PROSINEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20647
5.11.07 15:49

Tak já jsem zpátky z města, kabelku mám :lol: . A ještě jsem byla s mamkou na obědě, takže kila zase půjdou nahoru… Kurz o kojení byl super, teoreticky to mám zvládnuto, ale jaká bude praxe… Pak jsme ještě byly na odd. šestinedělí - jedna naše těhule z kurzu porodila, tak jsme se byly mrknout. No nádhera, holčička byla rozkošná a hrozně hodňoučká, taky bych si to tak představovala. A Katko Fifejdy jsou teď poloprázdné, každá mamča má svůj pokoj, prý je jich tam jenom 9!!

Parfumelo gratulace ke klučíkovi!!!

Tak já si jdu odpočinout, ať jsem na koncert fit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
5.11.07 16:38

Ahoj těhulky!

Tak dneska se musím pochválit, jak jsem byla šikovná, mám všude uklizeno, vyměněný ložní prádlo, už mi i visí vypraný, ušitý přehoz do obýváku na sedačku ...... teda, nesmím to nechat jen na sobě, Milan mi moooc pomohl, tak jsem ho pustila na dvě :lol:
Aspoň mám klid na počítač, potažmo na Vás :lol:

Akorát co mi trochu kazí náladu, vypadá to, že Milan jde od 19.11. do práce, jasně co bych to doma sama zvládala, tak byl se mnou na PN, teď když ho budu nejvíc potřebovat, tak bude chodit domů večer :evil: :cry: … zákon schválnosti. Ale zase jsem ráda, že už je zdravej! Mám však obavy, že ho šéf nepustí z práce až budeme rodit :? , mají do konce roku hodně práce, tak s nějakou dovolenou to asi neklapne …
No, nebudu si kazit náladu, nějak to dopadne :wink:

Barčo , dobře, že byl nákup úspěšný! A přeju krásný kulturní zážitek! Jo, a neboj, těch velryb je nás tu víc :roll:

Míšo , taky gratuluji k chlapečkovi!!! Konečně se lupínek ukázal :lol: Tak Tě v tabulce hnedka zamodřím.....

Vladi , gratulka ke zdravým zoubkům! Ty porodnické vložky máme u nás do porodnice mít taky vlastní, mám doma 20 těch obr fošen (no, ty nakonec asi stejně nebudu potřebovat - vzhledem k císaři se budu asi čistit méně) a pak 2 balíky těch menších. Na doma pak už něco dokoupím.....

Radko , tak ať Tě ta blbá nálada brzy přejde! Taky často přemýšlím, jak to budeme s miminkem zvládat, mám strach, že na něj budu doma hodně sama, Milan v práci, pak bude třeba chtít jít za kámošema, nikam se nepodíváme, žádný výlety jak nás napadne..... na druhou stranu si zase říkám, že to všechno vyváží štěstí ze zdravého NAŠEHO děťátka..... Jednou ho chci mít už u sebe, jindy si říkám, že je ještě brzo ..... BUDE LÍP !!!!!!

Katko , jen piš romány, víš že je všechny rády čteme :lol: jo, ke všemu tuším, že jsem Tě zrovna teď v té délce trumfla :wink:

Ahoj Inge ! Tak si hezky „bezdětná“ užívej ..... a pokud jsi narazila na nějaký super vánoční dárek tak s insipirací sem :lol:

Ševčo , jo ten filmek byl celkem dobrej, ale doufám, že realita bude trochu lepší, hlavní hrdinka to doma dost nezvládala :roll: Mj. tam hrál Čtvrtníček a Vilhelmová, tak se na to dalo koukat. A pár dobrých hlášek ......" tvoje dítě jí hlínu (z květináče) . neva, hlavně že nedrobí ..... proč má tvoje dítě doma helmu? Kvůli bezpečnosti, když spadne, aspoň nebude blbá ! Taky budeš mít " ...... :lol:

Sabiko , držím pěsti, ať se mimčo ještě otočí! Jo, chtěla jsem Ti napsat tu kontrolu, akorát nevím, zda to není překlep, 17.11. je státní svátek…

Jiřko , tak přeju rychlej a už bezproblémovej finiš v kuchyni :lol:

Tak to je teda román 8O , snad jsem na nikoho nezapomněla!
Tak, jdu něco hodit do bříška, zase :oops: , snad jim zítra neservu váhu :lol: .....Jo,,holky, jak další dnešní kontroly????

Ještě sem mrknu, zatím pa I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
5.11.07 17:14

ahoj holky,
jen v rychlosti - dneska jsem byla na předporodním kurzu - 3. lekce.. furt jsem se ptala na nástřih hráze a šití až porodní asistentka nabyla dojmu, že mám z toho panický strach (asi si tukala na čelo) no to nemám, jen jsem chtěla vědět, co mě možná čeká, že…

Za chvíli vyrážím do lékárny dětem pro vitamíny (opět mě naštvaly přetopené třídy ve školce - až 28 stupnu, jak mi potvrdila učitelka), tak at deti vydrží, a zeptám se na ten maliník… to budou asi listy na vaření čaje, že.....

O těch Fifejdách, jak píšete, škoda že není tak poloprázdno ve Vítkovicích :-( tam pořád narváno…

Jo a dneska dobrá lekce ještě: říkala nám PA, kdy opravdu je čas odjet do porodnice.. vím, že to víte, jen si to připomenu i tak pro sebe:
1. Když rupne plodová voda (prý to poznáme, že to není jen že něco z nás vyteče, ale musí to vytééékat)
2. Kontrakce - 5minut trvající za hodinu (tedy 12 kontrakcí)
3. Když necítíme pohyby (ale ne že se vyděsíme když čtvrt dne nic… musíme si lehnout a soustředit se na to a až vyzjkoušíme odpočinek, pak se až obávat)
4. Když krvácíme… (nejedná se ale o trochu krve třeba po vyšetření gynekologem)… pokud krvácíme hned, do HODINY musíme být v porodnici!! Prý volat okamžitě 155, žádné čekání na odvoz manžela nebo tak, přijedou prý pro nás jakoby jeli k infarktu… prý tak loni zachránili jedno miminko… no není to strašení, ale dobré to vědět, že jo.

Nejezdíme, když z nás „vypadne“ hlenová zátka - hlen s pří:,–(ou krve (trochu)… porod bývá ještě daleko

Se musím smát - chtěla jsem být stručná, ale rozepsala jsem se… Tak snad jsem vás nenudila, holky, opatrujte se všechny a přípravám na porod a vánoce ZDAR!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
5.11.07 17:33

ahooooj, tak jsem zpět, byla jsem na manikůru a zase se cítím jako člověk.

Bramburko - dnes jsem měla ten samý pocit, celý těhu si připadám celkem v poho, každý říká, že vypadám hezky, ale v posledí době,jak mi roste břicho před očima si případám fakt tlustá a nemožná :cry: , jjj těch posledních 6 týdnu bude asi krušných.

Ivčo - pochavala jseš vyloženě žena v domácnosi - taky jsem dnes převlýkala ložní prádlo :wink:

Vladi - je fakj, že zubař OK

Jiřko - no konečně to stojí co? Nejhorší jsou ty přestavby v bytě, já to teda nesnáším :x , ale to pivečko bych si dala :wink:

Rachel - dík za info, tak teď už přesně vím, kdy vyrazit :lol:

Parfumelo - tak další chlap :lol: , gratuluji, doufám, že Ti naši kluci potomnebudou mít nouzi o ženský :D

Raduš - nic si z těch depek, nedělej, já je taky mívám, zrovna včera jsem brečela, jak želva, když jsem se chytla s manžou kvůli teplu v bytě - klasika mně zima jemu teplo…počkej, jak si to budeme užívat v šestinedělí, už jsem i uvažovala, že si pořídím nějaké homeopatika proti depce. :wink:

Tak zatím páááá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
5.11.07 18:29

ahoj holky, zdravím po víkendu. my dneska absolvovali kontrolu už v porodnici, vše ok, šlo to docela rychle za hoďku jsem byla pryč. doktor super fajnovej fešák… :lol:

jinak Kalinko - kontroly už po týdnu, tak myslím, že to nemusíš pořád v tabulce měnit, zbytečná práce, budu chodit každé PO. Jsme zavření, takže předčasný porod nic.

Sabiko - tak bych typla, že teda určo budeš rodit dřív než 3.1.....

ad slonice - valím se šíleně, jde to už pomalu a otáčení v posteli hrůza, ani si nepředstavuju co bude za měsíc :? :?

vkládám náš košík pro mimouše
http://www.ecards.cz/…310022_B.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
5.11.07 18:32

dneska jsem byla též na další lekci kurzíku.

porodnice - všechny v Praze jsou špatné - naštěstí jsem byla poučena od kamarádky, že tato PA se k tomu tak staví. je mi to ale fuk.

odjezd do porodnice - další varianta dle naší PA a tomu bych věnovala pozornost, jakmile se necítíte doma bezpečně, odjezd do porodnice ihned, nezáleží, zda kontrakce nejsou po 5ti minutách. prostě jeďte. dále jsme probíraly, pokud mají v porodnici plno, musí vás vyšetřit, pokud nechtějí, trvejte na svém. no ale snad ještě měsíc čekáme ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
6.11.07 08:16

holky, nespěte, co budeme dělat až bude doma mimi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
6.11.07 08:29

Kitty jsem tady :lol:

už peru první dávku prádla pro mimi a když to tak vidím, tak jich bude asi ještě hodně :wink:

Jinak u nás nic nového, jen se malýmu moc nelíbí, když si sednu k PC, ale to musí holt vydržet :lol:

Dneska jdu na obídek s manžou, jdeme na zvěřinové speciality, tak doufám, že to prcek přežije a nebude řádit,jak divá zvěř :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
6.11.07 09:08

Dobré ráno,
dneska jsme si pospali do čtvrt na devět.

