Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky
kitty - já už ho mám k vyzvednutí, ale tento týden se asi pro něj nedostanu. Je fakt krásný. Jaké jsi koupila plínky? Já bych také něco koupila dopředu, ale nevím jak odhadnout velikost a taky každý říká, že je jich třeba vyzkoušet více, protože některé mohou mimiskovi vadit. Kupuješ newborn nebo velikost 1 a jakou značku?
Tak já dneska umyla okno v obýváku a vyprala koberec. Zítra mě čeká ložnice. Docela mě to i bavilo ani nic nebolelo, tak jsem moc ráda, že to budu mít z krku. Pak už mě čeká jen kuchyně.
Tak krásnou slunečnou neděli. Zítra už začíná podzim ![]()
Ahoj těhulky,
zase nestíhám, tak jsem tady na otočku ![]()
Milana už mám doma, nakonec je fakt ukecal a pustili ho v pátek domů, nebyl ani 24 hodin po operaci, ale řekl že si troufá, tak je doma. Sice mi v autě málem omdlel, protože mu dali na cestu ještě injekci na bolest, ale všechno jsme zvládli a už je dokonce i bez analgetik.
Má zafixovanou ruku, tak mě teď hodně potřebuje ..... tak si ho rozmazluju ![]()
JInak v bříšku nic nového, Honzík když se mu chce hezky kope, jinak spinká. Akorát jsem teď stála tři hodiny u žehlení… nějak se mi to nakupilo
… tak mě šíleně bolí nohy a trochu záda, tak se jdu natáhnout.
Všechno jsem dočetla … tak snad jste všechny v pohodě a případné trable (postýlka, doktoři, nemocné děti atd.) se snad rychle a v pohodě vyřeší.
Ještě jsem si vzpomněla..... Fazole se o té doby co psala o těch otocích tady nebyla, že?! Nepletu se? Snad je v pohodě!!!!!
Tak příště víc, krásný zbytek víkendu všem!
Ahoj I.
Ahojky,
jj, Ivco,asi tady Fazole nebyla. Tak snad je v pořádku…!!!
A taky vzpomínám na Markýska…
. Snad už jí je trošku líp…
Dobré ránko,
to jsme si dneska zase pospali, Baruš nás vzbudila už v půl sedmé
Tak už se mi v tlakáči vaří maso na polívku, manžel vyrazil na ryby a já se půjdu natáhnot k telce ![]()
S tím doktorem už jsem to nějak vstřebala, děkuju všem za podporu. Ona ta doktorka byla fakt moc milá a vstřícná, tak prototo ten šok ![]()
Taky jsem myslela na Fazoli, že se tu neukázala. Snad se brzy ozve.
Kalinko , tak se o manžela pěkně starej
doma mu bude líp než v nemocnici. Jinak já žehlím od začátku těhu vsedě a je to lepší, záda nebolí.
Kitty , jaký jsi kupovala pleny?
Radko , pleny jsou rozdělený podle váhy miminka, já třeba Barunce dávala velikost č. 1 (Newborn) jen v porodnici, pak jsem přešla rovnou na č. 2, to je tuším od 3 do 6 kg. Už si pomalu dělám zásobu. Občas i u nás v malých obchůdcích mají akce, takže už mám 3 balíky od vel. 2 a 4 balíky od vel 3. Kupuju Pampersky a doufám, že na ně malá nebude alergická
Barunce jsem je od narození taky dávala, později už jsem to střídala. Je dobré mít zásobu, ono to pak rychle mizí
Do velkýho obchoďáku, kde jsou levnější, já se málokdy dostanu.
A postýlka snad v pondělí dorazí. S poštou mám taky zážitky…
Ještě jsem chtěla, že fotečky v galerce jsou všechny mooc hezké
![]()
Určitě jsem ještě něco chtěla, ale už nevím:oops:
Pěknou neděli všem!
