Poradna duly
Jana Čurdová
e.v.a. píše: Žížalko , tak teˇˇd by mě zajímalo, co to vlastně jsou ty bramborové plackyu nás je bramborák i bramborová placka to samé…si teda myslím, já tomu říkám tak i tak.
nene, bramborák je mastný ze syrových brambor.
oproti tomu placka je sušší a maže se třeba povidlama nebo marmeládou, dřív děda dělal na kamnech
LUCIKU píše:kitty25 píše:To som netušila,že sa to robi aj z varenych.Petruš ja som sa ti smiala,že neumiš bramboraky.Ako keby som ja bola neviem aka super kucharka.žížala píše:a je to tady, konečně pro blbé..... tak to je přesně ten rozdíl. a já myslela právě z těch vařených, bramboráky dělám
Kitty
Bramboráky jsou ze syrových a bramborové placky jsou z vařených.evi
Já dělám bramoráky bez oleje a jsou samotné, maso už k nim nedávám.
Tak s doplněním teček jsi mě fakt dostala.![]()
![]()
![]()
Promiň
Luci nejsem vztahovačná a tyto poznámky se mě nedotýkají, jsem dost splachovací, bo bych musela být pořád nasraná a navíc seru zase jiné nebo snad ne?????
kitty25 píše:mňa nieLUCIKU píše:Luci nejsem vztahovačná a tyto poznámky se mě nedotýkají, jsem dost splachovací, bo bych musela být pořád nasraná a navíc seru zase jiné nebo snad ne?????kitty25 píše:To som netušila,že sa to robi aj z varenych.Petruš ja som sa ti smiala,že neumiš bramboraky.Ako keby som ja bola neviem aka super kucharka.žížala píše:a je to tady, konečně pro blbé..... tak to je přesně ten rozdíl. a já myslela právě z těch vařených, bramboráky dělám
Kitty
![]()
![]()
Promiň
Jo a už viem čo su tie placky z varenych bramor.Robievala nam to dedova segra.piekla to na starej peci.mazala maslom a solila.mňam.od detstva som to nejedla
Na vychode sa tomu hovori hadzimky.spisovne netušim ![]()
Samik je hore,tak skočime vyniesť koš.tak zas večer
kitty25 píše:LUCIKU píše:Luci nejsem vztahovačná a tyto poznámky se mě nedotýkají, jsem dost splachovací, bo bych musela být pořád nasraná a navíc seru zase jiné nebo snad ne?????kitty25 píše:To som netušila,že sa to robi aj z varenych.Petruš ja som sa ti smiala,že neumiš bramboraky.Ako keby som ja bola neviem aka super kucharka.žížala píše:a je to tady, konečně pro blbé..... tak to je přesně ten rozdíl. a já myslela právě z těch vařených, bramboráky dělám
Kitty
![]()
![]()
Promiň
![]()
to je hláška já jsem taky splachovací se hlásím do klubu
![]()
Tak já jdu vyvenčit děcka a snad se Filda zklidní!
Večer asi nemrknu manža chystá návštěvu u známých tak to asi nezkloubím.
Tak hezký večer pa zítra.
já překládám, píšu na icq a miminu a Robik ještě spinká od 12,45, asi mu není dobře.
Tak recept na luxusni bramoraky teda neznam
Jen mozna, ze davam pul napul strouhane brambory a cuketu. Jsou potom krehci a nejsou tak tezke. A hrozne rada si je sypu tvrdym syrem. Jo a jeste je dobre si na ne kydnout kysane zeli… Ja si jedno odbdobi v tehotenstvi delala bramboraky kazdy den a ted uz je pomalu nemuzu ani citit. Stejne jako se svickovou. Tu jsem musela mit kazdy druhy den se sesti knedlikama. Taky to vysvetluje tech 25 kilo, co jsem nabrala…
Si to musím kouskovat, bo jste od včera nakecaly deset stran!
Radko ,moc držím palce, aby to s pojišťovnou klaplo. Už jsem pochopila, že na těch stranách, co mi přes víkend ušly, je popsaná víc než jedna pohroma, co se u vás udála. No vám tu stavbu někdo moc nepřál ![]()
Pajuleno , dobrá erotická scéna ![]()
Kitty, není možné, Robik musí být totálně kaput, když ještě spí
Já byla pro Vendu ve školce a Vojta usnul v obýváku pod stolem (Jenda má dovo a zas mi tu dělá bordel - vytrhal parkety v jednom pokoji a teď pokračuje dřevotřískou v druhém).
Bramboráky dělám, placky ne.
Jani, jsem se dočetla o té odpovědi, že si máš srovnat hodnoty
Hezký, co to zas bylo za krávu? ![]()
KalinkaIvča píše:jirabobes píše:Bych šla, jenže mamka je u počítače přes chodbu, by jí to došlo a chci jim to oznámit líp, než se se poblejuKalinkaIvča píše:Běž
Hanka mi to stopuje… jsem se začetla jinde
Je mi
… nevím jestli mám rozdýchávat nebo jít blejt, až se mi ruce klepou
fuj fuj, třeba to rozepíšu
a budeš to mít z krku.
Tak to je dobrá hláška
Mmch, naimpregnovat Kushiesky nepomohlo, Vojta byl durch impregnace neimpregnace, tak je přeperu a dostanou je holky pro panenky
Ale na bummiesky mi impregnace zabrala, to zas jo, holt je to jiný matroš. No max spokojená jsem s popolinama a bambinomio, i když byly z druhé ruky.
Kitty, tak se asi nudíš, když ten tvůj aktivista teď tak dlouho vyspává. Si běž lehnout s ním a je. Jak jsi na tom teď se školou, pohov? Na jak dlouho?
Jana vybrala golfky! Podle obrázku vypadají dost dobře!
MartinaSk zas má nové fotky u metříku, koukám, no maniak se nezapře ![]()
Bebuško , no a co, že sedíte večer každý jinde, když vám to tak vyhovuje. Každý to máme jinak
Hele a něco si do toho nosu stříkej, nechci mentorovat, ale zpátky je to hned! Stačí i jen Vincentka.
KalinkaIvča píše:
Luciku , při mrazu ho taky poctivě mažu, ale jak je nad nulou, tak to až moc neřeším, ale přece jen je sychravoJeště jsem chtěla Katce … děkuji za Tvojí zmínku o Kinder čokoládě, Honzík ji miluje a tak jednu krabičku velkou do měsíce dá, já se vždycky stydím před kámoškama, jejichž děti čokoládu neochutnaly
![]()
![]()
… vždycky od něj loudíme kousnout, ale on jí nacpe do pusy a nedá
Jiři, vidíš, šéf taky není lidojed a asi dobře ví, že by tam nepochodil ani nikdo jiný ![]()
Leni, to máš super s tou prací. Tak jak to tak vidím, tak to u nás není až tak hlé, když minimálně dvě z nás tady mají vstřícné zaměstnavatele.
e.v.i. jsem ráda, že se připojuješ, takhle se mi to líbí. ![]()
žížala píše:
Ivčo
Aha, tak u nás nic nedávali, vydřiduši jedni.
Bramborové placky já dělám takhle-uvařím brambory ve slupce, oloupu, rozmačkám, přidám trochu mléka nebo smetany, zahustím hrubou moukou a peču na sucho. Občas přidám cibulku.Matík má naštěstí atopák fuč, jen na zádech má suchý flíček a toho se nejde zbavit ničím.
Na tváře používám weledí a spokojenost.Ale aspoň nesvědí.
Weleda je bombaaaa! Mám koupel a lepší jsem nic neměla! Tak asi toho vyzkouším víc - v dm mají ceny dobré. No ale teda s těma kuponkama - dík za upozornění, kartičku už nasbírat nestihnu, ale co.