Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky ![]()
Tak jsme se teď vrátili z chaty… Rekonstrukce nám pěkně pokračuje, i když ještě zdaleka není hotovo… No a já jsem se vydala na hřiby. Roste jich fakt hodně, takže jsem si udělala zásoby na zimu
. Akorát mi po té dlouhé procházce zase popraskaly žilky na nohách a pěkně otekly
. Takže to vypadá, že s dlouhýma procházkama je konec.
kosmetika Já budu mít celou řadu Sebamed (dostanu od kolegyň z práce), je vhodná i pro alergiky. A na pusinku asi ten zimní krém od Bubchen. No a potom asi taky nakoupím ten Bubchen. A pak mám spoustu vzorků od všech možných firem, co jsem si pobrala v práci.
plenky Asi taky budu muset začít nakupovat… Mají teď do úterka akci na ty Tesco plínky, tak tam zkusím zajet.
Tak se mějte B.
Tak to jsem zase já. Jen jsem vám chtěla napsat, že jsme počítali výdaje za vsechny veci na mimi a jsme na 53 tis (už máme až na kosmetiku vše). V novinách psali 60 tis, když je všechno nové. My máme nové ty drahé věci - kočárek, autosedačka, postýlka, lehátko a zbytek ze sekáčů. Zase když to vše použijeme ještě na druhé dítě, tak pak už se dokoupí jen pár růžových věciček
a bude to pár babek ![]()
Tak se mějte
ahoj holky, tak ještě dva krásné dny a pak prý nastává výrazné ochlazení, tak si to musíme užít že? ![]()
plínky - jsem v pátek nastudovala na internetu varianty a paní mi v Globusu podala info o Huggies.
koupila jsem Huggies 2-5kg - newborn1 - těch 28ks, kdyby bylo potřeba do porodnice (balík 199)
Huggies Newborn 2 -3-6kg - větší balík 80ks (balík 299+ubrousky zdarma)
Pampers - 3-6kg - 2× (balík vyšel v Globusu na 329 a dávali ubrousky zdarma)
pak budu kupovat ty tesco fialové, jsou levnější a holky, co je používají říkají, že je asi vyrábí Pampers, protože jsou úplně stejné, výborné jsou prý i Babylove z DM. Jinak vím, že Jiřka už má zkušenost, ale trošku mě to zarazilo, že už má všechny zásoby, píšou, že na den je cca 9 plen, takže mi připadají moje 3 balíky ani ne na měsíc zásoba. Jinak mě paní informovala, že Huggies mají tu antialergickou vrstvu, tak tam snad problém nebude.
kosmetika - já počkám, co řeknou v kurzu, ale rozhodně se říka, že na začátku moc kosmetiky nepoužívat, takže dle rad kamarádek koupím slunečnicový olej v lékárně, mám Bepanthen a krém ze Sebamedu. Ostatní až později až to bude nutné a nebo přikoupím po poradě s dr. Nemám ani nic proti Johnson, ale je to parfemované /i když krásně/ a tam je lépe s vůněmi šetřit kvůli alergiím.
Téda, trvalo mi, než jsem všecko dočetla a stejně už jsem zapomněla, co jsem vám všecko chtěla! ![]()
Ivčo , na jak dlouho marodku se Milan chystá? Do prosince to asi nedá, co?
Seznámek super, taky chválím!
Báro , jaká je tvoje profese, že jsi deformovaná na léky? Stoptusin mi kašel pěkně rozjel, pak mi dr. napsala Mucosolvan, ale tím bych se v té první fázi zadusila. Fifejdy mají dobrou pověst ohledně vedení porodu a předporodní nadstandard je moc hezký, doufám, že bude volný, až tam dorazíme. Na šestinedělí nadstandard nechci, mám ráda společnost. Už jsi byla na exkurzi? Která porodní asistentka tam vede kurzy? Před 4 lety to byla vrchní sestra z oddělení šestinedělí a ta byla pohádková ![]()
Jiřko , jak je malé? Na rýmu ordinuju Vincentku. Teď jsem jim začala dávat i Jitrocelový sirup, preventivně, aby to třeba nechytily ode mě.
Evi , vy jste byli v nemocnici? Co říkáš na ten srazík, umíš do Ovy dorazit?
Fazole , to je fakt dost blbé, že máš omezit pití. Já ty 3l denně vypiju zcela snadno …
Radko , jak je v práci? Ještě vydrž, už to máš za pár. +- 14 dní je v termínu, nakonec může být těch 8 před 6 skutečných
Držím palce, ať dneska dorazí zbytek postýlky.
Terulko , držím palce, ať dá učitelka Akrimkovi pokoj. Nám se lehce radí na učitelku vletět … To teda udělej určitě, aby si uvědomila, že ti to není jedno, ale v klidu. Ona má totiž v ruce trumfy, i když se doba změnila, protože ve škole sedí tvůj kluk a ne ty. Prostě dej vědět, jak se situace vyvíjí, myslím na vás.
Nelákalo vás na tom 4D nechat si říct pohlaví?
No a pěkně mě děsíte těma zásobama plenek, kočárkama apod., i když ještě pořád jsem v relativním klidu. Martina je vybavená, že už si může dát nohy na stůl …
Já koupím akorát pár balení Pampers, po zkušenostech s Vendulkou … Antialergická vrstva na Huggies nám nějak nefungovala … Navíc jsem ještě pořád přesvědčená, že budeme prát
S tím X-landerem je to pěkná pecka - rozdíl 13000 na ceně
Prý je navíc polský
… Já jsem na nejlepší cestě pořídit si třetí polský kočár a nestěžuju si, naopak mě zvedá, když se šmahem odsuzují …
No mějte se … ![]()
Ahoj holky!
Tak v sobotu jsem dovezla od našich věcičky na mímoše, co jsem tam měla uskladněné po Akrimkovi. Uložili jsme to do takové staré skříně a bylo to od ní cítit. Tak to nejdřív přepírám v normálním prášku s aviváží a pak to vezmu ještě jednou v Lovele.
Už aby nám dodali tu komodu, abych to mohla postupně odpírat i v tý Lovele a začít ukládat, už se na to moc těším.
No s těma zásobama plínek mě trochu děsíte, já ještě nemám ani dostatek oblečení a vy už máte plínky.
Co se týče Huggiesek, tak s těma jsem u Akrimka moc spokojená nebyla, je to teda už doba co je potřeboval a třeba se změnily, ale co já si pamatuju, tak Akrimovi téměř pokaždé protekly.
Holky držte mi palce, dneska se chystám na tu učitelku, samozřejmě zatim po dobrym, ale důrazně. Dneska má konzultační hodiny. Švagrová mi poradila, ať tam jdu, když je bude mít, aby mě nemohla odpálkovat, že nemá čas.
Dneska jsou s dětičkama v ZOO, tak doufám, že dorazej v čas.
Knoflice lákalo a jak, ale jsem odhodlaná to vydržet, když už jsem to vydržela do teď, tak bych byla srab to vzdát a nechat si to vyzradit, ale je to boj. ![]()
zatim pa Terka
Ahoj, hezký den!
V nemocnici jsem byla s holkama, jedna zvracení a průjem a 39,5 teplota a druhá jen teplota, ještě trochu vyšší a nakonec z toho byla angína.
Fuj Fuj ještě, že už jsme doma, ale byli tam na nás moc hodní.
Plenky?? pomoc, tak to abych se začala snažit, mám jen jedny a ubrousky ještě nemám, jen část kosmetiky.
Srazík?? Jupí, do Ostravy jezdím sama, hlavně do Futura a do Ikey, tak bych dojela na 100%.
Jo ještě jsem chtěla - Terulko - s tou učitelkou, co jsem tady četla, to je teda fakt síla. Taky bych to tak řešila, poprvé v klidu, potom se uvidí. Asi mám holka nějaký problém sama se sebou.
Ahoj holky.
To nám toi pondělí pěkně začíná.
Sluníčkem. ![]()
Ostravský srazík …Pokud by se konal až tak daleko jako je Ikea,tak raději až odpoledne.Abych nemusela smýkat Gabču ještě šalinou.A nebo o výkendu? Ale kdo ví,jak to bude za týden a víc.Martin má najet zase na směny,tak nevím jaké bude mít šichty.Ani kdy bude mít volno.
Tak se to uvidí,až to bude aktuální,jestli budu moct dorazit.
Terulka
Kuba nám taky ty Huggies bezpečně pročůral.
Držím pěsti na konzultaci.
Katko dík za optání.Už se jí ta rýma konečně trochu spustila,tak už spí líp.Dávám jí Mucosolvan a do nosu stříkám Olynth.Ten jí ten nos uvolnil.Naštěstí nemá teplotu,tak je to v klidu.Dokonce ani není protivná. ![]()
Kitty25
Ahoj.No na den spotřebuješ asi 9 plín,ale jen ze začátku.
(měsíc nebo 2,už nevím). Ono nemusíš přebalovat po každém krmení,když je plínka skoro prázná.Jen v případě,že bude mimčo průtokové (po každém krmení se vykadí),tak jo.Třeba Gabka mi spala celou noc s jednou plínkou.V noci nekakala.Přes den jen jendou nebo 2×.Tak hned klesne spotřeba.
Samozřejmě,že neodhadnu úplně přesně kolik budeme nakonec těch plínek potřebovat.
A navíc,raději jedny dokoupím,než aby nám jedny malé zbyly.Co by jsem s nima pak dělali?Počítám s tím,že určitě nějaké dokoupím,ale už toho nebude tolik.A navíc třeba tentokrát nebudeme mít drobečka.Nám stačila velikost 4 (7-18kg) i v roce a půl.Některé mimča ji mají už někdy v roce.
Takže mojím odhadem se není dobré řídit.Každý má jinak velké děti,s jinak velkou dupkou,třeba s větším bříškem.......atd. Dneska jsem potkala kamarádku s 8.měsíční dcerou.A ta maličká váží víc než vážili moje děti v roce.A už používají plínky 4+.Jo,jo,každé dítě je jiné.
Ahoj Radko .A jak víš,že růžových?
![]()
Ahoj Fazolko ,to je dobře,že to není nic vážného.To já bych neměla problém pít míň.To už dělám
.Já snad nevipiju ani 2 litry.Ale když ono to nejde. ![]()
Už nevím,co kdo psal.Snad jsem na nikoho nezapoměla.
Jdu kuchtit.Pa pa J.
ahoj holky, s huggieskama mě neděste, snad to bude dobrý, holky si je chválí, co mají děti poslední dva roky, mají tam teď takové nohavičky. no prostě to zkusím a uvidím. Jinak Jiřko díky za info, to víš nezkušené ženské šílí…
![]()
polské kočárky vůbec neodsuzuji, vždyť to byl jeden čas šílený hit a pokud to někomu vyhovuje, klidně ať ho koupí. akorát teda myslim, že v Polsku bude stát tak o polovinu méně než tady. Jenom bych brala ohled na hmotnost.
Radko - taky myslím, že u druhého bude potřeba dokoupit růžové ne? to přece příště vyjít musí…
Jiřko buď optimista ![]()
Ještě jsem se chtěla zeptat, kdo organizuje severomoravský srazík, abych něco neprošvihla.
Ahojky!
Tak už je po konzultaci. Samozřejmě učitelka všechno popřela a řekla, že si Akrimek vymýšlí, no nic jiného jsem ani nečekala. Prý ho jenom tak pohladila pohlavě, no co jí na to máte říct. ![]()
Tak doufám, že tím, že jsem to nenechala odeznít se to urovná a příště už si to netroufne udělat. Jenom aby to nebylo ještě horší a ona si na něj nezasedla, to člověk nikdy neví co je lepší, jestli to nechat být nebo se ozvat.
Jsem z toho hrozně přešlá, protože Akrimek se mi tady zapřísahá, že mi nelhal.
Odpoledne se jdeme s Akrimem podívat na kroužek karate, chtěl by na něj začít chodit, aspoň někde zanechá tu spoustu energie co v sobě má.
Tak pa Terka
Tak jste me nakazili nakupni horeckou
Z poledni pauzy jsem si prinesla kombinezku na cestu z porodnice a balik plen maxi plus (pro Honzika).
O vikendu jsem byla sama doma a mela jsem toho fakt dost, navic dnes rano Honzik vstaval ve 4.45 ![]()
Ad pleny - minule jsem ze zacatku pouzivala pampers (navstevy nosily
), ted pokud nekdy zajedu do tesco, tak koupim rovnou ty jejich. Jo a spotrebu plen mame skoro porad stejnou jako pri narozeni cca 40 tydne.
Ad kocarek - hluboky mam deltim po Honzikovi (stejne ze zacatku rozhodne nebude moc mobilni, takze drahy kocar nepotrebuju) a na leto koupim nejake poradne golfky.
Radko75 - 53 tis., to je fakt husty
. Ja z tech drazsich veci bych chtela nejakou postylku dolu do obyvaku, jinak nic moc kupovat neplanuju. Honzik me podle me vysel max. na 12 (postylku i prebalovak jsme meli po znamych).
Kosmetika - Honzik trpi trochu na AE, takze jsme pouzivali hlavne olejicek z lekarny a na zadecek rybilku. Na pusinku koupim neco znackoveho v lekarne.
Mejte se, jdu jeste neco udelat a za hodinku bezim pro Honzika.
Ahoj holky!
Tak jsem dneska taky nevydržela a nakoupila ty plínky (2 balíky Pampers 3-6kg po 98ks - taky dávali zdarma ty kapesníčky, a 2 balíky Tesco 4-9kg po 68ks). Ještě přemýšlím, že tam zajedu znovu pro ty Pampersky, mají akci. Možná koupím ještě jedny Huggies a pak to všechno porovnám. Myslíte, že má cenu kupovat tu nejmenší velikost nebo stačí 3-6kg?
Katko Jsem lékárnice
. Na informační schůzku na Fifejdy jdu tenhle čtvrtek a příští týden asi začne kurz. A na nadstandart bych chtěla taky, snad se nepobijem
.
No nic, mám před sebou ještě asi 70 stran svojí rigorozky, zítra konečně tisknu a snad to do porodu stihnu… Dneska bude dlouhá noc…
Ahoj těhulky!
Taky se Vám zdá, že to hrozně utíká???? Zase další týden v háji..... a našim mimískům blíž. Pořád jsem byla v klidu, že je čas, ale jak to tady čtu, začínám mít skluz ![]()
Plenky ..... ještě nemám nic, chystám se koupit balení od každé značky (teda Pampers, Huggies, Tesco, DM Babylove), pak uvidím, co nám bude vyhovovat. Ještě počkám, jak bude prcek velký (jako podle UZ), že bych rovnou koupila ty č. 2 (tj. myslím od 3 do 6 kilo, ne?!) Nebo mám koupit i ty nejmenší????
Kosmetika ..... taky nemám nic, akorát zásyp od Avirilu, který mi mamča koupila a chodí si k němu čichat
. Jeslti budu kupovat olejíček, tak buď olivový z lékárny (mám ho i na břicho) nebo právě Aviril, mažeme s ním pacienty a uplně miluju tu vůni
Jinak na mytí budu kupovat asi SebaMed nebo Niveu, na Jonsona jsem taky neslyšela moc dobrýho, tak ho zatím vynechám, a časem uvidím.
Knoflice - no, s tou marodkou do prosince to asi nevyjde
… ale nestěžuju si, Milan je se mnou doma už dva měsíce a ještě nejméně tři týdny, měsíc asi bude ...... už říká, že je prostě se mnou těhotnej
… která těhulka se takhle má?!
Terulko , no to se dalo čekat, že to úča zapře
..... snad se chytne za nos a příště si to nechá od cesty, aby s ní Akrimek neměl starosti…
Radko , teda s tím rozpočtěm to je síla, já to teda moc nepočítám, ale asi se taky přiblížíme..... a to nekupuju třeba monitor dechu a lehátko… jo, a my budeme příští těhu taky dokupovat pár růžových věciček ![]()
Inge , prosím, ještě kontakt na Tebe (jeslti teda chceš), už mi chybíš jen Ty ![]()
Marodi, doufám, že už je Vám lépe!
Hezký večer! I.
KOukám, že jsem se trefila do stejné otázky s Bramburkou … co se týká velikosti těch plínek ![]()
A ještě mě napadlo něco..... k látkovým plenám, chci kopit jen pár (cca 20 ks) na ublinkávání, podložení atd., nevím jaký, je to jedno? Četla jsem, že plíny KIkko nejsou moc kvalitní že se po prvním praní rozpadají..... máte nějaké zkušenosti? Nebo existuje třeba nějaká gramáž, kdy jsou už kvalitní, jako třeba u papíru do tiskárny?
Díky za rady I.