PROSINEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1314
31.10.07 16:14

Malá s tatínkem jeli na plavání,tak mam chvilku času.

Chůvička,já mam od Philipsu je sice starší po Verče,ale bude stačit,bydlíme v baráčku,tak je třeba.

Klystýr,mam už doma Yal,přivezla mi ho ségra,měla ho připravený a na konec rodila císařem.

Autosedačku,máme půjčenou,až bude mimču rok tak,pak koupíme novou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
31.10.07 16:16

Elostris - jídlo si mám kde ohřát, ale kolikrát příjdu z práce tak utahaná v šest, že se mi nic nechce dělat, ze začátku týdne to jde, to mám po víkendu co zůstane…, ale tento týden stejně kočním, tak už to nějak překlepu a v pátek budu mít ty chlebíčky na rozlučce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
31.10.07 16:18

jo a autosedačku máme Chicco starší, koupenou na MMB a až z toho prcek vyroste, tak koupíme novou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3124
31.10.07 16:33

Ahojte holky,
od rána som v jednom kolotoči, tak najskôr som bola na CTG a skoro si ma nechali už v nemocnici. Pro točení ctg ma dali ležať na chrbát a to sa miminku a ani mne nepáči, tak sa strašne vrtilo, ja som nemohla dýchať, srdiečko mu rýchlo bilo, tak ma dali na bok a hned sa všetko ustálilo. Keď prišiel lekár povedal, že nech CTG pre istotu zopakujeme, hned ma dali na bok u srdiečko bilko ukážkovo, žiadne kontrakcie ani tvrdnutie bruška.
Ponaučenie na budúce- tašku už budem nosiť vždy so sebou, pre istotu!!!

Doma mám ešte problémy s tou zámkovou dlažbou.

Autosedačka- my máme spolu s kočíkom X LANDER, už to majú v obchodiku , ale ešte v krabici, dohodla som sa že to vezmem až ked sa narodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
31.10.07 16:34

k tomu klystýru - nám v předporodním kurzu říkali, že yal gel tak rychle nepůsobí a ikdyž ho přesto chcete, tak ho doma sami neaplikujte, je prý lepší až v porodnici. Já si nechám dát klasický klystýr, myslím, že v porovnání s porodem to bude fraška. PA nám taky říkala, že to urychluje porod.

chůvičky - dostala jsem v práci H+H dosah 800 m a jsou jednocestné. mám je na příští rok do baráčku, v našem současném 2+KK opravdu netřeba :-)

gratulace ke KO a držím palce na monitory a marodům ať se uzdraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
31.10.07 16:35

Ahojky!!

Tak já si konečně vařím oběd, teda spíše večeři… Manžel nechce, abych mu vařila, že ho moc vykrmuju :) , tak na sebe trošku zapomínám… Je mi teda dneska mizerně, po té neprospané noci…

autosedačka my máme Jané, aby to pasovalo ke kočárku. Ale ta byla trošku dražší.

chůvičky pořizovat nebudeme, do bytu to nemá cenu. Budeme mít akorát půjčený ten monitor dechu, pro jistotu.

klystýr mám koupený Yal, klasický klystýr mi přijde nepříjemný… Ale záleží na každém. Nám zase PA říkala, že klystýr může napomoci porodu, ale musí být dobře udělaný. Že pro někoho je vhodnější ten Yal.

Všem gratulka k úspěšným KO. Leno ať je zítra srdíčko v pořádku!!!

Tak jdu se najíst…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3124
31.10.07 16:36

a chúvičky, my máme spolu s monitorom dychu, manžel ich kúpil v zahraničí sa supercenu 2.500,–Sk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
31.10.07 17:25

Ivčo teď jsem si našla na netu, že až do konce 36.tt jsou prohlídky po 2 týdnech, od 37.tt každý týden. Stejně tak CTG až v 38.tt, dříve u rizikových skupin. Takže snad ten doktor nic nezanedbává… Možná někdo chodí častěji, pokud má nějaké problémy. Tebe třeba musí hlídat kvůli té cukrovky. Odkaz: http://www.levret.cz/…_3/hajek.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
31.10.07 17:27

Zabulienko , to je teda fakt super cena, za tu bych to taky brala. Jinak s monitorem počkám, pokud by byl u mimča nějaký problém, jinak pořizovat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
31.10.07 17:33

Barčo , díky za info, to jsem hned moudřejší, já si pamatuju ze školy, že se v devátém měsíci chodí po týdnu, ale při počítání těhotenství na týdny je to trošku posunuté :oops:
No, a že náš dr. dělá CTG u většiny mamin kolem 37 tt, tak to je asi bonus :lol: ..... ale je fakt, že mi říkal, že já to budu mít o týden dříve, kvůli té plodovce..... taky dobře :lol:

Akorát mě mrzí, jestli jsem ve Vás vzbudila dojem o zanedbávání ze strany lékařů :oops: :oops: , asi bych si měla uvědomit, že mi to těhu máme krapet rizikové :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
31.10.07 17:40

Ještě jsem chtěla, Zabulienko a chtěli si Tě nechat na porod či na sledování 8O ....... čím dál více si člověk uvědomuje, že už i u nás v prosinci se může kdykoliv narodit miminko 8O 8O 8O

Leno , samozřejmě taky držíme pěsti na zítřek, ať je vše v pořádku!!!!

Naši se vrátili od babičky, kde máme uskladněný kočárek a mamča ho vyfotila na mobil, tak sem zkusím dát fotky, ale jak je to z mobilu, nic moc kvalita.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
31.10.07 17:46

Koukám, že jsem tady sama :lol:

Tak tohle je náš lahváč /> http://emimino.cz/…/kocarek.JPG

No, prvně to byl šok, čekala jsem něco jiného, ale teď se mi líbí čím dál víc, nevím jak u Vás, ale u nás na vsi jezdí samý nevýrazný šedivý kočárky, tak mi to tady pořádně rozsvítíme :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
31.10.07 17:48

Kde jste všechny?????

No, je vidět, že jsem doma sama, tak sedím u PC ..... :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3124
31.10.07 18:00

IVČO len na pozorovanie, teraz ked pôjdem na to CTG, tak si musím niekde na pol hodky :,-(nuť, vydýchať sa ukľudniť a až potom ľahnuť

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1999
31.10.07 18:00

Ahoj holky,

abych na to nezapomněla, tak se raději zeptám hned. Holky, co už máte jedno nebo více dětí, když natupujete na mateřskou, tak to dáváte vědět na sociálku hned když natupujete nebo až přijde výměr s mateřskou. Pro lepší pochopení, práci mám v Brně a mateřskou mi vyplácí brněnská MSSZ, rodičák dostávám od sociálky u nás, tak aby věděli, že už peníze nechci (teda já bych je chtěla :lol: :lol: )

Všem gratuluju ke kontrolám!

Ivčo , hezkej lahváč :) Roan, že jo? Vím, že jsi tady o něm dřív psala, taky máme takovej, červenobéžovej.

Zabulienko , hlavně že se to se srdíčkem vysvětlilo a nezůstala jsi tam. Však je ještě čas :wink:

Bramburko , mě dr. minule říkal, že od 36/37tt budu chodit na kontroly jednou týdně k němu a jednou týdně do porodnice na CTG, on pásy bohužel nemá.

Chůvičky , nemáme a pořizovat nebudeme. V našem domku je mimčo dobře slyšet, zatím jsme jen v přízemí. A až bude spát na venku, tak ji šupnu pod okno…

Klystýr jsem nikdy neměla. Ale před prvním porodem jsem si koupila Yal a nechala si ho dát až v porodnici. Není to nic strašného. Sama bych si na něj netroufla. V balení jsou dva kusy, ten co mám doma je až do roku 2009, takže ani nemusím kupovat nový.

Ráno jsme se byly s Baruš podívat na ty botičky a dokonce jsem jedny vybrala, ale projevila se těhudemence - nevzala jsem si připravené peníze :roll: Paní mi botky schová a my se projdem ještě jednou.

Zatím se mějte :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital