Poradna duly
Jana Čurdová
Tak jsem nám udělala místo polívky párek v rohlíku.
No,jo,ale když jsem na to měla tááááákovou velikou chuť.
Dětem jsem udělala radost.
Ahoj Katko
Za týden a pak se uvidí jak dál.Ale asi už nic.Já si myslím,že to měl (má) maximálně jen namožené. ![]()
Ahoj Barčo
Taky si myslím,že na horkou vanu teď můžeš jen nostalgicky vzpomínat.I na horkou sprchu.A tu já tak miluju.
Pa pa J.
Petro , já jsem je taky žehlila rozložené.
Poprvé. Jenda mě přistih a nechápal. Jeho sestra už měla děti, tak věděl, jak na to, líp než já. ![]()
My máme guláš. Dneska čekáme na Klárku, má školu do 12:30, tak by měla každou chvíli dorazit. A pak si jdu s Vendulkou odpočinout. V noci jsem spala jak zabitá, ale nějak to nestačí. Tak ![]()
ahoj holky, to je tedy neco, nekdy je tu par prispevku a ted takova smrst …
vezmu to hromadne a neadresne, protoze mam gulas v tom kdo co psal a at si neupisu prstiky
tak nejprve: GRATULUJU KE STATNICIM A PROMOCI
a taky drzim palce pokud mate zkousky jeste pred sebou …
tem z vas, ktere mate otoky, vysoke CS nebo je jinak spatne drzim palecky
vydrzte a snad bude lip … ackoli tedy moje kamaradka s terminem za dva tydny rika, ze se to spis zhorsuje
, tak zatnout zuby, jsme sikulky a zvladneme to
no a mamam, ktere maji jeste navic starosti s vetsimi detmi preji co nejmin stresu a deckam co nejmene bolistek ..
vypada to, ze se vsechno deje najednou, nejdriv ticho po pesine a pak takovy srumec … ![]()
Kitty - to osoleni proti krecim pomaha, alespon u me, krece temer presly, ale je pravda, ze se na to rano v posteli snazim myslet a nohy podvedome neprotahovat a nepropinat … Mg jsem radeji prestala brat, myslim, ze ma PA pravdu, ze se to v tele hromadi a svaly se pak az moc uvolni (coz neni pro porod uplne dobre).
a pak k plenam … doufam, ze ted uz kikko taky lezi na poste (nebyla jsem ve schrance), takze se tesim jak na plenky tak na ponozky
… ale tyhle pleny planuji spis na otirani podkladani etc, na prebalovani jen v pripade nedostatku jine volby … latkovky, ktere jsem si objednala na prebalovani jsou uz ruzne tvarovane a vychytane a nezehli se (slava) … tedy v sestinedeli je v pripade problemu zehlit lze…
jinak mi tu porad huci pracka, bojim se to prat vsechno dohromady, neco mi prijde moc modre nebo moc zelene a nechci to mit zaprane
, takze vzdycky pulka pracky … no zbyva toho jeste dost (i nakoupit) … snazila jsem se ty male veci zehlit zodpovedne, ale zadne sterilizovani rozpalenou zehlickou to tedy nebylo, tak snad to neni problem …
chjo, co ja budu za matku? …
![]()
tak jsem stejne napsala roman … ale to nejdulezitejsi … mejte se dobre a davejte na sebe pozor!
Aluško - já peru podobně, raději méně, aby to nebylo obarvené. teď zase budu sušit a další pračky až zítra. ale kdo bude žehlit? ![]()
No já doufám, že tyto měsíce budou klidnější, než měla Lucajdice, je fakt, že rychlá už taky moc nejsem, všechno mi trvá mnohem déle. Ale musíme dávat pozor, rodit dřív nechci.
ahojky,
nestrašte s předčasnýma porodoma, teď jsme se v práci bavili o Vánocích, všichni vzpomínali,jak se budou válet, dívat na pohádky, tak jsem se přidala, že já budu mít kruhy pod očima, protivná, nebudu si moct sednou…
no, ale hlavně aby byl drobeček zdravej ![]()
Dneska jsem volala mýmu dr. o tom svědění a řekl mi, že si mám zajít na kožní??? No nevím on je takovej docela flegmoš…asi se ještě septám v pondělí na klinice, kám chodím na UTZ. Připadá mi zbytečný jít na kožní a hlavně se mi nechce.
