Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj těhulky!
Tak nám to zase uteklo … ale těším se příští týden, má být teplo a hezky, prostě znova babí léto
Tak to vypadá, že to s tím oblečením co mám vydržím, až se pak chladí, vytáhnu rovnou kabát, teda doufám, že se do něj vejdu ![]()
Vladi , že zdravíme manžu a držíme pěsti na tu artroskopii, musí se nám ti chlapci dát do kupy, než se miminka narodí, viď?! No, aby byli fit a mohli nám hodně pomáhat ![]()
Radko , tak co, oslava se vydařila? A bylo to se vším všudy?
No, ono s tím bříškem je to fakt sranda, taky si připadám jak tank a než se otočím do té správné polohy, aby to vůbec šlo …
![]()
Zabulienka , teda posličky ..... no jo, jak píšou holky, už to máme za pár ![]()
Masáž hráze - probíraly jsme to ve cvičení, prý je to dosti bolestivé, ale zase se ty vazy tam hezky uvolní, asi to má něco do sebe, taky to asi zkusím (jestli se teda prcek otočí), uvidíme, třeba to bude prima předehra
a četla jsem chválu na olejíček od Weledy, ale prý je dobrý i olivový olej.
Čaj z maliníku - prý se má pít se souhlasem lékaře, bude to s dr. konzultovat?
Tak, jdu na tabulku a taky Vám znovu pošlu dontakty (doplněné), akorát chybí Inge, jinak jsme všechny.
Vítám „ztracenou dceru“
..... Míšo , hlavně že je všechno v pohodě, držím pěsti, ať všechno s bývalkou rychle a definitivně vyřešíte. No, úklid po oknech budeš akorát dirigovat, taky dobrý no ne?!
Zatím ahoj I.
tak že by už poslíčky, ale riadne ma to vystrašilo, hneď som kontrolovala čo máme prichystané a napísala som si aj zoznam čo ešte treba.
A všetko kupim ešte tento týždeň, až som kľudnejšia.
Môžete mi poradiť nejaký návod na masáž hrádze? Vyskúšala by som to.
Zabulienka , nám radila sestřička na cvičení - prý vložit 2 prsty do pochvy jako směrem k hrázi a pohybovat s nimi zleva doprava za současného tlaku (má to bolet, aby to mělo smysl). Když máš drahou polovičku pryč, tak bych to asi zkusila palcem.....
Snad jsem to napsala pochopitelně, když tak holky dopíší zkušenosti…
I.
http://5.uploadmirror.com/…05_48223.gif
http://sirmi.ic.cz/deti/38.gif
zabulienka - - /30 let/1 dítko/8 let/ TP 29.11. /holčička Emma * chlapeček Lukáš **
KalinkaIvča** - Ivana/26 let/zatím nemá/ TP 30.11. /KO 16.10./chlapeček Honzík bramburka81 - Bára/25 let/zatím nemá/ TP 1.12. /KO 15.10./chlapeček Matěj Inge - Kristina/28 let/1 dítko/2 roky/ TP 1.12. /KO 8.10./chlapeček kitty25 - Petra/29 let/zatím nemá/ TP 4.12. /KO 18.10./chlapeček Robin vladi1 - - /-/1 dítko/2 roky/26.11./ TP 4.12. /9.12. Terulka - Tereza/28 let/1 dítko/6 let/ TP 5.12. /KO 17.10. EvickaS - Eva/28 let/3 dítka/9, 8, 4,5 roku/ TP 6.12. /19.12./KO 15.10./chlapeček Adam jirabobes - Jiřka/28 let/2 dítka/4, 2 roky/ TP 7.12. / KO 8.10./chlapeček Radovan Aluška - Alena/29 let/zatím nemá/ TP 8.12. Knoflice - Kateřina/29 let/2 dítka/-/ TP 8.12. Fazole - Žaneta/28 let/zatím nemá/ TP 11.12. /holčička Radka75 - Radka/32 let/zatím nemá/ TP 12.12. /KO 18.10./chlapeček Sevca79 - -/28 let/zatím nemá/ TP 15.12. /chlapeček Alex MartinaSK - Martina/29 let/1 dítko/8 let/TP 13.12./ 17.12. /KO 11.10./ chlapeček Jakubko Lena1 - Lenka/29 let/zatím nemá/ TP 17.12. /4D UZ 14.10., UZ 12.10. Jitus1 - Jitka/30 let/1 dítko/2 roky/ TP 19.12. /holčička Klárka alla - Alena/28 let/zatím nemá/ TP 20.12. /holčička Terezka elle - Dáša/-/1 dítko/2 roky/ TP 20.12. /holčička Simonka Safira - Monika/38 let/4 dítka/19, 16, 11, 2 roky/ TP 23.12. /KO 29.10./holčička Sabika - Hana/24 let/1 dítko/2 roky/ TP 24.12. /31.12/KO 17.10./chlapeček Parfumela - Míša/24 let/zatím nemá/ TP 30.12. /KO 15.10., UZ 5.11./holčička Agátka * chlapeček Adámek
http://sirmi.ic.cz/deti/56.gif
holčičky 5 : překvapení 7 : chlapečci 10
http://www.gify.nou.cz/…bory/507.gif
1. měsíc 4+3
2. měsíc 8+6
3. měsíc 13+2
4. měsíc 17+5
5. měsíc 22+1
6. měsíc 26+4
7. měsíc 31+0
8. měsíc 35+3
9. měsíc 40+0
Ahoj holky.. omlouvám se, že vám sem lezu, ale nedá mi to.. musím pozdravit kitty25
Tak, ještě jsem si vzpomněla .....
Aluško , už jsi byla na té přednášce o látkovkách? Půjdeš do toho? Jinak co se týká plínek na slintání, tak jsem se rozhodla, že objednám ty Kikko, přijdou mi všechny nastejno. A oni mají i ponožky, který mi ještě chybí, tak proto to objednám tam.
K teploměru - chystám se kupovat jen digitální (s flexibilním koncem), myslíte, že to stačí? Nebo zkušené maminy radíte třeba rychloběžku? Používá se to ještě vůbec? Nebo ušní teploměr?
A ještě se vrátím ke kojopodrsenkám, jak jste odhadovaly tu velikost? Abych nekoupila malé ![]()
Radko , tak co, malý se ještě neotočil? A cvičíš? Já teda jo, ale stále asi nic, ještě mi někdo radil - v naprosté tmě svítit baterkou na břícho, to svělo „táhnout“ po břichu od žaludku až dolů, prý se miminka otočí za světlem … ale to jsou takové babské rady
… ale říkám si, nic za vyzkoušení nedám, akorát si budu připadat jako cvok
![]()
A Jiřka ? Pořád to neřešíš? Nebo manža stále chce abys malýho otočila?
Jo, holky, kdo víte jména (i při překvapení - napíšeme obě), tak sem s nima, ať se nám tabulka zaplní
A Míšo , nechali jste si říct pohlaví? Nebo to bude taky překvapení?
Tak hezký zbytek neděle všem! I.
Ivčo my jsme si to chtěli nechat říct,ale nybylo to vidět.Holčička bude Agátka,chlapeček Adámek.Ale ten ještě není stopro,protože manža chce pořád Zděndu po něm,ale 99 % Adam.Tabulka super. ![]()
Jo a ještě mi prosím poradte aby se mi miminko otočilo musim nejak cvičit to pomáhá?A s tím masírovaním hráze se má začít od 32 týdne nebo už dříve?to víte mě ta čarodějnice v poradně nic nepoví a člověk se jí bojí zeptat,protože si pak připadá jak pitomec.Díky
Míšo , většina miminek se otočí samo, teď si s tím ještě nemusíš dělat hlavu. Kdyby bylo na tom dalším UZ koncem pánevním, tak bys mohla začít cvičit na přetočení miminka. Miminko by se mělo u Tebe teď někdy přetáčet hlavičkou dolů a tak zůstat až do porodu, ale definitivně by se mělo otočit do 36. týdne, pak se začíná (alespoň u nás) řešit způsob porodu. Ale víš jak, je to individuální, každá maminka/miminko to má jinak. Ty cviky jsou na čtyřech, říkala mi PA, že se „svěsí“ bříško a miminko tak má místo na otočení.
K masáži hráze - u nás PA doporučuje kolem 35. - 36. týdne začít masírovat.
Zatím ahoj I.
Jééé,ahoj Míšo .Už jses nám našla? To je fajn.
Ivčo já si myslím,že nejlepší teploměr je ten ušní. Nemusíš mimčo vyslíkat při měření.
