Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojte,
odpoledne přijel manža a tak hlásím že se na net dostanu až v neděli. Zítra jdem na ten UZ a v sobotu jedu na přednášku a zaškolit nové pracovníky.
Ale už opravdu snad naposled,už mě i jen ta občasná práce unavuje a hlavně přestává bavit,neboť už mám hlavu plnou plínek,kojení a prostě mých obou dětí.
Výtok: hlásím se holky do party intimek ![]()
Kočárek: máme také zelený
hodím fotku až nějakou najdu nebo vyfotím.
Tak zatím papa
Fazole , zrovna dneska mi to říkala sestřička ať si na tu matriku dojdem… Když u mě je to trošku jiný… Ani se mi o tom nechce psát a musím se na to někde zeptat… Jsem svobodná … A s "otcem "ani nežiju a ani nechci… Myslela jsem, že dám příjmení po něm.. Ale zrovna dnes mi to jedna známá rozmlouvala. Tak mi dala brouka do hlavy a musím se někde zeptat na pro a proti… Je všechno z mý strany… Nechci s ním být…Ale právo na dítě mu neberu..Joo nemám to jednoduchý
… Kdyby někdo měl pro mě radu, klidně písněte SZ…
Ahoj holky,
Leni,to je mi líto,jak to máš s tatkou prcka,ale mimčo Ti to určitě vynahradí.
Gratuluji všem k úspěšným kontrolam.
Kočárky máte moc pěkné,zase jsou úplně jiné, než když jsme kupovali my před 3lety.
Výtok,tak u mě taky je,ještě že jsou slipovky.
U nás bylo dneska krásně,ale četla jem na netu,že se má pěkně ochladit,tak vyndáme zimní bundy,doufam že ji zapnu.
Dobrou noc,pa pa.
Z těch vašich kočárků úplně učurávám … Kdyby ty Jané nebyly nad mé možnosti
![]()
Rachel , mám dvě známé, co na Fifejdách rodily císařem a ani jedna nemohla mít otce u porodu. Tak jsem myslela, že to platí obecně, ukazuje se, že právě naopak. Možná se stačí jen ozvat.
Hani , jsem ráda, že jste ok a v práci to nepřeháněj ![]()
Já teď v okolí žádné mimi nemám, abych se mohla kochat. Ale teta ze mě bude do 3 týdnů. Taky už se těším.
Jinak tady je na emiminu diskuze o těch reformách, co nás čekají. Jiřko , si představ, že z OSSZ mi přišlo vyjádření, že na MD nárok mám a z internetové poradny přesně opačná odpověď. Takže nakonec se opravdu vyplatí informovat se přímo na úřadě. Teď ještě čekám, co zas bude na té druhé sociálce … ![]()
Holky, neznáte ještě jiný server než mimibazar, na kterém by se daly nakoupit třeba pleny?
Ahoj holky,
kočárky máte všechny moc hezké. Teď už chybí jen miminka ![]()
Knoflice , takže v tom mají pěkný zmatek i úředníci
Hlavně, že OSSZ ti ty peníze přizná. Já znám jen Mimibazar, ale zkus některý ten odkaz po straně, třeba tam narazíš na dobrý obchůdek.
Vladi , my jsme už zimní bundy vytáhli. Naštěstí se mi tam pupek vleze a pokud by ještě rostl, půjčím si bundu od mamky.
Vánoční dárky letos moc nepřeháníme. Většinou už je máme koupené. Jak tady někdo psal, taky uvažuju, že je zabalím, ať je to nachystané
Včera jsem nakreslila pár obrázků, co se dávají na okno. Letos se na Vánoce obzvlášť těsím, chci to doma pěkně vyzdobit, koupit konečně věnec na dveře. No hlavně, abych si je neužívala v porodnici.
