PROSINEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4308
30.10.07 17:34

Ahoj holky!

Už jsem konečně tady, tak prvně reaguji aktuálně:

Leno , mám to stejně, je to tak, že dovolená se krátí, ale jen tak - za prvních 100 dní PN se krátí o 1/12, pak za každých dalších TUŠÍM 22 dní zase o 1/12. Já marodila od 10.4. (asi?) až do mateřské (19.10.) a zkrátili mi dovču o 4 dny. No a protože mi vypršela smlouva (měla jsem ji na dobu určitou), tak mi ji proplatili, kdyby mi smlouva dál pokračovala, tak by mi dovolenou proplatili až po ukončení mateřské (před nástupem na rodičák) a to s dovolenou za další rok.
Tak snad jsem to napsala pochopitelně :wink:

I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
30.10.07 17:44

Ahoj holky,
no tak se mi zdá, že předáváme pocity jedna na druhou :-) dneska jsem taky cítila divné tlaky až to vystřelovalo do kříží a potom bolest jak při menstruaci. No tak jsem si rychle lehla a zklidnilo se to.

S dovčou vám neporadím, bohužel. Ale co se té mateřské týče, tak mi nepomůže ani měsíc, co jsem vloni odpracovala, co jsem chtěla začít pracovat. Vyhrála jsem konkurz a nastoupila. Ovšem ve zkušebce jsem to vzdala pro častou nemocnost svých dětí - to víte, nástup do školky je prý dycky takový..... no a na tom UP mi řekli, že se mi ten měsíc nikam nepočítá, takže přesně jak už tady (ted nevím kdo přesně) psal, 21 měsíců budu brát 7.600, potom do 3 let 3.800,– Kč… no vidím, že se vrhnu do melouchů, abych to nějak dohnala, že :-) :-) :-) snad to při třech dětech půjde jaksi zvládnout.....

Jo a co se týká těch porodů, holky, děsíte mě… já už vím, že jak se v kalendáři objeví 1. listopad (což je už pozítří!!!!!!!) začnem plašit všechny…
No ale podle toho, co tu píšete, mi dovolte můj tip a odhad … váš sem napište ale taky: Takže podle mě bude mezi prvníma:
1. Ivča
2. Zabulienka
3. Jiřka

tak toť můj odhad, no jen abych první nebyla já, že :-) :-) :-)
Zatím pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
30.10.07 17:52

No, zase jsou odběry na dia za náma, samozřejmě tam byla ta „šikovná“ setra :lol: ..... no a za týden k dr., až budou mít výsledky.

Na a co se týká prďoky v bříšku ...... tak s tím rozením to u nás nebude tak horký, teda aspoň co se týká porodních cest, mám CS stále 1. Dr. mi dneska bral stěry na streptokoka a měla jsem CTG. Trochu jsem se vyděsila, sice průběh křivky normální, ale místo tepu miminka mezi 120-150 buší srdíčko tomu našemu broučkovi rychlostí 170 za minutu 8O , dr. říkal že se nemám bát, je to k té mé viróze, tak se musím dát rychle do kupy, aby se to maličký srdíčko nemuselo tak hnát. Ale průtoky pupečníkem normální, hurá! Akorát je Honzík maličkej, má jen 2200 g, velikostí by odpovídal asi 33+2(3), no, věřím že to dožene, když ne v bříšku tak pak po narození. Znovu mi dr. zopakoval, že za to zřejmě může ta zatracená cukrovka :evil: . No a plodovky je míň, ale je tam, takže vlastně ta kontrola dopadla úplně dobře :lol: .

Joooo....... a co myslíte poloha mimča....... tram ta da da ...... no, sedíme pořád na zadku :wink: , takže zase jsme císaři blíže.....

Barčo , jj, máš pravdu, nechtějí mě nechat skrz tu cukrovku přenášet, ale když je mimčo tak malý, tak ho tam třeba budou chtít nechat co nejdéle… nevím…

No a po Vašich příspěvcích ...... pořád si myslím, že první bude Barča a přidávám Zabulienku , tak už to skoro jede, no ne?! :lol: :lol: :lol:

Elostris , díky za kontakt, hned Ti pošlu kontakty na všechny holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
30.10.07 18:08

Jiřko , chápu, že Tě ten poznatek o Ráďově váze musel dostat do kolen :lol: :lol: :lol: ..... s tím přídavkem , tak to už fakt bude macek :lol:

Jituš , no ahoooj, Tebe už jsme taky neviděly :wink: , Safiru taky po delší době vítáme :-)

Jituš , teda, tak ať se Barunka brzy uzdraví, a hlavně abys to taky nechytla, žádná příjemná nemoc ta mononukleoza..... No a co šef, doufám, že na Tebe nebyl moc drsnej :roll:

Parfumelo , Ty se taky pořádně vylež, přírodní léčba angíny, to je teda mazec 8O , jo ani jsem Ti nepoblahopřála k milé sestřičce..... třeba tam bude už na stálo :wink:

Nikolino , taky se přidávám k blahopřání k dobrým výsledkům, raději plašit zbytečně, než něco podcenit a tohle je vůbec nejlepší varianta. kdy jsou výsledky O.K. :lol:

Martina , a co nějaký cviky na uvolnění zad? Nás něco na cvičení učili a docela je to dobrý..... nebo nahřívat, hlavně aby se Ti ulevilo .....

Sabiko , tak jak jste na tom???????

Co jsem komu ještě...... no, jdu udělat aktuální tabulku, třeba si vzpomenu :lol: ..... jo, kočárek je nový, tak ho prát nebudu.

Zatím pa I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
30.10.07 18:16

Ševči , byli jsme na Lidické v Babycaru. Mají i netovou stránku. www.babycar.cz a teda paní, co se nám tam věnovala, byla úplně super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
30.10.07 18:25

http://4.uploadmirror.com/…56_64124.gif /> http://www.sirmi.ic.cz/vanoce/152.gif

zabulienka - - /30 let/1 dítko/8 let/ TP 29.11. /holčička Emma * chlapeček Lukáš **

KalinkaIvča** - Ivana/26 let/zatím nemá/ TP 30.11. /KO+CTG 6.11./chlapeček Honzík bramburka81 - Bára/25 let/zatím nemá/ TP 1.12. /KO 12.11./chlapeček Matěj Inge - Kristina/28 let/1 dítko/2 roky/ TP 1.12. /chlapeček kitty25 - Petra/29 let/zatím nemá/ TP 4.12. /KO 1.11. (5.11. v porodnici)/chlapeček Robin vladi1 - - /-/1 dítko/2 roky/26.11./ TP 4.12. /9.12./holčička Lucie * chlapeček Ondřej Terulka - Tereza/28 let/1 dítko/7 let/ TP 5.12. /KO 31.10./holčička Mariam * chlapeček Elias **

EvickaS** - Eva/28 let/3 dítka/9, 8, 4,5 roku/ TP 6.12. /19.12./chlapeček Adam jirabobes - Jiřka/28 let/2 dítka/4, 2 roky/ TP 7.12. / KO 12.11./chlapeček Radovan Aluška - Alena/30 let/zatím nemá/ TP 8.12. / holčička Ema * chlapeček Vojtěch Knoflice - Kateřina/29 let/2 dítka/-/ TP 8.12. Fazole - Žaneta/28 let/zatím nemá/ TP 11.12. /holčička Radka75 - Radka/32 let/zatím nemá/ TP 12.12. /KO 1.11./chlapeček Honzík Nikolina1 - Verča/26 let/zatím nemá/ TP 14.12. /KO 14.11./chlapeček Rachel - -/30 let/2 dítka/4 roky/ TP 14.12. /KO 2.11./holčička Kristýna Sevca79 - Martina/28 let/zatím nemá/ TP 15.12. /24.12./chlapeček Alex MartinaSK - Martina/29 let/1 dítko/8 let/TP 13.12./ 17.12. /KO 31.10./chlapeček Jakubko Lena1 - Lenka/29 let/zatím nemá/ TP 17.12. /KO 31.10./holčička Daniela * chlapeček Vojta Jitus1 - Jitka/30 let/1 dítko/2 roky/ TP 19.12. /holčička Klárka alla - Alena/28 let/zatím nemá/ TP 20.12. /KO 2.11., UZ 9.11. holčička Terezka elle - Dáša/-/1 dítko/2 roky/ TP 20.12. /holčička Simonka Elostris - Martina/26 let/zatím nemá/ TP 22.12. /holčička Ema Safira - Monika/38 let/4 dítka/19, 16, 11, 2 roky/ TP 23.12. /holčička Sabika - Hana/24 let/1 dítko/2 roky/ TP 24.12. /31.12/KO+UZ 2.11./chlapeček Vojtíšek Pajulena - Pavlína/-/zatím nemá/ TP 26.12. /chlapeček Parfumela - Míša/24 let/zatím nemá/ TP 30.12. /KO 15.11., UZ 5.11./holčička Agátka * chlapeček Adámek

http://www.sirmi.ic.cz/deti/89.gif

holčičky 7 : překvapení 7 : chlapečci 12 

http://www.gify.nou.cz/…bory/509.gif

1. měsíc 4+3
2. měsíc 8+6
3. měsíc 13+2
4. měsíc 17+5
5. měsíc 22+1
6. měsíc 26+4
7. měsíc 31+0
8. měsíc 35+3
9. měsíc 40+0

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15317
30.10.07 18:27

ale nas je.......... 8O :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
30.10.07 18:34

Elostris , na Lidické jsme se byly kouknout s kámoškama těhulkama na výlet a teda máš pravdu, tam byla úplně skvělá paní :lol: , kolik nám toho dokázala o těch kočárkách říct, + a - u všech ..... setkaly jsme se i s prodejci, kteří pomlouvají všechny kočárky kromě těch, kterého jsou výhradní dovozci (např. v Jihlavě kočárek Bambi v prodejně Veronika) … to je pak fakt děs :x

