Poradna duly
Jana Čurdová
Ivčo, Ševčo, Kitty kočárky super, moc pěkný. My máme jané, ale čtyřkolku a je schovaná v krámě až do prosince
A je to takový ten výrazně žlutý, pořád jsem si říkala, že se mi nelíbí až mě začal bavit a je pravda, že na ulicích moc vidět není.
http://www.detskyraj.cz/…ou-rebel-pro
pro fanoušky " janéček", vkládám kolekci 2008
Jéžiši holky, co mi to děláte!!!!
20 minut tady sedím a jen čtu a čtu, co jste stihly napsat… ufffff. ale uznávám, je to lepší jak čtení románu…
Musím se pochlubit. Byla jsem dneska v Petrovicích u kámošky a má 14tidenní holčičku.. no holky, já se blahem rozplývala!! Taková nádherná, slaďoučká, roztomiloučká, až jsem z toho začala šišlat pomalu.. prsotě ty ručičky, nožičky, malý obličejíček.. fakt jsem to po těch 4 letech už zapomněla… prostě se na mimi těším a už aby to bylo.....
Fazole- já rodila císařem na Fifkách a manžel u porodu byl… může být, pokud máš císaře a epidurál (jsi při vědomí).. poukd jsi v celkové narkoze, ty ani manžel byste z toho nic neměli, tak na sál nepouštějí otce… jinak co se ceny týče, se platí na účast otce u porodu stejně jako při normálním porodu.
Výtok mám taky, používám už delší dobu intimky. Bez nich ani krok.
Autosedačku pořád nemám, asi ji koupím až po narození malé.
Zítra mám kontrolu u doktora po 3 týdnech, tak mi držte palce… jo a vysvětlete mi, jestli je blíž k porodu, když mám CS vyšší nebo nižší… tápu v tom pořád… zatím jsem měla pořád 2,5
Tak holky zatím končím, dneska mám děti poprvé na celý den ve školce!!!!! POPRVE MAM VOLNO DO 16ti HODIN!!!!!!!!!! Po 4 letech!! Huraaaa!!!
Tak jsem se vykecala, ještě hlavně neroďte žádná, povoleno máme maximálně až od polovičky listopadu, jasné??
Tak pa
ahoj holky,
tak jsem dnes byla na ctg… natáčela ho sestra. Dr. dnes neordinuje, ale podle ní srdíčko vypadá dobře.. Ještě zítra zavolám , co na to řekne doktor…
Pak jsem byla koupit fusak
a jednu kojící podrdu…
Kočárek mám taky už zazálohovanej, a do konce listopadu si pro něj zajedu. Prý jim tam nevadí…
Autosedačku taky ještě nemám…
Jo a další KO 14.11. A CS stále 3
Taky jsem už někde četla, že by měly mít vdané i svobodné stejně dlouhou MD… No jo no ..Mně to jedno… Já se vdávat teda nehodlám… ![]()
ahooj............... ![]()
tak ja mam kocik doma.........uz pekne dlho..........
vytok je v tehu normalny...........
.......takze klidek..........
…pokial nie je spojeny so svrbenim........to uz normalne nie je........ ![]()
tasku uz mam zbalenu........vyzivala som sa pri tom.......
…i ked mam este cas.........ale clovek nikdy nevie a keby som to mala nechat na mojho priatela........
.........to by to dopadlo...........
.........a je to jedno ci tie veci stoja v skrini alebo uz v taske.............
![]()
moj chrbat sa pomalicky dava do kopy.......uz neboli az tak........neviem co to bolo a dufam,ze ma to bude obchadzat taketo prekvapenia......berem uz len porodne bolesti,ked to teda musi byt a nejde to bez nic..:roll: ![]()
vsetky mate krasne kociky..........
