PROSINEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
461
2.11.07 19:59

Sevčo mpsv.cz tam klikneš na stat.soc.podpora vlevo formulaře a tam ti to vyběhne radši se ještě mrknu a upřesním,požadej si hned po porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
2.11.07 20:05

Martí to je hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
2.11.07 20:17

Holky ještě se vratim k tomu porodnemu,ted jsem jeste objevila ze by melo byt od 1.1.2008 15000 na 1.dítě 13000 na 2.a více tak nevím,jsem z toho jelen.Každopadne vas se to většiny asi netyka,ale me nejspis ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
2.11.07 20:28

Marti Auuuu,co nám to tu dáváš za odkazy? Normálně mě z toho rozbolela. A když si představím to moje slůně? Ještě,že při vlastním porodu tam nevidím. :wink:

Míšo
Co já vím,tak by to tak mělo být.Takže budeš mít jen o 2 tis.míň.To se ještě dá. :wink:
Před 5. lety to bylo něco kolem 6.tis.,před 3.lety jsem dostala už 8600 (nebo tak nějak) a kdyby se nám malý povedl až na leden (podle plánu :wink: ),tak by mě to asi naštvalo.Těch 13 se mi zdá málo.Zvlášť,když je všechno tak drahé.Nebo aspoň mrzelo.
No,naše holky slovenské to mají podstatně horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
2.11.07 21:12

Ahoj holky,
tak já dnes byla taky v porodnici u Apolináře a prohlédli jsme si sály, přípravu a taky poslechli o porodu. Manža to zvládnul statečně, tak jsem ráda, že ho to neodradilo. Trochu mě překvapilo, že jsou ty boxy docela malé. No je to stará porodnice, takže nic super, ale personál je moc dobrý.

Míšo - nechci tě zklamat, ale myslím, že to porodné od ledna je jen 13tis, ale možná jsem se přehlídla.
Rachel - neboj určitě budeš pokud to jen trochu půjde, tak tě nechají rodit fyziologicky.

Marti - je to síla, ale my to naštěstí neuvidíme :-)

Tak to je asi všechno, já si jdu číst. Mějte se krásně

Jo ještě dotaz - tlaky v podbřišku během dne, ale břicho netvrdne - jsou to ty poslíčky nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4688
2.11.07 21:18

ševčo, Terulko žádat se podle mne musí, po vystavení rodného listu miminka, je třeba naběhnout na příslušný obecní úřad - obor soc. dávek a předat formulář Žádost o porodné. Pak to pošlou na účet nebo složenkou.
co se týká výše, tak jsem taky přesvědčená, že od nového roku jen 13 tis., ale jistá si nejsem, doufám, že to stihnu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
2.11.07 21:50

Ahoj holky,

ještě že jste toho dneska zase tolik nenapovídaly, protože vůbec nestíhám 8O , až teď jsem na chvilku zapla PC.
Byli jsme na návštěvě u ségry, stěhují se do nového bytečku, tak na první přátelské posezení :lol: , ještě v provizoriu, ale budou to mít kráááásný…

Reagovat budu až zítra, u nás novýho nic, snad jen, že se valím čím dál pomaleji :?

Dobře, že jste všechny v pořádku, dobrou noc!

Ahoj I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
3.11.07 06:56

Terko , o porodné se žádalo vždycky, už i před 9 lety, kdy se mě to týkalo poprvé. Ledažeby jste v Praze měli nějaké vymoženosti, které tady k nám na SM ještě nedošly :lol: :wink:

Martino , kam na to chodíš :?: Porod placenty :-(

Míšo , ty nedostáváš mateřskou?

Rachel , budu držet palečky, ať můžeš porodit přirozeně. Holčičky se prý rodí snadněji než kluci, tak malou přemlouvej, ať spolupracuje.

Já začínám být naprosto vyčerpaná. Včera večer jsem seděla ve spodním prádle zpocená až hrůza (Báro :wink: , zase jsem si tady něco přečetla :roll: ), točila se mi hlava … Jo, Radko , já mám taky něco takového, dřív jsem to nezažila, tak si to asi musím naposledy užít. Tipuju, že by to ty posly osly mohly být.

A - v chytrém článku jsem si přečetla, že mám relaxovat na levém boku. Když si na něj lehnu, tak malé šílí. Když ležím na zádech, tak nemůžu dýchat, takže jedině na boku pravém. Ale ten měsíc už to snad vydžím bez proleženin :wink: :lol: Zabulienka , já na KTG (CTG) vždycky seděla, ležet by mě nepřinutili :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
3.11.07 08:34

Dobré ránko.

Já si to také myslím,že je to 13.tis.pro všechyny jen jsem psala co jsem objevila na netu.

Knoflice mateřskou ještě nedostávám nastupuji na ni 15.11.dosud jsem v marodním.

Hezký den všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
3.11.07 08:48

Míšo, dobré ránko :-)
Já jen, že jsi psala, že jdeš pro papír na rodičák …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
3.11.07 10:05

Ahoj holky.
U nás už je práce v plném proudu.Začala jsem samozřejmě já.Někdo to musel dovyklízet. No,kluci celkem solidně maturujou. :lol: Snad nic nezkoní. :roll:

Poslíčky......Když jsem Dr.říkala,že mi už 3 týdny tvrdne břicho,tak říkal,že už to můžou být poslíčky. Včera před usnutím mě zase bolelo břicho jako před MS.Tak už asi občas poslíkuju a jen o tom nevím. :wink: :lol:

Jdu pánům koupit pivo.Ještě kouknu.Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11359
3.11.07 11:28

Knoflice tak to nevim, jak jsem to měla, asi jsem tedy žádala, ale vůbec si to nepamatuju. Tenkrát jsem šla na mateřskou z úřadu práce, taky mně tenkrát zasáhla těhu demence a po dvou měsících co mi nepřišla mateřská, jsem jela na socku, proč mi to neposílaj složenkou, tak mi pani s úsměvem řekla, že jsem si to nechala posílat na účet, připadala jsem si jak úplnej magor, ale zase bylo milé, když jsem tam pak ty penízky našla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
3.11.07 11:31

Knoflice ahoj.
Tak to jsme se asi špatně pochopili nebo ja to spatne podala,psala jsem ze na netu si muzeme vytisknout formulare vis.
A co ty jsi smutna z kočarku ještě ho nemate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
3.11.07 11:34

Holky co je to jak o tom píšete CTG?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
3.11.07 12:53

Ahoj těhulky!

Tak jsme zpráskli oběd a jsem z toho nějak grogy…
Tak se jdu (zase :oops: ) natáhnout..... Jo, už mi dneska začal 37. týden 8O , fakt to letí .....

Míšo , CTG (KTG) - to je monitor nebo se tomu říká pásy, chodí se ke konci těhu, natáčí se to asi 20 minut, sleduje se (a zaznamenává - asi jako EKG) u toho srdeční akce miminka a děložní činnost. Však to za chvilku taky poznáš na vlastní kůži :lol:

Jiřko , tak ať Vám jde linka od ruky!

Je, holky, já mám normálka dneska chuť na pivo :oops:

Chystáme se k babičce, tak se ještě ozvu, pokud nepojedem, tak přijdu dřív a udělám čerstvou tabulku ,

zatím ahoooj, krásný víkend všem! I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital