PROSINEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
444
25.10.07 09:54

hej hola,
jojo, vcerejsi kurz byl docela prima, jen se trochu bojim, ze uz jsem ty hmaty a triky zapomnela, kdyztak, Kitty , vim, koho se zeptat :lol:

akorat me ty ctyri hodiny mluveni o peci trochu vydesily, ze to uz vazne prichazi a nejak se tomu neda vyhnout :wink: 8) , ale tesime se tesime :)

taky jsem vcera zehlila pleny, zas tak hrozny to neni … jednou za cas ;) …

no a k mlezivu, ja hlasim stale nic … tedy alespon samovolne nic, jinak nic nezkousim/e :lol:
tak snad bude az bude treba …

pa a pekny (i kdyz tady pekne zachmureny) ctvrtek!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
25.10.07 10:01

Ahoj holky.
Vám všem přeji dobré ráno.Já ho dobré nemám. :cry: Celou noc jsem probděla,jak mě bolely kosti tam dole a všude kolem.Vyjímečně to nebyly kyčle,ale byl to děs.A ještě ke všemu mě moooc pálila žáha,tak jsem raději „spala“ v polosedě,abych nemusela běhat :roll: . Teď je mi špatně. No prostě děs a hrůza.
Na porod to nejspíš nevypadá,ale raději jdu balit.U obou to začínalo jinak.A to jsem chtěla odpoledne poskládat kousek linky. :?

Barčo
To zamrzí,ale manžel to jistě pochopí a nebude prudit.Vždyť jsi zrovna poslíkovala,tak ať si to zkusí. :wink:

Martin se spaním nemá problém. :wink: Jen když byl Kuba malý,tak jsem ho posílala spát jinam.Kubík měl koliky a řval do 2 hodin rána.A vydrželo mu to 3 a půl měsíce.Potom u Gabky spal s náma pořád.Ještě jsem ho vždycky vzbudila,když Kuba brečel,ať za ním jde.Však co,já jsem se starala o Gabku. :wink:

No nic.Jdu balit a pak si zase lehnu.Zatím pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
25.10.07 10:13

Hezké dopoledne, holky,
jak tak čtu, cítíte se skoro všechny mizerně.. no ani já na tom nejsem jinak.. dnešní noc taky divné sny, až jsem se vzbudila a zjistila, že jsem strašně udýchaná… ale na ten sen si ne a ne vzpomenout..... a jinak mě k ránu začalo tak škrábat v krku, že rychle cumlám šalvějové bonbony..... a aby toho nebylo málo, bolí mě břicho.. ale spíš hádám, že je to žaludek…
Do toho mám ještě obě děti doma, protože byly taky nachcípané, takže do pátku ještě budem válčit doma.. v pondělí už snad hurá do školky a já konečně spočnu… sbaleno do porodnice už mám pro jistotu taky, jen mi chybí sehnat někde tu kojící podprdu ještě…
V pondělí mám druhou lekci předporodního kurzu, prý nám bude pouštět video o porodu.. no tak doufám, že se nesložím… jo a seděli jsme minulou lekci na tom baloně a řeknu vám, že po těch 2 hodinách jsem se cítila otřesně… radši si příště sednu na zem… ten balon mi vůbec nepomáhá :-(
Tak jsem se vykecala, jdu zase něco dělat.
Pa
 Rachel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
25.10.07 11:01

Kuk, tak jsem zase tady :wink:

Jiřko, Ráchel…- máte teda pech s tím nočním spaním, ale já to mám taky tak - někdy spím, jak špalek, potom zase nemůžu usnout :cry:

Jičko zabal tašku, ale ještě ji nech v koutě :wink: , přeče nebudeme před Listopadkama :lol:

Jo a to mlezivo…já teda vůbec nic i když mačkám :D , na délku toho porodu se musím mamky zeptat, ale vím, že mi kdysi říkala, že jediné na co trpěla jak pes byly kříže…a je pravda, že když jsem poprvé potrácela, tak jsem myslela, že se zblázním, jak mě ty kříže bolely. :evil:

Tak jsem si včera v práci začala pomalu psát seznámek co ještě potřebuju koupit za drobnosti a jak mi psala Ivča ono asi zase půjde do tisíců…no chrůůůůůůůůůůza, ale snad to do těch 4 tis. zvládnu.

Zatim pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
25.10.07 11:09

jo a včera jsem si opálila DVD porodu, co vyšel tuším minulý týden v MF, tak nevím jestli na něj koukat…kámoška říkala, že je to docela masakr… :cry:

Chodíte všichni nějak na předporodní kurzy, já teda nikam, nechtěly se mi za to vyhazovat penízky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
25.10.07 11:12

Sevca - ty předporodní kurzy jsou zdarma, aspon co já vím… prostě jsem byla na exkurzi porodnice, kde chci rodit .. mají to dycky vyhrazené na jeden den v týdnu a tam říkali, že kdo chce, může se přihlásit.. platí to pojistovna.. chtěli jen průkazku pojistovny vidět… a v podstatě se seznamujem s porodní asistentkou, která nám vypráví co a jak a je možné, že právě ona bude mít směnu, když budu rodit, tak je dobré se i takto poznat…
Přestože je skoro všude v porodnicích pořád stop stav, tak jsem se divila, že v kurzu nás bylo jen 7… ale je možné, že těch kurzů v ten den mají víc, že…
Určitě se poptej a využij toho… jedná se tuším o 6 lekcí
 Rachel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15317
25.10.07 11:53

dobry den ve spolek................

hlasim sa z KO..............nebol tam moj dr........ale zaskok ale vysetril ma aj ten,len zas budem musiet ist 31.11 kvoli papieru na MD........

vsetko OK........cudoval sa ze mam velke brucho na moj tt..........ze bude asi chlapisko.............

mam +1kg zas..................

Kubko teraz dostal pirohy.....tak je ticho........ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
25.10.07 13:22

Marto - tak to je fajn, že kontrola ok. O břuchu ani nemluv. Mám už 72 kg… o 12 kg víc.. jsem zvědavá, kolik to bude těsně před porodem. Nevíte, budem ještě přibírat moc nebo už míň?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
25.10.07 13:25

Marti gratuluju ke kontrole!!

Rachel ty kurzy nejsou všude zadarmo. Já jsem platila 1000,–, ale je tam i cvičení a plavání, bez plavání to bylo 500,–. Nevede ty kurzy ve Vítkovicích náhodou Jana Čurdová? Slyšela jsem o ní, že je celkem dobrá. Ale prý hodně podporuje ty alternativní porody a každý by asi do toho nešel…

Jiřko tak koukám, že sis v noci taky užila :( . Nejhorší je, ýe je potom člověk celý den unavený…

Tak já jsem dožehlila povlečení a už jsem připravila postýlku, mooc pěkná :) . Teď už mě čekají vyžehlit jen ty plínky.

Tak se mějte B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
25.10.07 13:31

Bramburka - aha, tak o těch kurzech jiných moc nevím. do plavání a cvičení bych stejně nešla. mě stačí tyhle, prostě povídání a rady… Jméno Čurdová mi něco říká, ale měla nás nějaká PA Anna Fellerová… starší paní, ale celkem se s ní fajn povídalo. Sama říkala, že cvičit s náma nechce, ono jednou za týden by to stejně bylo málo a my maminy hltáme spíš informace, případně to video o porodu.
A docela mě překvapilo, že tam z nás 7mi jsem byla druhá nejmladší. Většinou maminy 33, dokonce i 38..... tak se tam necítím aspon tak stará :-) i když momentálně bolestmi zad, funěním a únavou je mi tak 100 let.

A na Fifky chodíš na nějaký kurz? Já mám Fifejdy sice přímo pod nosem, ale kdoví, jestli tam nakonec neskončím, že jo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
25.10.07 13:34

Ráchel myslím, že ještě ten osmej jde váha nahoru, ale pak se to už snad strošku zastaví, já teda doufám, páč je to hrozný já snád rostu každý den nebo spíše otýkám :roll:

Teď jsem zaboruzdala do října, abych se podívala, zda už mají odrozeno a holky tam popisují své porody a u té poslední jsem se musela opravdu ovládat (jsem totiž v práci) aby mi neukápla slzička :) , hrozně mě to dostává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
25.10.07 13:40

Ahoj holky!

To mě mrzí, že je Vám takhle mizerně ..... u nás je to docela v pohodě, ale není to taky úplně super, tak dnešní cvičení vynechám. Ráno mě trochu bolelo v krku, tak to nebudu pokoušet.

Musím Vám říct, co nás potkalo ...... dneska nám přišel kočárek, no a je úplně jiný, než jsem si ho představovala :roll: .....je hroooozně zelený, já chtěla tmavou a oni už jí přestali dělat :? , no, ale naštěstí jsou paní v prodejně i pán, který je šije, hrozně ochotní, tak nám ho snad přešijou… za chvíli si to jdeme domluvit. Tak snad nám to udělají tak jak budeme chtít, tak na nás myslete ......

Marťo , Ty že máš velké bříško????? Kde????

Ševčo , nám zas PA říkala, že na tom DVD je porod udělaný hrozně hezky, že to co mají na kurzy v porodce musí každého tatínka odradit..... no maminku odradit nemůžou :wink: … mimčo ven musí :lol:

Mlezivo..... u mě taky nic, ale snad se „dočkáme“ :o

Rachel , tak ať se děti rychle uzdraví :!

No nic, tak jedem s Milanem k dr. a domluvit ten kočárek...... tak zatím ahoooj I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
25.10.07 13:52

Holky, dá se to DVD o tom porodu ještě někde koupit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
25.10.07 14:20

Ahoj děvčátka
Teda vy jste toho napsaly,že nestíhám číst.Hned jak budu mít čas dočtu a napíšu víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
25.10.07 14:37

Rachel myslím, že už ne, ale jestli chceš, tak mi písni adrsu do SZ a já Ti to vypálím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí