Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
téééda tady je vždycky příspěvků…to vůbec nestíhám
..
Taky vítám nové těhulky… To nás už je, že ztrácím přehled… ![]()
Tak já se spaním problémy nemám… Ale přidávám se k těm, který bolí záda. Hlavně když pracuju trochu…tak to pak je něco..To si připadám tak na 70!
Tak plen mám 30… A těch 2-5kg mám zatím jen jeden balík…Ale těch větších už mám nějakou zásobu…
Holky, tak jsem teda zvědavá, kdo to tu odstartuje…
. Stát se to může už hodně brzy… ![]()
Ahoj holky!!
Tak jsem se sem konečně dostala, měla jsem celkem ulítaný den… Dopoledne kurz o šestinedělí, potom jsem se byla přihlásit k dětské doktorce (sestřička mi říkala, co tu dělám tak brzo, že vypadám na 6. měsíc
), odpoledne poradna, doteď návštěva… Takže někdo mě tu tipoval na to, že začnu…(že Ivčo ?) Doktor mi říkal, že si myslí, že za 14 dní ještě přijdu, ale trošku se u toho pousmával. Prý se to připravuje a děloha už nemá, kam růst. Příště mi bude měřit pánev a mimčo měřit, jestli jsem schopná ho porodit (mám 163cm). Ale říkal, že i kdybych porodila dřív, tak už by mělo být všechno v pořádku. Takže já myslím, že na prvenství by tu mohly být i jiné adeptky - Zabulienka , Ivča (s cukrovkou tě taky nenechají přenášet…), no uvidíme. Ještě mě překvapilo, že mě neposlal na CTG, ani UTZ mi teď nedělal
. Akorát jdu na krevní testy a dělal mi stěr na kultivaci.
Vítám novou těhulku!!
nespavost mě to trápí jak kdy. Teď jsem dva dny spala, jak dudek. Ale někdy vůbec nemůžu usnout a celou noc se budím- ale je to spíše těma pohybama, malý pořád kope…
Ivčo společenské hry - těch my máme doma spoustu. Můžu doporučit O:,–(níky z Katanu (buď karetní hra pro dva anebo desková hra pro více hráčů), Carcassone, Citadela. Na ty první dvě je spousta nástaveb (ale každá stojí min. 400-500,–).
krvácení z nosu taky na to trpívám, ale teď už trochu méně. Naposledy minulý týden. Většinou za to může změna tlaku, polohy, nervozita.
Tak a už nevím, co kdo psal, takže se loučím… Jdu odpočívat.
Ahoj Leni
Já začnu tak za dva za tři týdny s usilovným vypuzováním.Ještě si musím posbírat info,co zabírá. ![]()
Ahoj Ivčo
Na jednu stranu mě to uklidnilo,že se otočil. To víš,nemusím řešit,že nestihnu dojet.Nebudu po porodu potřebovat tolik pomoci,jako by tomu bylo po císaři (přece ty dva,co už jsou doma,neprodám
)......atd.
Ale na stranu druhou,budu celkem plašit,jestli přijede včas hlídání,jestli se vrátí Martin včas z práce (myslím tím,než stihnu malého vypustit do vany
).Bez Martina odmítám.
.....atd.A ještě ta vtíravá myšlenka - neotočil se Radek zase?
No blázním jako malá.
A to čekám třetí!
Normálně se za sebe fakt stydím. „Stará zkušená“ mamina a blázní jak zbouchnutá puberťačka.
Ale napsat jsem to musela.Martina už to nejspíš nebaví mě pořád poslouchat.No,nedivím se mu. ![]()
Pa pa J.
Takže další adeptka na prvenství, už chce vypuzovat - Jiřka ![]()
Ivčo další KO taky 12.11.
Předem gratuluji k úspěšným kontrolam.
Jiři,tak to Ráda nakonec dokázal se otočit.S tim rodičákem je to tedy síla.Mam to chápat tak,že když chci být s druhým dítětem doma 3 roky,tak jen 21 měsíců budu brát 7600 a pak 15 měsíců jen 3800
.
Ivčo,at Tě zítra moc na diabetologii netrápí a na gyndě je vše ok.
Typ kdo to tu rozjede je Ivča,Zabuleinka,Bramburka s Jiřkou taky vypadaj nadějně.
Dobrou noc.
No, Vladi
Ne tak úplně.Ono záleží,jestli za tebe tvůj zaměstnavatel platil v posledních 2 letech pojištění (aspoň 270 dní). Pokud ne,tak si nemůžeš vybrat tu tříletou variantu rodičáku. Dostaneš 21 měsíců 7600,– a zbývajících 27 měsíců 3800,–.A nikdo se tě nebude ptát jestli chceš být doma jen ty 3 roky.To samozřejmě můžeš,ale jakmile dáš prcka do školky (jeslí),tak přijdeš o rodičák.(tak je to i teďka) Těm,co můžou někomu dát pohlídat dítě (babička,teta.....) to může být celkem jedno.Můžou jít během rodičáku do práce a k tomu budou dostávat ještě těch 3800,– .
No stát se prostě spoléhá na to,že většině normálním lidem se to nevyplatí (být doma ty 4 roky),najdou si práci a ukončí rodičák dřív.Tím sice ušetří,ale nevím jak chtějí zvýšit porodnost. Ta teda stoupne,ale u našich opálených spoluobčanů.Protože ti se nesmíří s tím snížením,tak se budou množit s menšíma pauzama.Vždycky,aby stihli těch 21 měsíců.
Pa pa J.
tak jsem se zrovna docetla, ze ta obcasna nespavost muze byt zpusobena zvysenou hladinou prolaktinu (zpusobuje, ze se chceme zahnizdovat, organizovat, pecovat, a ze jsme vic bdele) … tak to to zacalo brzy ![]()
ten vas peloton adeptek na prvni miminka si radeji necham ujet … minimalne jeste tri tydny +, joo
… a vy taky radeji trpelive … vsak se dockate ![]()
Dobré ráno holky.
Snad bude dobré.
Jen nevím,jak mám přesvědčít Kubu,aby šel odpoledne do kroužku.Ještě mu to nevyšlo (byl nemocný a měl tu dláhu),tak neví o co tam jde.Ale na začátku školního roku,tam chtěl.A teď tu málem začal brečet,že ne. Vím jistě,že ho to bude bavit.Teda pokud tam dojde. Je to aerobníček-blbnutí s hudbou.To on rád.Kdyby jste ho viděly,jak řádí,když si Martin něco pustí ve věži.)Já poslouchám potichu,tak u toho ani řádit nejde.)A teď mi tu fňuká,že nepůjde. ![]()
Jdu ho hodit do školky.Pa pa J.
Ahojky holčinky, tak jsem tu zas po dlouhé době, poslední dny byly nějaký hektický
. Ale to nejdůležitější, výsledky jaterních testů jsou prý v naprostém pořádku, všechny hodnoty ok, ale jelikož problémky přetrvávají, mám zkoušet omezovat některá jídla (mléčné výrobky, ovocné čaje atd.) a pak postupně zase přidávat, abych přišla na to, co to všechno způsobuje. Sice je to nepříjemný, ale není to nic, co by se nedalo vydržet, obzvlášť, když už vím, že je to fakt nejspíš jen nějaká banalita. Jinak my už jsme předporodní kurzy minulý týden dokončili a bylo to fajn
. Hrozně mile mě překvapilo, kolik se účastnilo nastávajících tatínků. Já se jen bála, aby toho mého neodradili promítáním porodů, které v jednom z kurzů taky proběhlo, ale řekla bych, že na tyhle kurzy záměrně vybírají takové ukázky, že to ani s těma slabšíma povahama nijak extrémně nehne
. 30 vteřin a dost…takhle rodit, navíc bez nástřihu, tak si pískám
. Jinak dneska bych chtěla jít prvně na těhu cvičení, jsem ostuda, páč tohle říkám už asi měsíc a nebyla jsem se k tomu schopná dokopat, ale teď na mateřský už jsem si řekla, že žádné výmluvy, tak vám pak povím jak se prckovi líbilo. Ju a Ivčo moc děkuju za kontakty, jsem zvědavá, která tu lavinu krásných a zdravých miminek spustí
.
Krásné ránko,
Jiřko moooc gratuluju k otočení Radečka a vůbec, že KO dopadla dobře a hlavně se nestresuj, ono to všechno nějak dopadne.
Ivčo hodně štěstičká při dnešních odběrech.
Já jsem zase dneska třídavě čučela do stropu a usínala…, dnes jdu na personální vyřídit můj násup na mateřskou.
To krvácení z nosu mě trápilo ze začátku těhu, ale teď musím zaklepat mám klid.
Jo a co se jídla týče, tak s tím problém nemám, láduju se no hrůza, nejhorší na tom je, že mám chuť na samé nezdravé věci ![]()
No nic pádím do práce a ještě písnu. Jiřko ať se Ti malýho podaří přesvědčit, jsi přece zasloužilá matka, to zmákneš
![]()
Nikolinko, tak to je super, že výsledky jsou OK.
S tím cvičením jsem na tom podobně, ale příští pondělí - to už budu doma fak půjdu přííííííísaháááám
![]()
ahoj holky,
tak SRAZ Pražských těhulí - navrhuji úterý 6.11. - kolem 12, Pavlák jako minule? se mi zdá dobré místo. pokud má někdo jiný nápad klidně. pište rychle, ať se domluvíme, než bude mí t Aluška plno.
vítám také novou těhulku - další holčička to je krásný ![]()
Nikolino - super, že výsledky dopadly
Jiřko - super, že se malý otočil, je to ale kousek 3800 gramů. to je paráda.
tak holky, žádné porodní přípravy ještě nekonejte, aspoň ještě dva týdny vydržet.
Kalinko držím palce na vyšetření
Dobré ráno,
Jiři,dík za vysvětlení ohledně toho rodičáku,nemá cenu se tim nervovat předčasně,kdoví co ještě nevymyslí
.
Nikolina,to je dobře,že jaterní testík byl v pořádku.
Naše Verča změnu času nějak nezvládla,večer jde spát podle nového,ale vstává podle starého,tak že nic moc
.
Deska se chystam umýt a vyprat kočárek,uvidíme jestli to udělam.
Zatim pa,jdu vařit bramboračku.