Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky!
Tak koukám, že řešíte postýlku..... to je krásný, fakt už se to blíží
..... no, my složeno už máme, ale matraci máme ještě v igelitu, asi už to taky vybalím, aby „vyčuchla“
. NO a jedno povlečení s kapsářem - to ještě budeme s mamčou šít (no, jsem prý spíš studijní typ, tak mě mamča od šití raději odradila
) … včera jí konečně sundali sádru, tak až to rozhejbe, tak se do toho pustíme, těším se!!!!
Cukroví a Vánoce ..... no, v této situaci jsem asi dost ráda, že bydlíme s našima pod jednou střechou
… ale péct mě baví, taky jestli to časově zvládnu
pár kousků upeču. Hlavní starost budou pro mě dárky…
Tolik se těším na Vánoce, letos s Ježíškem pod stromečkem ..... normálně jsem z toho na měkko ![]()
Poslíky ..... holky, máte to někdo taky tak, že Vás bolí břicho (případně) kříž jako před MS, ale třeba půl hodiny, hodinu v kuse???? Ono se to k té bolesti přirovnává, ale myslela jsem, že to přichází v intervalech, jako kontrakce ..... nejsem si tedy jistá, jestli je to ono nebo co to je ![]()
Jiřko , jak jsem četla o Tvých přípravách na Vánoce, máš můj obdiv, že pečeš i vánočku, my co jsme ji dvakrát po sobě „přenechali“ slepicím, tak ji kupujeme
......
Jo, a Martin chodí do práce i mezi Vánocema? Nedali by mu volno, když budete mít prcka???
Rodičák… no raději to zatím neřeším...... kdo ví jak to dopadne
![]()
Rachel .....teda, to se předali, za ty dva tisíce, to se skoro pětičlenné rodině musí fakt super žít ![]()
Bramburko , tak co, ještě Tě ty poslíky tolik trápí … teda, ještě že jsi ty státnice zvládla více méně v klidu… jako v „rodícím“ klidu ![]()
Sevčo , teda, to je ohleduplnost, hnedka manžu odstěhovat ..... ale musím říct, že máme v obýváku taky rozkládací gauč, který bude v pohotovosti pro případ, že prcek bude nespat a taťka bude stávat do práce...... teda jestli ho to vzbudí
.....ale chci aby si taky aspoň trochu „užil“, však je mimčo i jeho
![]()
No, už nevím, jestli jsem ještě něco chtěla ...... dneska jsem měla celý den blbou náladu, nevím, že jsem za Váma „nedorazila“ dřív, je mi mnohem líp
…
Tak se zatím opatrujte, ahoj I.
cukrovi????
u nas je to vsetko vo hviezdach..........kedze TP mam 17.12..........ale dost sa spolieham na svokru kedze s nou byvame..................
![]()
tak hadam napecie aj pre nas.......................... ![]()
Ahoj Ivčo
Martin dělá na elektrárně a v zimě je holt nejvíc práce.
Takže mezi svátkama bude jistě v práci.Na štědrý den bude doma,zato na silvestra bude pracovat.Ale už si zařídil,že si po porodu vybere dovču.Ještě má 13 dní.V létě šetřil,abych se z těch prcků nezcvokla.
A taky trochu spoléhám na mamku,ale ona to ještě neví. ![]()
Zatím pa pa J.
Rachel oni je prý dávaj po kupě, většinou na tebe nevyjde cigánka (i když teď je prý všude plno, dokonce i Vítkovice měli stop stav!!). Akorát když jich přijde 20 na návštěvu a křičí přes celou chodbu a kouří…
. Na Fifejdách je prý vždycky dávají na začátek chodby, aby mohli jít ven… Ale toho se taky na Fifejdách bojím, že na mě náhodou vyjde cigánka…
poslíčky já to mám tak, že mi nejdřív ztvrdne břicho, pak jakoby bolest před MS a potom se to rozjede do kontrakcí. Ale nevím, jaký je rozdíl mezi normálníma kontrakcema a kdy už je to porod… Jenom je to taková neznámá bolest a nic moc na ni nepomáhá
. Vždycky to obrečím…
cukroví já to taky děsně miluju péct cukroví… Máme toho vždycky hrozně moc a každý rok čím dál víc. Vždycky nakoupím časopisy s receptama a zkouším nové druhy…
Péct mě baví daleko víc než vařit. Ale letos to taky vidím bídně. Jedině že půjdu k našim a budu péct tam, zatímco oni budou hlídat
.
Tak přeju pěkný večer, jdu se koukat na fotbal ![]()
no porod zbadate tak ze vam praskne plodova voda................. ![]()
a na tie bolesti vraj pomaha..........tepla voda.......napustit vanu a mocit sa a mocit....................
.....bud sa zastavia alebo pokracuju a skracuju sa intervaly a vy mozte ist do porodnice............. ![]()
jo a niektora tehulka ma posliky a niektora nema vobec........tej proste rupne voda a ide rodit.........ine sa musia trapit aj niekolko tyzdnov pre TP......co ich ja lutujem........ ![]()
ja napriklad pri mojej dcere som nemala ziadnych poslikov........rupla mi voda a do 4hodin som porodila.......... ![]()
tak dufam,ze to tak bude aj pri druhom dietati.........kedze aj moja mama to tak mala.....mozna je to dedicne........ ![]()
skuste sa popytat vasich mam.......... ![]()
Ahoj Marti
Tak to bych byla ještě těhotná s Kubou.
Mě museli pokaždé propíchnout vak. Ani hlenová zátka mi nikdy neodešla.
A ani poslíčky jsem neměla. ![]()
Pa pa J.
jirabobes píše:
Ahoj Marti
Tak to bych byla ještě těhotná s Kubou.Mě museli pokaždé propíchnout vak. Ani hlenová zátka mi nikdy neodešla.
A ani poslíčky jsem neměla.
Pa pa J.
no jo ked to nejde samo…tak musia prepichnut................
![]()
A moje mamka rodila poprvé i podruhé celý den (ne-li víc).A já Kubu od propíchnutí plodovky 4 a půl hodiny. A Gabku jsem zvládla za 2 hoďky. Na sále mi píchli vodu a hned v zápětí vyletěla Gabka.
Tak teď nevím,jak se to zvládne.Asi Radka odrodím doma sdo vany…nedobrovolně. ![]()
Pa pa J.
jirabobes píše:
A moje mamka rodila poprvé i podruhé celý den (ne-li víc).A já Kubu od propíchnutí plodovky 4 a půl hodiny. A Gabku jsem zvládla za 2 hoďky. Na sále mi píchli vodu a hned v zápětí vyletěla Gabka.Tak teď nevím,jak se to zvládne.Asi Radka odrodím doma sdo vany…nedobrovolně.
Pa pa J.
tak ti potom staci ukazt ihlu a porodis.............
![]()
idem spat.........zajtra mam KO.........dobru noc vsetkym............... ![]()
Krásné ránko všem
, tada tady v Brně je pěkně hnusně…
Tak jsem četla, že už myslíte na cukroví, já teda na o moc nejsem, ale letos to tchýně vyřešila za mě, nechala úpéct pro sebe i pro nás, takže pohodička, dokonce nám i přinesou večeřičku…jídáváme totiž na štědrý den u nás.
Jinak s tím spaním v obýváku, to nejsem já kdo je ohleduplný, ale manžílek si to tak udělal sám
- dobří kamarádi mu poradili ![]()
No nic pádím do práce a ještě se ozvu pááááááá
Dobré ránko!!
Teda já zase měla noc
. Jsem hrozně nevyspaná, malý pořád řádil, propotila jsem celou noční košili, pořád chodila na záchod, měla hororové sny, no hrůza… Asi budu dneska pěkně otrávená
. Jěště jsem se vám nestihla pochlubit - jak jsem včera měla ty poslíky, tak mi spadl poklop od pračky na dlažbu a podřel mi jednu kachličku (rok nová dlažba)
. Jsem to zatím ani neřekla manželovi
. Je to naštěstí na takovém místě, že to nejde moc vidět, člověk si toho asi sám ani nevšimne, ale stejně to mrzí.
Marti moje mamka měla oba porody pohodové, tak doufám, že to po ní zdědím. Ale poslíčky taky neměla
.
Tak já se jdu zprovoznit.......
ahoj holky, včera jsme s Aluškou byly na kurzu péče o mimi a bylo to super. dozvěděly jsme se co čeká mimi v porodnici, co dělat s ním doma atd. docela poučné. hned jsem předvedla manžovi, aby byl v obraze jak s mimi zacházet.
jinak poslíčky říkala Pa, že jsou v intervalech, takže bych se radši zeptala doktora ne? jinak poslíčky od pravých kontrakcí se prý teda poznají. až začneme rodit, tak to prý rozhodně poznáme a dokud si nejsme jisté, tak nerodíme (říkala PA)
mlezivo mi občas teče - spíš večer, ale ráda doma chodím bez podprdy, takže to většinou schytá tričko.
postýlku rozložíme asi v listopadu, zatím je u našich a dneska jsem ještě nakoupila košík, až tu bude dám vám fotku do galerky, už se na něj těším.