PROSINEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8179
27.10.07 13:15

No, dobré Marti , co to je :?:

Jiřko , špatné zprávy si nech pro sebe, stačí, když nám to oznámíš v pondělí. Ale tak nějakou mateřskou nám nakonec nechali, ne? :wink:

Terez , Akrimkovi vše nejlepší! To bude mít dobré, až bude starší a propaří narozky s kamarádama, že má další den volno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
27.10.07 13:17

Vladi, ty chceš porodit kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
27.10.07 20:57

Dobrý večer holky,

tak jsem se dívala, že v listopadkách má Zuzajdík miminko :lol: :lol: :lol: .

Jiřko - problémy s pěnězma jsou fakt hrozný a deptající, ale uvidíš všechno dobře dopadne, hlavně aby jsi si měla dětičky zdravé.

Dnes jsem se dozvěděla, že schválili tu novelu zákona a i děti budou za každou návště a recept platit peníze :cry: - parchanti :evil: :evil:

Dnes jsem měla docela náročnej den a do toho to počasí, už tak tak sedím, budu se muset jít natáhnout.

Tak dobrou noc a zítra juknu pááááááá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
27.10.07 21:03

ahoj holky,
Rachel: tak ty máš NINU? strašně se mi to líbí, ale mužský pobýval dlouhá léta v Rusku a Nina byla dokonce jeho první učitelka sexu, tak to kategoricky odmítl :) - mě by to tedy vůbec nevadilo chichi

Jinak jste mne překvapily že je v Porubě takový nával, ale to asi teĎ bude všude, no snad to nějak dopadne.

Zítra přijde na návštěvu má nevlastní dcera - rodí za 14 dnů. Ona tedy nepřijde, ale dovalí se :) Přibrala 21 kilo, ale to hlavně pro to, že byla na rizikovém - žádný pohyb, námaha, vůbec nic - ale zvládá to a je celá vysmátá. Tak snad nám doma neporodí :)
Až se jí narodí mimčo, postřehy napíšu…

Mějte se hezky a nápúady na holčičí jména klidně dále piště

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
27.10.07 21:07

Jinak ještě, možná si některé pamatujete, že jsem psala jak tady zachraňuji s jednou organizací týrané koně. Tak dnes přišla parádní zpráva. Veterinář ze státní veterinární správy podal návrh obci na odebrání zvířat.
Doufám, že alespoň po tomto se současný majitel vzpamatuje a začne koně krmit. Držte palce aby to dopadlo…a zvířata nestrádala ať u původního či nového majitele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
28.10.07 08:22

Ahoj holky!!

Tak dneska jsem vyspala dorůžovoučka :) , byla jsem včera unavená a všechno mě bolelo, tak jsem šla spát o půl deváté.
Včera jsme byli s manžou na exkurzi v porodnici (na Fifejdách) a byli jsme celkem příjemně překvapeni. Měli jsme prohlídku porodního sálu a pokojů a vevnitř je to o mnoho pěknější než zvenku. Mají tam i nové porodnické křeslo, takové polohovací a všelijak štelovací (ale bohužel jenom jedno - i když PA říkala, že se to vždycky stihne, odrodit na tom jednom). Manžel to taky zvládnul, takže to vypadá, že k porodu půjde :) .

Zatím se mějte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
28.10.07 09:04

Báro , tak to je dobrý, jsem zvědavá, jestli si aspoň naposled užiju nějakou novinku. Byli jste i na oddělení šestinedělí? Mají tam ty záclony nebo ne?

Já jsem taky dneska spala dobře, po 3 nocích nicmoc už to asi jinak nešlo.

Baby, kde všecky jste :?: Venku je tak hnusně, že se nikde cárat nemůžete :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
28.10.07 09:15

Katko na šestinedělí jsme nebyli, ale i tak jsme tam strávili přes hodinku. Ale ty nadstandarty jsou fakt pěkné, celkem útulné. Pokud tam někdo tráví třeba 10 hod, tak si myslím, že to určitě má smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
28.10.07 09:26

Kolik jich tam je? Když jsem tam byla naposledy, tak byl jen jeden. A o ten předporodní fakt stojím, to už jsem ti říkala (i kdybych na něm měla být 10 min). Navíc tě tam pak přestěhují po porodu na ty 2 h. Máš tam soukromí. Jinak ležíš na koze na sále…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
28.10.07 09:30

Jsou tam dva. Teď když jsme tam byli, tak byly oba prázdné. To máš pravdu, že tě tam přestěhujou na ty dvě hodinky, je to určitě lepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
28.10.07 09:58

Báro, dík za info. Ještě jsem tě jako zkušené lékarnice chtěla zeptat, co si myslíš o koupeli Oilatum. Kamáradka mi ji vychválila jako bezvadnou věc, ale paní v lékarně mě odrazovala, že pokud nemá mimi kožní problém, tak to spíš škodí :? Tvůj názor?

Jdu s holkama ven, počasí nepočasí, jinak z nich zblbnu …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
28.10.07 11:39

Katko já bych ji taky dávala jenom při vysušené pokožce nebo nějakém kožním problému. Jinak je lepší nic nedávat (nebo jenom občas), aby si pokožka na to promaštění nezvykla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
28.10.07 12:03

Ahoj holky,
tak jak se máte a co děláte při neděli? Venku to vypadá jako by mělo začít sněžit.....

Holky, dneska ráno jsem měla takové křeče v břichu no a pak jsem strávila 10 minut na záchodě… doufám, že to nic neznamená :-(

Jo a koukám, že tu vlastně dvě mamči budete rodit na Fifejdách, že jo… chci se zeptat … někde se mě ptali, zda si myslím, že u porodu bude porodní asistentka nebo lékař… holky proč rodí víc PA než lékaři? Oni asi jen císaře, co??? To by mě pak teda zajímal ten rozdíl ještě mezi Fifkama a Vítkovicemi… štve mě, že dopředu nevíme, kde to bude pro nás a mimi nejlepší, co?

JO a jen jsem tak postřehla v rychlosti, že se tu bavíte o koupelích a kožních problémech.. u mých dětí na to trpěla teda nejvíc holka. Hlavně na líčkách, později na prdýlce. Celkově celé tělíčko měla sušší… no a nejlepší na to je krém Lipobase nebo tělové mlíčko Excipial U Lipolotio..... obojí stojí v lékárně přes 100, ale když řeknete dětské doktorce, napíše recept a doplácíte na ten krém tuíšm jen 50 Kč a na to mlíčko jen něco přes 10,– Kč. Ale to se týká mamin, co děti už mají, od nového roku jestli dáme za návštěvu a recept penízky, tak to se nám možná vyplatí si jít do lékárny samy a koupit si vše bez receptu......

Tak zatím pa, ještě tu dnes nakouknu.

Tak se všechny opatrujte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
28.10.07 15:04

Rachel Lipobase je jen na předpis, takže musíš stejně k lékaři :( . Excipial je volně prodejný, ale jak říkám, dávala bych to až na suchou kůži, ne preventivně… Ty křeče jsem měla taky, i průjem, ale naštěstí z toho nic nebylo. A PA myslím rodí na Fifejdách i ve Vítkovicích. Lékař je taky přítomen, ale pouze asistuje… Když se vyskytne nějaký problém…

Dneska je tady celkem mrtvo, co? Venku je hnusně, ani se mi nikam nechce. No jo, změna času a už je skoro tma. Ale asi půjdeme na procházku, až dovařím česnečku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
28.10.07 15:15

Ahoj holky :-)
Provětrání nám prospělo :lol:
Tak jo, Oilatum nekupuju. To „Lipobase“ doma máme,Excipial taky, Vendulka měla miminkovský AE. Ale teď to moc neubývá, když to nepotřebujem. Souhlasím, že radši míň než víc …

Já jsem u obou porodů viděla doktora při příjmu a pak v závěru porodu, aby mě zkontroloval. U druhého porodu jsem měla dokonce dvě PA, jedna z nich byla dost drsná (ale třeba už neslouží :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí