Poradna duly
Jana Čurdová
No, dobré Marti , co to je ![]()
Jiřko , špatné zprávy si nech pro sebe, stačí, když nám to oznámíš v pondělí. Ale tak nějakou mateřskou nám nakonec nechali, ne? ![]()
Terez , Akrimkovi vše nejlepší! To bude mít dobré, až bude starší a propaří narozky s kamarádama, že má další den volno ![]()
Dobrý večer holky,
tak jsem se dívala, že v listopadkách má Zuzajdík miminko
.
Jiřko - problémy s pěnězma jsou fakt hrozný a deptající, ale uvidíš všechno dobře dopadne, hlavně aby jsi si měla dětičky zdravé.
Dnes jsem se dozvěděla, že schválili tu novelu zákona a i děti budou za každou návště a recept platit peníze
- parchanti
![]()
Dnes jsem měla docela náročnej den a do toho to počasí, už tak tak sedím, budu se muset jít natáhnout.
Tak dobrou noc a zítra juknu pááááááá
ahoj holky,
Rachel: tak ty máš NINU? strašně se mi to líbí, ale mužský pobýval dlouhá léta v Rusku a Nina byla dokonce jeho první učitelka sexu, tak to kategoricky odmítl
- mě by to tedy vůbec nevadilo chichi
Jinak jste mne překvapily že je v Porubě takový nával, ale to asi teĎ bude všude, no snad to nějak dopadne.
Zítra přijde na návštěvu má nevlastní dcera - rodí za 14 dnů. Ona tedy nepřijde, ale dovalí se
Přibrala 21 kilo, ale to hlavně pro to, že byla na rizikovém - žádný pohyb, námaha, vůbec nic - ale zvládá to a je celá vysmátá. Tak snad nám doma neporodí ![]()
Až se jí narodí mimčo, postřehy napíšu…
Mějte se hezky a nápúady na holčičí jména klidně dále piště
Jinak ještě, možná si některé pamatujete, že jsem psala jak tady zachraňuji s jednou organizací týrané koně. Tak dnes přišla parádní zpráva. Veterinář ze státní veterinární správy podal návrh obci na odebrání zvířat.
Doufám, že alespoň po tomto se současný majitel vzpamatuje a začne koně krmit. Držte palce aby to dopadlo…a zvířata nestrádala ať u původního či nového majitele
Ahoj holky!!
Tak dneska jsem vyspala dorůžovoučka
, byla jsem včera unavená a všechno mě bolelo, tak jsem šla spát o půl deváté.
Včera jsme byli s manžou na exkurzi v porodnici (na Fifejdách) a byli jsme celkem příjemně překvapeni. Měli jsme prohlídku porodního sálu a pokojů a vevnitř je to o mnoho pěknější než zvenku. Mají tam i nové porodnické křeslo, takové polohovací a všelijak štelovací (ale bohužel jenom jedno - i když PA říkala, že se to vždycky stihne, odrodit na tom jednom). Manžel to taky zvládnul, takže to vypadá, že k porodu půjde
.
Zatím se mějte ![]()
Báro , tak to je dobrý, jsem zvědavá, jestli si aspoň naposled užiju nějakou novinku. Byli jste i na oddělení šestinedělí? Mají tam ty záclony nebo ne?
Já jsem taky dneska spala dobře, po 3 nocích nicmoc už to asi jinak nešlo.
Baby, kde všecky jste
Venku je tak hnusně, že se nikde cárat nemůžete ![]()
Katko na šestinedělí jsme nebyli, ale i tak jsme tam strávili přes hodinku. Ale ty nadstandarty jsou fakt pěkné, celkem útulné. Pokud tam někdo tráví třeba 10 hod, tak si myslím, že to určitě má smysl.
Kolik jich tam je? Když jsem tam byla naposledy, tak byl jen jeden. A o ten předporodní fakt stojím, to už jsem ti říkala (i kdybych na něm měla být 10 min). Navíc tě tam pak přestěhují po porodu na ty 2 h. Máš tam soukromí. Jinak ležíš na koze na sále…
Jsou tam dva. Teď když jsme tam byli, tak byly oba prázdné. To máš pravdu, že tě tam přestěhujou na ty dvě hodinky, je to určitě lepší…
Báro, dík za info. Ještě jsem tě jako zkušené lékarnice chtěla zeptat, co si myslíš o koupeli Oilatum. Kamáradka mi ji vychválila jako bezvadnou věc, ale paní v lékarně mě odrazovala, že pokud nemá mimi kožní problém, tak to spíš škodí
Tvůj názor?
Jdu s holkama ven, počasí nepočasí, jinak z nich zblbnu …
Katko já bych ji taky dávala jenom při vysušené pokožce nebo nějakém kožním problému. Jinak je lepší nic nedávat (nebo jenom občas), aby si pokožka na to promaštění nezvykla.
Ahoj holky,
tak jak se máte a co děláte při neděli? Venku to vypadá jako by mělo začít sněžit.....
Holky, dneska ráno jsem měla takové křeče v břichu no a pak jsem strávila 10 minut na záchodě… doufám, že to nic neznamená ![]()
Jo a koukám, že tu vlastně dvě mamči budete rodit na Fifejdách, že jo… chci se zeptat … někde se mě ptali, zda si myslím, že u porodu bude porodní asistentka nebo lékař… holky proč rodí víc PA než lékaři? Oni asi jen císaře, co??? To by mě pak teda zajímal ten rozdíl ještě mezi Fifkama a Vítkovicemi… štve mě, že dopředu nevíme, kde to bude pro nás a mimi nejlepší, co?
JO a jen jsem tak postřehla v rychlosti, že se tu bavíte o koupelích a kožních problémech.. u mých dětí na to trpěla teda nejvíc holka. Hlavně na líčkách, později na prdýlce. Celkově celé tělíčko měla sušší… no a nejlepší na to je krém Lipobase nebo tělové mlíčko Excipial U Lipolotio..... obojí stojí v lékárně přes 100, ale když řeknete dětské doktorce, napíše recept a doplácíte na ten krém tuíšm jen 50 Kč a na to mlíčko jen něco přes 10,– Kč. Ale to se týká mamin, co děti už mají, od nového roku jestli dáme za návštěvu a recept penízky, tak to se nám možná vyplatí si jít do lékárny samy a koupit si vše bez receptu......
Tak zatím pa, ještě tu dnes nakouknu.
Tak se všechny opatrujte
Rachel Lipobase je jen na předpis, takže musíš stejně k lékaři
. Excipial je volně prodejný, ale jak říkám, dávala bych to až na suchou kůži, ne preventivně… Ty křeče jsem měla taky, i průjem, ale naštěstí z toho nic nebylo. A PA myslím rodí na Fifejdách i ve Vítkovicích. Lékař je taky přítomen, ale pouze asistuje… Když se vyskytne nějaký problém…
Dneska je tady celkem mrtvo, co? Venku je hnusně, ani se mi nikam nechce. No jo, změna času a už je skoro tma. Ale asi půjdeme na procházku, až dovařím česnečku…
Ahoj holky ![]()
Provětrání nám prospělo ![]()
Tak jo, Oilatum nekupuju. To „Lipobase“ doma máme,Excipial taky, Vendulka měla miminkovský AE. Ale teď to moc neubývá, když to nepotřebujem. Souhlasím, že radši míň než víc …
Já jsem u obou porodů viděla doktora při příjmu a pak v závěru porodu, aby mě zkontroloval. U druhého porodu jsem měla dokonce dvě PA, jedna z nich byla dost drsná (ale třeba už neslouží
)