Já ho nemám schválený,protože jsem prý 2 děti zmákli bez něj,tak teď je to zbytečná investice. Máme digitální. V porodce se měří rychloběžkou,ale tam je nevýhoda,že když mimčo začne tlačit,tak je měření na nic a musíš opakovat.
Polohu neřeším.Spíš si přeju,aby už zůstal sedět.
A Martina jsem už taky přesvědčila,že to tak bude lepší.
Dneska jsme se bavili,na který den si to necháme naplánovat.
No,prcek má ještě 3 týdny,pak dám vědět přesné datum porodu.
![]()
Kojopodprdy…To už si nepamatuju.Tím,že jsem teď dost zhubla (myslím před těhu),tak budu asi mít dobré ty po Gabce.
Ale asi bych si koupila jednu o kousíček větší než nosím teď.A pak bych viděla,podle toho,jak se mi nalijou prsa.A kupovala bych si ji raději až na poslední chvíli.Co když teď ještě prsa porostou? To nikdy bohužel neodhadneš.
Holky,já mám šííííílenou zácpu.
Už mi z toho fakt není dobře.
A to jím všechno,co by mi mělo pomoct.A nic.
Omlouvám se,ale potřebovala jsem si postěžovat.
Jdu žehlit plínky.
To mě baví.Pa pa J.
Ivčo tabulka je parádní
člověk může porovnávat, hlavně ta má holčička mezi samými chlapisky…
Máme tetu, které říkáme šamanka,je to naše poslední zdravotní záchrana když lékařská věda nestačí a ta mne pořád ale pořád přesvědčuje že to bude kluk - teda kdyby to tak fakt dopadlo, tak by ji snad museli upálit - chichi
Jinak nějakým zázrakem se cítím fyzicky lépe a dokonce mi všichni lichotí - možná že to bude tím. Ale psychika, začínám řešit co porod, a jestli to zvládnu - začínám se bát (ale snad to bude jen takové dočasné bojení).
Dneska jsme byli nakupovat, a přestože jsme se do teď docela drželi, tak ten můj milovaný mužský se dnes rozjel a vybíral oblečení - máme krásnou soupravičku se žirafami-úplná roztomilost a další strašlivě potřebné věci ![]()
tak se držte a Ostravačky ozvěte se!!!
Ahoj holky,
tak my dnes byli na výletě na zámku Zbiroh s citroen klubem. Pocasi bylo pěkné akorát se rozbilo jedno starší autíčko cestou. Hodinu spravovali, takže velké poždění a domů jsme dojeli až před osmou. zámek moc pěkný, uprostřed prohlídky mě chytly docela slušný křeče v podbřišku, pak už to bylo OK. Zabulienko - taky si myslím, že to byli poslíčci. Dr. říkal, že teď už je to normální.
Ivčo - díky za tabulku a kontakty. Ze včerejší oslavy nic nebylo
Manža dorazil v půl deváté, umyl se, snědl obložený talíř a 2 dcl vína a usnul jak špalek. Klasika, buď jsem grogy já nebo on. A s tím tankem jsi to vystihla ![]()
Prcek se možná už otočil , prý mám níže břicho a taky mi přijde, že kope trochu někde jinde. Cviky necvičím, nechávám to na něm, třeba se mu takhle v bříšku víc líbí
No uvidíme za 10 dní na kontrole.
Jiřko - uvidíš, že se nakonec otočí, tak se na to připrav
Zácpa - Co olivový olej 2 lžíce denně?
díky za rady ohledně masáže a maliníku, taky to budu zkoušet.
Aluško - neboj máš spousta času, já se snažím mít vše připravené jen proto, abych pak v 9. měsíci už mohla více odpočívat, ale času je ještě dost. Taky bude třeba obstarat vánoční dárky, tak to nechávám na listopad.
jméno - no my ještě definitivně nevíme, ale momentálně je favoritem Honzík
kojící a úlevový polštář - holky máte ho a je vám k nečemu? Na obrázku je, že se na to má odložit břicho, ale na to je moc tlustý. Mám ho tedy odsypat? Těšila jsem se na něj a musím říct, že zatím ho používám jen jako podložku pro notebook do postele, na to se hodí moooc skvěle. No snad ho využiji při kojení. Když jsme ho sepli do rohlíčku, tak je tam velká díra, takže mimi tím propadne asi 5×, což dle obrázku nemá. Tak nevím, asi z něj půlku odsypu.
Tak se omlouvám za dlouhý příspěvek. Holky piště často, nejlépe každý den aspoň zprávičku, ať víme, že jste v pořádku
Radka
Ahojky!
Tak si představte, že nám konečně přišla komoda a nemá jí odtamtud kdo odvézt a doma jí smontovat, protože tatínek nám odfrčel. Já věděla, že to určitě dorazí až tady nebude.
No tak budu muset zaplatit odvoz, tak doufám, že to nebude stát moc.
Jinak naše mimino je hrozně akční, pořád o sobě dává vědět, asi tam mám dalšího fotbalistu do party. Přád do sebe šťoucháme. Jak vystrčí nohu nebo ruku, tak do něj taky strčim a ono zase zaleze, je to docela zábava, s Akrimkem jsme se tak taky pošťuchovali.
Přeju hezkou noc a krásné sny pa Terka
tak holciny, na masaz hraze jsem nasla dvoje mirne odlisne instrukce … zavest (kousek) do pochvy palec a hraz masirovat ukazovakem a prostrednikem krouzivymi pohyby (jakoby proti tomu palci) zvenci (a tim palcem vlastne zevnitr)… a v knizce co ted ctu je: asi sest tydnu (tedy od cca 34 tydne) pred vypoctenym terminem zacnete masirovat a roztahovat hraz … k tomu pouzijte na zacatku jeden prst, pozdeji dva nebo tri, vsunte asi tri cm do pochvy, uchopte hraz a masirujte ve tvaru U lehkym tlakem smerem ke strevum (mysli konecnik
)… masirovat denne dve az pet minut … pouzivat jen tolik oleje, kolik se da vmasirovat, ostatni otrit … ale hlavne, urcite tlak, ale nemelo by to bolet, ne?
prijde mi trochu riskantni zpusobovat si pred porodem bolest v posevni oblasti … ale jiste jde spis o lehce neprijemny tlak nez skutecnou bolest … jinak panuje i nazor, ze pokud je to moc neprijemne, radeji nemasirovat, nez se s tim (a tak i detatko) stresovat … zacit uz ve 32tt mi prijde hodne brzy …
Ivco , na te prednasce o latkovkach jsem byla, sla mi z toho hlava kolem, kolik tech moznosti a systemu, znacek a materialu je, nakonec jsem se rozhodla vyzkouset par kousku plenkovych kalhotek (se svrchnimi) ruznych znacek, ktere mi byly sympaticke na omak a tim jak se bali, nejake zavazovaci plenky plus jdu i do te klasiky, takze ctvercovky (krome obyc bavlny zkusim i par kousku frote) … pristoupila jsem k tomu stejne jako Ty, takze uz jsem dnes rano objednala obyc pleny od Kikka a samozrejme od nich taky ponozky
, protoze mi presne jak rikas jeste chybely (krome tisice dalsich veci ![]()
Teplomer mame usni Braun, koupili jsme ho ve Statech pri dovce, byl levny (levnejsi nez tady), vsichni ho doporucuji, takze uvidime co to je zac
… … no a jinak souhlas s tim, ze podprsenku koupim az na posledni chvili, s tim, jak mi prsa narostla po prvnich dvou mesicich (pak se to zastavilo), muzu cekat cokoli - od toho co mam ted az po pekne melouny
![]()
jo a zitra jdu na podrobny utz … poprve, tak drzte palce, at jsou ty dulezite veci v poradku … jo a taky at vydrzime s tim prekvapenim a nerekneme si at nam to ukazou ![]()
juu to jsem napsala roman …
pekny vstup do noveho tydne!
Ahoj holky,
hezké pondělí,u nás už začína prosvítat sluníčko,tak snad bude hezky.
Ivčo,dík za kontakty.Do tabulky můžeš napsat jména Lucie a Ondřej,když by byla změna dam vědět.
Aluško,držim palce na UTZ,at je vše ok.
Radko,taky mě občas chytne křeč,ale většinou,když se prudce otočim nebo udělam nějaký prudký pohyb.Polštář používáme celá rodina,nejvíce asi manža
.
Teploměr máme digitální i rychloběžku,v porodnici měli rychloběžky.
Tak se mějte.Pa pa.