PROSINEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19296
8.10.07 21:24

Ahoj holky.
Dneska jsem byla na kontrole. No moc nadšená nejsem. :roll: S tím císařem to prý není tak jisté.I když bude malý KP,tak vzhledem k tomu,že už jsem 2× rodila,by byl porod normální.Jen s pomocí porodníka.Oni prý to mimčo vedou cestou ven (srovnávají či co). No a že se prý domluvíme na příští kontrole,že teď je ještě brzo o tom přemýšlet. No jo,ale když já nesnáším nejistotu a nevědomost (hodněmocvzychající smajlík).Zkusím na to úplně nemyslet.Jestli se mi to povede.
Jinak je všechno v pořádku.Čípek zachovalý.Porodní cesty dokonale uzavřeny.Další KO s UTZ je 29.10. To už budou možná i ozvy.Pokud teda zkratka GBS neznamená něco jiného. :? Nástup na MD 26.10.
Ptala jsem se na polohu,tak to prý nekde tak přesně určit.Při pohmatu se mu prý zdálo,že cítil něco tvrdšího.To by mohla být hlavička.Ale jako by nic neřekl :wink: ,protože si není jistý. Tak se teda necháme překvapit.A uvidíme za ty 3 týdny,jak si tam prcek hoví. Já ale nijak nepozoruju změnu v pohybech.Tak nevím.Řekla bych,že je to beze změn.

Srazík v Ově …Holky mějte prosím strpení.Marťa se dozví šichty až zítra.Tak vám hned dám vědět.Ju?

Kojící polštář .....Já jsem mu náplň neubírala.Časem se stejně zmenší.Dokonce jsem ho už dosypávala.Ale mám ho už celkem dlouho.
Nepodkládám si s ním břicho,ale nohu.Když ležím na boku,tak mám tu vrchní nohu pokrčenou.A kdyby tam pod ní nebyl ten polštář,tak bych se překulila na břicho. :lol: Nebo si s ním podkládám záda (v sedě na gauči u telky).Je to můj velký kámoš :lol: a nikomu ho nepůjčuju. :lol: :lol: :lol:

Radko
Ahoj.Myslím,že to ty jsi psala o tom olivovém oleji. Moc díky za radu.Snad to zabere.Jen ještě potřebuju návod. :oops: To si mám dát ty lžičky toho oleje jen tak? Nebo do něčeho přimýchat?A do čeho? A kdy to mám dělat? Ráno nebo večer? Abych se třeba ve městě nepo… :oops:

Jejda.To jsem se rozepsala.Musím končit.Je tady fronta. :lol:
Dobrou noc.Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
8.10.07 23:27

tyjofka, jste me trochu vydesily … ted budu myslet na ty posly poslovite, aby me to nekde neskolilo :) …ale vlastne se tesim… ale jeste pomalu, jooo? … :lol:

no a jeste vic jste me tady nekdo vydesil tou zminkou o vanocnich darcich … to uz je uplna nestihacka a nekde az vzadu na seznamu … a jako vzdy zadna inspirace a skvele napady na osobni, mile, drobne a levne darecky 8O :? klasika … … ale je to pravda, cokoladove vanocni kolekce uz jsou v hypermarketech a vcera jsem v ikea u pokladen zahledla ozdobicky a vanocni stromecky (umele, tusim) … huuuu kazdy rok to zacina nejak drive :)

ale vanoce budou prima, ne? :) vzdyt se na ten prosinec vsichni/vsechny tesime :)

mejte se a at je vam dobre!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15317
9.10.07 07:41

ahoooj....... :D

tak bolesti presli…dufam....... :)

jojo.....ked pocujem ako sa tu rozpravate o vianociach tak mi naskakuju zimomriavky.....od vzrusenia ze tento rok budu tie vainoce niecim vynimocne…a to nasim prckom Kubkom...... :D :Djuuuj tesim sa… :D

inak ja mam uz CS 2.......... 8O :D

a v pondelok sa hadam dozviem na UTZ ci je hlavickou dolu alebo nie......i ked mrne sa moze hoci kedy otocit este...... :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3124
9.10.07 08:11

Dobré ránko maminy

Bolesti sa zatiaľ nevrátili a ako čítam už nie som na ne sama.
V práci mám ešte toľko toho a oni len začali zháňať náhradu, dobre že posledný týždeň, v piatok končím, v pondelok ešte urobim rozlučkovú oslavu a je to :wink:

Aj my sa tento rok tak tešime na vianoce, budú asi najkrajšie s čerstvým miminkom a tatina budeme mať doma 2 mesiace :D

pekný deň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
9.10.07 08:49

Krásný den všem,

teda tady v Brně je to to pravé podzimní počasíčko, dneska jsem doma mám dovču, měla jsem frčet ke kamarádce, která je čerstvě těhu, ale před chvílí mi volala, že začala krvácet, tak jede k doktorovi, tak snad to dobře dopadne, tak asi vyrazím na prochajdu a trošku pocourat do Ikei…

Jinak se cítím dobře, jen nesmím brát těhu vitamíny, brala jsem je tak 2-3 týdně a vždycky mě hrozně bolí žaludek, nemáte s tím někdo zkušenosti? Jsou to Calibrum, ty které se borou na konci těhu a v období kojení.

Zatím papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
9.10.07 09:05

Dobré ráno holky.
Dneska jsem se ve školce dozvěděla,že se budou už v 8 zamykat dveře. 8O Jak to budeme stíhat nevím. Už tak vstáváme v 7 hodin,aby to ti moji loudové stihli.No a v prosinci to teprve bude sranda. :lol:

Srazík .....Holky ostravačky,už vím šichty. :wink: Má celý týden ranní,tak bych stihla být v Ostravě nejdříve ve 14:50 hod.(že by jsem si Gabku předali na zastávce :wink: ). Ale spíš až v 15:20 hod. Tak honem sem s nějakým termínem.Dokud jsme ještě pokupě :lol: :lol: .

Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
9.10.07 13:08

ty vitaminy - asi se to může stát. mojí kamarádce bylo po nich špatně. nic se ale neděje, tak to neber. není to prý nutné, pokud máš vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
9.10.07 14:28

Ahoj holky, počítám, až konečně ponastupujete na mateřské, tak se nám to tu víc rozjede. :wink: :lol:

Sevco , po vitamínech mi taky nebývalo dobře, zvlášť když jsem je vzala hned ráno, potahované tablety mi ostatně nedělaly dobře nikdy. :? Jo, malý bude Martin, ne Alex :?: Jsem to nějak blbě pochopila.

Marti , mě slepák bolel v každém těhotenství, ale ze začátku, když se děloha rozpíná nejrychleji. Vždycky jsem měla bobky a nakonec to dobře dopadlo. Třeba Jakubko do něj kope …

Jiřko , klídek, malý se otočí. Nebo jeď na Fifejdy, tam tě KP spontánně rodit nenechají :wink: Co jsem slyšela, teda …

Báro , to bylo tou čárkou. My nemáme žádný banner, takže jak zadáme adresu špatně, tak jsme tam hned. Jak jde učení?

Žaneto , zajímavý článek, já zase slyšela, že když muž zažije s ženou porod dítěte (pravděpodobně vlastního :lol: ) tak už ji nedokáže opustit. Na tom bude asi zrovna tolik pravdy jako na tvrzení, že s ní nedokáže mít sex. :wink:

Já už se na vánoce zásobuju. Ale nějak se mi nespojuje, že to už budeme mít 3 děti :! Jinak mi teda asi tvrdne břicho. Zažívám to poprvé, jestli je to ono, musím se zeptat dr. No není to nic příjemného … U holek jsem ani ty poslíčky neměla, vždycky se jelo naostro.

Že bysme ten srazík nechaly zase na čtvrtek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
9.10.07 17:49

Ahojky :)

Tak teď jsem se vrátila z kurzu… Dneska jsem tomu učení moc nedala, jen dopoledne. Zato už vím termín zkoušky - příští středa, haha…
Na kurzu to bylo fajn, místo cvičení jsme celou dobu poklábosily, plavání paráda. Dozvěděla jsem se zajímavé novinky, takže jsem nabyla dojmu, že si všechno člověk musí u porodu pohlídat (nebo manžel) a na všechno se ptát. A taky je zajímavé, jak samotný porod a doba bezprostředně po něm může ovlivnit další život jedince… Asistentka nám např. říkala, že sama absolvovala dva předčacné porody (oba 36tt), v jednom případě dítě na chvíli v inkubátoru, celý porod v pohodě a dítě velmi chytré, v druhém případě porod vyvolávaný, moc se nepostarali a dítě samé dyslexie, dysgrafie…

Jiřko Nám říkali v kurzu, že císař je u nás možný i přání (bez poplatku).

Tak se mějte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.10.07 20:12

Ahoj holky,

tak mně zbývají v práci už jen 2 týdny a 3 dny. HURÁ.

Jiřko - pokud má dítě více jak 3,5 kg a je KP, tak se rodit spontálně nesmí. Neboj určitě to nakonec bude na tobě, teda pokud se neotočí :-). Mně Dr. dokonce říkal, že z forenznich důvodů všem matkám s KP nabízejí císaře automaticky.
olivový olej - Já mám ráda zeleninový salát k večeři a do něj naleju tak 2-3 lžíce, ale kup si prosím tě ten panenský, ne ten na vaření. Extra virgin je nejlepší, je dražší, ale chuťově moc dobrý. Nebo prostě samotný spolknout, ale to je asi drsný :-) Průjem to nezpůsobí, jen zajistí pravidelnost, takže neboj. Mně taky ještě pomáhá mléko, větší množství, piju ho večer.

holky, tak já dnes nakoupila v lékárně bepanthen, rybilku, gel z dubové kůry a olej na masáž hráze od weledy a na poště mám balíček od Bubchenu, takže zase další věcičky nakoupené.

Bramburko - vydrž, za chvilku to máš za sebou. Zrovna dnes ráno jsem si říkala, že bych šla do školy :-) Co si máme v té porodnici pohlídat?

ánoce - holky ty budou tak krásný, když už budeme mít ta naše miminka. Konečně budeme rodina, jsem z toho trochu naměkko.

tak krásný večer
Radka

• Citovat
  • Upravit
4308
9.10.07 20:15

Ahoj holky,

jen Vás jdu pozdravit, dneska byl zase ulítaný den, byla jsem zase na ortopedii, prozměnu s mamčou, má taky tenisový loket (že by to bylo nakažlivé? :lol: ), tak má sádru.
No minimálně týden mě čeká starost o vaření a prádlo nás všech :roll: … ale aspoň si zvyknu na větší zápřah :lol:

Před chvílí jsem dorazila z cvičení, dobrý, ale malýmu se to moc nelíbilo, nějak moc mě kopal (samozřejmě dole :x ), už aby bylo příští týden, zase budeme kontrolovat polohu.

Jdu se „vzdělat“ k telce, tak dobrou a zítra ahoj I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
9.10.07 20:15

tak teda nevím ,proč mě to odhlásilo. No nic

Ještě bych měla dotaz. V říjnové diskusi jsem četla, že někdo bude za epidurál platit 5 000,– Já myslela, že je zdarma, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7678
9.10.07 20:47

Ahoj maminky,
tak se opět ohlašujeme.
Zítra nám přijede taťka po 12 dnech (to bude humbuk :-))
Tak je také možné že se sem 2-3dny nedostanu :-))

Teploměr:máme digitální s ohebným koncem a dudu teploměr (obojí se nám osvědčilo)

Jinak jméno stále nemáme,snad teď až bude taťulda doma tak hodíme debatu,jinak to dopadne že budeme vymýšlet jméno cestou do porodky.

Masáž hráze: u Sabi jsme masírovali od 35+1 tímto způsobem (sama) zpočátku palcem jemným tlakem zleva do prava a zpět pár milimetrů v pochvě-cca 3 minuty masáže, (manža) ten se v tom vyžíval dodržoval 5-10 minut masáže a jak? jak se mu to zrovna líbilo a jak to kdy vydržel,ale víte jak to skoro vždy dopadlo :-))
Když jsem se potřebovala tulení vyhnout tak jsem řekla prostě že už jsem masírovala. :-))

Tentokrát i po zkušenostech z prvního porodu se ho nebojím naopak těším se.

Mi budeme na Vánoce asi ještě tři, čtyři budeme asi až na Silvestra a nebo Nový Rok :-(

Tak papa a opatrujte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11359
9.10.07 21:11

Ahojky!

Radko já bych taky řekla, že je zadarmo. Já jsem ho při prvnim porodu teda neměla a teď ho taky chtít nebudu, ale nabízeli mi ho a o penězích nepadla ani řeč.

Dneska jsem si koupila DVD co vyšlo od Mladé fronty DNES. Jmenuje se to LIDSK0 TĚLO. Je tam vývoj miminka v bříšku a co všechno dělá těhotenství s maminkou a dokonce i porod. Je to hrozně zajímavé, dokonce mi ukápla slzička, když se to narodilo. Doporučuju koupit, za těch 38Kč to stojí.

Zatim pa Terka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
10.10.07 07:43

Dobré ráno holky.
Dík za podporu a za radu ohledně pořád toho samého. :wink: Už to zase neřeším. :lol: Porod v Ově stejně nejde,protože auto nemáme a sanitka nás hodí do Karviné. Pokud bude malý sedět,tak se přinejhorším pokusím dr.uplatit :oops: ,aby jako to bylo nutné ze zdr.důvodů. :? To se ještě uvidí.

Srazík …Jo,klidně může být ve čtvrtek. Jen písněte a já tam budu. :wink:

Vánoce …Dárky pro děti mám.Teda až na kočár pro Gabku.Pořád ještě vybírám. Martin dostane asi knížku.Se zbytkem rodiny fakt nevím. S penízkama je to letos těžké.Už od příštího měsíce nám bude horko. :roll: Ale aspoň bude bydlení a nová kuchyň. :wink:
Taky si to neumím nějak představit.....vánoce s malým mimčem.Ráďa taky dostane něco malého.Aby nebylo dětem divné,že mu Ježíšek nic nepřinesl. :lol: :lol: :lol:

Poslíčky jsem nikdy neměla.Ani zátka mi nikdy neodešla (nebo o tom nevím).A dokonce ani voda mi neodtekla. Tak jsem zvědavá,jak to bude tentokrát. :wink: :lol:

Musím běžet.Ti moji dva lumpíci jsou fakt hrozní. :roll: BUď dělají problémy u snídaně a oblíkají se v pohodě nebo naopak.Dneska je to naopak.A pak to máme stihnout do 8 hodin, :roll: No rozhodně je oblíkat nebudu.Už jsou velcí.Tak pa pa jdu nad nima stát. :roll: J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí