PROSINEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14083
24.9.07 21:36

Ahoj holky,
omlouvám se, že nebudu reagovat adresně, ale jsem příšerně utahaná. V práci toho bylo děsně moc (příští týden už to bude dobrý), pak jsem letěla na masáž a ještě pro postýlku na poštu (hurá přišla v pořádku), manžel jí smontoval a ještě jsme rozdělávali skříň. Postýlka je nádherná, později pošlu fotku. Naše kočička už se do ní snažila dobývat, ale snad to nějak rozdejchá, že do ní nesmí.

Jířo - to je jasný, že druhý mimi bude holčička - odsouhlasilo nás to více, že?

Tak vám přeji dobrou noc a marodům ať jsou brzy zdraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1999
24.9.07 21:49

Ahojte,

tak jsem vás dočetla, je toho zase tóóólik :lol: :lol:

Látkové pleny , tak ty jsem nehledala podle značky, prostě jsem koupila takové, co měli. Ale nových jsem měla jen asi pět, jinak jsem dostala od kamošky po její holčičce klasický bílý pleny a osušky, pořád jsou jako nové a měkoučké. 20 kusů na podkládání a utírání mimča podle mě stačí.

Kosmetika , půjdu do Bubchenu, s tím jsem byla u Barunky spokojená. Sebamed nebo Babylove jsou taky dobré. Na prcku jsem používala nejdřív rybilku a bepanten, pak vždycky něco z lékárny, dobrý byl třeba pudr od Johnsona. U nás v porodnici radí mazat novorozeňata obyčejným sádlem, nějakou dobu jsem to dělala a Barunka měla krásně hebkou kůžičku :D

Radko , hurá, gratuluju k druhému dílu postýlky :wink:

Bramburko, Ivčo , jasně, velikost č. 2 je 3-6 kg. Vel. 1 bych koupila jedno balení, to stačí. Já je možná ani kupovat nebudu.

Holky, s dokupováním růžových věciček vám to fakt přeju :wink: Ale povíme si to za čas, taky jsem se těšila na klučičí oblečky… :lol: :lol:

Snad jsem na nic důležitého nezapomněla. Dobrou noc všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
24.9.07 22:14

Ahoj holky.
Tentokrát jsem tu jen na skok. :wink:

Látkové plínky .....Já jich mám teda dost.Kamarádka si myslela,že pod hlavičku a na utírání pusinky jí bude stačit 30ks a pak dokupovala. Já jsem od tchýně při Kubovi dostala 40ks a to už stačilo.Teď jsem si 10ks dokoupila.Přece jenom nějaké už vzali za své (mytí oken…apod.).
Prý jsou lepší z Libštátu.Tak jsem dala na radu a objednala je. :wink:

Radko ,taky gratuluju k došlému zbytku postýlky.
Tu holčičku ti přeju ( a ostatním taky) :wink: Mě to taky vyšlo. :wink:

Velikost plínek ta nejmenší stačí jeden balík (záleží kolik je v něm kusů).Já mám celkem 56ks plínek.To je hlavně do porodnice.Děti vážily při narození 3600g a 3650g.Pokud to bude vypadat,že bude mít mimčo 4kg a víc,tak by měla stačit ta velikost 2. :wink:

Před chvilkou se malý celkem mlel (jinak je to pěkný flegmoš),tak jsem klekla na čtyři a otáčela ho.Snad se povedlo.Uvidíme,kam mě bude zítra kopat. Už se nám to hodně rychle krátí.A mám z toho celkem strach.POPRVÉ!!!
No nic,zase jsem se rozepsala.
Dobrou noc všem.Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2696
24.9.07 22:43

Ahoooj těhulky :wink: Dozvěděla jsem se,že se na mě ptáte,tak vás jdu všechny moc pozdravit :) .Jak koukám tak už se vám to krátí tak už jen 2-3 měsíce a máte ty svoje pokládky na světě.Hrozně vám to přeju a myslím na vás :wink: .
Jinak u nás se všechno asi pomalu,ale jistě vrací do starých kolejí.Po zdravotní stránce už jsem asi taky celkem v pořádku a tak uvidíme možná se kolem listopadu/prosince začneme snažit o miminko,ale to je ještě ve hvězdách.To spíš jen tak předbíhám :wink: .
Zdárně u nás taky začala školní docházka 9.ročníku a já pomalu začinám pochybovat pro koho je to horší :lol: .Myslela jsem,že toho napíšu víc,ale bohužel musím uvolnit PC tak se nezlobte :(

Mějte se moc krásně užívejte si bříšek a dávejte na sebe pozor :)

Pa Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
25.9.07 08:48

Markét je super, že jsi se ozvala, tak moc držíme palce, aby miminko brzo bylo aktuální téma, ale hlavně, abys ty byla po fyzické i psychické stránce v pořádku.Určitě nám musíš dát vědět.

jinak plínky - látkové - jsem nakoupila různě, kvalitou mi všechny připadají stejné - prostě před 30 lety byly mnohem lepší, no uvidíme, jak dlouho vydrží. Mám jich asi 30ks.

plínky papírové - mám jeden ten malý balíček cca 28ks 2-5kg - ale do porodnice nepotřebuju nic, dávají tam plínky zdarma. jinak mi říkala kamarádka, že jí stačily 3 balíky 3-6 po 80ks, pak už přešla na ty větší, tak už taky budu kupovat ty větší asi tesco - ošahala jsem si tesco, huggies, pampers sleep and play - všechny jsou moc pěkné, liší se akorát v tom, že některé mají vzadu na zádíčkách tu gumičku - kamarádka mi zase řikala, že to malého tlačilo. no prostě budeme zkoušet a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3124
25.9.07 08:54

dobre ránko,

od rána som akási nervózna, idem na do poradne a aj na ultrazvuk, a konečne mi to vyšlo, že mám aj mužička doma, tak ide so mnou a dúfam, že uvidí tu našu " princeznu" :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
25.9.07 08:54

Ahoj holciny-maminy,

konecne mam chvii se ozvat … ale zase muzu jen zdesene konstatovat, ze jste nejak na milove kroky napred 8O :lol: :lol:

my konecne mame postylku, i kdyz jen obycejnou a objednanou matraci, taky chuvicka vcera dorazila postou, taky lehatko je, ale jinak se toho moc nezmenilo …
jeste jsem nevymyslela zpusob prani (lovela? neco eko? mydlove orechy?) ani se tedy nijak vyrazne nerozsirily rady toho, co bych mela prat … takze pres vikend vyberem kocarek (zkusime rychlou akci ;) ) a objedname autosedacku, pak zbydou z vetsich veci snad jen ty oblecky a prebalovak … snad jsem na nic duleziteho nezapomnela …
fusak Aesthetic je fajn, ale barvy vybereme az po kocaru…
plenky jsou taky velka neznama … ted v akci jsme nekoupili nic, je to jeste dneska… tak nevim, jestli nevymeknu a jeste se tam nestavim :) … stale jeste premyslim o pracich plenach, jednorazovky jen na vyjezdy etc … 1.10. je u nas nejaka prednaska o typech pracich plen, tak se na ne prijdu podivat, osaham to, rozmyslim a udelam nejake konecne rozhodnuti :)

jinak vam i detem vsem preji hlavne brzke uzdraveni, je to smula, ze je ted zrovna kazdy nejak nemocny, snad se nam to vetsine vyhne :(
a taky radostne zarizovani a obstaravani … pravda, nejak to leti … :! :!

Radko, fajn ze postylka je cela!

Mejte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
25.9.07 09:57

Dobré ránko! :-) My na Moravě máme krásné počasí, jak se máte v Čechách?

Markéto , hezké, že ses ozvala. My o tom moc nepíšem, ale myslíme na tebe určitě a taky doufám, že budeme moci brzy gratulovat.

Terko , to se dalo čekat. :roll: A já bych taky víc věřila vlastní dceři než cizí učitelce :wink:

Báro , jsi týden napřed, tak se snad nepobijem. Před 4 rokama byl jen jeden, tak doufám, že se polepšili. Jinak na Fifejdách má mít mamka všecko svoje - košili, vložky apod., i plínky pro miminko, dávají jen oblečky a to výměnu kus za kus (špinavé za čisté :idea: ), což mi někdy vadilo, když jsem šla ten den popáté …

Zabulienka , si to dneska užij :! Jenom mi ušlo, že čekáte holčičku. Všecko si nepamatuju … Jj, páreček by chtěl každý, ještěže si nejde vybírat, to by byla nuda :lol

Evi, Jiřko a spol. :arrow: do Ikea se mi moc nechce. :nevim: Hlasuju pro centrum, ale přizpůsobím se většině …

Aluško , ty mě vždycky zvědneš náladu, že jsi pozadu, jsme minimálně dvě, neboj, to doženem. Já teda po dvou dětech přeci jenom náskok mám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
25.9.07 10:04

