Poradna duly
Jana Čurdová
Jiři , jj, ve spořce stačí mít internetové bank., a vidíš všechno… to za to stojí a chodí mi sms s aktuálním zůstatkem, vždy, když se něco z účtu pohne…
Ještě jedna zpráva, dnes je to týden, co MS nepřišla, tak jsem si před hoďkou dělala test a co myslíte??? Nééé, nebojte, nejsem
![]()
e.v.a. píše:Marti , tiež ma těší![]()
Já zatím do scrapování nemám odvahu. Ale Ty jsi fakt hooodně nadaná na todlencto
a jane slalom marine byl můj sen
ale pak jsem šla do levnějšího kočáru. Tak alespoň ty golfky si snad splním
ja som si tiez splnila sen…posledne dietatko tak nech mam poriadny kocik…
![]()
a golfky mam zappky…na rychle premiestnovanie a po obchodoch… ![]()
a scrapovanie.....ani ja som nemala odvahu ale tak veelmi sa mi pacili tie Locka ze som neodolala a som vhupla do toho a teraz sa mi aj sniva kde a ako mam umiestnit ten element a hned rano kym deti spia otvaram notas a uz tvorim…
![]()
totalna zavislacka som… ![]()
inak v nedelu mame zase uzavierku ale ja uz mam hotovo…viac nevymyslim,uz sa len kocham a trpnem co mam zase zle…
![]()
a neprehanaj s pochvalou,este sa mam co ucit a zdokonalovat… ![]()
Bebuska píše:
Jiři , jj, ve spořce stačí mít internetové bank., a vidíš všechno… to za to stojí a chodí mi sms s aktuálním zůstatkem, vždy, když se něco z účtu pohne…Ještě jedna zpráva, dnes je to týden, co MS nepřišla, tak jsem si před hoďkou dělala test a co myslíte??? Nééé, nebojte, nejsem![]()
a bol sexik,ci by musela otehotniet ako panna maria,z ducha svateho…
![]()
Tak vám holky přeju pěkný den!
Jdu vařit pak pojedem na nákupy a asi k našim tak hezký víkend!
martinaSK píše:Bebuska píše:a bol sexik,ci by musela otehotniet ako panna maria,z ducha svateho…
Jiři , jj, ve spořce stačí mít internetové bank., a vidíš všechno… to za to stojí a chodí mi sms s aktuálním zůstatkem, vždy, když se něco z účtu pohne…Ještě jedna zpráva, dnes je to týden, co MS nepřišla, tak jsem si před hoďkou dělala test a co myslíte??? Nééé, nebojte, nejsem![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
spíš to druhé
… jsem to tu psala v těch stránkách plných tématu o sexu…:-)… od začátku roku 4× a přes prášky… tak jsem si to fakt nemyslela, ale už je to týden a kdo ví… do toho stres, hádka a teď jsem ty prášky ještě přestala brát, tak je tělo zmatené a pořád to nepřišlo..:-)
Já chci být Kelišová.
A to už tolik nepíšu jako dřív. ![]()
No ony mi SMSky o pohybu z účtu chodí,ale není to moc přesné.Někdy to t rvá i pár dní a pak v tom mám chaos. ![]()
Tak Radeček je přebalený a já jedu. ![]()
tak ještě doreaguju…
Evčo , to je náhodou parádní, s tou vahou, že ti to jde pěkně dolů… si udělej metřík a třeba budeš mít i ještě větší motivaci ![]()
Katko , s tou vodou a popelářema dohromady… fakt úžo, opravdu nějaký začarovaný kraj, jsem Lukášovi říkala, že maj v Tehově tu chatu, ale nic podobného se tam neděje, nicméně odvětil, že i přesto, co píšete, kdyby byli nějaké pěkné pozemečky za dobrou cenu, by tam šel
tak vydržte, smůla se přestane lepit, musí!
![]()
Jani , koláče hotový? Jsi borec, mě chybí odvaha se pustit… leda, kdybych na to měla klid a to teď nemám ani po večerech, co se Vojťas budí s rýmou… tak si pěkně pochutnejte..
Kitty , pánev za 13tis.? To zírám, to musí smažit sama a rovnou ti to servírovat na talíř, ne?… no držím palce, ať to prodáš…cena myslím dobrá, z té původní… nevim, kde máš inzeráty, ale můžu ti to zkusit dát na aukro.. ikdyž tam je to lehce zpoplatněné..
Jinak my včera koukali taky na ANO, šéfe, celkem hustý pořad, ale asi se nám to zalíbilo… zas realita odjinud, to se mi líbí..
Luci , čůrající dělník fakt dobrý
… bych na něj zařvala, dobytka, kór když tam je kadibudka…
Inge , to zamrzí, že pociťuješ, že se nemůžeš Honzíkovi věnovat, ale to zvládnete, jen jak to půjde, tak si vyhrajete, neboj, on ti to vyčítat nebude ![]()
Ivčo , golfky pěkné, akorát teda já určitě budu chtít klasické madlo, spojené, tohle „jen“ do ruky myslím, že by mi vadilo..ty první se mi líbí víc ![]()
a ještě k bramborovým plackám, pořád jsem na ně měla chuť, jak tu nedávnou psala Radka, že je dělala, tak jsem je dělala o víkendu… z uvařených brambor, nastrouhat, polohrubou mouku, sůl, vajíčko, dala jsem tam salám, jen byli děsné lepkavé, pořád a pořád, takže mouky tam bylo pak hoodně a druhý den byly opravdu dost tvrdé… jinak je baštíme samotné, ale ten večer jsme si je dali k polévce..
Leni, práci neřeš, pokud si o tom kolegyně budou chtít promluvit, tim líp, ale musí pochopit, že to není z tvé „vůle“ a když nepochopí, musíš se s tím smířit, ale ne si to vyčítat!
tak a teď musím jít honem něco uklidit, dítko spí, ale chrochtá, tak se může kdykoli vzbudit a tady to ten úklid potřebuje už několik dní! ![]()
snad to raději vypnu… ![]()
Bebuska píše:martinaSK píše:spíš to druhéBebuska píše:a bol sexik,ci by musela otehotniet ako panna maria,z ducha svateho…
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
… jsem to tu psala v těch stránkách plných tématu o sexu…:-)… od začátku roku 4× a přes prášky… tak jsem si to fakt nemyslela, ale už je to týden a kdo ví… do toho stres, hádka a teď jsem ty prášky ještě přestala brát, tak je tělo zmatené a pořád to nepřišlo..:-)
ved prave…
mne to tiez hapruje ked neberiem atk.....teda nechodi vobec…preto ich beriem… ![]()
Tady je ten recept na loupáčky:
Suroviny:
300 ml vody
100 ml oleje
100g cukru
trochu soli
1 vejce
600g hladké mouky
1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí
Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme, vytvarujeme rohlíčky , které můžeme naplnit čokoládou nebo Nutelou, džemem a pod, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme vejcem, žloutkem smíchaným s mlékem nebo rumem, posypeme nemletým mákem nebo hrubým cukrem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut. Hotové loupáčky ihned přendáme z plechu na mřížku.
Já dávám cukru jen 70g,prý to stačí.Mašluju vejcem smíchaným s vanil.cukrem.Plnim ořechovou nádivkou a pudingem.
Pro jistotu ještě motání rohlíků:
Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme a vytvarujeme rohlíky:
Těsto rozdělíme na cca 15 bochánků, které necháme cca 10 minut odpočinout. Pomocí válečku vyválíme elipsovité placky. Levou rukou uchopíme spodní okraj placky a pravou dlaní stáčíme vrchní okraj placky do tvaru rohlíku. Při vinutí rohlíku potahujeme (levou rukou) placku směrem dolů, čímž se placka prodlužuje a rohlík má lepší vinutí. Po zamotání mírně uválíme.
Nebo těsto rozdělíme na cca 4 díly, podle toho, jak chceme mít rohlíky velké. Z každého vyválíme kruh a pomocí nože nebo rádýlka nakrájíme trojúhelníky. Vrchní cípy zahneme k sobě a motáme směrem k cípu. Po zamotání mírně uválíme.
Tímto způsobem motáme i plněné rohlíky. Horními cípy překrýváme náplň a ta nám při pečení nevyteče.
Cípem dáváme vždy na plech, aby se rohlíky při pečení neotevřeli!
Jiři,gratulka k nové hodnosti,ta stará byla lepší
.
My jdem ven,musim ho pořádně utahat,aby dlouho spal.Mam toho nějak moc v plánu.
Pa.
martinaSK píše:Bebuska píše:martinaSK píše:spíš to druhéBebuska píše:a bol sexik,ci by musela otehotniet ako panna maria,z ducha svateho…
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ved prave…
mne to tiez hapruje ked neberiem atk.....teda nechodi vobec…preto ich beriem…
to jo, na to je to fajn… ale já je teď vy:,–(ila, protože chci zkusit, zda se mi nezvýší chuť… holt experiment.. ![]()
Tak jsme zpět z venku,docela je tam zima brrr.
Ještě jsem zapomněla,že těsto dělam v pekárně.