PROSINEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19296
6.11.07 11:26

Ahoj holky.
Já vám závidím vyspávání.Ale taky vám to jednou skončí. :wink: Budík mě budí v 7. :roll: No a dneska jsem ho o půl hoďky předběhla. :x

Kuchyň sice stojí,ale ještě se není čím pochlubit. Nemůžu pořádně namíchat barvu na to místo mezi vrchními a spodními skříňkami.Tak dneska večer nebo zítra dopol. budu opět natírat. :roll: Ještě,že mě to baví :wink: .Jinak bych už byla z toho nešťastná.
Navíc mi po tom víkendu začly děsně otékat nohy.Ale jen dole,kolem kotníků a nárty.Asi dostávají moje nožičky pěkně na pr… :-)
Ještě dneska spáchám dortík. :-) Tak dneska ani nejdu na cvičení.Stejně necvičím a teorii snad mám zmáknutou. :wink:

Zabulienka
Při Kubovi jsem byla už od 23.12. (možná i dřív) otevřená na 3 cm. TP jsem měla 2.1. a rodila jsem až 6.1. Takže to nic nemusí znamenat. :wink: Když tak to tu začneš. :wink: :lol:

Kitty
Ten košík je krásný.

Rachel
Dík za info,kdy jet do porodky.Mě je to,ale na nic.Kdybych se tím měla minule řídit,tak bych do sanitky šla už s Gabčou na rukách. :lol: Teď mi Dr. říkal,že,když mám takové rychlovky,tak ať jedu,když to začne.Tak tam budu asi trapasit předčasně. :oops: No,co…slůně opravdu nechci rodit bez PA ani bez Dr. Když tak si jen řeknou,že jsem hysterka. :wink:

Jdu se juknou,co dělá Gabča,oškrábu brambory a pak si asi lehnu.Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
6.11.07 12:16

Ahoj holky,
tak jsem dnes strávila fajn dopolčo u kámošky, co má 7měsíční holčičku a 4letou no a ted jsem doma a vrhám se na úklid.. je to děs.. uklízela jsem nedávno a musím zas… celý den uklízím a pak přijdou děti a manžel ze školky a práce a za hodku je to jako před úklidem.....

Jo, s kámoškou jsem dnes řešila téma koho s sebou do porodnice (když už víme co s sebou, tak ještě dořešit, koho s sebou :-) :-) ) Existují nějaké duly (nebo jak se to píše), jsem úplně blbá, nevěděla jsem nejdřív, o kom je řeč, nějaké terapeutky nebo co.. no každopádně vím, že s malými dětmi bude možná problém, aby manžel byl u porodu a zároven s dětmi, že jo, tak jsem se rozhodla vzít si k porodu kámošku. Sama nechci být určitě… no docela si nedokážu představit mít tam s sebou mamku nebo nedejbože tchýni… brrrrr (nic proti nim, samozřejmě)

Dneska jsem si dala ´první sklenici čaje z maliníku, tak ted už jen sehraje roli psychika, abych tomu uvěřila a vysnila a vsugerovala si bezproblémový a rychlý porod :-)

Zabulienka : otevřená na 1 cm to znamená, že ještě málo, že… holky, já v průkazce vůbec nemívám o tom čípku nic, jen pořád Y/2,5 nebo ted Y/2 co to znamená???

Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11337
6.11.07 12:29

Ahoj,

jsem uplne mrtva, v 10 jsme s Honzikem vyrazili na postu, vratili jsme se po 12, Honzik se vetsinu cesty nechal vozit v kocaru a nakonec pod tim nejvetsim kopcem usnul, takze jsem tahla jeho, balik z posty a nakup. Ohrala jsem si doma polevku a hned jak tohle dopisu a dojim ji, tak si jdu lehnout. Myslela jsem, ze pujdu s Honzikem odpoledne cvicit do sokola, ale po tomhle, pro me sportovnim vykonu, to asi nedam.

Zitra mam kontrolu (naposledy u sve dr.), tak jsem zvedava.

Odjezd do porodnice - minule jsem vyrazela, kdyz jsem mela kontrakce po 5 minutach, prijezd do porodnice v 10 vecer a Honzik se narodil presne o pulnoci, takze ted vyrazim radsi driv (obzvlaste jestli to bude v dopravni spicce).

Zabulienko - CS 7 je dost, tak jsem zvedava, jestli zahajis :D .

No nic, mejte se, jdu lezet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7678
6.11.07 13:36

Krásný upršený den,
tak mi dnes celý den lenošíme u mojí mamky a teď si vzala Sabču na spaní tak na vás mám zase chvilku.

Kitty košík je nádherný,fakt slintám uvidím jak bude vypadat ten náš až ho ustrojím.

Parfumelko gratuluju k chlapečkovi,opravdu prosinec válcuje konec roku klukama :lol:

Ivčo teď jsem študovala tu průkazku kdy mám tu kontrolu a opravdu ještě že jsi mi to napsala (ani mi nedošlo že 17 je svátek a ještě ke všemu SOBOTA). Takže oprava KO 14.11.

Holky už mám sklerinu kdo co psal a tahák selhal (nepřečtu to po sobě :?: :oops: ),tak se omlouvám že už nereaguji adresně.

Maliník ještě není ani koupený,stejně tak i olejíček na masáž hráze,takže si zítra udělám asi výlet do lékárny na dokoupení zbývajících věcí a konečně začnu dávat dohromady trošku tašku do porodky. Je pravda má to ležet na hromadě ve skříni nebo už připravené v tašce ve skříni. :D

To jsem tedy zvědavá která z nás to tu odstartuje, já se hlásím raději až na konec na uzávěrku,abych to stihla všechno připravit :? 8O :)
A taky Vánoce bych ráda Sabince ještě věnovala jako jenom její aby nemusela sedět pod stromečkem jenom s taťkou a neměla z toho nějakej problém že si mamka jela radši pro miminko do nemocnice než aby byla s ní doma :cry: Jen o tom píšu a mám takový divný pocit strachu aby to nebylo opravdu toho 24.

Tak se mějte moc pěkně a opatrujte se.!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
6.11.07 15:14

Allo - na trojkolku mám reference dobré i špatné, záleží na mamince… má jí ale kámoška, takže jsem měla tu čest si jí vyzkoušet i v praxi a jsem moc spokojená. lehce se manévruje a dobře se s ní jede.

jinak holky, my snad všichni budeme mít Marine ne? jo k objednání - mě řekli v krámě, že Marine je nejvíc žádaná barva, a že s dodávkami mají trošku problém, tak nevím. no možná v Handy je to lepší, oni prodávají jen Jané.

ad CS - sleduju listopadky a tuším Mína je expertka ve vysvětlování, tak jsem lecos pochopila. Zabulienka určo bude první. CS je to zkracování čípku - tuším Rachel se ptala, že má 2. já mám dle dr. 2, dle porodníka 1,5, ale zavřený čípek, takže porod se nechystá. Myslím, že holky psaly, že může být zkrácen až na 10, ale to až těsně před porodem bych řekla.

Kalinko - tabulku děláš super a holky mohly bychom postupně taky přidat později naše typy na váhu miminek, to mají v listopadu a docela se mi to líbí. Ale nějak se nemůžou rozrodit, tak doufám, že nebudeme moc přenášet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
6.11.07 15:15

díky všem za pochvalu košíku, dlouho jsem hledala a jsem spokojená, že jsem počkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
6.11.07 19:14

Ahoj těhulky!

Tak dneska po kontrole ..... no u nás nic nového, jen si říkám, že čekat, až se Honzíkovi bude chtít na svět, tak ho nosím minimálně do jara :roll: … mám CS stále 1, miminko vůbec nenaléhá na porodní cesty, je to prý tím, že má hlavičku nahoře a nožkama ani zadečkem se tam necpe. Prostě já si tam sedím, sem spokojenej, tak tady budu sedět i dál a všichni mi můžete :lol: :lol: :lol: .....
Jo, vlastně novinku mám ...... hádejte co, samozřejmě musíme mít ke všemu ještě pozitivního Streptokoka ..... mě snad mrskne, dr. už si dělal srandu, že aspoň ten krevní tlak se nám drží :roll:
No, zase jsme se dnes bavili o porodu, vypadá to na plánovaný císař, prostě si půjdu před svým TP domluvit do porodky termín císaře. Prý kvůli cukrovce dříve, ale zase diabetolog říkal, že když je miminko malé, tak to tolik nehoní ..... uvidíme jak to dopadne.

No, už sem si Vám srdíčko vylila, tak je mi trochu líp..... Jo, ještě mi dnes zvedli inzulín, ale byla jsem ujištěna, že po porodu placenty bude konec s pícháním, konec s dietou ..... HURÁ!!!! Hned z porodnice si koupím celý Salko, uvařím si kynuťáky s borůvkama a tvarohem a nakoupím si tři kila ovoce :lol: :lol: :lol:

Zabulineko , CS 7, no to valím 8O ..... jasná favoritka na první prosinčátko :wink:

Kitty , tipovat váhu miminek, jo, dobrý nápad, taky jsem to viděla v listopadkách … začnem začátkem seznamu, co?!
Jo a košík je teda rozkošnej :lol:

Holky, padám na ústa, tak jdu hodit nožky nahoru…

Zítra ahoooj I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
6.11.07 19:48

Ahoj všem.
MartiSK můžeš mi prosím poslat ještě jednou odkaz na ten porod díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
6.11.07 19:51

Kalinko - snad ten císař půjde dobře. kamarádka měla taky cukrovku a rodili na termín, holčička měla jen 2,5kg, tak jsem si taky říkala, že proč jí nenechali ještě týden, ona ale říkala, že to prý nedělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
6.11.07 19:56

ahoooj, tak já taky padám na hubu :lol: ,jsem druhý den doma, ale ještě jsem s nezastavila…a to mám domluvenou tu brigošku na dopo…, dnes jsem vyprala 4 pračky, tak zítra se vrhnu do žehlení a na další praní.

Kitty - jsem pro ty odhady váhy :D

Zítra mám na desátou KO, tak snad bude všechno vpoho.

Ivčo - ta Tvoje cukrovka je fakt mazec…je to nespravedlivý co?

Jdu se natáhnout pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7678
6.11.07 20:45

Jsem též pro odhady na mimísky!!! :D

Jo a ještě prosím Kalinko pošli mi prosím znovu kontakty na email,se mi ten krám zas nějak seknul a je to fuč! :twisted: :evil:

Děkuju :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
6.11.07 21:25

Ahojky,
chtěla jsem se zeptat… určitě už to tu probíhalo..... budete mít všichni monitor dechu???? Nebo jak na tom jste??? Možná pro klidný spaní to bude dobrý,ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7678
6.11.07 21:40

Monitor dechu:
tak ten jsme nepoužívali u Sabiky a teď to vypadá také bledě už nějak dochází konuny :cry: máme totiž v plánu tento týden nebo příští ještě koupit jedno autí (jen pro mě a děti) mám totiž felicii a do kufru nedostanu kočárek u Sabinky jsem jezdila s Tranzitem.

Každopádně kdyby se po narození vyskytly i sebemenší příznaky problémů s dýcháním tak bych ty korunky holt někde vyplašila. Jinak doufám že nebude potřeba,protože už jsem slyšela i reference že plaší (vydává signál) někdy zbytečně například při náhodném otočení miminka z dosahu nebo při špatné manipulaci což by v mém případě bylo asi často protože jsem technickej antitalent.

Jinak také ráda uvítám vaše názory jestli budete pořizovat či ne.
Třeba ještě změním názor že :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
6.11.07 21:52

Ahojky holky,
nejak to cim dal tim rychleji utika 8O … dneska jsem dochodila predporodni kurz, tak ted uz to bude jako naostro :wink: 8O :lol:

Nicmene jsou tu mezi vami zjevni predskokani - Zabulienka , urcite to jeste chvili vydrzi, ale divila bych se, kdybys nebyla v cele, koneckoncu uz tak jsi na cele tabulky :) … tak hodne stesti!

K monitoru dechu … mame … tedy spis pro nas klid duse nez ze bych si nejak moc myslela, ze je nezbytny … mozna pro nedonosene nebo nejak ohrozene deti …

Ivco , jako kdyby jedna komplikace nestacila 8O , hlavne hlavu vzhuru, vsechno to dopadne dobre, pak uz Ti prijde vsechno jednoduche :lol: :wink:

Mejte se krasne a informujte o vsech zmenach a nejnovejsim vyvoji …
ale pozor - jeste porad je listopad, jo? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11359
6.11.07 22:10

Ahoj holky, tak mi teda monitor dechu kupovat nebudem, u Akrimka jsme ho taky neměli. Stejně jsem byla v noci pořád vzhůru a kontrolovala ho. Navíc to selhání dechu z neznámé příčiny trvá jenom ze začátku a taky jsem slyšela, že to signalizuje, i když nemá. Jakmile Akrimek spal dýl než jsem byla zvyklá, tak jsem ho chodila kontrolovat. V noci časem stejně spal se mnou v posteli.

Dneska zase hrozně trpim se zádama a nemůžu se zase skoro postavit na pravou nohu. Jenom kvuli tomu už se hrozně těšim, až se mímo narodí a budou mě zase moct napravit. Odpoledne jsem i zdřímla, aby sem zádíčkům ulehčila a nic bylo to stejný.

kitty košík je fakt moc hezký, taky jsem uvažovala, že bych si ho pořídila, ale už máme postýlku po Akrimkovi, tak mám smůlu.

Jdu si dát zase nohy nahoru pa Terka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital