PROSINEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
92
29.10.07 15:44

KalinkaIvča : Takže jmenuju se Martina, je mi 26 let, dítko první a měla by to být holčička Ema :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
29.10.07 15:54

Prima, už to je v tabulce, další holčička, to je dobře, máme tu překlukováno :lol: :lol: .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
29.10.07 17:02

Ivča - díky za seznámek, určitě dám vědět Tobě, porodíš dřív jak já :-)
Knoflice - ano ano, fotečky přidám, jak dvojčat, tak svého pupíku

Všichni ostatní - ještě pořád si nemůžu zapamatovat jména vás všech :-) ale čtu poctivě … dneska jsem absolvovala 2. lekci předporodního kurzu, akorát se video o porodu nekonalo, jen povídání, no a teda krátké video ano, ale jen vývoj mimča od početí do cca 5. měsíce… což už jaksi není aktuální pro nás, pokročilé těhulky, že… tak jsem zvědavá na příští pondělí.

Co se týká praní, peru v prášku Batole, stejně tak i aviváž. Dvojánci měli tehda suchou kůži a ekzémy po narození, tak jsem prala v Lovele… té tekuté, tak jsem nedávala aviváž.

Plínek mám 10 kusů + 3 velké osušky. Jéžiši, já ještě nemám vaničku, jsem si ted vzpomněla!!

Tak budu končit zatím, ozvu se kdyžtak ještě později večer.
 pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
29.10.07 17:09

JO a vítám novou těhulku :-) :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
29.10.07 17:15

ahoj holky,

Kitty a spol , na obed rada pujdu, jen dejte vedet dost predemkalendar se mi rychle plni (pondeli uz nemuzu, napriklad) a pak bych zase nerada nejak odbihala nebo nestihala :)

CS, uz to tu nekdo rikal, podle merenych parametru je max 10 (pet merenych parametru, body 0, 1, 2 za kazdy) … v tehu prukazce je napsano, ze porod se muze vyvolavat (tj. byt vyvolan) u prvorodicky od 6 u ostatnich od 5, ale kdo chce porod vyvolavat, zejo … :roll:

Elostris , vitej! :) .. jezisku, treti Ema/Emma do tabulky 8O :roll: :wink:

:?: trpite nektera nespavosti?? nemyslim kvuli bolestem zad nebo kopani mimiska, proste ze se vam k ranu uz nechce/nedari usnout?? nebo mam zas nejakou specialitku? ;)

mejte se moc krasne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
29.10.07 17:42

Ahoj holky,
předem vítam novou těhulku.

Aluško,já spíš trpim večerní nespavostí,večer nemohu usnout,pořád se převaluju a ráno bych spala.Navíc ted jak se měnil čas,tak malá stává postaru,dneska to vylepšila,že se v 1/2 4 počurala.

Aviváž,radši na mimi věci nepoužívam.

Zabulienka,CS5 to už je celkem dost,ve středu jdu na Ko,tak jsem zvědavá jaké bude u mě.

Jdu dělat véču,zatim pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
29.10.07 18:04

Ahoj tehulky, tak jsem si konecne udelala cas si to tady vsechno procist. Porad nekde litam a taky ted moje draha polovicka slavila narozeniny, tak jsem shanela darek, pekla dort a varila a varila :) Taky sem muzu skocit jen rano, protoze, jak uz jsem psala, neziji v cechach, takze potom uz kvuli casovemu posunu vsechny spinkate… Alusko, tak ja trpin poradnou nespavosti. Nic me neboli, maly kopka nezne a stejne lezim a sickuju do stropu. Jeste k tomu se mi ted kazdou noc spousti krev z nosu, tak rachotim s kapesnikama, bezim na zachod a vzbudim toho sveho chlapa :) Stava se vam taky nekomu, ze se vam spousti porad krev z nosu? Uz mi to neprijde normalni. Vubec nevim, co by mohlo na tu nespavost pomoct. Jestli mate nekdo nejaky figl, budu rada :) Jinak jsem tady nekolik stranek nazpatek cetla, ze nekdo (uz nevim kdo) schanite nejake u.s.a. adresy na klokani vaky. Tak tady par prihazuju: www.babyboo.com, www.divasnbabes.com, www.zolowear.com. Taky ted shanim :) Tak zatim!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
29.10.07 18:15

Trochu jsem to spletla. Ta adresa www.babyboo.com je na specialni zavinovacku s tvrdym podlozenim na drzeni hlavicky. Na ty vaky mam jeste jednu dost dobrou adresu, ale nemuzu ji najit. Kdyztak pohledam. Tak zatim!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
29.10.07 19:07

Krásný večer,

tak na nespavost receptík nemám, někdy spinkám jak mimino a z toho čučím do stropu do jedné ráno :cry: jjj holky mušíííme to vydržet a nejhorší na tom je, že už asi moc dlouho pořádně nevyspíme.

Jo a vítám další brňandu, jsem ráda, že jsi se k nám přídala, hodila jsem Ti SZ. :wink:

Díky za info ohledně plen a aviváže.

Jéé a koukám, že máme další stovečku, jen tak dále.

