PROSINEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16118
25.9.07 16:49

Sabiko - díky za rady ohledně plínek - hodlám vyzkoušet všechno možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11359
25.9.07 17:48

Ahojky!

Knoflice pozadu jsme 3 já taky skoro nic nemám. Něco málo oblečků po Akrimkovi + 4 nové. Postýlku mám po Akrimkovi, ale musim koupit novou matraci. Jinak Jsme bez kočárku, bez plínek i bez kosmetiky.
No vlastně mám taky vaničku u našich v kumbálu a lehátko mi dá kamarádka (jedno si koupila a jedno dostala).

Takže toho mám až nad hlavu. Navíc mám poslední dobou neustále takové prdlé myšlenky, že se určitě něco stane a já porodim dřív a nebudu mít nic připravené a moje dítě pojede domu asi nahaté, bez kočáru a bez autosedačky.
Takže až mi hrábne úplně, tak mě odvezou tady u nás do Bohnic. Ještě že to mám takovej kousek. :cry:

Aluško taky jsem byla dneska v mothercar. Hrozně se mi tam líbila jedna bílá kombinézka, tak jsem se koukla na cenu - 1779Kč.
A hrozně moc se mi líbí ty pletené svetříčky.

Markétko držim moc moc palečky, ať to příště dopadne lépe.

Zatim pa Terka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
25.9.07 17:51

Ahoj holky,
omlouvam se,že jsem se tu nějaký den neukázala.Bohužel jsem neměla moc náladu,babi nám v neděli umřela,ale takový je život.Ve čtvrtek má pohřeb,doufam,že to tam zvládnu.

Včera jsem byla na utrazvuku.Mimi je už otočené hlavičkou dolů,váží asi 1450g a další termín je už 26.11.Zítra jdu na kontrolu ke svému doktorovi.

Markýsku,jsem ráda,že jsi se nám ozvala,často si na Tebe vzpomenu.

Plenky,mam zatim dva balíky pampersek 3-6kg,pak asi přejdu na Tesco pleny.

Sabiko,jména to je pro nás taky oříšek,zatim vede Lucie a Ondřej,ale obě jména jsou v kalendáři blízko termínů porodu.Tak to budou mít za sebou narozky a svátek.

Mějte se hezky,ozvu se asi až po víkendu.Pa pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
25.9.07 20:01

Ahoj holky,
tak jsem před chvílí dorazila z práce a tak se ozývám.

Markýsek- to je dobře, že už je ti líp. Držíme palce ať všechno pěkně zvládnete

látkové pleny - Ivčo - já mám ty Kikko, bohužel jsem nikde nečetla že by byly špatné, tak jsem je koupila. Které jsou dobré? Kdyžtak přikoupíme 10 ks, máme 30 ks.

papírové pleny - tak abych ještě vyrazila koupit velikost 4-9 kg, jak vidím máte pěkné zásoby

zdravotnické potřeby - holky co kupujete - např. odsavačku hlenů, rektální rourku, teploměr, tampony do uší, léky??? Ještě něco?

Vladi - to je mi líto s babičkou, doufám, že smutek brzy přejde

Terulko a ostatní - všechno stihnete, je ještě spouta času:-)

Dnes mi přišel fusak a deka od aestheticu - mooooc krásný. Kitty ten tvůj je taky moc krásný, i kombinézka je k sežrání. Vložila jsem obrázek postýlky, tak se mrkněte :-)

Hezký večer, já jdu do vany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
25.9.07 20:03

Sabiko - gratulace k chlapečkovi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
25.9.07 20:34

ahoj holky, teda jak to tady čtu tu vaši výbavu - jen tiše závidím. My máme jen kočár a pár kousku oblečení. Dokonce nemáme pro naši holčičku ani vybrané jméno :( Opravdu nevím jak by se měla jmenovat… vždycky jsem si říkala že to bude renné nebo leontýna, ale teď jsem úplně v … Prostě je to fazole - chichi a tím je to pro nás vyřešené
Máme asi 15 snesitelných jmen, ale jak to dopadne a kdy se k tomu dostaneme to fakt nevím. Chtělo by to nějaké krátké bez R. Docela se mi líbí Lea, LauRa, a pak takové ty dlouhé jako Dominika, Daniela. Chtěla bych nejvíc Ágnes, ale to mi mužský zatrhl-jen vyvalil oči.

Nenapadá vás nějaké pěkné, zvučné spíše krátké jméno?

POKUD BY BYL SRAZ V OSTRAVĚ, RÁDA SE PŘIDÁM OSTRAVANDY

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
25.9.07 20:38

teď mi můj nejdražší nahlásil že o víkendu jdeme na inspekci, jeho dcera z prvního manželství bude mít mímíse o měsíc dříve-takže jdeme okouknout co by se nám líbilo :) Je fajn mít po ruce kámošku u které vidíte ten vývoj s měsíčním předstihem :)

takže pak snad na výbavě zapracujeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
25.9.07 21:42

Ahojky,

teda vy jste toho zas napsaly :)

Fazole- jméno pro holku je pro mě taky oříšek. Ale pravděpodobně to bude Daniela. Pak se mi líbí ještě Bára…Ale kvůli svátku v prosinci ji nedám. To by slavila v prosinci úplně všechno. Svátek, barboru, čerti, narozeniny a vánoce. Bylo by toho moc. :wink: . No a pak ještě Klarka se mi líbí..

Markýsku, taky jsem ráda, že je Ti líp a přeju vám brzy //.

Holky, je normální, když mě v jednom místě v pravo nahoře bolí břicho. Jako když to tam mám namožený či co. Nebo jako když mě pálí kůže. K dr. jdu až př.týden..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
25.9.07 22:02

Ahoj těhulky!

Budu reagovat jen krátce, dneska mám za sebou kontrolu, cvičení a běhání kvůli konci v práci, tak mě to nějak zmohlo.

Markýsku , doufám, že srdíčko brzy přebolí a budete se brzy zase těšit z pokladu v bříšku!

Vladi , s babičkou mě to moc mrzí.....

Leno , s tím Ti neporadím, snad někdo zkušenější :wink:

Sabiko , taky gratuluju k chlapečkovi! Další fotbalista do týmu :lol: Snad zítra se vrhnu na tabulku, tak Ti ho tam hned připíšu…

Jméno pro holčičku ..... u nás neřešitelný problém, naštěstí to nemusíme řešit … mě se líbí jména jako Anna, Ela, Ema, Veronika, s Milanem jsme se ještě jakš takš shodli na Klárce, Sáře … no, ještě že Honzík je jasný :lol:

JInak na kontrole - průtok pupečníkem fyziologický, prcek má asi 1500 g, no a zatím jsme koncem pánevním :roll: ..... říkám si, že je ještě čas, budu cvičit kočičí hřbety a za tři týdny uvidíme...... Nevím, pokud by se Honzík neotočil a měl přiměřenou váhu, možná bych zkusila rodit KP, a až kdyby to nešlo, tak císaře..... ale ještě uvidím…

No, rozepsala jsem se víc než jsem chtěla, jdu do hajan, zítra snad bude víc energie.

Dobrou Vám i mimískům..... I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
26.9.07 06:59

Dobré ránko, maminky :-)

Vladi , upřímnou soustrast.

Fazole , my měli jasno se jmény jen u té první, u té druhé už to bylo horší a teď to ani neřešíme :! Uděláme to jako pan premiér, na sále se spontánně rozhodneme :lol: :lol:

Vy máte tolik látkových plínek? Já hodlám s 60ks vystačit i na přebalování :! :oops: Tož, ale když už jsem to jednou zvládla …

Zabulienka , tak překvápko nakonec bude :!

Hani , gratulace k párečku, když už je to 150% :wink:

Terko , mě taky někdy napadají hrozné věci, jako třeba že se nepovede porod, hlavně večer … Ty obavy taky narůstají s počtem těhotenství, v prvním mě ani nenapadlo, že by se něco mohlo stát. No, co by pak řekla Safira, nevím :roll:

Ivčo , doma pořád romantika? :wink:

Leno , jak píšeš o tom píchání a napínání, tak možná jsem měla to samé, tak před měsícem. Teď to přešlo, samo. Když jsem o tom říkala dr., tak to nijak nekomentoval …

Přeju hezký den, ačkoli Češi nám tu prý zase posílají déšť :roll: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
26.9.07 07:28

Dobré ráno holky.
Tak už nám tu prší. :cry: No nemohly jste si to nechat u vás v čechách?Naštěstí je to jen maličko-zatím.Ale to krásné babí léto mi bude chybět. Jdu hodit Kubajze do školky.Pak se ozvu. :wink:
Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
26.9.07 08:02

Dobré ránko!!

Sabiko gratulace k chlapečkovi :srdce: !!

Vladi je mi to líto s babičkou…

KalinkoIvčo gratulace ke kontrole!! Jo s tím Avirilem olejíčkem - ze začátku se už moc nedoporučuje, protože tam je výtažek z heřmánku (potencionální alergen). Třeba můj synovec byl na heřmánek alergický, vždycky se osypal. Ale krásně voní…

Včera jsem ještě nevydržela a poslala manžela znovu do Tesca pro ty plínky (akce byla do včerejška). Takže už máme velké zásoby… Doufám, že malému budou ty Pampers vyhovovat.

Tak se loučím, utíkám do práce… (už jenom 3 dny a hurá na dovču :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
26.9.07 08:41

ahoj holky, tak pořád víc a víc se mi nechce chodit do práce, no už jen dva týdny, tak to snad přežiju.

Vladi - upřímnou soustrast, ať se brzo zpět naladíš pozitivně kvůli mimi

jinak jména - my jsme chtěli Natálku, ta je taky v prosinci, ale už bych to neřešila, líbí se mi taky Anna, Šárka, Klárka, Nela - ale záleží taky na příjmení…

Kalinko - já se teda musím přiznat, že bych koncem pánevním nerodila, přijde mi tam zbytečně moc komplikací a nechtěla bych, aby se mimi něco stalo. raději bych podstoupila císaře. Nicméně na otočení je ještě čas. kamarádka cvičila a otočil se. nicméně teď jsem se ještě dozvěděla, že pokud máš cukrovku, že pokud neporodíš v termínu, porod ti vyvolají v den, který máš stanoven na termín (teda aspoň v Praze se to tak dělá), docela mě to překvapilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4688
26.9.07 08:59

ahoj holky
vladi upřímnou soustrast, uvidíš, bude líp :)
Sabiko gratulace k hošíkovi
add jména: líbí se mi: Tereza, Aneta, Emma, Ella, Nela, Thea, Lea… :lol:
nad koupí plenek ještě vůbec nedumám, ale v sobotu nám dovezou nábytek do dětského pokoje, tak doufám, že přítel nebude bručet, vrhne se na to a začneme budovat hnízdečko pro mimíska :lol: přece jen se to zatraceně krátí.
Byla jsem včera na 3D, jenže malá nespolupracovala, hlavičku měla doslova narvanou dole mezi placentou a děložní stěnou a to co jsme viděli, vypadalo dooooost strašidelně :lol: příští týden další pokus, ale nejsem moc optimista, holt si počkáme do porodu.
krásný den
add Mothercare - už jsem to jednou psala, ale vážně, kdo můžete někoho poprosit v Anglii, je to tam daleko levnější…min. o polovinu, to samé NEXT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
26.9.07 09:38

Ahoj holky.
Už jsme doma a taky jsem vás dočetla.Toho teda bylo.

Sabika
Ahoj Hani.Gratuluje k chlapečkovi. :D

Terulka
Ahoj Teri.Prdlé myšlenky mám taky.Jako,že se neotočí a já pojedu do porodky s nohou mezi nohama.Nebo že nebudu mít mlíko.Že bude mít koliky a já to nedám nespat a ještě se starat o 3 děti.No a s blížícím porodem je to horší a horší.A nejhorší myšlenka je,že se něco u porodu pokazí.Celkem je sranda,že má občas podobné myšlenky asi i Martin.Už prohlásil,že se mi nesmí u porodu nic stát.Asi nám z toho pěkně hrabe. :lol:

vladi1
To s babičkou je mi líto.Uvidíš bude líp.
Jména blízko porodu bych neřešila.Martin má svátek v listopadu a narozky v prosinci a prý to nikdy nijak nepociťoval. Ráďa bude mít taky svátek 14.1.

Radka75
Ahoj Radko.Ze zdravot.potřeb,krom toho co jsi psala,budu mít takové ty maličké čtverečky.Vysají vodu z uší.A desinfekci na pupík,ale to zajde asi koupit Marťa cestou z porodky.Jinak mě nic nenapadá.

Fazole
Ahoj Žanetko.Holčičí jméno třeba Markéta,ale tam je r.Na srazu budeš samozřejmě vítaná. :wink:
Normálně ty budeš dříve babička 8O (i když nevlastní) než maminka. :lol:

KalinkaIvča
Ahoj Ivčo.Prvorodičky se prý většinou nenechávají rodit KP přirozeně,protože se neví,jak je to u nich s velikostí (průchodností) pánve.No a taky záleží na velikosti mimča.Někde jsem četla,že kluci nad 3,5kg jdou císařem,že prý hrozí poškození genitálií.Ale nebyl to článek od lékaře,jen v nějaké diskusi se to dost probíralo.

alla
Ahoj Ali.Tak to budu držet pěsti při příštím ultrazvuku. :wink: Třeba si to Terezka rozmyslí a ukáže se vám.

No,to by asi tak bylo prozatím všechno.Tak papa J. Ještě určitě dneska nakouknu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí