Poradna duly
Jana Čurdová
Terulko, je to fakt síla
. Proto jsem se až do teď kojícím podprsenkám vyhýbala obloukem. Za ten kousek antierotického prádla takový peníze, děs běs…nechápu, co je na nich tak drahého
. Ale ani mě nezbyde nic jiného, než nějakou pořídit
Ahoj holky!!
Tak jsem teď byla v práci, kolegyně slavila narozeniny, tak jsem byla pozvaná… Všichni mi říkali, že mi kleslo břicho, a že to vypadá, že brzo porodím…
Já si myslím, že to tak pořád vypadá a nakonec ještě budu přenášet… Sice máme ještě čas, ale jak mi říkal doktor i PA v porodnici, tak se vždycky počítá +/- 2 týdny, tzn. 38.tt a výše.
Radko to je smutné, snad brzo najdou práci… A s těma rozvodama, bohužel se to tak někdy stává, taky znám takové případy. Ale doufám, že nás to nikoho nepotká!!
kojící podprdy já jsem si koupila jednu v Makru, celkem levnou, ale stejně je to hrůza. Spíš tak na doma, rozhodně ne do společnosti. Nebo pro někoho s malýma prsama, ale ne s D nebo E!! Navíc jsem zkoušela, že u většiny podprsenek se prostě dá dolů jenom košíček a může se kojit. Takže zatím budu mít tu jednu a kdyžtak dokoupím. Do porodnice si vezmu ještě nějakou obyč bavlněnou.
seznam do porodnice Já myslím, že každá porodnice to má jiné, základ je stejný, ale v něčem se to může lišit. Nám třeba nedávají plínky ani vložky, košile prý občas půjčí…
Tak se zatím mějte…
Radko
Tolik smůly v tak krátkém čase.....Snad se to brzo všechno nějak vyřeší a dobře dopadne.Držím pěsti.
Linka je až do koupi myčky hotová.Huráááá. Potom jen vyplníme díru myčkou,přišroubujeme lištu a nějak dořešíme ten kousek místa pod digestoří.Jen musíme vymyslet jak. ![]()
Otravní posli odešli.Tak snad bude klidná noc.Jsem z toho nějak unavená.A to jsem na chvilku odpoledne vytuhla.
Moc všem děkuju za přání. ![]()
Pokusím se hodit fotky linky tady.Když se mi to nepovede,tak budou v galerce.
Nešlo to vyfotit najednou......máme malou kuchyň.....stála jsem úplně u okna.Tak to je po kouskách.
Pa pa J.
Tak se to nepovedlo.Jsem asi blbá.
Už mi to tu někdo jednou vysvětloval,ale nějak mi to asi nedocvaklo.
No nevadí,tak kdo chcete,tak koukněte do galerky,tam ta naše pidilinka je. ![]()
Pa pa J.
Jiři je to teda fakt pidilinka, ale je moc hezká, tak gratulka k dostavění. ![]()
Ahoj holky!
Vy jste toho dneska napovídaly
, to je dobře!
Ševčo , jj, dneska jsem Vás opravdu zanedbala
..... ráno s mamčou po nákupech, a pak s Milanem jsme měli moooc hezký den, bez televize, rádia, jen jsme seděli u svíčky, povídali, no romantika
No, myslím, že se nám to už pak dlouho nepoštěstí ![]()
Tak co si pamatuju, že jste prodrbaly ......
Jiřko , všechno nejlepší k narozeninám
http://www.sirmi.ic.cz/kytka/71.gif
…heč heč, taky už to umím
… no, Marťa je dobrá učitelka, DÍKY
Joo, a linka sice malinká, ale moc hezká!
Marti , taky gratulka ke „skoro neteřince“ ![]()
http://www.sirmi.ic.cz/deti/86.gif , ať se holkám daří!
KOjící podprsenka ..... zatím mám jednu, český výrobce, čistá bavlna, vypadá nic moc, spíš na doma, ale stála jen 280 Kč, ještě chci koupit něco „do společnosti“…
Monitor dechu ......... zatím nemám, jestli bude Honzík blinkací nebo se objeví nějaký problém, tak pořídím (porodné to jistí
)
Radko , moc mě mrzí, jak se to doma pokazilo, držím všem pěsti, ať se všechny starosti brzy vyřeší…
Ještě jsem si při té příložitosti vzpomněla, Leno , jak si to vymyslela s tím příjmením? Už ses rozhodla?
Akorát jsem chtěla, ale to asi není Tvůj případ, když maminka neuvede otce dítěte, tak nemá nárok na některé soc. dávky, bere se to, jakože má možnost mít vyšší příjmy (alimenty) a sama si tedy může za to, že nemá dostačující příjmy. Má to tak jedna kámoška od ségry, je to pak dost komplikovaný ![]()
Komplikace v těhotenství… jj, jednou se tomu zasměju, všechno vyváží zdravé miminko
… a máte pravdu, už je to za pár, to se dá vydržet ![]()
Seznam do porodky ..... souhlas, všude je to trochu jiné, mě ho dala sestřička na prvním monitoru, taky musím mít vložky a plínky, vložky do podprdy, síťovaný kalhotky, můžu mít vlastní dětskou kosmetiku (u nás v porodnici mají jen Johnson), župan ani košile mít nemusím ......
Ševčo , co fotečka nového účesu????
Tak už asi všechno, snad jsem na nikoho nezapomněla
… ještě jdu vybírat nějaké CD na net, chci pořídit nějaké dětské písničky, říkadla a tak, chci s Honzíkem pěkně od záčátku zpívat a vykládat, aby hezky mluvil ( a taky si je musím zopakovat
… moc si toho nepamatuju).
Tak doboru noc, I.
jo, ještě jsem chtěla.....
tabulku zaktualizuju až zítra, ju?!
Ševčo, kontakty Ti taky pošlu zítra.
Jo, taky nám budou zítra dávat dokupy internet, máme mít rychlost 2 GB a naše anténa propouští pořád jen do 300 kB, tak to snad konečně opraví, tak se možná zase ozvu až později.....
Pa I.
Ahoj tehulky, tak po hodne, hodne dlouhe dobe zase pisu. Hlasim, ze krvaceni z nosu prestalo. Pamatuju si, ze se me tady kdosi ptal, kde to vlastne ziju a jak bych porovnala zdravotni peci. Myslim, ze to byla KalinkaIvca. A ja jeste neodpovedela. To je ostuda. Omlouvam se
Takze ziju v U.S.A. No a pece vyborna, krasne ordinace. V cekarnach se neceka. Doktor tu ma na pacienta mnohem vic casu a i pristup mi prijde takovy osobnejsi. Clovek si tu ale za vsechno musi zaplatit mnohem vic. Proste nas zakaznik (pacient), nas pan. A to tu opravdu plati. Ale taky tu mam jeden problem. Chodim kazdych 14 dni na prohlidku a uz asi tri posledni kontroly me neprohlizeli vnitrne. Vzdy jen tlak, moc, vaha, doktorka zmeri bricho, a tod vse. Takze ani nevim CS. Nic. Vas vzdy prohlizi? Uz se bojim, aby neco nezanedbali. Jak to vypada v Cechach? Ptala jsem se tady na to a doktorka rikala, ze cipek kontroluji od 36 tt kazdy tyden. To jsem trochu valila bulvy. Je to dost pozde. Ultrazvuk se tu dela asi jenom 2krat za cele tehotenstvi. Co mi vadi, tak to, ze tady nedelaji klistyr pred porodem. Tod asi ve zkratce vse
Jinak jsem tady objevila perfektni obchod s nositkama a zjistila jsem, ze maji distributora i v Cechach. Je to nejaka svedska firma. Jejich adresa je www.babybjorn.com. V Chechach je hodne obchudku, kde se daji koupit, ale jak jsem videla, jsou dost drahe. Tady je jedna ceska adresa www.babypartner.cz. Moc bych chtela nejakou takovou vecicku a tyhle nositka na me pusobi bezpecneji jak satky, na ktere uz tu taky probehla diskuze. A taky si myslim, ze jsou i docela slusive. Na te prvni adrese je i video a navod na pouziti. Docela se mi to libi… Je, tak jsem toho napsala azaz, tak budu koncit. Tak preji klidne priska! Zatim papa!
věci do porodky - není nutné mít všechno (do Apolináře), většinu věcí tam mají erár, to byl spíš seznam, který jsme dostali. dávají košile, plínky, vložky - župan tuším taky.
podprdy kojící - u Apolináře prodávají nějaké obyč za 120. já mám tyto
http://www.ecards.cz/…312897_B.jpg
http://www.ecards.cz/…312898_B.jpg
dají se koupit na http://www.pradlo-marketa.cz
ta růžová je taková společenská. jinak holky kupovaly od tveretu a tam mají pěkné, ale přes 1000.
