Poradna duly
Jana Čurdová
Brýýýý ránko, teda už aso dopoledne, zdravím všechny ještě z práce ![]()
Dnes jdu ve tři na poslední velký UTZ, tak už se docela těším, ale zároveň jsem nějaká nervní, jestli je všechno v poho…, ale snad jooo ![]()
Tak zatím ahoooj a po UTZ se ozvu ![]()
Elle ,
já jsem byla taky u zubaře a našel mi taky nějaký kazíky a říkal, že to necháme až po porodu (prej to vydrží), tak si asi myslím, že se umrtvovačka v těhu nedává, ale nevím to přesně…Já jdu jen zítra na vyčištění zubního kamene a jinak nic.
elle píše:
Ahoj maminy.Jdu si za Váma pro radu.Zítra mě čeká návšteva u zubního lékařeVím, o jednom kazu a chtěla bych si to nechat vyvrtat,jenže mám ze zubařů a vrtaček hrůzu.Chtela bych si nechat píchnout injekci,jen nevím zda je to možne v těhu a jaký to má vliv na mimi.Ráda bych to mela za sebou dřív než porodím,protože se pak k zubařovi nedostanu vůbec.
Elle........ja mam tri kazy..........
.........ale nedala som si ich robit pretoze si bez injekcii nenecham robit nic v ustach...........
.........a moj dr mi ju neodporucal.........takze sme to odlozili po porode........ ![]()
ale pocula som aj take ze injekcia nevadi............kolko doktorov tolko nazorov.........a potom clovek aby vedel kde je pravda,ue jo??...........
![]()
Sevca neboj.......vsetko bude OK..............
![]()
Jirko........no som zvedava ako dopadnem po 8rokoch........... ![]()
Zdravím všechny! ![]()
Koukám, že tu bylo nějaké vzrůšo Ivčo
Jj, raději plašit, než si pak něco vyčítat. Taky bych jela … Jinak nám tu snad marodi nepřibyli, co?
Tak co Marti , jak je doma? Nuda asi nebude, co? U Martinky jsi klasickou mateřskou neměla, jestli to dobře chápu, a teď to plánuješ na jak dlouho? ![]()
Elle , já myslím, že teď už jsi vysoko těhotná a injekce by se píchat neměly … Já teda nesnáším jen plombování na krčku. Tam jednu mám a vypadla po 8 letech, nic moc. Ale zažila už jsem horší zákroky v puse
![]()
Jiřko , já si momentálně užívám jednoho dítěte doma a není to tak špatné
Nechala jsem si malou doma, naštěstí to skončilo jen rýmou, ťuk, ťuk, ťuk, ale pořádnou a ve školce jí nikdo vysmrkat pořádně nedá a jí samotné je fuk, jestli má nos plný nebo ne. Už jsme malovaly, modelovaly a četly, teď se zavřela v koupelně, že je na bazénu.
Sevčo dej vědět, jak UTZ.
Aluško , doufám, že látkovky nevzdáš, ať se tady navzájem můžem podporovat. Já jsem manželovi nadšeně mluvila o ekojednorázovkách a jak je budu kompostovat, tak se bavil, druhý den jsem v přednášce pokračovala, tak mi řekl, ať si o tom nechám zdát. Uzemnil mě v rozletu. ![]()
Včera jsem koupila Pampersy do porodnice, tam se na ekologii kašle, takže snad všecko mám. Ale jet se mi nikam nechce. Od pátku mi netvrdlo břicho, tak mám radost. Zítra mám KO, byla bych ráda za UTZ, ale nepočítám s tím. Všecky, co jste tu psaly, tak máte miminka větší o dost než já. Snad to dožene, v sobotu jsem mu pomáhala šlehačkou. ![]()
Dcera stěhuje pokojík do koupelny, jdu zkontrolovat situaci ![]()
Knoflice, tak si to s malou užívej, potom už asi tolik času mít nebudeme ![]()
Právě jsem si dala obídek, ale zase mě dnes pálí hrozně žáha…a zrovna tady nic nemám, no nic půjdu zkusit to mlíko
blee moc na něho chuť nemám.
Haloooo, kde jste všichni ![]()
Hani, vše nejlepší Sabince k svátku
, doufám, že slavíte doma ![]()
Sevčo, my obědvaly. A teď jdeme spát ![]()
Knoflice , a jak velke mas ted mimi? Ze rikas, ze mame vetsi …
nezapomen, ze jsou to vsechno jen prumery a tabulky, nejakych par gramu sem/tam by nemelo byt duvod k obavam … drzim palecky …
No latkovky nevzdaaaaam
… zatim ![]()
pa a pekny den ![]()
Ahoj holky!!
Dneska byl konečně šťastný den… Byla jsem u kadeřnice, tak jsem aspoň na chvíli za krasavici
, koupila jsem povlečení a peřinku s polštářkem (akorát kapsář k tomu neměli, ale nevadí…), jednu podprdu (snad už prsa moc neporostou). Pak jsem šla na parkoviště pro auto a co nevidím - policajt. Že prý to nejsou místa pro parkování (stálo tam asi 20 aut - já tam stávám už dva roky) a už vypisoval pokuty… Ale mě že nedá, protože přece budoucí mamince nemůže dát pokutu
. A že se mu narodil 12. syn. No byl celý naměkko. Potom jsem vyjela, asi po 100m potkám zase toho policajta a prý, že si mám rozsvítit světla…
. Aspoň někdy to přináší výhody
. Zajela jsem ještě na OSSZ vyřídit, aby mi PPM chodila na účet, tam byli taky všichni hodní. Dozvěděla jsem se výši PPM a jsem docela příjemně překvapena.
Takže jsem z toho cestování celá unavená a jdu odpočívat…
Tak jsem zpět z UTZ, ale malej toho moc nepředvedl…je teda hlavičkou dolů, ale otočenek směrem k páteří, tak jsme neviděli vůbec nic, jen ouško
, manža byl chudák zklamanej
.
Potom prcka přeměřovala, první říkala, že má nějaký malý bříško, nakonec navážila 1700 g. - je to normal?
Bramburko - tak to jsi měla štěstí, aspoň něco z toho pupíku vytěžíme ![]()
Jo ještě k těm pohybům mi řekla, že je asi necícím protože je právě otočenej k té páteří a tam co není tak citlivé. ![]()
Ahoj Holky
tak už som aj ja marod, isto od syna. rano ma zobudila bolesť celého tela, tak som si dala pol paralenu a čajik a ešte som zaspala.
Celé doobedie som preležala, teraz je to už lepšie ale tak sa mi ničoho nechce.
Zajtra idem do poradne, tak som hľadala nejakú zimnú bundu do ktorej sa vmestím, my máme celý deň len 3.
A ešte k tomu sa nedostanem autom z domu, tak ideme autobusom. Hlavne až všetko dobre dopadne, dnes mi zas tvrdlo bruško. A som strašne zvedavá či ma moja lekárka pošle na tie pásy do pôrodnice.
pekný večer
Ahoj holky.
Už jsem domááááá.
No samozřejmě,že jsem bloudila.
Ale jsem v tom nevinně.No vážně.Ptala jsem se Karviňáků a 3 lidi mě nasměrovali,tam,kam jsem došla.I vrátný mě poslal do patra…Vezmu si čísílko.Čekám až přijdu na řadu.....A? Samozřejmě špatně. Tak jsem zase vyrazila na procházku Karvinou. Tentokrát správně. ...........A proč to všechno?Aby mi na lístek na PPM napsali,že mi nebudou PPM vyplácet.
S tím lístkem a s rodným listem malého mám pak jít na socku.A rovnou přejdu na rodičák.Nebo tak nějak.No,finančně na tom budu stejně.
Tak jsem mamku vytáhla z práce dříve.Zašly jsme si na tatarák.Pak se k nám přidal jeden její bývalý kolega a nakonec se nabídl,že nás odveze do Tesca.Chtěla jsem se kouknout na kočárek pro Gabku na vánoce.Zase nic.
A jsem mooooc unavená.
elle
Ahoj Dášo.Já si nechávám „zákroky“ u zubaře vždycky opíchat.I v těhu. Teď mi nic nedělali,ale i v minulých těhu,jsem si to nechala opíchat.A dětem nic není a nebylo.
Prý to neškodí ani v začátku a ani ke konci těhu.Ale někde jsem slyšela,že jsou 2 druhy injekcí a ten jeden je šetrný.Tak nevím.
Kubu nám komise schválila.
Tak může i zítra do školky.
Prý posuzovali,jestli je dostatečně samostatný (i s tou dlahou),jestli se dokáže oblíknout a najíst.No Kubík byl ve školce důležitý jako ho… v trávě,že děti nesmí do něj strkat a kdoví co ještě.
![]()
Katko
Snad zůstane jen u té rýmy. To Gabce se nějak začíná vracet ten kašel.
Njn,Martin je ještě nachlazený,tak si ty bacily předávájí.
Barčo
To bylo fakt štěstí. ![]()
Sevca
To je dobře,že je správně.S tou váhou to je různé.Taky se počítají gen. dispozice. Podle tabulky by mělo mimčo vážit ve 29tt 1800g.Ale kdo je přesně podle tabulek.
To vůbec neřeš. Navíc tenhle odhad v bříšku není přesný. Kamarádka rodila syna,který měl vážit podle doktorů 3 a půl kila a narodil se jí obřík přes 4Kg.
Jsem se nějak rozepsala.
Tak raději pa pa J. ![]()
Zabublienko - to je teda nahouby, ale snad to brzo přejde a budeš fit…, to jeprostě to počasí, jinak jsem taky hledala co budu nosit a vítězem se stává - bunda na lyže ![]()
Jiřko asi máš pravdu, asi bude malinkej, jen mám strach, aby z toho vyrostl, snad se mu děti nebudou smát - Alexandr Veliký…
Jdu se natáhnout, strašně mě bolí záda a čekat na taťku, až příjde z práce.
TAk páááááááááááá