![]()
autosedacku sme dostali ako darek maxi cosi od mojej skoro svagrovej.....
co som veeelmi rada,lebo u nas v SK je to poriadna polozka......... ![]()
chuvicku nemam a ani monitor dychu..........ten si zaopatrim len ked budu nejake problemy........zatial nie...........
zatial zdravim............. ![]()
tak konečně dočteno ![]()
k intimkám, ty taky používám už aspoň 3 měsíce, připadala jsem si jak čvachtající žába.
RACHEL - s tím císařem jsi mě a i ostatní holky uklidnila.
Psala jsem do porodnice do Poruby a pan primář mi obratem odepsal, že je ještě čas na otočení, ale kdyby se týden dva nic nedělo mám se s ním domluvit na konzultaci. Existuje prý jednoduchý obrat - jenže pro ně je porod naprostá banalita, a císaře dělají i na vrátnici ![]()
Už jsem se s tím smířila, jen ten prvotní šok, když jsem doktorce řekla, že si ze mne dělá legraci…
LENO- taky jsem a zatím budu svobodná mamina, nevíš jestli a kdy mám jít na sociálku? Jinak možná to víš možná ne, ale aby mělo mimčo příjmení po tatínkovi je potřeba, aby jste oba dva zašli kamkoliv na matriku se svými rodnými listy a těhu průkazkou. My jsme to vyřizovali včera.
hezký den všem a novým kočárkům zdar
jj........ mi uz ten papier mame aby sa mimco volala po ockovi..........
![]()
museli sme ist na matriku......... ![]()
Jééé, tak to jste mě holky uklidnily, že v tom nejsem sama, už jsem začínala mít obavy, jestli se mi nevrací ty otravné problémy se záněty. Před těhu jsem na ně jeden čas docela trpěla a nic příjemného to nebylo
. I já se včéra byla pokochat u kamarádky a její dvouměsíční princezny a řeknu vám, až mě málem slzička ukápla nad tím drobečkem
, pořád mi to přijde hrozně neuvěřitelný
že i my už se co nevidět dočkáme
.
to koukám, co je to „nevdaných“
myslela jsem, že jsem tu jediná ![]()
martinoSK co je to za kočárek? je moc hezký
díky za stránky pro příznivce Jané - ty jsou krásný - zejména se mi líbí ten modrý… no jo. už máme nakoupeno, když to je pořád něco nového že? ![]()
alla píše:
to koukám, co je to „nevdaných“myslela jsem, že jsem tu jediná
martinoSK co je to za kočárek? je moc hezký
gesslein future......... ![]()
sportovy bude takto vypadat…
http://www.gesslein.de/…re_gross.jpg
Marťi, Kitty -
moooc krásný kočárky, janéčko se mi taky mooc zamlouvalo, ale odradilo mě to, že mají servis jen v Praze…, tak jsem šla nakonec do Quiny.
Ad výtok - čvachtám furt ![]()
Elostris - ty kříže jsou fakt svinstvo a já se obávám, že to nejhorší s křížema nás teprve čeká ![]()
Končím v práci a jdu na kafíčko s kámoškou tak paaa
Ahoj holky!
Tak už máme listopad..... tak rychle to utíká - ale zase brzy budou miminka
![]()
My jsme dneska byly na kávičce a obídku s těhulkama, bylo to prima, člověk se aspoň jednou týdně dostane pořádně z baráku ![]()
Mamča nám dneska ušila povlečení a kapsář, vypadá to moc hezky, ten honzíkův kouteček, musím vám to vyfotit komplet, až bude ještě mantinel. No, ale už tam opravdu chybí jen to miminko ![]()
Holky, máte krásný kočárky
..... hezky barevný, to je dobře, aby byl ten svět okolo nás hezky veselý, pak budou jistě i naše miminka hezky veselý a šťastný ..... jeee, jsem dneska nějak na měkko ![]()
Výtok … musím zaklepat, jsem zatím téměř bez, jeden den jsem to měla řádně, ale zase to přešlo.....
Fazole , taky mám z císaře obavy, no s píš z toho co je okolo - cévkování, zavádění epidurálu (ale na to jsem si u nás na ARO domluvila dr., které věřím), případný drén, bolest v jizvě....... zase si říkám, že šití dole po normálním porodu si taky nebude nic moc, následné chození na záchod....... prostě všechno má své + a - ..... nějak to zvládnem
![]()
Jo, jak jste psali o tom srazu, no tak mi máme sraz s gymplem 26.11., chtěla jsem dřív, ale většině se to prostě nehodilo, no a protože mám TP 30.11. … tak asi nejdu
…kdo ví , třeba bude už prcek na světě ![]()
Už nevím, kdo co psal, jak tu člověk jeden den není, tak ztrácí přehled
, stejně už jsem unavená, tak si půjdu hodit nožky nahoru.
Joo, a dneska už jsem zkompletovala další dva dárečky, tak už mi chybí jen tři ![]()
Tak se opatrujte, zatím ahoooj I.
Ahoj holky,
ještě jsem chtěla k tomu císaři - já ho právě měla, ted už snad ne, ale fakt vás chci uklidnit… já sama měla takové stresy, protože jsem byla tehdy v naprosté nevědomosti…
dala jsem si epidurál, abych vnímala ten porod trošku… měla jsem strach, ale ono fakt nic od pasu dolů necítíte, k tomu je u vás anesteziolog (u hlavy) a když hned zpozoruje, že se klepete nebo prostě něco, hned vám nenápadně jakousi látku podá a trochu vás to otupí…
No a po porodu jsme na šestineděli se dělily na dvě skupiny… Jedna skupina (přirozený porod) mamin chodila pomalu, u jídla seděla na kruhu, protože je asi bolelo to šití dole no a druhá skupina (mamky po císaři) chodily zase v hlubokém předklonu, protože je bolela jizva při chůzi…
ted s odstupem času se už tomu směju
A je fakt, že když byla vizita, mamky musely mít svlečené kalhoty a ukazovaly doktorům vlastně i vložku no a my po císaři si kalhotky nechávaly, jen se kontrolovala jizva a stehy… a na očistky se jen doktor zeptal, jestli odcházejí…
Jediná nevýhoda toho císaře je, že jak vás převezou, tak prostě (pokud máte mimčo u sebe) se tak rychle z postele nezvednete, že se prostě moc smát ani nemůžete … ale zase plus je, že vás nic neštípe, když jdete na malou nebo velkou stranu......
Tak tolik pro uklidnění maminek, které ten císař třeba čeká… no můžu to být znova i já, že...... zítra se dozvím polohu mimča, tak jsem mooooooc zvědavá… hned vám podám bližší info…
Pa a dobrou noc…
Ahojky!!
Tak jsem se sem konečně dneska dostala… Celý den jsem lítala a teď jsem pěkně unavená. Koupila jsem alespoň nějaké dárky na Vánoce (hlavně pro manžu, protože pak se asi sama ven nedostanu) a ještě jedny teplejší kalhoty pro prcka. Teď jsme byli ještě s kamarádem na pizzu, tak jsem se nadlábla
.
Holky, všechny máte (máme) pěkné kočárky!!! Ještě prcka do nich a budeme spokojené
.
Tak přeju pěkný večer!!
Ahoj holky,
tak dnešní KO v pořádku, dokonce mě doktor po děsně dlouhé době vyšetřoval i zevnitř, tak jsem z něj vydyndala i to CS. Tak prý 3až4, ale podle mě to bral dost od oka
Taky jsme na předporodním kursu probírali 2. fázi porodní, tak teď už můžu rodit, teda ještě je čas, ale teoreticky jsem připravená.
tak já hodím vanu a pak postýlku. Dneska mě přes den docela bralo břicho, takže poslíky asi brzo přijdou. Taky už mám pár vánočních dárků, asi je začnu i balit, co kdyby, že?
TAk se mějte krásně a opatrujte se. Jo máte krásné kočárky.