Terulko - napiš kdy můžeš na ten srazík kolem oběda, ať to dáme dohromady. Allo ty taky a ještě Aluška
http://www.ecards.cz/…312898_B.jpg
tak snad už dobře druhý obrázek? ![]()
Dobré ránko,
my už jsme s Barunkou zpátky z obchodu, naštěstí jsme nezmokly. ALe dneska už ven asi nepůjdeme, je tam hrozně.
K seznamu věcí do porodnice - vložek jsme tam dostaly jen jeden balík a pak už jsme používaly svoje. Pleny pro děti nám ráno dali 3, pak už jsme taky musely použít svoje zásoby. Sice jsem s sebou měla vlastní noční košili, ale používala jsem jejich, proč si ničit svoji
Oblečení a kosmetiku pro děti používala porodice svoje. Opravdu je to v každé porodnici jinak, tak je lepší se dopředu informovat.
Nevím, jestli tu někdo psal o nafukovacím kruhu, kvůli sezení po nástřihu a šití hráze. A ještě nezapomenout na vlhčené ubrousky na utírání prcky.
Kojící podprdy jsem u nás sehnala za 250 Kč. Není to nic výstavního
, ale dá se to.
Musím mrknout do galerky na fotky, Jiřce na linku a taky bych mohla přihodit nějaké naše fotečky.
Pajulenko , to zní dobře, jak popisuješ přístup lékařů v USA. Mě v minulém těhu dr. taky třeba dvakrát za sebou nevyšetřila a když jsem se jí ptala, tak prý je lepší „tam“ moc nesahat…
Ivčo, téda taková romantika, to je hezký ![]()
Ahoj holky,
Jituš - prosím prosím hodíš sem foto té podprdy za 250,– Kč? To se mi zdá super cena....... myslíš, že bys mi ji mohla sehnat a kdyžtak za poštovné a nějakou odměnu poslat do Ostravy?? Já už se asi na shánění podprdy nevrhnu ![]()
Venku to vypadá, že by už mohlo i sněžit… no kéž by.. přikrylo by to aspon ten čurbes na trávě a chodníku, co tu máme z toho zateplování baráku…
Dneska to už bude 3. den co si dám půllitřík malinového čajíku, takový můj rituálek už se z toho stává. A peču kynuté koláčky, Janek si je poručil. Obídek dnes řešit nemusím, díkybohu, zůstal mi ze včerejška květákový mozeček s bramborovou kaší.
Jsem se dozvěděla, že ve Vítkovicích v Ostravě nepůjčujou noční košile ani župany… to jsou teda lakomci… no škoda… přitom co by jim to udělalo, že… taky bych se chtěla každý den převlíct do čistého
Pa a opatrujte bříška!
Ahoj holky,
kojící podprda - já mám za 300 Kč myslím ze sparu nebo tesca, 2 bavlněné. Žádný zázrak, ale určo bude stačit. Kdyžtak pak dokoupím nějakou lepší.
pajulena - mě doktor neprohlíží vnitřně vůbec, teď to udělal poprvé po 3 měsících a jen proto, že jsem měla stopu krve v moči. Prý se od toho upouští a v zahr prý zcela běžné. Co se týče ultrazvuku tak v ČR je povinný 3× za těhotenství, ale pokud ho má doktor v ordinaci a nebo si připlácíš za péči, tak ho dělá tak 1× za měsíc nebo někomu i při každé prohlídce. V které části USA žiješ? Já mám švagrovou na Long Islandu.
maliník a masáž - musím dnes už začít, moc se mi do toho nechce
bolestivé ruce po ránu - holky bolívá vás někoho dlaně a prsty po ránu? Nemám je nateklé, ale pohyb po ránu bolí a taky se mi začíná rozjíždět akné i chloupky začaly zase růst jak divé. Tak že by nějaká hormonální změna?
tak se mějte krásně, snad se i počasí vylepší