Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky!
Teda, zase den plný událostí.........
Bramburko , blahopřeju ke státnicím
, jsi fakt šikulka, teď můžeš být aspoň v klidu. A po tom magnésku, přešly Tě ty kontrakce? No a že bude promoce až jaro/léto, to neva, aspoň budeš už zase ve formě ![]()
Katko , tak sis užila promoce? Vydržela jsi bez toho záchodu?
Určitě to bylo krásný…
Jiřko , teda, ať se Kubíčkovi ruka hezky rychle zahojí. No, a taťkovi to odpusť, až bude klučík fit, tak to zase srovnáte
..... ikdyž chápu tu bezmoc, když je mamka „ta nejhorší“ a výchova v niveč......
Sabiko , drž se, Sabča s taťkou to v nemocnici zvládnou ..... jistě Ti chybí, viď
Hlavně, že zatím vyloučili slepák… Je dětské v Brodě pořád tak hezké? Dělala jsem v Brodě zdravku, tak nemocnici znám. Teda primáře moc nemusím, tenkrát hrozně sprdnul jednu maminku, že kojila ve vestibulu nemocnice, že má jít na dětský a od té doby mi není sympatický, ale zase profík..... což je tu rozhodující. Tak ať tam nejsou dlouho, aby byli zase brzo s Tebou doma!!!!
Parfumelo , teda ty otoky jsou děsný, nedá se s tím něco dělat? Co Ti na to řekl dr? Jo a co se týče váhy ..... tak to je u mě horor, když musím někde „s pravdou ven“, tak se hrozně stydím
..... no, ale to bylo už i před těhu
![]()
Ševčo , tak si užij koncert, když to bude šansonek, tak to bude v poho… Teda, kdybys šla na Hanku Hegerovou, tak bych Ti mooooooooc záviděla ![]()
Radko , nějaká chytrá kolegyně....... ještě že už bude konec, viď?! Místo, aby byli rádi, že jsi tam vydržela tak dlouho, tak bude ještě někdo prudit ![]()
Martina, myslíš, že bude Jakubko kus chlapa? Kilo devadesát odpovídá tak 31-32 tt (podle té tabulky, co jsi nám jí tu zveřejnila na začátku)..... buď ráda, že se mu u Tebe daří.
My máme stejnou váhu jako vy teď, za poslední 3 týdny prcek přibral „jen“ 40 dkg, tak jeslti bude přibývat rovnoměrně (což je otázka), tak bude mít tak 2900 g ...... no, na to že my s Milanem jsem oba pořádní, tak naše miminko bude drobeček
… no, moc se mu chudákovi u mě nedaří ![]()
Teda, jsem se takhle k včeru rozepsala..... no jo, Milan kouká na fotbal, tak mě nikdo „nevyhazuje“ od počítače ![]()
Tak Vám přeji doborou noc, ať se všechny vaše starosti vyřeší a mimísci v bříšku ať jsou v pohodě!!!
Ahoj I.
Ahoj holky,
vy toho vždycky napíšete, že ani nemůžu reagovat..
Takj všem gratuluju ke KO.
Já byla taky dnes na KO. CS stále 3. K magnesiu mi přidal ještě prothazin. Jen půl tabletky ráno. Jakože na sklidnění dělohy. Mám být v klidu, ale i v psychickém !!! V pátek jdu na krev na protilátky. To je proč a na co? 5.11. nastupuju na MD.
Další kontrola je 31.10.
Takže to tak stručně o mě. Jsem už dnes hodně unavená, tak jsi jdu lehnout. Mějte se. A HLAVNĚ držte se…
Holky, co to děláte! To jsou nějaké erupce na slunci nebo co? Jedna má málo plodovky, další děti nemocné a další dokonce přímo v nemocnici! Tak držím všem palečky, ať je to vpořádku.
Báro , gratulace ke státnicím
, teď už žádné kontrakce nebudou, už budeš v klídečku.