Nemůžu se ani hnout právě jsem doslova sežrala
obrooovský kuřecí řízek. Jo a co se váhy týče, tak na ni raději nestoupám, tak nevím, uvidíme příští středu na KO.
Zatím papa
Jejda…Vánoce?......Jak jen to u nás bude probíhat.
Ani si to nedovedu představit. A to jsem si slíbila,že letos moc péct nebudu. A mám takovou obavu,že to dokonce i splním. Já ráda peču.No,letos to budou asi jenom perníčky (ty děti milují) a vanilkové rohlíčky.Rozhodně jsem se vzdala slepovaných.Na to opravdu nebude asi čas. ![]()
Já jsem plánovala zase miminko na leden.
Nějak se zadařilo dřív. ![]()
Co se týče váhy.....jsem celkem spokojená.
Patřím sice k těm vyšším přírůstkům tady,ale je to první těhu,kdy tak málo.
.......Dneska ráno +12 Kg.
Za chvíli přijde Marťa,tak nám jdu naložit oběd.
Pa pa J.
Ahoj maminky,
tak jsem dnes dorazila z nemocnice až před chvilkou,byla jsem tam dokud Sabinka neusnula a máme malou dušičku a šanci že by je třeba zítra mohli pustit. Dnes ji brali výtěr ze zadečku tak se čeká na všechny výsledky,ty by měly být snad ráno,tak uvidíme.
Jinak také gratuluji k promocím a zkouškám a úspěšným KO.
Opatrujte se a jsem zvědavá kdy já začnu s praním už mě to straší,dnes mi celý den hrozně tvrdne bříško. Tak už ležím a asi to zalomím a půjdu spát.
Pa
Ahoj holky,
teda vy jste toho napsaly!! To je super, hnedle je co číst.
Já dneska byla na KO a vše v pořádku, mimčo se otočilo a je hlavičkou dolů!!! Máme 2,1 kg a další KO je 1.11. Jinak mám málo železa a něco s bílejma krvinkama, ale prý žádná trága, tak jen zobat pilulky a kontrolní odběry krve.
Předně BRAMBURKO obrovská gratulace. V 8. měsíci dělat státnice, to jsi fakt třída. Tomu se říká maximálně využít čas
Jinak všem malým marodům přeji brzké uzdravení a velkým taky a dávejte na sebe víc pozor.
křeče po ránu - mám taky a taky se snažím se ráno neprotahovat, dokonce mi radili mít slánku u postele a hned si líznout.
horká vana - já se koupu doteď a teplota min. 38 stupňů, doktor řekl, že je to OK
nástup na MD - aluško nastupuje se 32 nebo 34+0 a podle mě když je to sobota, tak v sobotu
plenky Kikko - holky, kdo jste psal, že máte z mimibazaru nějaké lepší, napiště značku (kitty?). Já mám ještě 5 s modrým medvědem a jsem ještě horší.
Jinak jsem dnes byla cvičit a na předporodním přípravě a probíraly jsme, kdy odjet do porodky. Dostaly jsme seznam příznaků a máme se to dát na lednici, tak jsem to tam dala a uvidíme ![]()
A taky jsem dnes zakoupila první vánoční dárky. Hrozně moc se na ty Vánoce těším.
Tak se mějte krásně a pište a pište
Brýýýý ránko,
tak koukám, že jsem tady první
, konečně je dneska pátek…já mám dnes dovču, musím doma trošku uklidit, vyžehlit, něco zařídit ve městě a večer máme dámskou jízdu
, tak už se těším, jen nevím kolik toho vydržím.
Holky začíná nám pořádná zima a já nemá zimní pneušky a taky nevím, kde na ně vzít
, zítra jedeme k našim na narozky - bydlí kousek od Bruntálu, tak snad nezasněžíme ![]()
Raduš, tak nám tady nějaké příznaky napiš prosííííííííííííím, ať máme taky co na lednici ![]()
Malej s dnes k ránu pěkně mlel a zrovna, když se manža přitulil, no byl z toho úplně hotovej ![]()
Zatím papa jdu se dát do kupy a něco dělat. Ještě juknu.
Dobré ráno holky.
Dneska jdu já i děti k zubařce.Kuba bude zase v pohodě,ale Gabka
.Jde poprvé a i tak to asi celé prořve. Nějak nemusí cizí lidi.Tak snad to zvládne…aspoň se povozit na křesle
Půjde s námi i můj taťka,aby je měl kdo hlídat (no spíš Gabku),až budu sedět já.
O půl druhé jdeme podepsat to stavebko (konečně) a můžeme začít zařizovat kuchyň.
Už se to začne hýbat.tak by jsme to do porodu mohli stihnout. ![]()
Pa pa J.
Tak vás taky zdravím po ránu ![]()
Venku je pěkná zima, včera to ještě šlo, ale asi je nejvyšší čas nachystat dětem rukavice.
Hani , snad ti malou dneska pustí domů a hlavně držím palce, ať jsou všecky odběry dobré. Na druhou stranu, když se na nic nepřijde, tak to taky není ono. ![]()
Jiřko , hodně štěstí, ať ti pan zubař nic nenajde
Budete si na tu kuchyň brát i půjčku? Něco jsi taky před tím psala, že vyřizuješ. Nebo to bylo na byt jako takový?
Včera jsem brouzdala po netu, potřebuju i nové plínky , do poradny a tak, ať nedělám ostudu
a divila jsem se, jak se liší podmínky dodání. Někdo vám to pošle za poštovné 40, někdo chce 100 a to pak hned skočí cena za kus o 10 kč, to je mazec. Zkusím tady dát odkaz, jestli někdo neznáte firmu, co jsem si vyhlídla. Není to ani Kikko ani Libštát, ale zase něco jiného. Pro pobavení: rozměry udávají 70×70 nebo 80×80, tak jsem přeměřila ty svoje staré plíny a mají 70×80 ![]()
Včera jsem měla mít kontrolu, ale dorazila jsem tam, čekárna plná tak, že nebylo místo na sezení, vydýchaný vzduch, tak jsem se otočila na podpadku a šla zase domů, pojedu v úterý.
Co s tím tvrdnutím břicha ? Je to nebezpečné nebo není? Poraďte. Zatím hezký den.
Dobré ránko!!!
Dneska už jsem se tak dobře nevyspala, pořád mě ve snech trápí ty státnice… ![]()
horká vana Nám říkali v kurzu, že horká vana je dobrá na odeznění těch poslíků…
A mi to vždycky aspoň na chvíli přejde. Jenom prý později už je vhodná spíše sprcha, protože ve vaně nejde poznat odtok plodové vody.
Ševčo odtok plodové vody, kontrakce po 5 min, krvácení, to nám říkali v porodnici… Stejně si myslím, že my prvorodičky budem vyjukané už při prvních kontrakcích a jedeme… ![]()
Katko to tvrdnutí by prý nemělo být víc jak 20× denně… No já už to ani nepočítám, ale 20× to snad není.
Dneska mě čeká žehlení další várky věciček pro Matýska, ale celkem se těším. Včera jsem si byla vyzvednout věci z toho obchodu www.honzicek.cz, zase úplně perfektní věci. Mám radost.
Tak přeju pěkný den!!
Tak do toho počtu se vejdu v klidu. Díky za uklidnění.
PLENY - posílám pár odkazů, které pleny jsem koupila a jsou lepší, než ty bílé
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?…
ty poslední jsou mušelínové, byly dražší, ale kvalitově jsou docela dobré, tužší a dobře se žehlily. ale obecně ty obrázkové s potiskem jsou rozhodně lepší, než ty bílé.