Ahoj Markétko
Jsem ráda,že ses ozvala.Budu držet pěsti,ať to brzo znovu vyjde. :wink: Určitě dej potom vědět.Ju?
Přeju pevné nervy s tím tvým deváťákem :wink: .Jo,jo,je zrovna v tom telecím věku. :lol: :lol: :lol:
Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
25.9.07 10:16

Ahoj holky.
Dneska mám navařeno.Teda skoro,tak budu asi celý den čumákovat do PC. :oops:

Ahoj Katko
Souhlasím s tebou.Ta Ikea je pro mě přece jen z ruky. :wink:

Zabulienka
Nechtěla jsi náhodou překvápko? :lol: No rozhodně si to dneska oba na tom ultrazvuku užijte.

Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
25.9.07 14:52

Ahoj, jen v rychlosti, s tou Ikeou jsem to myslela tak, že je to jedno z málamíst, kam strefím, cose týče Ostravy. Ale když mi poradíte, dojedu i jinam. Dííky předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
25.9.07 15:30

no Moravo, jestli tam mate hezky, tak velka zavist … tady prsi a je pocasi tak na spani a ja se proto citim jak prastena palickou :) …

ale treba se to babi leto na chvili vrati, ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
25.9.07 15:31

jo a jen tak na okraj, byla jsem v mothercare … dneska poprve … a ty ceny detskych veci me opravu vydesily … 8O 8O 8O :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7678
25.9.07 16:08

Ahoj holky,
tak jsem vás konečně dočetla a můžu písnout,malá čeká na pohádky tak bude chvilku čas něco napsat.

Vrátím se rychle k ultrazvuku: Chtěli jsme překvápko a tak jsem srab,protože jsem podlehle Petrovi,kterej nakonec vyměk a řekl že by to nakonec rád věděl (prý z praktických důvodů :P prd byl zvědavej),no já jak už jsem psala tak už jsem tušila,ale tak mi to bylo jedno že jsem to nechala na Peťovi. Čekáme podle doktora na 150% KLUKA :D :wink:

Takže do seznámku přidáváme kluka,ale jméno bohužel nevíme a pokud máte nějaké pěkné návrhy tak prosím prosím poraďte. :roll:

Jinak Kitty - mě se zase neosvědčily u Sabinky vůbec Pampersky (protekla každá druhá a Sabinka měla pak zadeček samej pupínek)
Na to jsme vyzkoušeli Huggies a měla je až vlastně do nedávna a byla jsem spokojená maximálně,takže Huggisky nevzdávej,opravdu je miminko každé jiné.

K velikosti plínek-Sabí se narodila se slabými 2,8 kg a domů jsme šli 2,4 a tak jsme nejmenší velikost 1(2-5kg)měli dost dlouho 3 balíky z kterých mi zbylo 5 plínek,pak jsme měli 2 velikost 1 balík a 3 velikost měla absolutně nejdýl ty měla do 1,5 roka.

Látkové plenky-na Sabču koupila tchýně 60ks přežilo:výborně 20
ucházejíce 20
nepřežilo 20
dokupavala jsem teď - 10ks a máme 6ks pracích plenkových kalhotek(nějaká novinka sama ještě pořádně nevím jak to funguje 8O :oops: )

Terulko-to se dalo čekat že se tak úča zachová,ale to bych určitě věřila Akrimkovi!

Z kosmetiky jsme na Sabču používali jen vyjímečně NIVEU,jinak nic a na zadeček mi doktorka psala Pevaryl a neměli jsme problém.
Akorát teď nevím co na pusinku v zimě? :roll:

Tak a víc si vůbec nevzpomínám tak mi to promiňte.

Hezký zbytek dne,tady teda šíleně leje. :x

Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3124
25.9.07 16:22

tak kontrolu mame za sebou.

ultrazvuk dopadol dobre, mimi už je otočené hlavičkou dole a môže byť vačšie, bolo nám povedané, tak dúfam, že sa len pomýlil. a pohlavie naďalej nevieme, ja som sa len smiala .

dnes som strávila u lekárky 3h, 1,5 h som čakala kým príde lekár na ultrazvuk, lebo moja lekárka nemá v ambulancii a ďalšiu 1,5 h u svojej lekárky, ta mi pre istotu zabudla napísať dnešné hodnoty do teho preukazu. ale už mi vypísala nástup na materskú dovolenku, takže 15.10.2007 nastupuijem. už sa teším ako budem vegetiť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí