak třičtvrtě roku nic
). Taky jsem si říkala, že to svému dítěti neudělám a stejně ho budu mít v prosinci
.
KalinkoIvčo je v něm azulen, což je výtažek z heřmánku. Je pravda, že dřív se tím mazali všichni, ale nové poznatky jsou nové poznatky…
http://5.uploadmirror.com/…05_48223.gif
http://sirmi.ic.cz/deti/38.gif
zabulienka - - / 30 let / 1 dítko / 8 let / TP 29.11. /holčička Emma * chlapeček Lukáš **
KalinkaIvča** - Ivana / 26 let / zatím nemá / TP 30.11. / KO 16.10. / chlapeček Honzík bramburka81 - Bára / 25 let / zatím nemá / TP 1.12. / KO 15.10. / chlapeček Matěj Inge - Kristina / 28 let / 1 dítko / 2 roky / TP 1.12. / KO 8.10./ chlapeček kitty25 - Petra / 29 let / zatím nemá / TP 4.12. / KO 18.10., UZ 2.10. / chlapeček Robin vladi1 - - / - / 1 dítko / 2 roky / 26.11. / TP 4.12. / 9.12. Terulka - Tereza / 28 let / 1 dítko / 6 let / TP 5.12. EvickaS - Eva / 28 let / 3 dítka / 9, 8, 4,5 roku / TP 6.12. /19.12. / KO 15.10. / chlapeček Adam jirabobes - Jiřka / 28 let / 2 dítka / 4, 2 roky / TP 7.12. / KO 8.10. / chlapeček Radovan Aluška - Alena /29 let / zatím nemá / TP 8.12. Knoflice - Kateřina / 29 let / 2 dítka / - / TP 8.12. Fazole - Žaneta / 28 let / zatím nemá / TP 11.12. / holčička Radka75 - Radka / 32 let / zatím nemá / TP 12.12. / KO 27.9. / chlapeček Sevca79 - - / 28 let / zatím nemá / TP 15.12. / chlapeček Alex MartinaSK - Martina / 29 let / 1 dítko / 8 let / TP 13.12. / 17.12. / KO 27.9. / chlapeček Jakubko Lena1 - Lenka / 29 let / zatím nemá / TP 17.12. / 4D UZ 14.10. Jitus1 - Jitka / 30 let / 1 dítko / 2 roky / TP 19.12. / holčička Klárka alla - Alena / 28 let / zatím nemá / TP 20.12. / KO 5.10. / holčička Terezka elle - Dáša / - / 1 dítko / 2 roky / TP 20.12. / holčička Simonka Safira - Monika / 38 let / 4 dítka / 19, 16, 11, 2 roky / TP 23.12. / KO 1.10. / holčička Sabika - Hana / 24 let / 1 dítko / 2 roky / TP 24.12. /31.12 / KO 17.10. / chlapeček Parfumela - Míša / 24 let / zatím nemá / TP 30.12.
http://sirmi.ic.cz/deti/56.gif
holčičky 5 : překvapení 6 : chlapečci 10
http://www.gify.nou.cz/…bory/507.gif
1. měsíc 4+3
2. měsíc 8+6
3. měsíc 13+2
4. měsíc 17+5
5. měsíc 22+1
6. měsíc 26+4
7. měsíc 31+0
8. měsíc 35+3
9. měsíc 40+0
Tak ještě jednou a lépe.....
jsem se překlikla a celý jsem si to smazala
.....
Sabiko , dneska jsem v lékárně zahlídla krém proti větru a mrazu od Nivey, tak třeba bude v zimě na pusinku dobrý ...... máte někdo zkušenost?
Ještě k těm plínkám na utírání ...... Radko , to o těch Kikko plenách jsem četla někde v diskusi, vlastní zkušenost nemám ...... koukala jsem teď na netu, porovnávala jsem Kikko pleny a plenky z Libštátu, jak o nich psala tuším Jiřka…
Kikko ----- Libštát
Výroba ------ česká ----- česká
gramáž ------ 122 g/m2 ----- 116 g/m2
materiál ------ 100% bavlna ----- 100% bavlna
okraje ------ 2 pevné, 2 šité ----- 2 pevné
cena 70×70 ------ 160 Kč/ 10 ks ----- 170 Kč/ 10 ks
No, tak si vyberte, přijde mi, že jsou stejný
(tu gramáž u Kikko plen jsem počítala - oni uvádí gramáž jedné pleny - tak snad je to dobře
, nejsem moc matematicky nadaná
)
Tak je asi jedno, co člověk koupí..... jo a Aluško , mají je většinou v každém obchodě s dětským zbožím (nevím jestli všechny „značky“
, nebo jdou objednat přes net:
http://www.alenkaobchod.cz/…0x70-10ks-1/
http://terezka.mimishop.cz/detail.php?…
Tak asi vše, zatím ahooj I.
