PROSINEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4308
31.10.07 09:03

Dobré ránko :lol: ,

dneska jsem to stihla fakt ještě ráno :lol:

Sabiko , super zprávy! Dietka se vydrží, hlavně že jste v pořádku! :-)

Ševčo , koukni sem ...... http://www.miminko.estranky.cz/…py/hemoroidy , je to delší, tak se mi to sem nechce kopírovat, o koupeli z dubový kůry jsem taky dost slyšela, mastičky jsou jasný a podle všeho se v těhu můžou.

Vladi , tak hodně štěstí na kontrole, samozřejmě i Vám ostatním, co dneska jdete!!!

Elostris , metřík prima :wink:

Jituš , tak ať pořídíte nějaký fešácký botky :wink: .....

Dneska nemusím vařit, hurá, navařili jsme s Milanem včera večer omáčku s rýží (asi 4 litry), tak dneska budeme jen konzumovat. Tak jdu s knížkou ještě do pelíšku, dám si k tomu nějaký vitamínky a zase přijdu zkouknout, co je tu nového…

Hezký den všem! I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
31.10.07 09:09

Ahoj všem maminkám a miminkům!!!
Jsem hrozná brzda, pořád něco nestíhám. Tak jen hlásím, že pondělní KO dopadla dobře, mám přijít až 26.11, což mě docela přakvapilo. Minule jsem poněkud neplánovaně porodila v 36 týdnu, tak kdoví, co se bude dít do té doby.
Ale asi tomu doktor rozumí, tak mu budu muset věřit. :lol:
Taky zalezu pod peřinu, jelikož smrkání a kašlání je teď moje nejoblíbenější zábava,,,fuj
Tak se opatrujte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11359
31.10.07 09:23

Sevčo - koupel v odvaru z dubové kůry. Akrimek trpěl, když byl maličkej na zácpy a praskal mu při tom zadeček. Dr mi to tenkrát doporučil a celkem to zabíralo. Držim palečky, ať to brzy přejde. Dobré je hodně pít a baštit celozné pečivo a cokoliv obsahuje hodně vlákniny, třeba müsli tyčky. Na zácpu jsou dobré švestky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4688
31.10.07 09:33

Ševčo koupel z dubový kůry pomáhá, přítel to jednou měl a zabralo to bez návštěvy dr. Měl i tu mastičku, obojí se dá normálně volně koupit.
Elostris hezký metřík :D
Elostris, Zabulienko a Aluško - holky, ani nevím, jestli mám jít s pravdou ven, ale u nás to v poslední době vypadá taky na Emmu 8O Přítel Terezku nechce, tak trošku bojujeme :?
Nestrašte mě s nákupy - já toho ještě fůru nemám, nic z lékárny, žádný plenky, vlastně ani matraci a peřinky…počítám, že až od příštího týdne budu doma, že se pořádně rozjedu :lol:
Pražského srazíku bych se taky ráda zúčastnila, ale v út jsem ještě pořád v práci. Mě pořád nedali v poradně papír na mateřskou, tak jsem tak nějak sama spočetla, že bych měla zústat doma od ukončeného 34 tt. Je to tak??? Dovolenou si nevybírám, tu mi proplatí.
 papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4688
31.10.07 09:34

Joooo a kočár neperu, je nový, kdyby byl použitý, určitě bych ho přeprala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
31.10.07 10:27

Ahoj holky!

Tak pro mě dnes není moc dobré ráno… :( Od dvou do pěti jsem čučela do stropu a nemohla usnout. Malý sebou pořád šil a navíc mě zase trápila ta žáha.
Chtěla jsem se ještě zeptat - nemáte někdo problémy se zvýšeným pocením? Já teda poslední dobou mám, hlavně v noci, tak nevím, jestli je to už nervozitou z porodu nebo nějaké hormony… I přes den jsem někdy tak zpocená, že se musím několikrát denně mýt.

Ševčo jojo, na hemeroidy pomáhá odvar z dubové kůry nebo je i gel (ten mi taky pomohl, jako prevencě, je taky příjemně svíravý) a myslím, že můžeš i nějaké ty silnější mastičky (je tam i znecitlivující složka) - Faktu, Preparation H, Procto-Glyvenol. Možná je u některých nějaké omezení v těhotenství, to by ti kdyžtak řekli v lékárně. To víš, já hlava děravá, už jsem na MD, tak zapomínám… Ale asi bych první odzkoušela tu dubovou kůru.

Tak se mějte B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
31.10.07 10:43

Ahoj Bramburko, s tím pocením jsem docela ráda, žes to téma načala… mně taky začalo štvát, že se potím jak v přechodu :-) a to v ložnici vůbec netopíme a spím jen v noční košili… ted je to možná dáno i tím, že mám tu rýmu a kašel, ale jak je to vše najednou, s tím pocením, je to utrpení… a to mám do porodu delší dobu než Ty, takže u Tebe to už asi fakt je normální… tak se bobku drž…

Jo holky, Ostravačky a blízké okolí, když tu mají srazíky i z jiných měst, nedáme taky nějaký??? Dokud jsme jakžtakž schopné se někam doplazit??

Koukám, že už všechny snad máme kočárek, holky, já se tak děsně těším až s ním vyjedu.. už proto, že mé první dítka byla dvojčátka, tak jsem před sebou vláčela kočár - tank, ted budu frajeřit s úzkým :-) jo a holky, máte už autosedačky?? Kde se dá levně sehnat?

Budu pomalu končit, včera jsem si uvařila na dnešek polívku, tak se na ni za chvíli vrhnu.
Pa a zítra musíme nějak virtuálně oslavit 1. listopad!!!! Všechny si nalejem třeba 1 dcl oblíbeného pitíčka :-) doufám, že občas taky zhřešíte a dáte si třeba víno (s colou) nebo mini sklenku piva......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
31.10.07 11:06

Ahoj holky,
já vůbec nevím co mám dneska vařit :nevim: .Samík se mi probudil s kašlem a rýmou no to mám radost :evil: .Bojujem s tím od čtvrtka to jsem mu na:,–(ila homeopatika ale stejně se to dneska rozjelo ach jo.Chytil to od Klárky byli jsme u nich minulou neděli a malá kašlala přímo na něho a pořád měla svíčku u nosu :cry: .Byla jsem na Martinu naštvaná že mi to neřekla dopředu to bych k ní vůbec nešla. Ševčo - tak já taky trpím na hemereoidy je to lahůdka jak mě to chytne :-( používám gel z dubové kůry příjemně chladí akorát jedna nevýhoda u toho je že k tomu není aplikátor tak musíš mazat prstíkem až dovnitř :oops: :D .Teď jsem si koupila Preparation H mast i čípky a začnu se mazat už preventivně před porodem a pak hned po protože pak první návštěva WC je druhý porod a pro mě ten horší :? .Mě většinou trvá až rok po porodu než se jich úplně zbavím pak se objeví jen tak jednou až dvakrát do roka 8) .To je téma co ? :-D
A k tomu pocení já už se taky potím je my pořád teplo a co teprve po porodu hlavně u kojení,u Dr tak tam jsem zpocená až na pr…i a při koupání prcka :lol: .
Já jsem si taky koupila starší kočár a vůbec mě nenapadlo korbičku vyprat :oops: budu to muset napravit.
 Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
31.10.07 11:11

Ahoj holky.
Uf,tak jsem to všechno dočetla.To teda bylo. 8O Nějak jste se rozjely. :lol: Ale dělala jsem si poznámky,tak můžu reagovat. :wink:

Rachel
S těma tipama na porod jsi ještě zapoměla na Barču. :wink: Ta bude určitě přede mnou. :wink:

Ivčo
K těm KO.....teď budu mít po 14-ti dnech a pak najíždím na týdenní.

Katko
Ještě to se mnou nevzdávej,i když se malý otočil. Sice určitě nebudu první,ale rozhodně ho plánuju vypudit dřív. :wink: Přece jenom se mám ráda.A nerada bych měla prvenství,co se týká velikosti miminka.Zatím asi vedu,co?

Barčo
On se popslední UTZ dělá tuším mezi 28. a ž 30. tt.Ale nevím to jistě. Jen vím,že jsem teď byla na UTZ jenom kvůli polohy Radka.Jinak bych nebyla.
Na CTG půjdu poprvé až za 2 týdny,tj.ve 37 tt.A pak každý týden.

Rachel
Autosedačku mám už skoro 5 let,takže neporadím.
Srazík v Ostravě už jeden byl,ale určitě si ho rády zopáknem.Tentokrát ve větším počtu. :wink: Jen,se mnou je trochu složitější domluva.Jsem závislá na Martinových směnách.
Vínečko,pivečko.....proč ne? Když mám chuť?… Jen poslední dobou je to se mnou složité i v tom. :wink: Skleničku vína bych si klidně dala,ale když mě pálí pořád žáha?.......Po vínu je to horší. :roll: A světlé pivo mi přestalo v těhu chutnat.Tak ,když náhodou někam jdeme,tak si dám jen černé.Ale s tím někam jít je taky problém,protože nemám kam dát děti. Teď v sobotu mi bude mamka odpoledne hlídat (snad) děti.Tak ji chci přemluvit,aby zůstala na noc a mohli by jsme s Marťou vyrazit do hospůdky.Potom se už zase dlooooho nikam spolu nedostaneme.

Dubová kůra ........KOupel i mast z dubové kůry prý výýýýýborně hojí i poporodní „poranení“.Právě dneska si to jdu koupit.A tu mast si vezmu i do porodky.

Snad jsem na nic a na nikoho nezapoměla.Tak zatím pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
31.10.07 11:17

Jo a teď ty tipy… :lol:
1. zabulienka
2.Barča
3.Ivča
a 4. snad já :wink: Teda pokud babské rady zaberou.Jinak tu budu strašit do termínu a pak porodím slůně.

Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15317
31.10.07 12:01

ahoojte… :D

dneska som si bola pre papier na MD…nastup mam 01.11.2007

za tyzden som nepribrala nic…co je fajn.............. :D
brali mi krv na protilatky… :D
a dali zoznam co mi treba do porodnice…tak som behala po obchodoch… :)

Kalinka...........dalsia KO 19.11.2007....... :D :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
31.10.07 12:18

Ahoj holky,
to je super, jak všichni hodně píšete, je pořádně co číst.

dubová kůra - já už mám gel také koupený do porodky, prej je fakt super

pocení v noci - taky mám, vždycky když vstávám na záchod, tak jsem úplně mokrá (od potu!!)

praní kočárku - máme nový, takže neperu

sraz Praha - tak já v pondělí ani ve středu nemůžu, ale tak to můžeme přesunout na jindy - allo od kdy jsi na mateřské?

křeče v žaludku - holky máte někdo po ránu resp. po snídani křeče v žaludku? Já skoro každý den.

autosedačka - koupila jsem na mimiabazaru, máme maxicosi a vyšla o 500 levněji než v obchodě, ale tohle není zrovna nejlevnější sedačka

Tak já jsem zase u manži v práci, ale za chvilku půjdeme na oběd, pak mě čeká kopírka a scanner. Tak se mějte krásně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4688
31.10.07 12:46

Radko snad od 8.11.2007, pokud se opravdu nastupuje přesně v 34 tt :lol:
holky, teď jsem objednala chůvičky na netu a ušetřila jsem 2000 na ceně oproti kamennému krámu. Jsou tedy i tak dost drahé, ale doufám, že budou dobré. Od philips.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
31.10.07 13:31

Ahoj Ali.
Kolik tak těďka stojí chůvičky? Já jsem je kupovala před pěti lety za 1800,– (asi).Taky Philips.

Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
31.10.07 13:34

Aha,tak už jsem to našla.Ta samá 2000,– a víc. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...