Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
omlouvám se, že nebudu reagovat adresně, ale jsem příšerně utahaná. V práci toho bylo děsně moc (příští týden už to bude dobrý), pak jsem letěla na masáž a ještě pro postýlku na poštu (hurá přišla v pořádku), manžel jí smontoval a ještě jsme rozdělávali skříň. Postýlka je nádherná, později pošlu fotku. Naše kočička už se do ní snažila dobývat, ale snad to nějak rozdejchá, že do ní nesmí.
Jířo - to je jasný, že druhý mimi bude holčička - odsouhlasilo nás to více, že?
Tak vám přeji dobrou noc a marodům ať jsou brzy zdraví
Ahojte,
tak jsem vás dočetla, je toho zase tóóólik
![]()
Látkové pleny , tak ty jsem nehledala podle značky, prostě jsem koupila takové, co měli. Ale nových jsem měla jen asi pět, jinak jsem dostala od kamošky po její holčičce klasický bílý pleny a osušky, pořád jsou jako nové a měkoučké. 20 kusů na podkládání a utírání mimča podle mě stačí.
Kosmetika , půjdu do Bubchenu, s tím jsem byla u Barunky spokojená. Sebamed nebo Babylove jsou taky dobré. Na prcku jsem používala nejdřív rybilku a bepanten, pak vždycky něco z lékárny, dobrý byl třeba pudr od Johnsona. U nás v porodnici radí mazat novorozeňata obyčejným sádlem, nějakou dobu jsem to dělala a Barunka měla krásně hebkou kůžičku ![]()
Radko , hurá, gratuluju k druhému dílu postýlky ![]()
Bramburko, Ivčo , jasně, velikost č. 2 je 3-6 kg. Vel. 1 bych koupila jedno balení, to stačí. Já je možná ani kupovat nebudu.
Holky, s dokupováním růžových věciček vám to fakt přeju
Ale povíme si to za čas, taky jsem se těšila na klučičí oblečky…
![]()
Snad jsem na nic důležitého nezapomněla. Dobrou noc všem!
Ahoj holky.
Tentokrát jsem tu jen na skok. ![]()
Látkové plínky .....Já jich mám teda dost.Kamarádka si myslela,že pod hlavičku a na utírání pusinky jí bude stačit 30ks a pak dokupovala. Já jsem od tchýně při Kubovi dostala 40ks a to už stačilo.Teď jsem si 10ks dokoupila.Přece jenom nějaké už vzali za své (mytí oken…apod.).
Prý jsou lepší z Libštátu.Tak jsem dala na radu a objednala je. ![]()
Radko ,taky gratuluju k došlému zbytku postýlky.
Tu holčičku ti přeju ( a ostatním taky)
Mě to taky vyšlo. ![]()
Velikost plínek ta nejmenší stačí jeden balík (záleží kolik je v něm kusů).Já mám celkem 56ks plínek.To je hlavně do porodnice.Děti vážily při narození 3600g a 3650g.Pokud to bude vypadat,že bude mít mimčo 4kg a víc,tak by měla stačit ta velikost 2. ![]()
Před chvilkou se malý celkem mlel (jinak je to pěkný flegmoš),tak jsem klekla na čtyři a otáčela ho.Snad se povedlo.Uvidíme,kam mě bude zítra kopat. Už se nám to hodně rychle krátí.A mám z toho celkem strach.POPRVÉ!!!
No nic,zase jsem se rozepsala.
Dobrou noc všem.Pa pa J.
Ahoooj těhulky
Dozvěděla jsem se,že se na mě ptáte,tak vás jdu všechny moc pozdravit
.Jak koukám tak už se vám to krátí tak už jen 2-3 měsíce a máte ty svoje pokládky na světě.Hrozně vám to přeju a myslím na vás
.
Jinak u nás se všechno asi pomalu,ale jistě vrací do starých kolejí.Po zdravotní stránce už jsem asi taky celkem v pořádku a tak uvidíme možná se kolem listopadu/prosince začneme snažit o miminko,ale to je ještě ve hvězdách.To spíš jen tak předbíhám
.
Zdárně u nás taky začala školní docházka 9.ročníku a já pomalu začinám pochybovat pro koho je to horší
.Myslela jsem,že toho napíšu víc,ale bohužel musím uvolnit PC tak se nezlobte ![]()
Mějte se moc krásně užívejte si bříšek a dávejte na sebe pozor ![]()
Pa Markéta
Markét je super, že jsi se ozvala, tak moc držíme palce, aby miminko brzo bylo aktuální téma, ale hlavně, abys ty byla po fyzické i psychické stránce v pořádku.Určitě nám musíš dát vědět.
jinak plínky - látkové - jsem nakoupila různě, kvalitou mi všechny připadají stejné - prostě před 30 lety byly mnohem lepší, no uvidíme, jak dlouho vydrží. Mám jich asi 30ks.
plínky papírové - mám jeden ten malý balíček cca 28ks 2-5kg - ale do porodnice nepotřebuju nic, dávají tam plínky zdarma. jinak mi říkala kamarádka, že jí stačily 3 balíky 3-6 po 80ks, pak už přešla na ty větší, tak už taky budu kupovat ty větší asi tesco - ošahala jsem si tesco, huggies, pampers sleep and play - všechny jsou moc pěkné, liší se akorát v tom, že některé mají vzadu na zádíčkách tu gumičku - kamarádka mi zase řikala, že to malého tlačilo. no prostě budeme zkoušet a uvidíme.
dobre ránko,
od rána som akási nervózna, idem na do poradne a aj na ultrazvuk, a konečne mi to vyšlo, že mám aj mužička doma, tak ide so mnou a dúfam, že uvidí tu našu " princeznu" ![]()
Ahoj holciny-maminy,
konecne mam chvii se ozvat … ale zase muzu jen zdesene konstatovat, ze jste nejak na milove kroky napred
![]()
my konecne mame postylku, i kdyz jen obycejnou a objednanou matraci, taky chuvicka vcera dorazila postou, taky lehatko je, ale jinak se toho moc nezmenilo …
jeste jsem nevymyslela zpusob prani (lovela? neco eko? mydlove orechy?) ani se tedy nijak vyrazne nerozsirily rady toho, co bych mela prat … takze pres vikend vyberem kocarek (zkusime rychlou akci
) a objedname autosedacku, pak zbydou z vetsich veci snad jen ty oblecky a prebalovak … snad jsem na nic duleziteho nezapomnela …
fusak Aesthetic je fajn, ale barvy vybereme az po kocaru…
plenky jsou taky velka neznama … ted v akci jsme nekoupili nic, je to jeste dneska… tak nevim, jestli nevymeknu a jeste se tam nestavim
… stale jeste premyslim o pracich plenach, jednorazovky jen na vyjezdy etc … 1.10. je u nas nejaka prednaska o typech pracich plen, tak se na ne prijdu podivat, osaham to, rozmyslim a udelam nejake konecne rozhodnuti ![]()
jinak vam i detem vsem preji hlavne brzke uzdraveni, je to smula, ze je ted zrovna kazdy nejak nemocny, snad se nam to vetsine vyhne
…
a taky radostne zarizovani a obstaravani … pravda, nejak to leti …
![]()
Radko, fajn ze postylka je cela!
Mejte se!
Dobré ránko!
My na Moravě máme krásné počasí, jak se máte v Čechách?
Markéto , hezké, že ses ozvala. My o tom moc nepíšem, ale myslíme na tebe určitě a taky doufám, že budeme moci brzy gratulovat.
Terko , to se dalo čekat.
A já bych taky víc věřila vlastní dceři než cizí učitelce ![]()
Báro , jsi týden napřed, tak se snad nepobijem. Před 4 rokama byl jen jeden, tak doufám, že se polepšili. Jinak na Fifejdách má mít mamka všecko svoje - košili, vložky apod., i plínky pro miminko, dávají jen oblečky a to výměnu kus za kus (špinavé za čisté
), což mi někdy vadilo, když jsem šla ten den popáté …
Zabulienka , si to dneska užij
Jenom mi ušlo, že čekáte holčičku. Všecko si nepamatuju … Jj, páreček by chtěl každý, ještěže si nejde vybírat, to by byla nuda :lol
Evi, Jiřko a spol.
do Ikea se mi moc nechce.
Hlasuju pro centrum, ale přizpůsobím se většině …
Aluško , ty mě vždycky zvědneš náladu, že jsi pozadu, jsme minimálně dvě, neboj, to doženem. Já teda po dvou dětech přeci jenom náskok mám ![]()
Ahoj Markétko
Jsem ráda,že ses ozvala.Budu držet pěsti,ať to brzo znovu vyjde.
Určitě dej potom vědět.Ju?
Přeju pevné nervy s tím tvým deváťákem
.Jo,jo,je zrovna v tom telecím věku.
![]()
Pa pa J.
Ahoj holky.
Dneska mám navařeno.Teda skoro,tak budu asi celý den čumákovat do PC. ![]()
Ahoj Katko
Souhlasím s tebou.Ta Ikea je pro mě přece jen z ruky. ![]()
Zabulienka
Nechtěla jsi náhodou překvápko?
No rozhodně si to dneska oba na tom ultrazvuku užijte.
Pa pa J.
Ahoj, jen v rychlosti, s tou Ikeou jsem to myslela tak, že je to jedno z málamíst, kam strefím, cose týče Ostravy. Ale když mi poradíte, dojedu i jinam. Dííky předem.
no Moravo, jestli tam mate hezky, tak velka zavist … tady prsi a je pocasi tak na spani a ja se proto citim jak prastena palickou
…
ale treba se to babi leto na chvili vrati, ne??
jo a jen tak na okraj, byla jsem v mothercare … dneska poprve … a ty ceny detskych veci me opravu vydesily …
![]()
Ahoj holky,
tak jsem vás konečně dočetla a můžu písnout,malá čeká na pohádky tak bude chvilku čas něco napsat.
Vrátím se rychle k ultrazvuku: Chtěli jsme překvápko a tak jsem srab,protože jsem podlehle Petrovi,kterej nakonec vyměk a řekl že by to nakonec rád věděl (prý z praktických důvodů
prd byl zvědavej),no já jak už jsem psala tak už jsem tušila,ale tak mi to bylo jedno že jsem to nechala na Peťovi. Čekáme podle doktora na 150% KLUKA
![]()
Takže do seznámku přidáváme kluka,ale jméno bohužel nevíme a pokud máte nějaké pěkné návrhy tak prosím prosím poraďte. ![]()
Jinak Kitty - mě se zase neosvědčily u Sabinky vůbec Pampersky (protekla každá druhá a Sabinka měla pak zadeček samej pupínek)
Na to jsme vyzkoušeli Huggies a měla je až vlastně do nedávna a byla jsem spokojená maximálně,takže Huggisky nevzdávej,opravdu je miminko každé jiné.
K velikosti plínek-Sabí se narodila se slabými 2,8 kg a domů jsme šli 2,4 a tak jsme nejmenší velikost 1(2-5kg)měli dost dlouho 3 balíky z kterých mi zbylo 5 plínek,pak jsme měli 2 velikost 1 balík a 3 velikost měla absolutně nejdýl ty měla do 1,5 roka.
Látkové plenky-na Sabču koupila tchýně 60ks přežilo:výborně 20
ucházejíce 20
nepřežilo 20
dokupavala jsem teď - 10ks a máme 6ks pracích plenkových kalhotek(nějaká novinka sama ještě pořádně nevím jak to funguje
)
Terulko-to se dalo čekat že se tak úča zachová,ale to bych určitě věřila Akrimkovi!
Z kosmetiky jsme na Sabču používali jen vyjímečně NIVEU,jinak nic a na zadeček mi doktorka psala Pevaryl a neměli jsme problém.
Akorát teď nevím co na pusinku v zimě? ![]()
Tak a víc si vůbec nevzpomínám tak mi to promiňte.
Hezký zbytek dne,tady teda šíleně leje. ![]()
Pa
tak kontrolu mame za sebou.
ultrazvuk dopadol dobre, mimi už je otočené hlavičkou dole a môže byť vačšie, bolo nám povedané, tak dúfam, že sa len pomýlil. a pohlavie naďalej nevieme, ja som sa len smiala .
dnes som strávila u lekárky 3h, 1,5 h som čakala kým príde lekár na ultrazvuk, lebo moja lekárka nemá v ambulancii a ďalšiu 1,5 h u svojej lekárky, ta mi pre istotu zabudla napísať dnešné hodnoty do teho preukazu. ale už mi vypísala nástup na materskú dovolenku, takže 15.10.2007 nastupuijem. už sa teším ako budem vegetiť.