Včera večer jsem vyzkoušela ten maliník,celkem to jde.Taky jsem si sbalila tašku do porodnice,ale nikam se nechystam,času mam ještě dost.
Dneska složim věci mimčo do komody.
Zítra mam kontrolu,tak uvidíme,co je nového.

Sevca,tak si uží praní a obídek.

Kitty,hezký košík.

Parfumela,taky gratuluji k chlapečkovi.

Bramburko,jaký byl koncert,jak se to líbilo mimču?

Jiři,tak jak linka?

Radko,pryč se špatnou náladou,musíš být veselá,alespon kvůli mimču.

Zatim pa,jdu na ty věci a musim uvařit čínu k obědu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1999
6.11.07 09:36

Ahoj těhulky,

tak nám venku krásně sněží :potlesk: U nás doma nic moc, mě od neděle bolí žaludek, nemůžu pořádně jíst. Barunka večer zvracela, snad s ní zase nebudu muset letět k doktorce. Navíc se jí objevilo na tváři pár pupínků a mám strach, jestli to nejsou neštovice. Spíš to budou jen štípance od komára :roll: Ona byla celé dva roky bez nemocí, asi si to teď všechno vybere…

Včera jsem byla na sociálce, vzala jsem si formulář na porodné. Ptala jsem se, jak je to s délkou rodičáku, když už mám jedno dítě a bylo mi řečeno, že do 21 měsíců druhého dítěte se musím rozhodnout, jestli budu doma do jeho tří let a brát 7.800 nebo do jeho 4 let a brát 3.800 (nebo kolik to přesně je). O žádném nařízení, že by to mělo být jen na 4 roky ženská nemluvila. Doufám, že to tak bude :)

A teď vás jdu dočíst, ať můžu reagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1999
6.11.07 10:14

Parfumelo , gratuluju ke chlapečkovi :lol:

Vladi , do porodnice se taky ještě nechystám, ale tašku jsem včera zbalila :wink: Ještě chybí pár drobností. Barča měla velkou radost z nafukovacího kruhu, celé odpoledne s ním běhala a dělala Večerníčka.

Čaj z maliníku , už pár dní piju a celkem mi chutná. Masáž hráze provádím, je to bolestné, ale nevadí. Hlavně aby to pomohlo - jako u Barunky :D

Kitty , parádní košík!

Radko , už je líp? Já mám občas dny, kdy se mě chce brečet kvůli každé prkotině a všechno mě děsně vytáčí. Drž se, brzy budeš mít mimčo a s ním ti bude krásně :srdce:

Rachel , díky za soupis, kdy jet do porodnice. Mě poprvé praskla plodovka a opravdu to hodně teklo, to se fakt pozná. Nejdřív jsem se divila, slabě ze mě cosi vyteklo a za chvíli už bylo mokro :oops:

Jiřko , co kuchyň, jak se v ní vaří?

Víc toho nenapíšu, musím se věnovat Barunce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4688
6.11.07 10:26

parfumelo gratulace k hošíkovi. Je to divný, všichni kolem mě rodí nebo čekají holčičky, jen na emiminu je přechlapováno :lol:
Jiřko co kuchyňka, pochlubíš se?

holky nestrašte mě s balením tašky, já ještě nemám do porodky nic nakoupeno natož sbaleno. A to jsem navíc dostala nápad, že ve výsledku půjdu do slalom pro - trojkolky a barvy marine :lol: :lol: už jsem volala do Handy a prý by přišel v pohodě do měsíce…tak Vám nevím, jestli to mám risknout :?
Kitty , ty máš trojkolku viď??? máš na ní dobré reference??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
6.11.07 10:41

Allo, v pohodě, já taky nemám nic nakoupeno…

Mám taky trojkolku a zatím jsem spokojená, myslím, že to bude gooood :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
6.11.07 10:49

Ahoj holky!!

Tak já jsem vstala teprve teď :oops: , ale to proto, že jsem celou noc nespala (asi od 2 do 6) navíc na mě něco leze… Tak se budu aspoň trochu kurýrovat…

Vladi koncert byl super (byla jsem na Joe Cockra), akorát ta tlačenice a strkanice nic moc. A nevěděla jsem, jestli mi malý v bříšku tančí anebo mě kope zlostí, že chce spát… Ale kopal potom celou noc.

Allo já mám taky slalom pro odstín marine! Reference dobré, tak snad bude všechno v pohodě…

Tak já jdu vypít čajík a odpočívat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3124
6.11.07 11:02

ahojte holky,
tak hlásim sa z kontroly CS máme už 7 a pýtala som sa, ked je už 10 tak je pôrod. A ešte už som otvorená na 1 cm!!!!!
Ale pri Marekovi som bola takto otvorená 3 týždne, tak uvidíme

A vy ste ako na tom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí