Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky ![]()
Hani , taky se přidávám a držím palečky, ať jste v poho a mimis je v bříšku až do Štědrého dne ![]()
Rachel , to je drsné! A dost mě překvapilo, že tě Lišková odbyla, mě právě prudila až hrůza
To teď bude veget, po dvojčatech jenom jedno, co?
Prozraď, cos koupila, pro inspiraci. Jo, ve Vítkovické teď mají nejlepší sály v Ostravě, viď? Do Poruby bych taky jela, jen kdyby to bylo moc brzy, přece jen jsou tam vybavení. Ležet někde na přistýlce a aby se mi nikdo nevěnoval, o to fakt nestojím. Za poslední dobu jsem nic jiného neslyšela. A to tam dělá na příjmu kamarádka.
Terko , hlavu vzhůru, ode dneška bude líp, když je muž doma. Mě teda včera večer naprosto dorazilo, že se nám ucpaly odpady. To už bylo moc. Ale dneska jsou vyčištěné
Holky zlaté, to si člověk uvědomí, jaké má vlastně pohodlíčko. Kdopak to tady v létě psal, jak vyklízel sklep? Radka ? Jsem na tebe myslela včera v noci s hadrem a v pyžamu.
Báro , pořád platí na Fifkách vlastní košile? Kolik jich máš? Já pět, 2 vlastní, jedna mamky a 2 kámošky. Dneska jsem si je nachystala ![]()
Přestaňte tady řešit ty strašné prachy, co budete brát
Jestli má pravdu Rachel a stát mě vydrbe za to, že se válím doma s dětma a ani si nebudu moci vybrat, jak dlouho chci rodičák pobírat, tak … nic. Jsem ráda, že jsem ráda ![]()
Zabulienka , budete opravdu křtít?
Fazole , Kateřinu ne. A jinak je tady taky přeVojtováno. Tyhle dvě jména máme v užším výběru ![]()
Jiřko , myslíš, že se Radeček otočil? Já se tu sázela, nezapomeň.
A že bychom zavedly sázky na to, kdo to u nás rozjede ?
![]()
tak už mám kočárek doma a musím říct, že je fakt užasnej
, mám z něho fakt radost. Zítra se pokusím hodit foto, teď už na to nemám sílu, jsem unavená jako kotě…měla jsem tady ještě kamarádku, potom jsme dávali dohromady ten kočárek…
Tak papa jdu se natáhnout strašně mě bolí záda.
Já bych už taky chtěla kočárek
Mám pořád pocit, že těch 6 týdnů je málo …
Přesně za 6 týdnů mám termín. Ivčo , zapomněla jsem ti nahlásit, že to tam mám od začátku blbě. Ale nech to být, když jablíčko uzraje, tak spadne ![]()
Aluško , jaké máš ty jednorázovky? Já teda jen čtvercovky a pořád váhám, jestli koupit i nějaké 2v1 … Teda ani ty čtvercovky ještě nemám, 13ks je dost málo
![]()
Tohle jsem si dneska objednala http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Dobrou ![]()
tyjo holky, tak ja to tedy verejne vybalim jak je to se jmeny u nas, protoze uz tady tolikrat padla
… holcicka bude Ema - meli jsme to jmeno od zacatku a prislo mi docela zridkave, pak s nim prisla zabulienka a pak uz jsem slysela o Emach kamkoli jsem prisla … takze jsem z toho trosku rozladena, ze bude Em/Emm milion
, ale nemenim …
no a s klucicim jmenem jsme bojovali naopak strasne dlouho, v podstate celou nasi dovolenou ve Statech a nakonec jedina volba z uzsiho seznamu (a dalo by se rict take jedine „normalni“ jmeno na tom seznamu) bylo … chjoooo nojo Vojtech
… takze kdyz jsem pak videla na nasem seznamu dva Vojtechy, tak se mi to tady ani nechtelo rozebirat … ale ted kdyz tady zaznelo, ze mozna budou tri, tak rikam, ze v tom pripade spis ctyri, jestli to u nas bude mit pindika ![]()
pred rokem se mi libila Sofie a najednou se taky namnozily, tak jsem ji odpiskala
… jenze zjevne se tomu nejde vyhnout, at se zvoli co se zvoli ![]()
no a ted k dalsim vecem ![]()
Radko , kopiruji ze stranek CSSZ … „Maximální výše peněžité pomoci v mateřství za 30 kalendářních dní tak bude 14 370 Kč.“ to je tedy ten strop …
no a satek … opravdu jsme privezli z usa, je ale ciste bavlneny a z takove te mekke „trickove“ bavlny, takze je mozne, ze se brzy vytaha, ale urcite bude prijemny a nebude tak moc hrat (ale protoze hodlame satkovat, pojistili jsme se tim, ze jsme dostali darem i asi odolnejsi vatanai) … ale znacka toho americkeho je Moby (stranky www.mobywrap.com), ale jak je dlouhy to priznam se netusim (ovsem kdyz jsem ho vybalila, tak se mi zdal dlouhatansky) … jsme s pritelem oba spis drobni (tedy ja ne tolik
) a vatanai mame 4.5m - do delsiho bysme nesli, kolik ma ten druhy musim jeste zjistit …
pekny vecer vsem! …
Katko nějaké košile máš mít svoje, nějaké ti prý půjčí
. Já má zatím jenom dvě, asi ještě jednu dokoupím a kdyžtak si půjčím od nich.
Aluško Ema je pěkné jméno!! A ještě jich není tolik, Natálek je víc (ta se mi taky líbila).
Knoflice , juu latkovky, me oblibene tema …
no z kalhotkovych jsou uplne uzasny Bamboozles od TotsBots (ale cena muze odradit), pripadne ceske Haipa Daipa Pastelka (ne ze by nebyly drahe, ale levnejsi nez TotsBots jsou)
ja mam hlavne „obycejnejsi“ zavazovaci tvarovane pleny disana, uzasne prijemna upletova bavlna, do nich se da vkladat napriklad od disany flanelova 40×40 nebo klasicka ctvercovka … material opravdu skvostny, ale to je i to bambusove frote od Bamboozles … fakt jsem z nich paf ![]()
pres vsechno se musi natahovat jeste svrchni kalhotky …
do 2v1 bych nesla, i kdyz se zdaji vyhodnejsi … a to proto, ze z nich svrchni kalhotky neoddelis, takze stejne tak jako tak potrebujes jeste nejake samostatne svrchni kalhotky na ostatni plenky … (a penizky se kutaleji) … jenze kdo si pise vydaje za jednorazovky ten taky vi, ze uplne nesetri …
asi budu za cvoka, ale jsem z tech latkovejch plen opravdu natesena … snad me to po par dnech s mimisem neprejde ![]()
Knoflice - Poruba mě taky neláká, to je fakt. Jediné, čeho se bojím, jestli budu nucena volat sanitku, tak to mě asi automaticky berou do nejbližší porodnice, že jo.. Nebo jim můžu říct, kam chci?? V takovém případě teda asi zavolám taxíka… anebo tam sjedu sama
![]()
Holky, jak jsem se chlubila těma oknama, že dneska umyju, tak prdlajs.. sundala jsem jen záclony, vydrhla záchod a koupelku a padla za vlast. Modlila jsem se at už jsou 4 hodky a manžílek přijde z práce. Fakt už nezvládám co dřív…
Jo a někdo se mě to ptal, už nevím přesně kdo, jakéžeto dárečky už mám nakoupeny na vánoce. Takže dětem jsem už něco málo pořídila - vodové omalovánky, papučky se zvířecí hlavou (budou nosit hned po koupání, at jsou nožky v teple), takovou větší magnetickou tabulku, holce na výrobu rámeček na fotku, který si vytvoří podle sebe z perliček, potom kelímky s plastelínou a formičkami a s manželem uvažujem, že jim pořídíme vysílačky. Nějaké lepší už, abychom si je od nich mohli půjčovat..chichi.. no taková příprava na mobil, až jednou vyrostou, že jo… už vidím, jak je od sebe oddělíme a oni se budou vykecávat spolu ![]()
Tak letím se koukat na Novu, běží tam můj oblíbený film.
Dobrou noc, další den za náma, zase o den blíž k porodu.. jůůůůůůůů
Pa
Ahojky, tady se ještě nespí?
Já právě váhám, jestli nějaké 2v1 nekoupit, když půjdem třeba na návštěvu, ať jsem za frajerku
Na mimibazaru jsem objevila použité Baby Lucy 3v1, vypadají jako Popolini 2v1 a paní za ně chce 130/ks, což je hodně dobrá cena … Ale nikde v diskuzích se o nich nikdo nezmiňoval. Já nemám ráda suché zipy, protože mi připadá, že brzy neplní svoji funkci. Jinak asi vím, které plenky myslíš. Všecky sis pořídila nové? ![]()
Báro , s tím půjčování košil
![]()
Knoflice , jojo, pleny nove, ale zadne mnozstvi, jen na vyzkouseni … co se osvedci prikoupim, zbytek strelim … zaklad mi tedy budou tvorit stejne klasicke ctverce ![]()
Dobré ráno holky.
Když se ser.,tak se ser.
Tak včera jsem se dozvěděla moc milou zprávu o penízkách.
Mám z toho pěknou depinu.Včera jsem skoro celé odpoledne probrečela. Fakt nevím,co bude.No musím vydržet do pondělka a zase provolám majlant
.Si připadám jako nějaká flákačka a nemakačenko,že s náma tak zametají.A to chtějí zvýšit porodnost?!
No raději nebudu finance řešit.Je mi z toho fakt na nic.
Ještě ke všemu mě bolí už od rána podbřišek,jako při MS. ![]()
Šátky
Tato tabulka zobrazuje délku šátku, kterou si vyberte podle své konfekční velikosti. Délka šátku v metrech je zobrazena pro nejoblíbenější úvaz „kříž s kapsou“, kterou váží všichny šátkonosící rodiče.
konfekční velikost.......délka méně-34-36-38 ........4,5m
38-40-42-44........5m 44-46-a více ..........5,5m
Po vyprání se většinou trochu srazí.Já mám délku 5,7m,takže po vyprání by mohl mít 5,5m.
Jdu si raději lehnout.
Pa pa J.
Hezké ráno, holky,
Jiřko - honem prozrad to o těch financích - nedávno jsem kvůli tomu bulela taky.. však jsem psala, jak jsem pochodila na OSSZ a UP, že jo…
Jo a to jsem vám ještě nepsala, že zrovna v ten den jsem zaparkovala někde, kde jsou hodiny, což jsem si bohužel nevšimla a hned jsem měla lístek za stěraček a čekal tam na mě strážník… no co vám mám povídat.. nerada dělám chudinku, ale po t´ěch zprávách z úřadů a ještě k tomu pokuta, jsem se rozbrečela, zeptala se, kolik mě to jako bude stát… naštěstí si všiml polda mého břicha a prý at nebrečím.. no a lístek si schoval a řekl, at jedu..... no stejně mi v ten den bylo nanic, že......
No, tak jsem si uvědomila, že i v těžkých chvílích mi moje malá Kristýnka v bříšku pomáhá… mimča nechtějí, at se stresujem, holky…
Mám šílenou rýmu, chtěla jsem zajet do IKEA dneska, ale manžel se netváří valně, tak budu tvrdnout doma … jako každý den, že jo. Ach jo…
Tak pa
Ahoj Rachel.
Raději nebudu plašit a stresovat ještě vás.V pondělí,až to všechno pozjišťuju,dám vědět.
Vydrž.Na špatné zprávy je vždycky času dost.
Pa pa J.
Jo,a buď ráda,že se tomu tvojemu nikam nechce.Aspoň se stihneš trošku vyléčit.
Pa pa J.
Ahoj holky,
Přeju hezké odpoledne,u nás počasí nic moc jako celý týden.
Jiři,na pondělí budu držet palce,aby to na úřadech dobře dopadlo.Je to těžký se nenervovat,ale pak Tě bolí z toho bříško,tak se opatruj.
Hani,jak dopadly výsledky,doufam,že dobře a jste doma.
Plenky,obdivuji všechny co jdete do látkovejch,neumim si představit to praní a žehlení,asi jsem v tomhle dost pohodlná
.
Porodnice,asi má každý jiný názor,na tu naši taky,někdo řekne,že by tam rodit nešel.Já byla spokojená,až na jednu dětskou sestřičku,ta byla trochu ostřejší na mou spolubydlící na pokoji,jinak vše v pohodě.
Hezky si užívejte víkend,marodům,at je líp.
Papa.