Poradna duly
Jana Čurdová
Sevco
Neboj.Mě se sice rodí celkem velké děti,ale pak se jakoby zaseknou.V roce nosili velikost 74.Proti vrstevníkům jsou maličcí a drobní.A nemají s tím problém.Já i Martin jsem celkem malí (já 164 a Marťa 167(asi)),tak se ani nedivím.Teď jsem se byla schválně kouknout kolik měřily,když jsem je měřila naposledy.
Gabka měřila ve 2 letech a 8 měsících 91cm.
Kuba měřil ve 4 letech a 8 měsících 106,5cm. Nevím,jestli je to v normě,ale ve školce je „vysoký“ jako o rok mladší děti.
Pa pa J.
Ahoj děvčatka.
Nestíhám reagovat konkretně k těm injekcím ja chodím k zubaři se dvema zuby už rok pan dr.si nevi rady jakmile mi je zavre trpim jak zvire otevrene jsou v pohode,ale zlom nastal minuly tyden uz ani otevrene nevydrzi v klidu tak ho prosim at je vytrhne rikal ze se muze v tehu trhat s injekci ale kdyby mi to pak oteklo antibiotika nemuzu,tak pry po porodu to si pěkně namastí kapsu,když budem za každou navšetvu platit vidte.A navi,aby toho nebylo malo se behem tehu dva ulomily a rekl po porodu.Tak uvidime as porodne padne na nove zuby.
Sevčo 1700g je normal známá ma maleho 2000g a to ji rekl ze asi bude mit hodně.Takze ty mas akorat prcka.
Hezky vecer.
Ahoj těhulky!
Tak jsem dorazila z příjemného posezení s kámoškou u kávičky..... bylo to príma, obešly jsme nějaký dětský obchůdky, pokecaly, sdělily nové zážitky ..... však se vidíme max. jednou do týdne ![]()
Teda, už nevím, kdo co psal a nechce se mi to zpátky hledat
..... tak jen obecně.....
Všem marodům brzké uzdravení ..... hezky se dejte do kupy, brzy budem všechny potřebovat hooodně sil ![]()
Holky, že se Vám někomu ještě chce chodit do práce
.......
trochu provokace
![]()
Dneska jsem si koupila první mateřskou podprsenku, teda je to model ..... myslím, že až to budu po doma nosit, tak na nějaké sexuální choutky od manžela asi můžu zapomenout
..... no, ale paní mi jí vychválila, 100 % bavlna, můžu jí vyvařit, nikde netlačí ..... nooo, musím ještě někde sehnat nějakou „do společnosti“ ![]()
Akorát jsem nesehnala žádný svetřík pro prcka, říkala jsem si, že mám dost bodíček s krátkým rukávem, tak bych mu na doma dala ještě svetřík nebo nějakou bezva mikču, noo snad něco seženu, zkusím ještě nějaký net sekáč, v takovém tom levnějším obchůdku za to chtěli 300 - 350 Kč
, no na doma trochu drsný ![]()
Tak tolik asi dnešní den v kostce
… jinak prcek od té soboty zase v pohodě, zase cítím hlavičku pod žebrama ![]()
No, na to, že jsem vlastně na nikoho nereagovala, tak jsem se doooost rozepsala
.......
Zatím pa I.
Hezký večer,
venku je pěkná kosa,asi vážně přišel podzim.
Dneska jsme byli dokoupit nějaké drobnosti,prostěradlo do postýlky,bodyčka,ponožky.Dokonce jsem si koupila i něco do porodnice,ale zdaleka nema všechno.
Jiři,já si naivně myslim,že druhé mimčo bude hodnější.Tak to je malej ve školce za hvězdu s dlahou.
Elle,uvidíš co ti řekne zubař,jestli můžeš injekci nebo ne.Já si pomatuji jednu těhotnou od zubaře,že ji trhali zub bez umrtvení,nebylo to nic moc,ale zvládla to.
Marodi,brzo se uzdravte.
Hani,jak je na tom malá,doufam,že jste v pořádku.
Tak a já pádim umýt sebe a malou.Papa.
Vladi.
Může být.Gabka byla jako malé miminko moooooc hodná.Ale jak si začla hrát,tak se hodně brzo snažila vyrovnat Kubovi. Takže od doby,kdy se začla přemisťovat po všech čtyřech
,začla s Kubou i řádit. No,ti dva teď kolikrát vydají za deset dětí. ![]()
Ale když je Kuba ve školce,zase je Gabka hodná.Někdy ani nevím,že ji mám doma.
Nech se překvapit. ![]()
Pa pa J.
Ahoj holky,
teda tady je příspěvků, že teď večer nemám už sílu reagovat. ![]()
U mě je vše v pořádku. Ale začínám mít pocit, že už se to blíží…a že nemám nic hotového… nic koupeného..... prostě musím to řešit a to mě čeká koupit skříně a vůbec nevím jaký a kde…!!! Zítra už si snad koupím kočárek… Držte mi pěsti, ať si nějákej vyberu…
Jinak trochu odbočím: chtěla jsem se zeptat..nevíte některá, jaký muzikál teď frčí?? Brácha chce manželce koupit k narozeninám lístky…tak mi to dal za ukol vsechno zjistit.. Já osobně vůbec nemám přehled!
Pleas poraďte… ![]()
Ahoj holky! ![]()
Tak 1800g v 32 týdnu
Já dneska budu doktora hodně přemlouvat, my měli 1200
Je fakt, že jsme to měli přesně naopak, docela malé děti jsem porodila, ale kupříkladu Vendulka měla 8500g v půl roce. Jen kojená. Pak v roce měla 9200, takže normoš. Ale i tak je to málo. Jenda se taky divil a ptal se, jestli to jako ještě dožene. No zas malé děti se líp rodí
Já vím, že tam je dokonce povolená odchylka 500g, takže už klidně mohlo mít 1700, ale vrtá mi to hlavou až běda.
Leno , třeba Angelika. Romantika až hrůza ![]()
Sevčo , jak to svědění? Ptala ses, přešlo tě to, jak jsi na tom?
Ivčo , já myslím, že manžel bude vyšilovat z jakékoli podprdy, protože až se malý narodí, tak se s ním bude muset dělit o pozornost a bude rád, když si sám nějakou vydobyde
![]()
Zabulienka , hezky odpočívej, léč se ať si pak fit. A dneska dobře pořiďťe.
Báro , to ses měla. Mojí švagrové jednou zachránily od pokuty děti, když začaly v autě strašně brečet, že maminka půjde do vězení, to policistu zřejmě pobavilo a řekl jeďte. Někdy ty děti fungují …
Jiřko , no super výlet ![]()
Přeju hezký den, jdu budit děti a držte palce, ať doktora ukecám na UTZ. ![]()
ahoj holky,
tak jsem konečně dočetla. v pátek jsem chytla nějaký kaše a rýmu, tak jsem letěla do lékárny. Naštěstí mě překvapili a měli i kapky na kaše pro těhotné. Bála jsem se, aby se to nerozvinulo do chřipky, tak jsem ležela a naštěstí snad vše překonáno. Ještě trochu nemoc přetrvává, ale nic hrozného.
Aluško - mám stejný problém, občas mě pobolívá kolem pupíku, ale většinou večer a do rána mám pokoj, příjemné to ale není. Nicméně to neřeším.
Včera jsme byli na druhé hodině předpor. kurzu a probírali jsme porod a úlevové pozice. Co se týče poslíčků tak PA říkala, že většinou jsou pravidelné a dost bolestivé - mimi není prý natočené ještě ve správné poloze a tlačí na tu kost vepředu, což dost bolí. Pomůže prý teplá vana nebo sprcha a pak spát spát a zaspat.
Kalinko - díky za odkaz. musím něco nakoupit, aby to u nás vypadalo jak v dětském pokojíčku
jinak břicho mám jak balon, hrůza, včera mě to dole zase pnulo, nic příjemného, tak se hrozím, jak se ještě bude zvětšovat.
jdu prát, tak se zatím mějte
Dobré ránko!!! (teda u nás trošku zatažené..)
Tak se dneska konečně zase stěhuju domů
! Za chvíli jedu pro naše na lětiště. Teď jsem se balila a zjistila jsem, že tu máme tolik věcí, jako bychom tu byli 2 měsíce
. Dvě velké kabely, několik tašek, asi 8 boty, několik bund a kabátů…
S těma poslíkama je to teda zvláštní, každá PA říká něco jiného… Ale pravda je, že bolestivé je to dost
.
Katko tak ať dobře pořídíš na UTZ! Ale aby ses nelekla a nakonec prcek neměl moc
.
Holky z OV a okolí - nevíte, kde se dá pořídit ta mateřská podprsenka? Já jsem včera byla v centru a nic neviděla, koupila jsem si jen takovou pěknou s kosticema, ale spíš na parádu než na kojení… Vel. E ![]()
Tak se mějte B.
takže místo stahování materiálů do školy brozdám na mimibazaru a koupila jsem hned tři
y samolepek
dobrý.. pak ještě zvažuju záclonu a závěsy,ale zkusím ještě obi, zda to nebude lacinější
ty větší velikosti podprdy jsou prý docela síla sehnat. Já sehnala ve triumphu a měli… i E, tak to zkus. Jinak bych radila spíš mateřský obchod. Bohužel neznám možnosti Ostravy - tady určo mají v Tveretu, i když paní mě taky varovala s většími velikostmi. viděla jsem i v Mothercare.
tak hodně štěstí
Ahoj holky.
Taky jsem se nějak zasekla na netu.
Obhlížím myčky. A asi už mám vybráno.Tak ještě to porodné a budu objednávat. ![]()
Barčo
S podprdama neporadím.Mám ještě od minula. Ale koukni všude,kde jsou těhu věci např.C&A…mám pocit,že i v Shoping parku jsou obchůdky s mimi a těhu věcmi.Ale jistě to nevím.
Jsem ti nepomohla,co?
No raději jdu něco dělat.Z koupelny slyčím ticho.
Tak jdu pověsit prádlo.
Zatím pa pa J.
Ahojky všem, samo sebou i vašim bříškům. Doufám, že se k vám můžu přidat
. Už dlouho k vám chodím vždycky jen nakouknout, ale až do teď jsem se nedostala k tomu, abych se zapojila, v práci to byl poslední dva měsíce očistec, ale teď už si užívám posledních pár dnů zasloužené dovolené a pak už hurá na mateřskou
. Termín máme 14.12., ale už teď se sotva kulim a mám pocit, že nic nestíháme
. Ještě jsem se chtěla zeptat, některa z vás tu písala o svědění celého těla, které mě taky posledních 14 dnů trápí a tak mi to nedalo a dnes jsem volala svému gynekologovi, který ze mě sice odvázaný nebyl, ale po chvíli diskutování řekl, ať si zítra přijdu, že mi udělá jaterní testy. Tak snad pak budu chytřejší. Po pravdě nikdy by mi tenhle problém nenapadlo řešit u gynekologa, ale v pár diskuzích tady na netu se člověk dozví toliko, že už jen pro klid duše.