Poradna duly
Jana Čurdová
SRAZ PRAŽANDY - ÚTERÝ 12.00 ZASE NA PAVLÁKU PŘED KFC? vypadá to, že úterý se docela všem hodí. takže s tím počítám a kdo má zájem, nechť se ještě ozve. můj tel. 608115105
sraz Pražandy - úterý je OK, 12.00 KFC potvrzuji
dala jsem si koupel, takže mám už trochu lepší náladu. Díky za podporu.
barvení - četla jsem o tom, ale dnes jsou ty barvy fakt šetrné, takže to vůbec neva. Já jsem také obědnaná před porodem
fotogalerie - krásné fotky kuchyňky, postýlek a pupíků ![]()
knoflice - už jsem jednou psala, že by vám měli dát metál za 3. dítě, takže jestli máš starou nebo novou postýlku je přece šumák ne. Důležité je, že jste se rozhodli dát dalšími dítěti život a láskyplný domov a to je snad více než načančaná postýlka !! Já vás všechny obdivuji.
dnes jsem byla na předporodním kursu a chtěla jsem přihlásit manžu na školení pro tatínky a ono je až 15.12 a PA mi říkala, že i když mám termín 12, tak že se můžu klidně přihlásit. Trochu mě nakrkla. Já totiž rodím 12. a žádný přenášení.
Kalinko - děkuji za tabulky. Já to klidně převezmu až budeš v porodce, jen prosím návod, jak se to dělá. díky
srazík -Úterý ve 12h před KFC super.
Akrimek se narodil podle UTZ na den přesně, tak doufám že to druhý mrně bude přinejmenšim stejně ukázněné. Kdyby se tak chtělo narodit aspoň o týden dřív. 29.11. máme s manžou 10. výročí svatby, tak by to byl krásnej dáreček.
Knoflice mi máme taky postýlku po klukovi. Je sice bílá, ale je zase taková rozvyklaná. Navíc vůbec nevim, kde bude mít stálé místo, spíš se tak bude všelijak pohybovat, i když to neni pro mimčo ideální, ještě že má kolečka.
Přeju všem dobrou noc pa Terka
Dobré ránko prajem
u nás je upršané a strašne fučí.
Včera som bola zase na CTG a všetko OK.
Bolesti už mám takmer nonstop, niekedy silnejšie, inokedy slabšie.
NIKI to vážne povedala o tej farbe na vlasy? Ja som bola v utorok sa ostrihať, aj zafarbiť.
S tymi tipmi ste ma potešili, lebo mám strach že to naše miminko bude obrík. A Maťa má pravdu, že bez foto sa ťažko tipuje, ak sa mi to podarí, tak vložím.
Tatina sme mali teraz na 3 dni doma a povedal mi, že teraz je to bruško menšie a je guľaté. Ale ja si pripadám už ako slon.
Pekný deň
Zabulienko - to je v pohodě. já mám taky břicho jak slonice. No ale za pár týdnu bude po něm ne?
tak to už vydržíme
Kalinko - tipy - 1. Zabulienka - 3490, 2. Kalinka (budeš rodit určo na termín kvůli cukrovce) - 2850, 3. brambůrka - ta už se nám připravuje 3340, 4. jirabores (bo třetí dítě určitě snad bude dřív ne?) 3890 (tipuju obříčka). další tipy až později podle toho, jak to bude vypadat.
Dobré ránko!!
Teda pro mě ne moc dobré, protože jsem zase měla hroznou noc
. Večer i v noci poslíky, potom pálení žáhy (teď už jsem na to dlouho netrpěla) a ráno mě vzbudila křeč do lýtka, kterou už jsem nestihla rozhýbat, tak jsem pěkně trpěla. Divím se, že jsem vůbec vstala, protože jsem fakt nevyspalá (asi jenom kvůli té křeči). No dobrá příprava na mimčo…
Takže si asi zase brzo půjdu lehnout…
Holky, já mám taky melír a kadeřnice mi nic neříkala o škodlivosti… Já myslím, že teď už jsou ty barvy šetrnější. Nemyslím si, že by se to nějak vstřebávalo…
jirabobes píše:
Marti
Kde bys vzala tak velké mimčo?![]()
ved uvidis,ked porodim...........
![]()
Dobré ráno holky.
Tak dneska jsem měla pohovor s p.učitelkou ve školce.
Naštěstí tam byla ta milá a příjemná.Tu druhou nemusím. Kubík má ,nejspíš po tatínkovi,tiky v obličeji.A ta druhá p.uč.o tom pořád mluví…I před druhými dětmi.Tak jsem poprosila tu fajn p.uč.,ať té druhé vzkáže,že Kubu usměrňovat ANO,ALE TAK,AŤ TO NESLYŠÍ DRUHÉ DĚTI. Ona je snad natvrdlá.
Kuba má školku moc rád a takhle mám strach,že tam nebude rád chodit,když se o něm budou jiné děti bavit. Ta fajn p.uč. si tech tiků ani nevšimla,až když jsem ji to popsala,tak si uvědomila,že vlastně ta druhá o tom před dětmi s Kubou mluvila.
Jsem z toho taková špatná.
Snad bude Kuba šikulka a nijak si to nevezme k srdci a nebude z toho mít komplexy.
Holky vy mi s tou tipovačkou dáváte......Já nehodlám mít slůně.
Ráďu pozvu na svět dřív.
Tak snad bude mít těch 3600.Pořád mu říkám,ať tolik nejí.
Dneska snad dovezou do lékárny ten maliník (mám ho objednaný).Tak ho začnu pít snad po litrech. ![]()
Barvení …to je přežitek.Jak by to asi tak mohlo miminku ublížit? To spíš vaše/naše vlasy by mohly přijít k újmě,tím jak tělu chybí vytamíny,které si mimčo bere.
Katko
Přece bys nechtěla pro 3.dítko novou postýlku?
Taky ji nemáme.Máme půjčenou starou od kamarádky.Je pěkně rozvyklaná.....jen jsme ji vydrhli (teda Martin) savem.Přece jenom byla ve sklepě.
Tu,co jsme měli předtím,má teď švagrová.A ta je taky stará.Ještě po Martinovi.
A nebesa dědí moje děti po sobě.Když jsem čekala Kubu,tak mi dal můj brácha na vánoce.
Kdyby nedal,tak by nebyly.
Hlavní je,že má mimi,kde spinkat.Nemusí to být nové. ![]()
Radko
Pobavilo mě tvoje odhodlání.
Já totiž rodím 12. a žádný přenášení.
![]()
Já taky tvrdím,že tak do 3.týdnů porodím.
No uvidíme,které z nás se to naše tvrzení splní. ![]()
Jdu se kouknut do té lékárny.Tak zatím pa pa J.
Dobré ráno,
u nás pěkně leje a vypadá to,že hned tak nepřestane.
Koukam co jste toho napsali.
Katko,hlavně,že postýlka splní účel jaký má,novou bych tedy nekupovala ani náhodou.
Jiři,to máš tedy starosti s paní učitelkou,už se nemůžu dočkat až Verča začne chodit do školky a budu muset něco podobného řešit.
Barvení,já byla koncem října na melíru a kadeřnice nic neříkala,možná si to necham ještě dobarvit začátkem prosince,jestli budu celá.
Bramburko,taky mě ráno chytla křeč do lýtka,to je super probuzení.
Přenášení,taky nechci přenášet,termín podle PM je 9.12.,ale podle UTZ je jeden dokonce už 26.11.Tak by mi to toho 9.12.stačilo.Nechci jít zase do nemocnice jako s Verčou.Hlavně chci být na vánoce doma,tak to snad vyjde.
Holky,co máte už dětičky do kdy vám spaly po obědě?Verča pořád ještě spí,ale večer vydrží klidně do půl desátý,což se mi moc nelíbí.Tak jí ten odpolední spánek asi utnu,i když je to fajn mít chvíli klid nebo se jít taky natahnout.
zatim pa.
Tak nejdřív něco pro zasmání: dneska v noci jsem měla sen, že Ráďa od Jiřky už se narodil a měl 2850 g a já jsem mu tady na netu tipovala váhu 6600 g.
To bys Jiřko asi fakt nedala, co? Mě to samotnou pobavilo. To mám z toho, že před spaním sedím u internetu, večer se tady tipovalo o 106, tak to pak mám v hlavě celou noc. A tu paní učitelku se mi ani nechce komentovat ![]()
No mě je ve skutečnosti putna, jak ta naše postýlka vypadá, jen čekám, jestli se v ní taky bude spát.
Zatím jsem odhodlaná dítě do postele netahat. A právě jde o to, že Jiřka taky čeká 3. dítě a má ji takovou načančanou…
Vladi , Vendulka měla 3,5 a když si odpoledne neodpočine, tak je pěkně protivná.
Je tady mezi náma někdo, kdo si plánuje porodit až po termínu?
![]()
Ahoj holky.
Jak je to s tím maliníkem? Jsou tam 2 návody.Jeden je na odvar (1 čajová lžička na 250ml) a druhý na nálev (1 polévková lžíce na 250ml ).Pba se pijou.Tak který si mám dělat?
Díky moc.pa pa J.
Vladi
Máme holky stejně staré…Gabka už od léta nechodí spát po obědě.
Bylo to vždycky s kraválem a večer potom nemohla usnout.Dávám ji do obýváku lehnout k pohádce,aby si aspoň odpočala.Usne asi tak jednou za 3 týdny a potom ponocuje.
Ale je dobré,že i když nespí,tak si jde potichu hrát a mě nechá si zdřímnout.Takže paráda.
Minulý pátek usla se mnou při čtení.A ještě ve 21.15 hod. seděla na nočníku,jako že chce kakat.Houbelec kakat.Kuba už spal a tak nechtěla být v pokoji. Tak ji nijak nenutím spát po o.
Kuba asi tak od 3 let taky už nespal.I když ve školce ho nechávám.A někdy i usne.Ale to je málokdy.Njn,už je velký.Ale ráda bych zachovala aspoň polední klid.Když to jinak nepůjde,tak aspoň u pohádky. A to je taky těžké,když jsou spolu.
To by nejraději řádili. Už týden jsem si nešla po o. lehnout a chybí mi to. ![]()
Tý jo,takový romám ohledně spaní.
![]()
Pa pa J.