Jště jsem si vzpomněla, dlouho tu nebyla Parfumela, tak snad je v pořádku ...... a taky MartinaSK tuším nedala o sobě po kontrole vědět .....
HOLKY, KOUKEJTE SE OZVAT
Víte, že máme být v těhu v klidu …
I.
Ahoj holky,
kalinko - díky moc za výzkum v oblasti plenek, taky v tom nevidím žádný rozdíl ![]()
bramburko - co máme mít doma v lékárně pro mimi?
odsavačka hlenů - vy zkušenější, máme rovnou koupit tu na vysavač, prý je fakt dobrá nebo stačí ta obyčejná?
a ještě bych měla dotaz, jestli si kupujete odsávačku na mlíko nebo to neřešíte až jestli to bude opravdu nutné.
Tak já mám zítro KO s ultrazvukem, už se moc těším. Navíc mě od včera pobolívá hodně dole, nevím, jestli se dítě otočilo a ručkama mi mačká močový měchýř nebo co to je.
Tak se mějte moc hezky a úspěšné nákupy a zařizování
holky, diky za ty info o plenach … vite nekde v praze obchod, kde je maji, nebo si je mam zase nechat poslat postou? ![]()
mejte se fajn!
""http://img207.imageshack.us/img207/8079/maramama003wu2.jpg:http://img207.imageshack.us/…ma003wu2.jpg
Krásné ránko všem,
jen v rychlosti zasílám své aktuální fotobříško ![]()
Ještě se ozvu papa
Dobré ráno holky.
To bude dneska den
.Jsem jak praštěná palicí.
odsávačka hlenů …já mám ten obyčejný balónek,ale řeknu vám,je to celkem horor odsávat miminko.Ono se mu to vůbec nelíbí a tak se brání a křičí.Já bych byla pro tu na vysavač.Ale mám smůlu.Martin tvrdí,že když jsme si vystačili u 2 dětí s tou obyč.,tak na to 3.nebudeme jinou kupovat.
odsávačka mateřského mléka …Já si myslím,že stačí počkat.Ono to mlíko (pokud je) se tvoří postupně.Většinou není potřeba ze začátku odstříkávat.Ale u Gabky jsem odstříkávala už v porodce.Takže každá rada drahá.Ta moje je,počkej na návrat domů.Pokud budeš potřebovat už porodnici odstříkávat,tak tam ti většinou půjčí,nebo poprosíš druhou polovičku ať ti ji koupí a donese.
Jinak já mám tu obyčejnou ruční pístovou.Stála do 200,– a byla jsem s ní moc a moc spokojená.
Ivčo
Já taky doufám,že se Ráďa otočí.Ale už tomu nějak přestávám věřit.A nejvíc stresuju s tím,že se mi třeba po císaři nevytvoří mléko (z jakéhokoliv důvodu) a já to poslední dítko nebudu kojit.
Já vím,je to předčasné,ale pořád mi to v té hlavě vrtá.Taky vím,že pro mimčo je nejdůležitější láska a je mu jedno jaké mlíko pije,ale…
No asi mi už pěkně hrabe. ![]()
No nic.Jdu hodit Kubu do školky.Pa pa J.
ahoooj........ ![]()
niekto ma tu zhanal...... ![]()
som v poriadku len sa mi nechce pisat…ale citam vas poctivo… ![]()
mozna sa to zmeni ked budem uz doma a nie v robote.......
![]()
dneska mam KO......takze potom sa ozvem ako som dopadla a co noveho......
![]()
Sevca......si kocka......
![]()
odsavacku hlienu mam obycajnu......s tym balonikom…pri mojom prvom dietati som nepouzivala nic a nic sa nedialo… ![]()
myslim si ze vela veci sa nafukuje ohladne nakupov na miminko a v podstate vobec tolko veci nie je treba...... ![]()
ale to je moj nazor.....
latkove plienky mam po dcere.....este tie kvalitne…ale su uz take sive ......a neviem ci ich vobec budem pouzivat,ci neskocim pri pamperskach..... ![]()
odsavacka na mlieko.......by som odporucala kupit az potom ked uz bude jasne ze inak sa kojit nebude dat len odsavanim.......
teraz su uz v kazdej lekarni alebo na nete…tak nie je problem hned kupit…a mat… ![]()
inak vsetkym co maju KO drzim place aby vsetko bolo OK.....
a tym co prezivaju nezavidienahodne situacie drzim palce aby rychlo prebolelo…
Ahoj
Tak jsme zase doma.
A zase začíná pršet. ![]()
Sevco sluší to to. ![]()
Zatím pa pa J.