Nemám čas vás dočíst, moc mě potěšilo, že o mě máte starost, jsem už skoro dobrá. Doufám, že se tu nic vážného nestalo a zítra se ozvu adresně. Hezký zbytek víkendu. Katka
Nepřihlášená Knoflice
Ahoj holky,
kalinko - to je fajn, že manželovi operace dobře dopadla a cítí se lépe
knoflice - bezva, že už jsi na tom dobře
jituš - díky za vysvětlení, asi to pojedu dnes omrknout do Tesca a něco nakoupím. Před Vánocemi asi už moc slev nebude. Doufám, že to nebude jako s cenami stavebního materiálu, kdy DPH bude od ledna také vyšší, ale ceny už zvedli teď, protože všichni nakupují jak blázni.
fotogalerie - holky, nádherný fotečky, trochu mi je líto, že na 4D nejdu, ale manžel nechce a teď už by bylo stejně pozdě se objednávat.
Tak já dnes frčím na výstavu kaktusů, už mám seznámek, co potřebuji dokoupit a mooooc se těším. Manža mě tam odveze a pak funguje jako nosič mých úlovků
Je moc hodnej, no včera jsem s ním byla na For Archu v Letňanech (5 hal), tak on dnes zase půjde se mnou ![]()
Tak krásný slunečný den
Ahoj holky.
Gabka se mi už druhou noc budí s pláčem.Asi se jí špatně dýchá.
Má nějak plný nos a když se chce vysmrkat,tak to v ní pěkně chrčí.Ale teplotku nemá.Tak teď čekám,jestli bude marod nebo jestli nemá nějakou alergii.Zatím to vypadá,že má asi alergii na první pyly.Celé jaro je zahleněná a nic nepomáhá.Těžko se toho chudáček zbavuje.Příští rok s ní zajdu na alergologii.Teď to prý nemá smysl,protože se většinou do tří let nic neprokáže.Venku je hezky a já budu broučky (včera a zatím dneska byli moc hodní
) držet doma. ![]()
To jsou novinky z domova.
Plínky …Já mám takové.....
Nejmenší-newborn 2-5kg 2balíčky po 28ks (z DM babylove)
Potom Pampers New baby (to je velikost 2 -mini) 3-6kg 3balíky po 98ks(ty žluté)
Pampers midi (3) 4-9kg 4balíky po 90ks
Pampers maxi (4) 7-18kg 6balíků po 74(nebo 76)ks
To by snad mělo stačit až do konce potřeby.
To jsme nakoupili,když byly penízky navíc.Tak máme doma,kam se podíváme samé plínky.
Připadám si jako sysel nebo křeček. ![]()
Jituš ,já taky žehlím v sedě.
Ale bolestí kyčlí se stejně neubráním.Aspoň nebolí záda. ![]()
Ivčo ,moc toho svého maroda nerozmazli.Ať si na to nezvykne. ![]()
Jdu se kouknout co dělají děti.Zatím pa pa J.
Radko
Užij si to na výstavě
.Taky je mi líto,že jsem ani tentokrát nebyla na 4D ultrazvuku.Martin říká,že je to zbytečné,když malého za chvíli uvidíme naživo.Tak jsem ho aspoň přiměla,ať nahrává normální ultrazvuk.No je to hrůza.Jak mu děti lezli na klín a zase dolů,tak na tom videu není skoro nic vidět.Fotka z ultrazvuku taky nebyla,protože tím jak „sedí“má kolem hlavy moc vody,pořád si tam strká ruce…atd.Bylo to celé takové nezřetelné.Ani vidět pořádně nebyl.Jen jsem na chvíli zahlédla,že bude mít pusinku a nos jako Gabka.Jinak nás nechává napnuté jako strunu a nechce se nám ukázat.Tak asi budeme mít překvápko.Jistě víme jen,že je to kluk. ![]()
Holky.Moc pěkné fotky.V galerce myslím. ![]()
Pa pa J.
ahoj holky, děkuji za starost. Takže otoky jsem konzultovala telefonicky. nemělo by to nic závažného být. Měla bych upravit hlavně pitný režim. Jsem zvyklá v noci pít a to bych neměla, taky mi doktorka řekla, že pít 3 litry denně- tak jak se všude píše - je naprostý nesmysl, roztahuje to žaludeční stěnu a člověk má pak pořád hlad, protože je žaludek vlastně zvětšený a prázdný.
Navíc mám spát tak, abych si vůbec na těch rukou neležela, tak to opravdu nevím jak vymyslet
Na bříšku to nejde (mimis okamžitě kope a vzteká se), na zádech nemůžu dýchat a na boku si ležím aspoň na jedné ruce - že bych zkusila na hlavě?
hezký den všem, jdu dočíst co tady přibylo
Ahoj holky,
tak já jsem nebyla nemocná ani nepamatuju…!!! A teď mám pěknou rýmu a kašel. Vždycky, když na mě něco lezlo, tak jsem si šoupla pár paralenů a teplý čaj a bylo vše ok. Ale teď??? Nevím co můžu a co ne! Ale asi nic, co? A může to nějak uškodit miminku? Ta nemoc myslím…
Tak já mám doma zatím jeden balík plenek… A jak vás tak čtu, tak musím postupně dokupovat!
. A ť máme zásoby.
Krásný sluníčkový den,
Leni, to je pech co s těma nemocena, teď je toho všude hrozně moooc, taky se bráním zuby nehty. Na léky se většinou zeptám v lékarně, mívají přehled co se může.
Ivčo pěkně se o manžílka starej, znáš to, jak je to s chlapama, mají rýmečku a už umírají ![]()
Jiřko - ty už máš teda pěknou zásobičku plínek, já teda zatím nemám vůbec nic… ![]()
Dnes jsem byla ráno s manžou plavat a potom mi kamarádka dovezla na dvě hodinky na hlídání osmiměsíčního chlapečko a bylo to moooc fajn, byl zlatej ![]()
Teď jsem dodělala obídek, uklidila a jsem fakt vyřízená, ale venku je mooc hezky, tak bude asi ještě nějaká prochajda.
Taky jsem myslela, jak se má asi Markétka…, snad už je jí líp ![]()
Jinak se všechni opatrujte papa
Ahoj holky.
Venku je moc krásně.A já sedím doma
. A už to dávno nejsou broučci,ale lumpíci.Pěkně si hrají,to jo,ale o nějakém úklidu nemůže být ani řeč.
Jo,jo.i to jsou slasti rodičovství.
Pa pa j.
ahojte..... ![]()
tak ja uz mam skoro vsechno kupene.....skoro vsechno vyprate a vyzehlene pre mimi.......ostatne budem ked uz budem doma na MD..... ![]()
aby som sa nenudila........ ![]()
uz mi treba len kozmetika a plienky.......
len sa rozhodujem aku znacky kozmetiky mam zobrat...............
![]()
vy aku berete???? ![]()
pekny zvysok nedele prajem..... ![]()
Ahoj Marti
Já mám na koupání dětskou koupel Johnson&Johnson. Na mazání taky J&J nebo jen obyčejný Aviryl (či jak se to píše).Na ven na pusinku proti chladu Bübchen.Proti bolení bříška taky Bübchen. Jinak nic. Jo,ještě na dupku Bepanten (jen v nouzi,kdyby zadeček zčervenal) a ještě něco.Zase jsem zapoměla název.Už jsme to tu jednou probíraly.
Pa pa J.
Ahoj holky,
tak výstava výstava byla nic moc, no byl to už poslední den, takže jen pár zbytků
No aspoň jsem ušetřila penízky. Pak jsme zajeli to Tesca a koupili 1 balíček plínek newborn pampers a 4 balíky Tesco plínek mini 3-5 kg. Ještě chci koupit nějaké pampers nebo huggies mini. Ty tesco plíny jsou prej dobrý a měli na ně akci za 200 Kč 80 ks. Pak jsem vařila králíka na smetaně s knedlíkem - mooc dobrý. No a poté jsem umyla zbývající okna, záclony, vyluxovala a večer ještě vyperu koberec v ložnici a mám hotovo. Hurá.
kosmetika - já asi koupím Bubchen, četla jsem samou chválu. Známí mažou olivovým olejem a taky bepanthen - ten je na opruzeniny i bradavky, tak se neztratí
Fazole - a co se nějak vypodložit polštářema, abys byla trochu na zádech a trochu na boku a pod ruce taky polštář. Já teda na zádech spím docela často, dýchá se mi dobře. Snažím se na boku, ale často se v noci probudím a jsem na zádech, no snad to neva
nachalzení - já si taky koupila dnes propolki, pro jistotu. Trochu mě v krku škrábe, je to všude spousta a lidi v tramvajích prskají. Už abychom byli doma.
tak se mějte krásně