No nic jdu natáhnout svoje bolavá záda :lol: zatím pááá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
29.10.07 19:13

Ahooooj holky.
Koukám,že tu byla po mě scháňka. :wink:
Tak teda ta jobovka se týká jen maminek,které už pobírají rodičák.Ale naštěstí to není zase až tam moc hrozné.A nebo jsem se s tím už za těch pár dnů smířila. Pokud je někdo na rodičáku s díťetem nemůže si vybrat výši nového rodičáku(na nové mimčo).Automaticky dostane tu sníženou verzi = po 21.měsíců 7600 a do 4 let věku 3800,– .Tím,že je teď (a 2 roky zpátky) na rodičáku,nesplňuje podmínku potřebnou k tříletému rodičáku,tj.270 dní pojištění. No nevím jestli je to dost srozumitelné. :wink: Když tak podávejte konkrétní dotazy a já odpovím.Takhle mi to připadá dost chaotické.A to jsem se snažila. :oops:

Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
29.10.07 19:26

Kdo se tu chtěl sázet,jestli se Ráďa otočí?...........Vyhrává!.........Radeček se fakt v tu čvrteční noc otočil.Už je hlavičkou dolů,tak to ho můžu odrodit i neplánovaně ve vaně nebo cestou. :wink: :lol:
A bude velký 8O . :cry: Teď váží odhadem 2800g (což prý odpovídá o 10 dní víc).Tak odhadovaná porodní váha je 3600 až 3800g. Prý těch víc. 8O A já bych brala prcka od 3500g do 3650g. Hmmm,tak to asi nevyjde.
Jinak porodní cesty jsou pořád v normě.Tlak,moč,krev…v pohodě. CS mi nejspíš neměří,aspoň nikdy nic neříkal.

Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
29.10.07 19:28

Jo,ještě jsem zapoměla :oops:

Vítám novou těhulku. :wink:

Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
29.10.07 19:45

Ahoj Katko
Jakto,že nemám žádné břicho?Vždyť jsi mě viděla naživo. :lol: To jen ty fotky zkreslují.

Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11359
29.10.07 20:00

Ahojky těhulky!

Tak jsem právě zjistila, že mi zvedli u Apolináře cenu za nadstandardy. Dvoulůžkový pokoj - 700Kč, jednolůžkový- 1000Kč. Tak to mě pěkně namíchli.

Pražandy, na obídek teoreticky můžu kdykoliv, prakticky už je to trochu horší. Akrimek nechodí každý den na obědy a tudíž ani do družiny, většinou se to ale dozvídám docela dopředu, tak můžu celkem plánovat.

Horší je, že poslední dobou skoro nejim, jak mě tam ten prcek tlačí do žaludku, tak nemám hlad a neustále mám pocit, že mám žaludek plnej.
Taky mám hodně problémy se zádama, jsou dny, kdy se nemůžu vůbec postavit na pravou nohu. Teda s Akrimkem v bříšku jsem takové problémy neměla.
Jsem hrozná poslední dobou si pořád na něco stěžuju, místo abych si to užívala.

Vítám novou těhulku, to se nám to tady hezky rozrůstá.

Zatim pa a hezký večer Terka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
29.10.07 20:27

Hezký večer!

Tak na to, že bych se nemohla najíst, si opravdu nemůžu stěžovat ....... holky, zase šla zdravá strava stranou a my si nacpali pupíky smažákem :oops: ...... prcek se u večeře mrskal, asi mě za to miluje :roll:

Jiří , to je super, že se Ráďa otočil!!!! Vím, sice ses už smířila s císařem..... Jeee, já Ti závidím..... zítra se ukáže, co ten náš prcek, ale moc to nevidím :?

Terulko , jen si stěžuj, myslím, že to tady všechny chápem..... však máme každá podobné problémy. Jen mě teda zaskočilo, že dvoulůžkový pokoj je nadstandard 8O

Pajulena ..... s tím krvácením z nosu ..... jak to máš s krevním tlakem? Nemáš vysoký tlak? Nebo mě ještě napadlo, kámoška těhulka měla to samé, a měla polyp v nose, akorát jí v těhu nechtěli s tím moc dělat, ale nakonec jí to protekčně vyndali, ono se totiž může stát, že to povalí během porodu. Jinak další důvod krvácení z nosu mě nenapadá .....
Jo, nevím, jestli jsi to už nepsala, kde teda žiješ? A máš stejnou péči v těhu nebo se to u vás liší?

Nespavost ..... tak usnout mi problém nedělá, většinou si pustím na CD pohádku (trénujem :lol: ) a slyším možná půlku z první desetiminutové, ale kolem druhé se začnu pravidelně budit po hodině po dvou na záchod :x ..... no, jak píše Ševča , však ještě bude nocí bez spaní…

Ach jo, zítra zase na odběry na diabetologii, holky, tam je jedna sesřička, která vůbec neumí píchat (a to do prstu!) - místo, aby pěkně svižně bodla, tak to rve pomalu a celý hrot té jehličky … hrůůůůza ...... no a pak jí to ještě neteklo, tak mě píchla dvakrát, ach jo, snad tam zítra nebude :evil: Před tím tam byla jiná a ta mě to nechala píchnout samotnou, však to doma dělám pravidelně a bylo to v pohodě .....
Ale pak na gyndu, na CTG, těším se jak uslyším prckovo srdíčko zase bouchat a snad i UZ, jak se miminku daří … zase bych chtěla aspoň zahlídnout tu roztomilou pusinečku :lol:

Jsem se zase rozepsala :oops: ..... ale ještě jsem si vzpomněla, chci ségře s přítelem koupit k Vánocům ještě nějakou společenskou hru pro dospělé, nemáte někdo nápad či zkušenost? Při nejhorším mám vymyšlenou hru - jmenuje se tuším Francouské milování, je to erotická hra jen pro dva, ale říkala jsem si, že bych koupila něco, co by mohli hrát třeba i s náma..... tak prosím inspiraci sem :lol:

Tak Vám všem přeju dobrou noc, zítra se zase ozvem.....
Dávejte a sebe všechny pozor! Ahoooj I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital