Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky ![]()
Jsem vás dočetla. Inspirovaly jste mě, příští týden bude postýlka v ložnici.
Terko , už je nálada lepší? Zdá se, že jsem to taky chytla, nějaké blbé období … Jak to tady čtu, taky jsem dneska v noci nespala, je mi blbě … Ale děti jsou hodné.
Rachel , co konkrétně ti vadilo na Fifejdách? Třeba doktorka
Lišková? ![]()
Jiři , montuješ? Daří se? ![]()
Pavli vítej!
Ivčo , tebe pernamentně zapomínám chválit za tabulku, Martinu za inspiraci v oblasti získávání informací, ale holky, děláte to dobře ![]()
Dobrou ![]()
Ahoj holky,
jsem tu opravdu jen na skok.
To byste nevěřili co zažíváme! Je mi z toho do breku. V pondělí mi je sice pustili domů,ale za velmi vražedných podmínek na velké dietě udržet Sabinku až do zítra a pak se teprve uvidí dál. A ze slepáku se vyklubala (teprve až včera volali výsledky z nemocnice) SALMONELA !!!! Takže máme mít zítra opět tašku připravenou. Ale tentokrát všichni podle kontrolních výsledků budeme hospitalizováni já na gyndu a moji draci opět na dětské (ale to jen když budou pozitivní). Mám neskutečný strach protože jsem musela ještě na gyndu ke svýmu doktorovi a ten mi říkal že v akutních případech nechávají pouze do 35 týdne a pak případně císaře. Ještě abych to uvedla na pravou míru Sabinka nezvracela,neprůjmovala vůbec nic jen jí bolelo bříško akutně a měla horečku. Salmonelu jí zjistili až všemi těmi vyšetřeními!!
A mi také nemáme vůbec žádné problémy jen mě stresem tvrdne hrozně bříško.
Jste kecalky nedočetla jsem úplně vše ale vítám nové maminky ![]()
Je mi po vás smutno tak vás jdu rychle dočíst.
Jinak Sabča nesmí vůbec nic jen čaj,a dušenou zeleninu a maso a vařené brambory,rýži no prostě hrůza, mléčné výrobky vůbec a to do teď pila večer před spaním Sunar a ráno měla jogurtík teď suchý rohlík a čaj ![]()
A doma se muselo vše vygruntovat Savem a mě se z toho zvedal kufr tak musel nastoupit na uklid manža. Ještě zůstal doma a neodjel nám do práce.
Moc vám všem gratuluju ke kontrolám a doufám že jste všichni v pořádku.
Pa
jezisku, to zni hrozne
… drzim palce at se to u vas zklidni, hlavne at se ukaze ze to ma v nejhorsim pripade jen mala a to jeste v nejake mirne verzi …
![]()
drz se a brzy se ohlas!
hodne stesti!
Sabiko držím palce - aby vše dopadlo
vítám další novou těhulku.
maliník si myslím že se pije 3× denně - PA říkala 3týdny před porodem začít.
Terko - kde budeš rodit?
já u Apolináře a naštěstí jsem tam volala dlouho dopředu, takže tam jdu už 5/11, protože myslím, že už by měli dělat ten monitor, abych byla v klidu. tak jsem zvědavá, kamarádka říkala, že tam byla jen 1,5h což je ucházející
Dobré ránko,
Předem vítam novou těhulku.
Sabiko,držim palce,at vám to dobře dopadne a do nemocnice nemusíte.
Pa pa.
Dobré ráno holky.
V první ředě,přeji Hance (Sabika), ať jsou další výsledky negativní.Tolik starostí.
No hrůza. A tobě, Hani ,ať se ta salma nepotvrdí a ty jsi nemusela rodit dříve.
Taky vítám novou těhulku.
To se pěkně rozrůstáme.
Maliník ještě nepiju.A kdo ví,jestli se k němu dostanu.Minule jsem ho taky chtěla,ale nějak jsem na něj zapoměla. ![]()
Terulko
Už se těšíte na taťku,že?
Tak ať se o tebe pěkně stará,když vás nechal samotné.Má co dohánět. ![]()
Včera večer se mi udělalo konečně líp,tak jsem se pustila do toho montování.Bohužel jen částečného,aby na nás nebušili sousedi.Za chvíli budu pokračovat. ![]()
Dneska jsem spala téměř jako zabitá.
Jen s jednou čurpauzou a jednou začínající křečí.Tu se mi podařilo včas rozcvičit.
Normálně jsem moc zvědavá,jestli se Radek konečně neotočil.Jak jsem ležela,tak se mi zespodu posunul o něco víš.(celou dobu ho mám nízko,ale není to problém,protože se neotvírám.Prý.
) A jak jsem se zvedala,tak jsem cítila,jak se posouvá zpátky dolů.To vám byla,ale bolest.
No rozhodně dneska v noci,tím,že „vylezl“ trochu nahoru,měl více místa a možnost se otočit.Tak jsem zvědavá,jak dopadnu v pondělí na UTZ. ![]()
Včera mi volala tamta ta ona z úřadu,že má pro nás to potvrzení.Tak dneska Martin zase lítá.
Tak doufám,že tím nám komplikace skončily.
Pa pa J.
Dobré ranko,
tak holky nevím jak vy, jestli je vám už líp, ale já v noci nemohla chvílema přes rýmu ani dýchat a vysmrkala jsem půl krabice kapesníčků. Jsem úplně marná. No, pokud to je ještě bez teploty, tak můžu být ale ráda, že jo. Doufám, že vy v pohodě už.
Knoflice - na Fifkách toho bylo víc, co mi vadilo. Tak jen stručně: rodili mě o 4 týdny dřív, i když nemuseli, já i mimča jsme byli zdravé… ostatní dvojčátkové mamky rodily v termínu třebas… a taky mě nutili do císaře (později se můj gynekolog divil, mohla jsem prý rodit normálně), další věc byla, že po císaři, jak jsem ležela na JIPce, vozili mamce mimčo na kojení a za mnou jen přišla protivná stará sestra, já celá rozbolavělá, nemluvila nic, jen mi sundala čísla z ruky a odešla… no dokážete si představit, jaké myšlenky se mi honily hlavou, že jo… nakonec jsem si vyřvala informaci, co je s mými dětmi. Tak prý na JIPce, přes pár budov dál… takže své děti jsem viděla až 5. den po porodu, kdy jsem k nim na vozíčku mohla dojet (jizva hrozně bolela). No a doba, celý měsíc, kdy jsem byla s dětmi na JIPce, jsem se nestačila divit přístupu sester… matky tam berou jako obtížný hmyz, přitom jim polovinu práce ušetříme, když se o děti staráme taky, že… spletli rentgen, místo žaludku rentgenovali plíce, tak po 10 minutách cpali Jeníka znova do té vesty na rentgen a co se týká kojení a paní Liškové, tak jednou za mnou přišla, hodila mi polštář pro kojení dvojčata a brožuru… toť vše… takže myslím, že mám dost důvodů se na Fifejdy znova necpat......
Vím, že mamky, které rodí normálně a jedno dítko a stráví tam cca 4-5 dnů, tam mohou být opravdu spokojené, ale já jim už nevěřím
snad nebudu zklamaná ted ve Vítkovicích… ale věřím, že ne…
Uff, tak jsem se po ránu vykecala, jdu si uvařit teplý čaj a něco pojíst. Děti si dneska ráno dokázali vyhrát samy, díkybohu a nechali mě poležet.
Pa
Rachel
Rachel , to je tedy hrozny zazitek …
deti az 5 den po porodu
… to by meli na krku zalobu, a to jsem jinak klidas …
tak at to tentokrat vyjde ![]()
vsem pekny den!
ALuska - jo jo, ten čas to vše už naštěstí zahojil, ale vzpomínky děs. Kdyby dávali aspon dětskou JIPku hned vedle šestinedělí nebo tak nějak, at matka chudák může aspon s odstříkaným mlíkem k dítěti. No ale nejdůležitější ve všech situacích je přece přístup personálu, že jo… ještě furt mě štve, že jen v seriálech v TV propagujou dokonalé ordinace, doktory, naprosto lidský přístup… bohužel praxe je jiná…
Ale dost už kritiky… těším se na mimi a už aby to bylo!!!!
Ahoj holky,
tak já jsem konečně doma. Mám tři dny dovču a pak oficiální mateřská. Včera jsem byla z posledního dne v práci tak vyřízená, že jsem ani nešla cvičit, jen na předporodní přípravu. Probíraly jsme 1. fázi porodu a tak mi došlo, že už to bude za chvilku a trochu jsem znervoznela. Takže dnes tu musím uklidit a uvařím si bramborové placky - mňam. Zitra jedeme na chalupu - přijdou nám čistit studnu a budeme řezat stromy a zazimovávat.
Sabiko - držím moc palce ať to vše dopadne dobře.
vítám novou těhulku
postýlka - máme již připravenou v ložnici - povlečení budu prát až v prosinci, aby nebylo zaprášené a od kočičích chlupů
maliník - budu pít od toho 34 týdne a pak budu zkoušet i tu masáž hráze od 36 týdne, kéž by to pomohlo ![]()
Jiřko - hodně štěstí s kuchyní
mateřská - holky nevíte někdo, jestli ten strop v té mateřské je 12,5 tisíce? Kamarádka mi totiž tvrdila, že brala 14 tis, což mě přijde moc.
No stejně jsem zvědavá, jak s tím vyjdeme, bude to dost velký rozdíl. Splátky hypotéky nám asi neodloží ![]()
Tak já jdu něco dělat, mějte se pěkně
Krásný den všem
,
Sabiko přeji Ti ať se všechno dá do normálu a uvidíš to bude dobrý, hlavně ať se z toho dětičky dostanou a hlavně te prcínek v bříšku ať vydrží ![]()
Jiřko, tak co linka?
Ivčo - jsem ráda, že se kočárek nakonec zamlouvá, nám ten náš včera večer dovezli k manželovi na firmu, tak jsem ho ještě neprozkoumala ![]()
Jinak vítám další přírustek do naší rodinky
![]()
Tak jsem dnes znovu urgovala dodání zavinovačky do autosedačky a deky, objednávku jsem udělala v srpnu a zaplatila a nic, pře třemi týdmi mi slečna psala, že do konce týdne to budu mít a je to zase 14 dní a nic, nejhorší na tom je, že tam není žádný kontaktní telefon…
![]()
nedělali jste někdo objednávku na www.mimishop.cz?
Raduš prý výše mateřské vychází + - jako kdyby jsi byla na nemocenské…taky nevím, ale přesně, vím, že tam bylo něco kolem 60 % nebo 69 %????? Kdo to ví????
![]()
Měla bych dotaz na Alušku - vy jste si přivezli šátek na nošení z USA, že? Nemohla by ses mrknout jakou máte značku a délku? Nám ho totiž chce přivézt manželova sestra a moc se v tom nevyzná a zatím našla jen s takovou sponou Maya wrap sling a to nevypadá na klasický šátek. díky moc
Tak jsem zašla k dětskému lékaři, co máme v ulici a paní doktorka nás vezme, takže fajn. Byla milá a ptala jsem se i jedné paní v ordinaci a byla spokojená. Takže další věc vyřešená ![]()
Ševčo - díky, je to těch 69% z denního vyměřovacího základu a ten ti řekne zaměstnavatel, ale je tam nějaký strop a ten právě nevím. Ale to je fuk, bude překvapení
Taky jsem teď četla, že od 2008 má platit, že pokud při výchově dítěte do 4 let budete opětovně čerpat mateřskou dovolenou, tak pokud to bude pro nás výhodnější, tak se bude vycházet z vyměřovacího základu pro 1. mateřskou, takže by to mělo být minimálně stejně a pokud byste si chtěly při mateřské přivydělávat, tak by vám to tu druhou mateřskou nemělo snížit. Což je super.
tak se mějte a já jdu něco dělat.
ahoj holky, tady se to tedy rozjelo.
Nevím už kdo co psal takže:
hned jsem využila radu pročíst si měsíc porodu za říjen a načerpat nějaké zkušenosti
. Začínám docela stresovat, a taky žaludek mě zlobí- takže bez smecty nebo rennie bych asi nefungovala.
chci pozdravit novou těhuli, na fifejdy bych osobně rodit nešla, chodila jsem tam na kurz (ten byl bezvadný), ale celkově mě tedy to prostředí neoslovilo
Určitě mám v plánu Porubu, tak snad nebude zrovna nával. Ale doporučili mi i Vítkovice nebo Opavu.
Už máme krásnou postýlku, a včera jsme montovali přebalovací pult, kočárek už taky čeká. Takže pokojíček je celý zašpuntovaný pro věci na mimíse. Nedokážu si představit rodiny které mají miminko třeba v 1+1.
Jediné co nám schází je stále JMÉNO PRO HOLČIČKU (maminky poraďte). Netradiční ale pěkné jméno. Líbí se mi Danila nebo Dominika, ale přijdou mi dlouhá.
držte se a všechna miminka pořádně dopečte v bříšku!!!