Taky jsem se Vám zapomněla pochlubit, že jsem dnes dostala v poradně prenatální balíček - nějaké časáky (Maminka, Moje psychologie, Paní domu), spoustu letáků, vzorky dětských čajíčků a kosmetiky (teda maličkej olejíček), intimky Always, a hlavně dudlíka NUK, no potěší to :lol:

Jo a ještě mi vysvětlete, teda hlavně Bramburka, jak to, že nechodíte na KO už po týdnu, poslední měsíc jsou přece kontroly s CTG už každý týden 8O

Tak to je snad všechno co jsem chtěla, zatím ahoooj I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
30.10.07 18:36

Tak jsem si početla a napadá mě u toho, proč dělat věci jednoduše, když to jde složitě (k tomu rodičáku a dovolené) :-P Jde vidět, že zákony dělají normální lidé :roll:

Tak rodit spíš by se vám chtělo! No počkáme si chacha! Nepředbíhat, není to slušné :huban:

Marodi, hleďte se uzdravit, ať máte sílu na akci P :! :lol:

Nakoukla jsem do říjňat a tam se jedna holka vyjadřovala k odhadu a skutečné porodní hmotnosti a doktoři se sekli o 1,5 kg :wink: Ivčo, ty už jsi to tady zmiňovala dřív, že prcek je prcek kvůli cukrovce a já žila v domění, že právě kvůli cukrovce se děti rodí velké 8O

Na rozjetí akcí P jsem tipovala Jiřku, ale Radeček se otočil, tak pouvažuju. Ale co si dáme jako výhru? Listopadky hrály o poporodní sexy kalhotky 8)

Jdu vytáhnout děti z vany, mějte se pro dnešek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
30.10.07 18:38

Ahoj těhulky!!

Tak mám za sebou poslední plavání, bylo to moc příjemné… :) Jéé, já už nevím, na co reagovat :oops: .

dovolená Když už to tu řešíte - je tedy možné, že nastoupím na RD a zároveň mi tom měsíci proplatí dovolenou? Nebo to je tak, že když mi MD končí řekněme 28.4., tak potom si vybírám dovolenou a patom až nastupuju na RD??? Díky.

Ivčo ta tabulka je teď fakt mooc pěkná, úplně mi navozuje vánoční atmosféru… A dneska jsem si koupila Katku s receptama na vánoční cukroví… :lol: . Já vím, asi nebudu mít čas na pečení :( .

A už nevím co, jesm chtěla, tak zas příště… B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
30.10.07 18:45

Ivčo to by mě taky zajímalo, proč nechodím po týdnu, proč mi teď nedělal UZ, proč nejdu na CTG???? Ale chodím k primářovi, tak doufám, že ví, co dělá… A taky mi nepíše CS. Ale zato tam mám (pokud tomu někdo rozumíte, tak mi to prosím přeložte) - nějaké X 1,0 (předtím jsem měla od 17.tt X2,5, potom X2,0, minule X1,5). Nějak tomu nerozumím… :(

Katko ty jsi dělala tu OU normálně prezenčně, to jsi stíhala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
30.10.07 18:50

Báro zdravím! Jj, prezenčně! Byl to mazec, nedoporučuju. Ale snad to stálo za to …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
30.10.07 19:10

Katko , jj, já taky myslela, že jsou kvůli cukrovce dětí větší a toho se bojí i diabetolog, ale zase gyndr. říká, že může být i opačný problém (pravděpodobně kvůli dietě), tak si vyber. Ale svému gyndr. fakt věřím. :wink:

Barčo , teda co je X … to teda fakt nevím, ale jak píšeš, snad ví co dělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
30.10.07 19:17
KalinkaIvča píše:
Ahoj holky!

Už jsem konečně tady, tak prvně reaguji aktuálně:

Leno , mám to stejně, je to tak, že dovolená se krátí, ale jen tak - za prvních 100 dní PN se krátí o 1/12, pak za každých dalších TUŠÍM 22 dní zase o 1/12. Já marodila od 10.4. (asi?) až do mateřské (19.10.) a zkrátili mi dovču o 4 dny. No a protože mi vypršela smlouva (měla jsem ji na dobu určitou), tak mi ji proplatili, kdyby mi smlouva dál pokračovala, tak by mi dovolenou proplatili až po ukončení mateřské (před nástupem na rodičák) a to s dovolenou za další rok.
Tak snad jsem to napsala pochopitelně :wink:

I.

Ivčo , díky moc za info… Tohle jsem fakt netušila…Takže já to mám hodně podobné jako Ty. Akorát mi smlouva pokračuje… Takže já si před ukončením MD zažádám ještě za proplacení cca 9dnů dovolené…jo? Za letošek. A ještě by mi měli zaplatit dovolenou za rok 2008???? 8O
A MD trvá pro svobodné jak dlouho? Díky moc za informace… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
30.10.07 19:28

Ivi , přesně tak, řekla bych, že ta paní na té Lidické byla majitelka. Já si tam asi zítra zavolám a raději se přeptám na dodací lhůtu kočáru, jak to te´d vypadá. Bereme X-landera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí