Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
tak jak se vám vyvedl srazík? Já jsem zvědavá, jestli se my pražandy ještě jednou sejdeme.
musím vám napsat jaký jsem měla děsný . Bylo to potom, co jsem si dala 2 jitrnice a na to banánky v čokoládě. Přijela jsem do porodnice a v přijímací místnosti seděli kromě těhotných taky prostitutky a bezdomovci. Dali mi pořadové číslo a řekli že rodím v 17.15, v 17.30 už rodí někdo jinej, takže si mám pospíšit. Volala jsem tedy manželovi, ať si pospíší, ale zvedla to babčika a řekla mi, že jí shnily všechny švestky a že je to děsná tragédie. Pak zavolali mého porodníka a ten místo informací o porodu si smažil vajíčka a to na kopírce a chtěl po mě, abych mu podala obracečku. Pak odešel a mě dali dřěvěnou desku na které byl obrázek mé dělohy a mimi v příčné poloze a jestli prý budu rodit normálně. Tak jsem chtěla mluvit s porodníkem a že prej je v Americe, a když jsem namítala, že jsem s ním mluvila před 15 minutami, tak mi řekli, že se mnou mluvit nechce, protože smrdím. Pak jsem se z hrůzou probudila a bylo mi docela špatně. Teď je mi to k smíchu, ale byl to děsněj sen
Nesmím na noc moc jíst nebo skončím v Bohnicích ![]()
Jinak u nás nic nového, už mi zbývá jen 14 dní vpráci. HURÁ. Tento týden dorazil monitor dechu a hudební pejsek (babička objednala pro prcka v Vánocům). Včera jsem byla na první lekci předporodní přípravy a probíraly jsem výbavičku - no každý se na to díval úplně z jiného pohledu, takže to byla velká diskuse
. Pak jsem šla na sraz z bývalýma spolužákama v VŠ a některé mé břicho dost vyděsilo
Ale taky už tam máme pár miminek, takže rozhodně první nejsem.
Tak jsem toho sepsala:-) Holky piště, je to tady dost mrtvé ![]()
Hezký víkend
Radko, naprosto super sen!
![]()
Máš pravdu, na to že je venku pěkně hnusně to tu nežije. ![]()
Já jsem dneska chtěla hrát na aukci o plíny a nejde mi to otevřít
nooo, kdyby o mě nebylo chvíli slyšet, tak se mi PC zbořilo úplně ![]()
Holky dobrou noc a hezký víkend ![]()
Tady jsem se ani nezkoušela přihlásit … ![]()
Katka
Ahoj holky.
Celé odpoledne jsem raději chodila po venku a obchodech.Tam sice ty bacily taky jsou,ale nějak ve větším prostoru než u nás doma. ![]()
Teď sednu k PC a fakt se dobře bavím.
![]()
Katko …jasně,že Kuba a ne Vincentka.
![]()
Radko
Mě se sice zdají různé kraviny,ale rozhodně vedeš.
Pobavil se i Martin.
Barčo
Ty knížečky už nedávají,ale dávají slevovou kartu. Taky dobrý. ![]()
Jak si přitopit ti neporadím.Když na to nepřijdeš,tak se aspoň pořádně oblíkej,ať neomarodíš.
To u nás je kvůli těm mým marodům,na můj vkus,až moc teplo.A pořád si stěžují,že jim je zima.
Ale v ložnici jsem si vydobila příjemno.Tam se mi na topení nesmí sáhnout. ![]()
elle
Ahoj Dášo (tuším).To asi záleží na porodnici.Třeba v Karviné se zaregistrovat nemusí.Stejně na poslední jednu nebo 2 kontroly budu chodit tam.
Epidural bych si dát nenechala.Aby ještě behem kontrakcí do mě někdo něco píchal
.On ten porod není zase až taková hrůza.
Však už víš. ![]()
Pa pa J.
Jó,ještě jsem zapoměla.
Včera cestou domů,když jsem vystoupila z busu, mi začlo tvrdnout břicho. Poprvé v životě a hned 3× za sebou. Dneska asi 2×,ale už o dost míň. To se dějou věci.Třetí těhu a nové pocity?
![]()
Pa pa J.
Tak jsem zase tady!!!!
Uvítání supr…
Srazík jsem vám jen tiše záviděla ![]()
Jinak pořád stejný,jsem jak vorvaň a sotva se plazím,dnes jsem vyrazila chvilku do práce do terénu,zkontrolovat klienty a docela jsem si to užila a odreagovala se. Už si připadám sama sobě divná,co mě dřív nebavilo a dělala jen v nejnutnějších případech tak mě teď uklidňuje ![]()
Opatrujte mimísky a sebe,hezký víkend papa
Aaaa, tady se nespí ![]()
Jiřko, mě taky tvrdne břicho až teď napotřetí! Obešla bych se bez toho. Co děti, jsou na tom líp? Dneska jsme vybetonovali ![]()
Elle odkud jsi? V Praze už jsi měla být zaregistrovaná od cca 7-8. týdne. Dobrý ne? ![]()
A já už jdu fakt ![]()
Ahoj Katko.
Už spíš? Na mě je ještě brzo.
Gabka už vypadá líp.Zato Kuba…Chudáček,takhle marod snad ještě nebyl.
Gratuluju.
Konečně hotovo. ![]()
Pa pa J.
Ahoj holky,
u nás nic nového,akorát nestíham.Tatka už je po operaci,snad to bude ok.Asi dostane taky nůž na krk jako manžel Kačky,ale nevim jestli bez fotbalu vydrží.
.
Radko,hezký sen,ale porodit jsi nestihla?
Bramburko,tu zimu Ti nezávidim,nám ted nešel kotel 2 dny a nic moc.
Je super,že vám srazík vyšel.Kolik vás nakonec bylo?
Dobrou noc.
Ahoj holky.
Děti se nám pořád v noci budí.
Chtěly by spát u maminky,ale to nejde.Aspoň v noci se chci vyhnout bacilům.
No aspoň si i Gabka zvykne nepřecházet do naší postele.Za pár týdnů tam nebude místo.
Ne,že bych plánovala,že bude Radek spát s náma.Ale znáte to......kolikrát i to největší předsevzetí selže. ![]()
Vladi …byly jsme 3 dospělé a 2 malé ženské.
Počítám ty,co už dýchají kyslík a chodí.
![]()
No nic,polívka se vaří,tak jdu ven.Je tam pěkně (i když chladno).Přiznám se......utíkám od marodů
.
Pa pa J.
Jiřko, no hotovo je jen prozatím, to je začátek, ale stihlo se, co se mělo. Naše holky taky rýmujou, Vendulka se vysmrká ráno, v poledne a večer, tak je to dobrý, ale Klárka smrká v jednom kuse. Já je prolívám Vincentkou a ráno jitrocelový sirup s echinaceou a vitaminem C. Ale mám v zásobě i zbraně těžšího kalibru.
Dneska bylo tak krásně! Ženil se mi spolužák, tak jsme jim byli popřát, jsem se dojímala. No, momentálně mě dojme všecko …
Před tím jsem umyla a vysála auto, čehož jsem pak litovala, protože mě rozbolely záda. Příště to auto umyju, až budu chtít porodit. ![]()
Holky kde všecky jste? Bára se učí a učí a co vy ostatní?
cauky holky,
tak jsem se tu chvili neukazala, vcera jsem slavila narozky s kamaradama, dneska u nasich (ale 30 az zitra ![]()
parada, ze vam vysel ten sraz, to se toho da probrat hodne najednou a i to, co by clovek nenapsal…
porad bojuju s vybavickou, jeste mi toho chybi dost a dost, ale uz se to lepsi … vyprane to samozrejme jeste neni … k tomu hned dotaz - precijen jste lepsi odbornice - perete i treba zcela novou kombinezu? zkratka vsechno? jasne, ze se trochu bojim, ze se mi to srazi nebo zapere nebo buhvico, ale zase lepsi, nez kdyby tam byla nejaka chemie z vyroby etc … takze poradte …
a chybi nam dost i tech lehce podstatnejsich veci … monitor, kocar, autosedacka
… ale uz bysme to zvladli, kdyby mimisek prisel … doufam, ze tedy jeste par tydnu pocka ![]()
hned dalsi zadost o radu … nektera jste tu mluvila o prebalovacim pultiku, ktery se dava na postylku … taky to zvazuju … mate uz neco vybrano? jaky? nebo alespon nejake odkazy? moc jsem jich nevidela…
jinak choroby obchazeji i u nas, ale zatim se to zvlada, takze dejte pozor, jak pise Katka, prolevejte vincentkou a snad se vam to vyhne …
co se tyce tvrdnuti bricha … to mam taky, nekdy z niceho nic, dost casto pak kdyz pobiham a jdu rychle ci vic se namaham … ale zatim jsem se toho nedesila, vubec to neboli a prislo mi to nejak v norme … mela bych to nejak sledovat?
![]()
tak uzivejte docela slunecneho vikendu!
Ahojky holky!
Tak hlásim, že už mám doma komodu a ve čtvrtek jsem jí úplně sama smontovala, kamarádka mi jí akorát pomohla postavit. Byla to teda pěkná fuška a večer mně dost bolelo břicho, jenže jak jsem měla doma ty krabice, tak jsem to nevydržela. Teď už můžu konečně vyprat a vyžehlit prckovi oblečky.
V pondělí by mi měla taky dorazit fleesová zavinovačka do autosedačky, hrozně se na ní těšim, ještě musim koupit autosedačku.
Poslední dobou jsem pořád hrozně unavená a každý den si musim aspoň na 2h odpolednen zdřímnout. S Akrimkem to bylo uplně naopak, měla jsem spoustu energie.
Přeju všem vašim nemocným dětičkám bzké uzdravení
Zatim pa Terka
Aluško všechno nejlepší k narozeninám
![]()
Já peru všechno, nové věci jednou a ty po Akrimkovi dvakrá, byly uskladněné dost dlouho ve staré komodě a byly od ní cítit. Ještě se mi nic nesrazilo. Neperu na vysokou teplotu, ale žehlim na co nejvyšší. Na sameťáčkové věci používám dětský kartáčkový hřebínek a rozčesávám je. Hrozně dlouho pak vypadaj jako nové a to i ty po Akrimovi.
pa T