Leno , vůbec netuším jaká pro a proti příjmení po matce má. Pokud si jednou Tvůj případný manžel bude chtít dítě osvojit a ono bude mít tvoje příjmení, tak snad nebudete muset složitě žádat otce o souhlas. Já to znám spíš ze strany rozvodu. Kamoška se rozváděla a už byla těhotná s jiným…
Mějte se ![]()
Ahoj holky.
Tak popořadě. ![]()
Sevco
Sterilizátor nemám a kupovala bych ho jen v případě krmení UM.Takže možná,že ho budu muset koupit.A možná taky ne. ![]()
Ohřívač koj.lahví mám. Dobře se v něm ohřívají příkrmy a čajíčky.Ale na to je taky času dost.
Výtok.....to je v těhu normální.I kyž otravné.
Někdy jew toho víc a někdy míň.
Bolest.......Teď se pobavíte.
.......Když se zvedám (z lehu),tak už pěkně skučím.Martin se už párkrát ptal,jestli mi může nějak pomoct.
Tak jsem mu řekla,že jo…on mě nenechal domluvit a hned se zvedl,že mi pomůže......ale já jsem dokončila větu......Tím,že mě vykostíš.
Jinak mi pomoct fakt nemůže. ![]()
Holky já jsem měla taky 1 a půl děcka za svobodna. ![]()
Šití po klasickém porodu je celkem v pohodě.
Ale to před tím a potom.No co si budeme povídat.Zvládnout to stejně musíme.Nejlepší je,jak si člověk ani nesedne.
Jo,jo,kruh mám sbalený.Poprvé! Jizva,přes jizvu bolí víc.Tak doufám,že se z té třetí nepo…to.Po tom prvním šití se sedět ještě dalo…opatrně a na krajíčku.Ale po tom druhém jsem už jedla ve stoje.
Tak teď beru ten kruh.
Leni
To je mi líto.
Katko Úřady toi vždycky řeknou víc.Proto jsem taky letěla na tu sociálku a provolala majlant na OSSZ…a jiné.
Gábinka byla včera v Ostravě zlatá. Přijely jsme domů až v 7 večer.Pořádně utahané.A tapetu?.....Tu samozřejmě namám
.
Dneska vyklidíme starou linku a zítra kolem deváté se vrhneme na novou.Já teda budu hlídat,aby mi to pánové nezkonili.Raději bych si to udělala sama.
Doufám,že to tady nebude jako u Pata a Mata. ![]()
Pa pa J.
Ahoj holky,
dneska je tu nějaký klid.U nás po včerejším sluníčkovém dni,dneska nic moc.
Jiři,taky se mi blbě vstává,bolí mě třísla,připadam si jak brouk,který ho otočili na záda a nemůže se zvednout.
At Ti zítra hezky smontujou linku,pak se nám pochlub v galerce.
Jiři,nestraš,že to druhé šití bude bolet víc.Docela si pamatuju,že když jsem si chtěla sednout,tak se musel zadek stáhnout k sobě a pak to trochu šlo.Nebo,když jsme se něčemu smály,tak co jsme byly po normálním porodu jsme se držely za zadek a po císaři za břicho.
Sterilizátor a ohřívač,zatim kupovat nebudu,prvně jsem to taky nepotřebovala.Tak uvidíme jak nám půjde kojení a podle toho se zařídíme.
Zítra se chystáme do Tesca,tak tam už si konečně dokoupim věci do porodnice.Musíme Verče koupit zimní botky.Pak ještě příští týden musim koupit věci v lékárně a pak už to snad bude všechno.
Zatim pa.
Ahojky všichni,
tak jsem právě dorazila z posledního dne v práci…dali jsme si chlebíčky, zákusečky, šampíčko
, ale musela jsem i pracovat, ale vyloženě jsem si to užívala
. Dostala jsem krásnou kytičku ![]()
""http://img259.imageshack.us/img259/6035/kytka002tm2.jpg:http://img259.imageshack.us/…ka002tm2.jpg
Tak a teď už je ze mě mamina skoro na plný úvazek ![]()
no jo, Ševčo, tak teď už si budeš užívat volníčka. jen nevím, já pořád někde lítám… ![]()
dneska jsme se byli podívat v porodnici, tak jsem spokojená, všechno nám řekli a teď máme čas se rozhodnout co chceme a co ne.
AHoj holky,
tak podávám zprávu z dnešní kontroly… minule mi Dr. sliboval, že mi řekne váhu dítěte, ale zřejmě zapomněl. Takže příště.. už jsem se taky těšila, že se to dozvím… odted kontrola ne za 3, ale za 2 týdny, takže 16. listopadu.
Vše vpoho, foto mi udělat nemohl, prý mimi už velké a z tiskárny by to vyjelo nečitelné… takže nic.
Jo a poprvé mi dělala sestra ozvičky, tak jsem slyšela srdíčko. A dostala jsem balíček se vzorkama kosmetiky, dudlíkem a spousta počteníčka.
Trochu mě dr. znepokojil, že pokud by se mi nepodařilo rychle porodit, (nevím jak rychle myslel), tak prý by neváhali a když už uvidí, že jsem byla kdysi na císaři, vzali by mě zas..... protoože by mi nemohli stejně píchnout oxytocin na posílení děložních stahů, tak prý když u jiné mamky by třeba hodku, dvě počkali, u mně by nečekali… no dalece tomu nerozumím, ale holky, já nechci císaře!!!!
Vím, že důležité je zdravé mimi, ale já si to tak už vysnila vše, že to bude jiné a hezčí a lepší než před 4 roky a hrozně bych to obulela, jak se znám.....
No tak to je o mně vše zatím z dnešní kontroly. Večer v TV je nějaká komedie, tak mrknu, at se mi zvedne nálada. A dám si colu a mám taky chuť na kukuřici (zamrzila jsem z léta z akce „krádež na poli“ chichi)…
Tak pa
ahoj holky,
ještě dřepím v práci, no musím si to před odchodem ještě užít, příští středu půjdu naposled ![]()
Dnešní kontrola OK, zjistila jsem, že mi CS vůbec neříká ani nikam nepíše, jen mi říkal, že je všechno v pořádku, takže zavřeno
Příští KO - Kalinko - 9.11. UTZ, 16.11. poradna.
Rachel , budu držet palce, ať máš porod podle svých "představ. Ševčo Tobě gratulace k poslednímu dni v práci
já už jsem takový blázen, že jsem teď z netu vytiskla žádost o porodné a budu doufat, že stihnu porodit do konce roku, abych nepřišla o penízky. chi.
Ahoj všem.
Allo blázen určitě nejsi já to dnes posílala manžovi do práce at to vytiskne take žadost o rod.příspěvek.Je to hrozný,že člověk myslí na nějaké porodné,ale s tím co nám ty buzeranti s prominutím přichystali od noveho roku budu skata ze schodů jen abyh porodila do konce roku,proč jim to nechávat.
Hokly a víte,že nam co jsme u VZP proplatí učast tatinka u porodu do 500kč.Tak to u nas akorat stoji a opet se vratím k tomu proč jim to nechavat když si poctivě platíme no ne?nechci aby to pusobilo nejak chamtivě,ale uznejte,když může Čunek pobírat soc.dávky
ja už si připadam jak ti duchodci,co furt nadavaji ![]()
allo dneska se musí o porodné žádat? Před 7 roky mi automaticky přišlo složenkou na adresu.
kitty zjistila jsi u Apolináře něco zajímavého?
Holky dneska jsem se probudila už v 5h a to jsem usnula v 1h ráno a mezi tim jsem se ještě několikrát probudila. Začínám dost trpět nespavostí, blbý je, že pak vytuhnu odpol. a nevěnuju se Akrimkovi, už mi ho začíná být dost líto.
Marťo, tak toto nemůžu přežít
![]()
Holky jak je s tou žádostí, hodíte sem prosím odkaz a do kdy se musí požádat?