Poradna duly
Jana Čurdová
Zdravím Zabulienka, dobré ránko další raní ptáče! U našich se taky dělají chodníky, tak to taky musí roztát
To budete mít hezké! A ať jste brzy fit!
dobre ranko… ![]()
tak od pondelka mam dovolenku 8 dni a potom nastup na MD....... ![]()
zabulienka …fakt snezi?????
![]()
u nas sice mrzlo rano ale vykukuje teraz slniecko.......... ![]()
nemusela by byt tuha zima.....mohlo by snezit len na vrchoch kvoli lyzovaniu ......
ako minulu zimu.........
to by som brala........... ![]()
ja mam tiez choru dceru......ma len trocha zapalene hrdlo a horucky mala po dva dni 38st…dr jej ani nevypisala ziadne lieky.....mala som jej len kupit septolete a paralen na horucku...........ale uz je to dobre.........este ju vykurirujem do pondelka a v pondelok nastup do skoly.........
![]()
dva dni vynechala tak nech nevide z cviku.............. ![]()
dufam,ze ja to nechytim..........ale beriem na prevenciu proti chripke homeopatika osilo tak hadam ma to obide.......
tuk,tuk,tuk............. ![]()
Dobré ránko holky!
Teda já zase měla noc, mám takový pocit, že zatím ještě nikdo neposlíkujete, že? V noci jsem měla i křeče v lýtkách, vždycky jsem to musela rychle rozhýbat… Dneska jsme měli jet na chatu, dokončit poslední úpravy, ale vzhledem k té noci, raději pojedem až zítra jenom na jeden den. Taky ještě musíme přezout zimní gumy, v Beskydech už bude sníh…
Katko koukám, že Martina to vyřešila za mně
. Myslím, že je tam všechno, porovnala jsem to i s tím papírem, co jsme dostali na Fifejdách. Ještě tam píšou župan a několik nočních košil se zapínáním vepředu. A tu výbavičku - myslíš oblečení nebo léky a kosmetiku?
Tak se zatím mějte…B.
Dobre dopoledne.
Díky všem za gratlace,dju provadet sobotni uklid,vecer prijde navsteva.Zatim hezky den.
Ahoj holky,
tak já hlásím, že topinky s česnekem včera zabraly a bolest v krku ustoupila!! Hurá, radši se budu nes šetřit a preventivně cucat propolki. Měli jsme jet na chalupu řezat stromy, ale radši to necháme na příští víkend.
Kdo chcete tak mám seznam věcí na miminko a taky do porodnice + ty příznaky porodu, můžu to naskenovat a poslat vám na mail. Tak kdyžtak písněte. Na přepisování nemám moc sílu, je toho hodně.
Takže držím palce všem marodům, kalinko ty to zvládni s injekcema.
Jinak v Praze nesněží a zatím ani neprší, ale asi brzo začne.
Ahoj holky.
Tak dneska jsem se vzbudila o půl osmé a koukám,v kuchyni se svítí.Tak se jdu podívat a hele je.....děti sedí a koukají na pohádky.
Ani se mě nepokusily vzbudit.
Doufám,že jim to vydrží celý den,být hodní. Martin má zase po dlouhé době denní dvenáctku. ![]()
No včera to byla hrůza.Děti na té spořce vyváděly,chyběly nám ještě nějaké papíry......V pondělí se o to Marťa postará.A už se bude jenom zařizovat.
Kubu už ruka nebolí.Dokonce ji nemá dobrovolně pověšenou na šátku. Ještě trošku oba kašlou,ale to snad brzo skončí.
Jen nevím,jestli můžu dát v pondělí Kubu do školky s dláhou.
On má školku moc rád.
Zuby.....doufám,že děti budou mít po mě.Martin má skoro pořád problémy.
Radko
Na kočku musíš tvrdě a neoblomně.Když nám kdysi vlezla (vlastně obě) do postýlky,tak jsme ji popadli za kůži za krkem,zatřásli s ní a odhodili ji pryč.
Je to sice drastické,a málem jsem u toho brečela,ale stačilo jednou a už si to netroufla zopakovat. Potom,když jsem si přivezli mimčo z porodky,tak jsem jim ho dali očichat,aby ho přijaly.A je to o.k. ![]()
Kde to pracuješ? Parádní výhody. ![]()
Ivčo
Ta polička je moc pěkná.
Holky......to byla noc.
O půl třetí jsem se vzbudila a bylo mi divně.Kdybych měla kolem TP,tak bych asi začla zmatkovat. Poslíci to ale určitě nebyli. Nakonec jsem
,dostala jsem pěknou zimnici a tak mě jakoby píchalo v podbřišku. Tak jsem se zachumlala do pelíšku a raději jsem to rychle zaspala. To už se mi stalo za poslední měsíc podruhé. No,co mě ještě čeká?
Snad už nic.
No,nevím,jestli jsme na něco (někoho) nezapoměla.Tak zatím pa pa .
Určitě se ještě dneska ozvu.
J.
Ahoj těhulky,
jsem si jen odskočila od vaření oběda ![]()
Jinak už mám za sebou 4 injekce a už to začínám zvládat, píchnu si to už hned. Jen to nedokážu „profesionálně“, teda bezbolestně pěkně švihem jako do pacientů, musím pěkně pomalu, sice to asi víc bolí, ale jde to ![]()
Katko , jj, zimní gumy jsou samozřejmost, jenže je máme od loňska už sjeté (máme vzorek jen 1.5 - 1.6 mm) a musíme koupit nové ..... proto ty starosti ..... penízky jsme rozházeli už jinde ![]()
Tak Ať se ti vaši marodi doma uzdraví, hlavně dávejte pozor i na sebe, ať něco nechytnete.....
Jo a u nás přes noc taky nasněžilo, ale už to pomalu leze dolů…
Tak zase hurá k plotně, zatím ahoooj I.
ahoj holky, tady na chaloupce je pekne nasnezeno, tedy nikoli souvisly pokryv, ale presto docela vrstva, vytvari to takovou vanocni atmosferu ![]()
tak jsem se pustila z gustem do domacich praci, uvarila puding, polevku, nechavam rozmrazit kruti stehno (vecer bude knedlo, zelo, peceno), zadelala jsem na chleba (hotova bio smes z DM) a pripadam si jako spokojena hospodynka ![]()
Kalinko , to zni hrozne s tim inzulinem … no uz to bude za chvili, obdivuju Te, ze jsi takova statecna, jeste si to sama pichat uff … a jen ze zvedavosti - bylo Ti opravdu nejak spatne/nejake priznaky u Tebe nebo miminka, ze Te dohnali az k inzulinu, nebo to je „jen“ na zaklade jejich mereni ci dohadu? Kazdopadne drzim palce …
Knoflice , vcera jsem si byla vyzvednout latkovky (tvarovane) … jsem do nich blazen
(na kikko porad cekam, nejak se mi zatoulaly, potvory), latkovky jsou mekke, vonave, roztomile a z biomaterialu … jsou tedy taky drahe, takze jsem jich nekoupila plny suplik, ale chci to vyzkouset … k ekojednorazovkam - mam jen tyhle dva linky … http://www.dolekarny.cz/…pro-miminko/
a http://www.tutina.cz/…al/node/1490
oboje jsou to stejne (Moltex, II.jakost - nekdy je pry neco „spatne“ jako napr. krive obrazky etc), oboje je problem sehnat, protoze vzdycky kdyz jsou, tak se po nich zaprasi …
jeste jedna moznost je objednat je ve velkem, myslim, ze minimum je 13 baliku, vyjde balik 30ti plen na cca 150-170 kc, ale to bych se musela zeptat kamaradky na kontakt, ona to objednavala a rozdelime se …
Radko , musim rict, ze nase kocky si do postylky zatim netroufly … tedy jednou kdyz tam potvurka jedna skocila, tak jsem ji vystrasila a ona vzala roha … ale tendence tam spat nemaji, takze tomu zatim necham volny prubeh ![]()
a jeste dotaz … trochu me boli kolem pupiku … takova povrchova bolest, neco jako lehke pnuti ci paleni, nic vyrazneho, ale je to tam… mam tam docela zilky, mozna je to tim … nebo jsou to strivka/zaludek … a nebo neco uplne jineho … mate nekdo podobnou zkusenost??
tak jdu nasypat ptackum, pekne skoro zimni odpoledne!
Ahoj Aluško.
Mě bolí pupík při doteku.A celkem dost.Myslím si,že je to tím napětím,tak to neřeším a na pupík nesahám. ![]()
Ivčo
Ten inzulín ti teda vůbec nezávidím.Neboj za chvilku bude mrně venku a ty budeš mít od „včeliček“ klid. ![]()
Pa pa J.
Ahoj holky,
tak u nás bylo trochu sněhu,ale už j pryč,dokonce prosvítá sluníčko.
Ivčo,dík moc za poslání kontaktů.Ten inzulin si budeš muset píchat jen během těhu,nebo budeš muset i pak?
Jiři,šikovné detičky,když nechaj mamku vyspinkat.
Bramburko,koukej se pořádně šetřit,ještě máme čas.
Holky,co už máte dětičky,až budete v porodnici má manžel nárok na volno,aby se postaral o druhé dítě?To napíše dětská doktorka ošetřování člena rodiny?Dík za rady.
Zatim pa.
Ahoj Vladi .
Dostane potvrzení v porodnici.Má nárok na 7 kalendářních dní.
Pa pa J.
Ahoj holky ![]()
Vladi , jj, paragraf dostane přímo v porodce
Jenda by nebyl proti, kdybych přenášela a vyšlo mu to přes vánoce, ať ušetří dovolenou ![]()
U nás krásně svítí sluníčko, až se Venda vyspí, tak vypadnem ven. I když včera spala do 16.30 a dneska vstávala brzo … ![]()
Aluško , to je dobrý nápad, jenže já bych je nejdřív musela vyzkoušet, jak miminku sedí, než bych jich nakoupila víc. A 13 balíků nic není ![]()
Marti , dík za link, já pořád zapomínám na ten debilní oddací list
Ale co, když ho nakonec zapomenu, tak si bude muset vzpomenout šťastný otec. Tak asi všechno mám. Poprvé jsem si pořídila porodnické vložky … 2 balíky a pak koupím Rie. Trochu mě překvapilo, kolik stojí, nějak rychle jsem odvykla ![]()
Počítám, že Hanka už má Sabinku doma, jinak by jí bylo smutno a napsala by ![]()
Já jsem se teď z těch ekoplínek úplně nadchla! Asi do nich půjdu. Už se těším, až je budem zakopávat na zahradě
![]()