Já jsem byla v úterý doslova dojatá k slzám, ta atmosféra, holky měly kytku a vyparádila jsem si je, dokonce to obě tu 1,5h vydržely. Nezakopla jsem, slib nezapomněla, přešla jsem po pódiu důstojně a tak jsem si tu svoji půlminutu slávy užila. Miminko se ani nehlo, u Gaudeamus 2× koplo a to bylo vše, ale večer mě skopalo pořádně. Asi za to, že jsem ho odpoledne trochu opila
Mám srandu z toho, že večer kope, když kouká taťka na sport a včera jsme koukali chvilkama na nároďák
Kdyby mi někdo před 10 lety řekl, že jednou budu dobrovolně s manželem koukat na fotbal, tak bych mu to fakt nevěřila, vidíte, jak si mě vychoval? ![]()
Leni , asi máš Rh -, jinak by ti test na protilátky nedělal.
A už nevím, kdo co napsal, jak si vzpomenu, tak sem písnu ![]()
Ahoj těhulky!
Přeji Vám krásný den, už bez dalších katastrof......
Aluško , tak mi dneska přišly ty plínky, no, viděla jsem i horší
… nee, není to tak zlý, teď je peru, tak jsem zvědavá, jak budou pak vypadat, ale myslím, že v pohodě. A tetra pleny jsou super, jsou ještě silnější než ty obyč plínky. No a nejhezčí jsou ponožtičky
, fakt rozkošný.
Tak se opatrujte, pomalu jdu krájet zeleninu k obědu, dneska udělám lečo, včera jsme planýrovali skleník, tak ať nám to tady neshniije ![]()
Zatím ahoj I.
Báro blahoželám k štátniciam a veľmi ťa obdivujem, ja som mala v lete a to bolo bruško ešte maličké.
Leni isto máš Rh -, ja ho mám tiež a už mi brali 2× krv kvôli tomuto a zas mi budú brať v utorok.
Ináč konečne som bola na tom pľúcnom, bola to len formalita, pečiatka do knižky
počasie je u nás strašné, mrholí
KeĎ som bola dnes v tej nemocnici, tak som mala až také zimomriavky z toho pachu, akosi sa nám to už blíži.
Pekný deň
Tak je nás tu tolik s Rh- a prý to má snad jen 10% populace
Já mám testy ok, to mám radost.
Dneska mi není dobře … Už ať je aspoň ten listopad!
S praním mám teď pauzu, ale plíny už jsou na cestě, tak jsem na ně zvědavá. Na mimiaukcích mám vyhlídnuté. Teď sice váhám, přeci jen použité zboží, co myslíte?
Na to plicní se v ČR nechodí, nebo jo?
Ahoj holky.
To byla zase noc.
Kubík se nám pořád budil s brekem.Už je to dobré.
A dokonce si uklidil ten pokoj!!! Moc se mu nechtělo a zkoušel na mě,že ho bolí ruka.
Tak jsem ho hned v úvodě zarazila,že druhou má zdravou a uklidit prostě musí,že jsem mu to včera jasně řekla. Tak se do toho pustil.A dokonce bez řečí. ![]()
Katko nechodí.
Já byla jen u zubaře (zítra jdu zase) a na nově diabetologii.
Hani ,držím pěsti,ať je všechno brzo dobré.
Neboj,ono bude a za chvilku ji máš doma (oba) ![]()
Včera mi dorazil šátek.Tak mám radost. ![]()
Pa pa J.
ahoj maminy, po dlouhé době zase píšu.
Brambůrko velké gratulace ke státnici, taky je mám za sebou, příští pátek mám promoci, tak se moc těším ![]()
Včera jsme s mužským sestavili postýlku, to vám byla maturita…kdybych to měla dělat sama, tak mi to trvá tři dny, pokusím se dát fotky - ale musím se to naučit.
Stejně jako vy se necítím nejlépe, bolí mě žaludek, táhne mě bříško a jsem unavená, snad ty dva měsíce vydržíme… fazole celý den spí a v noci kope a šije sebou - no to bude zázrak až se narodí
Váha mi jde nahoru snad i ze vzduchu, mám nahoře 11 kilo (jak jste na tom???)
držte se, hodně pohody přeje žanda a fazole
… a holky neznáte nějaké opravdu dobré stránky o vývoji miminka ( i s fotkama) a porodu? To co mám načtené - přijde mi, že všichni mezi sebou kopírují celé texty - tak je to na jedno brdo…
ahoj holky, tak jsem vás konečně dočetla. omlouvám se, že se se čtením a ozýváním flákám, ale od té doby co jsem na MD vůbec nemám čas?
čím to asi bude že?
jinak dnes KO - vše v pořádku, hlavička pořád dolů, rodit se prý zatím nebude, prcek je dost nahoře, tak mě to trošku uklidnilo, po těch vašich zprávách. další KO 1/11 a pak už 5/11 v porodnici. holky, to se to blíží co?
byli jsme také na první hodině předporodního kurzu - no ušlo to, ale myslím, že ty další lekce budou lepší. co se týče Magnesia - porodní asistentka říkala, že už by se brát nemělo, tak nevím, že to zadržuje porod. já dostala od dr. ještě železo a že listovku klidně mám brát dál mi taky řekla.
Brambůrko - gratuluju ke státnicím - já se teda do dalšího učení pořád nemůžu dokopat.
Jinak holky dávejte na sebe pozor, vidím, že dramatické případy nějak přibývají, kor s dědičkama, tak ať je vše v pohodě, všem držím palce
plenky - já koupila Kiko - ani jsem nevěděla, ale žádná sláva teda, pak jsem na mimibazaru koupila takové barevné růžové a modré, ty jsou lepší a ty s obrázkama jsou taky lepší kvality než Kiko bílé. pak jsem si koupila dražší, ale ty byly tuším čtyři asi za 150, ale jsou dobré, lepší materiál a kvalita, též na mimibazaru. včera jsem je žehlila a 30 ks mi trvalo 1,5 hodiny. OBDIVUJI všechny z vás, které se rozhodly pro látkové pleny - já teda rozhodně odmítám ![]()
srazík v Praze - doufám, že bude až nastoupíte na MD ne? že bychom se už mohly sejít přes den na nějaký dobrý obídek.
křeče - porodní asistentka radila osolit oběd, prý to pomůže???? tak nevím.
já pro změnu taky přidám nežádoucí účinky - potím se jak
prasátko, hrůza, pořád je mi horko.....
břicho mám jak balon - no děsný - a mimochodem mažu se myslím dost a za poslední dva dny mi stejně trošku popraskaly strany na břiše -Ach jo. no jo co se dá dělat. prý se to stejně nedá ovlivnit. vidíte mažu se pořád i několikrát denně a vůbec mi to nepomohlo.
Ahoj holky,
díky za gratulace… Dneska jsem se konečně vyspala, ale břicho mi tvrdne pořád. Včera večer jsem měla zase poslíky, není to vůbec příjemné, párkrát jsem si i pobrečela
. To chci vidět ten porod. A horká vana včera taky nebyla, protože se zase pokazil kotel. Tak jsem měla půlhodinový rozhovor s taťkou z Egypta, kdy mě navigoval, jak to spravit… A dneska to zase blbne, nefunguje termostat
.
Katko já jsem taky Rh-, ale zatím mám všechno v pořádku, protilátky nejsou, ještě mi chybí ten třetí oběr krve.
Sabiko drž se, určitě všechno dobře dopadne!!! Hlavně se nenervovat a být pokud možno v klidu. Sama vidím, co se mou ty nervy udělaly…
Jdu si dát obídek a pak vyrážím ven… Jdeme s manželem kupovat nějaký dáreček za tu moji státnici
B.
(Ještě jsem zapomněla, včera na těch státnicích měl můj manžel daleko větší nervy než já, byl z toho úplně mimo. On nekuřák si musel jít koupit cigarety a uklidnit se
)
Báro , horká vana? Abys to ještě nepopohnala … Já už se ve vaně neotočím a když jsem si jakože lehla, tak jsem volala Jendu na pomoc, aby mě dostal ven. ![]()
Jiřko , kdy mu tu dlahu sundají?
Petro , žehlila jsi ty plíny rozložené nebo už poskládané? To sis musela dát hodně záležet, když ti to trvalo tak dlouho
![]()
plíny jsem žehlila rozložené - všude píšou, že to má být pořádně vyžehlené, sakra, to jsem se taky mohla zeptat dřív zkušenějších. mohla jsem ušetřit čas ne?
no tak příště, aspoň se poučí jiné co?????
Ahoj holky,omlouvám se,že vám sem lezu,ale mám malou narozenou 10.12.06 a tak jsem si chtěla nostalgicky zavzpomínat,co jsem prožívala loni
Byla jsem už v porodnici,kvůli kontrakcím,něčím mi to zarazili,v listopadu jsem tam šla znova a pak v prosinci už naostro.Tak se nezlobte,užívejte poslední dny a všem držím palečky,pa Lucka