Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ránko
,
dneska jsem to stihla fakt ještě ráno
…
Sabiko , super zprávy! Dietka se vydrží, hlavně že jste v pořádku! ![]()
Ševčo , koukni sem ...... http://www.miminko.estranky.cz/…py/hemoroidy , je to delší, tak se mi to sem nechce kopírovat, o koupeli z dubový kůry jsem taky dost slyšela, mastičky jsou jasný a podle všeho se v těhu můžou.
Vladi , tak hodně štěstí na kontrole, samozřejmě i Vám ostatním, co dneska jdete!!!
Elostris , metřík prima ![]()
Jituš , tak ať pořídíte nějaký fešácký botky
.....
Dneska nemusím vařit, hurá, navařili jsme s Milanem včera večer omáčku s rýží (asi 4 litry), tak dneska budeme jen konzumovat. Tak jdu s knížkou ještě do pelíšku, dám si k tomu nějaký vitamínky a zase přijdu zkouknout, co je tu nového…
Hezký den všem! I.
Ahoj všem maminkám a miminkům!!!
Jsem hrozná brzda, pořád něco nestíhám. Tak jen hlásím, že pondělní KO dopadla dobře, mám přijít až 26.11, což mě docela přakvapilo. Minule jsem poněkud neplánovaně porodila v 36 týdnu, tak kdoví, co se bude dít do té doby.
Ale asi tomu doktor rozumí, tak mu budu muset věřit. ![]()
Taky zalezu pod peřinu, jelikož smrkání a kašlání je teď moje nejoblíbenější zábava,,,fuj
Tak se opatrujte
Sevčo - koupel v odvaru z dubové kůry. Akrimek trpěl, když byl maličkej na zácpy a praskal mu při tom zadeček. Dr mi to tenkrát doporučil a celkem to zabíralo. Držim palečky, ať to brzy přejde. Dobré je hodně pít a baštit celozné pečivo a cokoliv obsahuje hodně vlákniny, třeba müsli tyčky. Na zácpu jsou dobré švestky.
Ševčo koupel z dubový kůry pomáhá, přítel to jednou měl a zabralo to bez návštěvy dr. Měl i tu mastičku, obojí se dá normálně volně koupit.
Elostris hezký metřík ![]()
Elostris, Zabulienko a Aluško - holky, ani nevím, jestli mám jít s pravdou ven, ale u nás to v poslední době vypadá taky na Emmu
Přítel Terezku nechce, tak trošku bojujeme ![]()
Nestrašte mě s nákupy - já toho ještě fůru nemám, nic z lékárny, žádný plenky, vlastně ani matraci a peřinky…počítám, že až od příštího týdne budu doma, že se pořádně rozjedu ![]()
Pražského srazíku bych se taky ráda zúčastnila, ale v út jsem ještě pořád v práci. Mě pořád nedali v poradně papír na mateřskou, tak jsem tak nějak sama spočetla, že bych měla zústat doma od ukončeného 34 tt. Je to tak??? Dovolenou si nevybírám, tu mi proplatí.
papa
Joooo a kočár neperu, je nový, kdyby byl použitý, určitě bych ho přeprala ![]()
Ahoj holky!
Tak pro mě dnes není moc dobré ráno…
Od dvou do pěti jsem čučela do stropu a nemohla usnout. Malý sebou pořád šil a navíc mě zase trápila ta žáha.
Chtěla jsem se ještě zeptat - nemáte někdo problémy se zvýšeným pocením? Já teda poslední dobou mám, hlavně v noci, tak nevím, jestli je to už nervozitou z porodu nebo nějaké hormony… I přes den jsem někdy tak zpocená, že se musím několikrát denně mýt.
Ševčo jojo, na hemeroidy pomáhá odvar z dubové kůry nebo je i gel (ten mi taky pomohl, jako prevencě, je taky příjemně svíravý) a myslím, že můžeš i nějaké ty silnější mastičky (je tam i znecitlivující složka) - Faktu, Preparation H, Procto-Glyvenol. Možná je u některých nějaké omezení v těhotenství, to by ti kdyžtak řekli v lékárně. To víš, já hlava děravá, už jsem na MD, tak zapomínám… Ale asi bych první odzkoušela tu dubovou kůru.
Tak se mějte B.
Ahoj Bramburko, s tím pocením jsem docela ráda, žes to téma načala… mně taky začalo štvát, že se potím jak v přechodu
a to v ložnici vůbec netopíme a spím jen v noční košili… ted je to možná dáno i tím, že mám tu rýmu a kašel, ale jak je to vše najednou, s tím pocením, je to utrpení… a to mám do porodu delší dobu než Ty, takže u Tebe to už asi fakt je normální… tak se bobku drž…
Jo holky, Ostravačky a blízké okolí, když tu mají srazíky i z jiných měst, nedáme taky nějaký??? Dokud jsme jakžtakž schopné se někam doplazit??
Koukám, že už všechny snad máme kočárek, holky, já se tak děsně těším až s ním vyjedu.. už proto, že mé první dítka byla dvojčátka, tak jsem před sebou vláčela kočár - tank, ted budu frajeřit s úzkým
jo a holky, máte už autosedačky?? Kde se dá levně sehnat?
Budu pomalu končit, včera jsem si uvařila na dnešek polívku, tak se na ni za chvíli vrhnu.
Pa a zítra musíme nějak virtuálně oslavit 1. listopad!!!! Všechny si nalejem třeba 1 dcl oblíbeného pitíčka
doufám, že občas taky zhřešíte a dáte si třeba víno (s colou) nebo mini sklenku piva......
Ahoj holky,
já vůbec nevím co mám dneska vařit
.Samík se mi probudil s kašlem a rýmou no to mám radost
.Bojujem s tím od čtvrtka to jsem mu na:,–(ila homeopatika ale stejně se to dneska rozjelo ach jo.Chytil to od Klárky byli jsme u nich minulou neděli a malá kašlala přímo na něho a pořád měla svíčku u nosu
.Byla jsem na Martinu naštvaná že mi to neřekla dopředu to bych k ní vůbec nešla. Ševčo - tak já taky trpím na hemereoidy je to lahůdka jak mě to chytne
používám gel z dubové kůry příjemně chladí akorát jedna nevýhoda u toho je že k tomu není aplikátor tak musíš mazat prstíkem až dovnitř
.Teď jsem si koupila Preparation H mast i čípky a začnu se mazat už preventivně před porodem a pak hned po protože pak první návštěva WC je druhý porod a pro mě ten horší
.Mě většinou trvá až rok po porodu než se jich úplně zbavím pak se objeví jen tak jednou až dvakrát do roka
.To je téma co ? ![]()
A k tomu pocení já už se taky potím je my pořád teplo a co teprve po porodu hlavně u kojení,u Dr tak tam jsem zpocená až na pr…i a při koupání prcka
.
Já jsem si taky koupila starší kočár a vůbec mě nenapadlo korbičku vyprat
budu to muset napravit.
Monika
Ahoj holky.
Uf,tak jsem to všechno dočetla.To teda bylo.
Nějak jste se rozjely.
Ale dělala jsem si poznámky,tak můžu reagovat. ![]()
Rachel
S těma tipama na porod jsi ještě zapoměla na Barču.
Ta bude určitě přede mnou. ![]()
Ivčo
K těm KO.....teď budu mít po 14-ti dnech a pak najíždím na týdenní.
Katko
Ještě to se mnou nevzdávej,i když se malý otočil. Sice určitě nebudu první,ale rozhodně ho plánuju vypudit dřív.
Přece jenom se mám ráda.A nerada bych měla prvenství,co se týká velikosti miminka.Zatím asi vedu,co?
Barčo
On se popslední UTZ dělá tuším mezi 28. a ž 30. tt.Ale nevím to jistě. Jen vím,že jsem teď byla na UTZ jenom kvůli polohy Radka.Jinak bych nebyla.
Na CTG půjdu poprvé až za 2 týdny,tj.ve 37 tt.A pak každý týden.
Rachel
Autosedačku mám už skoro 5 let,takže neporadím.
Srazík v Ostravě už jeden byl,ale určitě si ho rády zopáknem.Tentokrát ve větším počtu.
Jen,se mnou je trochu složitější domluva.Jsem závislá na Martinových směnách.
Vínečko,pivečko.....proč ne? Když mám chuť?… Jen poslední dobou je to se mnou složité i v tom.
Skleničku vína bych si klidně dala,ale když mě pálí pořád žáha?.......Po vínu je to horší.
A světlé pivo mi přestalo v těhu chutnat.Tak ,když náhodou někam jdeme,tak si dám jen černé.Ale s tím někam jít je taky problém,protože nemám kam dát děti. Teď v sobotu mi bude mamka odpoledne hlídat (snad) děti.Tak ji chci přemluvit,aby zůstala na noc a mohli by jsme s Marťou vyrazit do hospůdky.Potom se už zase dlooooho nikam spolu nedostaneme.
Dubová kůra ........KOupel i mast z dubové kůry prý výýýýýborně hojí i poporodní „poranení“.Právě dneska si to jdu koupit.A tu mast si vezmu i do porodky.
Snad jsem na nic a na nikoho nezapoměla.Tak zatím pa pa J.
Jo a teď ty tipy… ![]()
1. zabulienka
2.Barča
3.Ivča
a 4. snad já
Teda pokud babské rady zaberou.Jinak tu budu strašit do termínu a pak porodím slůně.
Pa pa J.
ahoojte… ![]()
dneska som si bola pre papier na MD…nastup mam 01.11.2007
za tyzden som nepribrala nic…co je fajn.............. ![]()
brali mi krv na protilatky… ![]()
a dali zoznam co mi treba do porodnice…tak som behala po obchodoch… ![]()
Kalinka...........dalsia KO 19.11.2007.......
![]()
Ahoj holky,
to je super, jak všichni hodně píšete, je pořádně co číst.
dubová kůra - já už mám gel také koupený do porodky, prej je fakt super
pocení v noci - taky mám, vždycky když vstávám na záchod, tak jsem úplně mokrá (od potu!!)
praní kočárku - máme nový, takže neperu
sraz Praha - tak já v pondělí ani ve středu nemůžu, ale tak to můžeme přesunout na jindy - allo od kdy jsi na mateřské?
křeče v žaludku - holky máte někdo po ránu resp. po snídani křeče v žaludku? Já skoro každý den.
autosedačka - koupila jsem na mimiabazaru, máme maxicosi a vyšla o 500 levněji než v obchodě, ale tohle není zrovna nejlevnější sedačka
Tak já jsem zase u manži v práci, ale za chvilku půjdeme na oběd, pak mě čeká kopírka a scanner. Tak se mějte krásně
Radko snad od 8.11.2007, pokud se opravdu nastupuje přesně v 34 tt ![]()
holky, teď jsem objednala chůvičky na netu a ušetřila jsem 2000 na ceně oproti kamennému krámu. Jsou tedy i tak dost drahé, ale doufám, že budou dobré. Od philips.
Ahoj Ali.
Kolik tak těďka stojí chůvičky? Já jsem je kupovala před pěti lety za 1800,– (asi).Taky Philips.
Pa pa J.