Poradna duly
Jana Čurdová
Tak jsem tu zas ![]()
Kitty , Ti přeju, co?!
..... říkám si, když máš takovej hezkej domeček, tak to by bylo, aby se v něm skrýval drobeček
![]()
Tvé tipy hnedka doplním.
Jituš , předem děkuji.....
Vladi , no zatím se nechystám, tašku už mám sbalenou dřív, akorát tam zítra přiházím pár věcí. Taky se zítra musím upravit, jako obočí, pěkně oholit, pleťovou masku..... aby se Honzíkovi mamka líbila ![]()
Zatím si dělám starosti o tatínka, asi zbytečně, ale i tak ...... jídlo si udělá, o to se nebojím, při nejhorším někdy zaspí do práce ..... ale aby mi tu za ten týden nezvlčil ![]()
Jo, a po císaři se u nás chodí domů za týden, když je mamka i miminko v pořádku, jde je prý ukecat i na pátý den po..... to bych mohla teoreticky být příští neděli doma ![]()
Tak zatím, I.
Jo, ještě jsem si vzpomněla, nevím, zda to všechny víte, jak je to s volnem partnera z práce v souvislosti s porodem …
Měla jsem v tom chaos, tak jsem to našla na netu ..... jednou z překážek v práci je i narození dítěte
" Narození dítěte, kdy se poskytuje pracovní volno na dobu nezbytně nutnou k převozu manželky (družky) do zdravotnického zařízení a zpět s náhradou mzdy nebo platu, a bez náhrady mzdy nebo platu k účasti při porodu manželky nebo družky. "
Čiže mi z toho plyne, že nejlepší stejně bude, aby si manža vzal dovolenou, protože by se jinak musel vrátit do práce.....
I.
Jéje, Ivčo ,já ti tak závidím,že už budeš mít brzo malého u sebe. ![]()
NOrmálně začínám mít pocit,že se Radkovi nebude chtít ven.Dr. mi říkal,že mě nenechá přenášet a pokud náhodou neporodím do KO (29.11.),tak mě objedná na 6.12. na vyvolání. Tak doufám,že tak dlouho tam bobeček nebude.
Inge 3600g ?
Kitty 3550g ?
Zatím pa pa J.
To jsou mi novinky. Před 5 lety měl paragraf i na účast při porodu.
No my to řešit nemusíme…máme ještě děti a s těma někdo být musí.
Tak bude mít paragraf tak jako tak.
A celý týden
.
Pa pa J.
Tak vas zdravi zabulienka......hovori,ze lukasko je zatial zlatucky......jej sa zacina pomaly tvorit mliecko.......ALE stahovanie maternice je riadne bolestive,ako dalsie kontrakcie......
a fotka Lukaska.......... ![]()
KalinkaIvča píše:
jeee, ten je krásný![]()
![]()
vsak???........ani nevyzera ze ma 4kg.........
![]()
Marti , to máš pravdu, že na 4 kila nevypadá … je úžasnej, drobeček ![]()
O tom stahování dělohy jsem slyšela, nejlepší je to po prvním porodu, vícerodičky prý trpí víc ![]()
No, tak jsme pro dnešek dopekli, už máme tři druhy cukroví a perníčky, tak Vánoce můžou klidně dorazit
… akorát mám už teď pěkně oteklé ruce
… proto dneska už jen odpočinek ![]()
Zase zítra tady, opatrujte se a těšíme se další miminka
![]()
Dobrou I.
Páni to je krásnej chlapeček.
Holky já už mám zase slzy v očích. Už bych taky chtěla mít to svoje u sebe a pořádně to pomazlíčkovat. Teď jsem se zrovna probírala oblečkama v šuplíku.
Jééé,fakt nevypadá,že by měl mít 4 kg.
Je moc pěkný.
Holky tak mě Martin s dětmi vytočil.
S dětmi jsme ráno dopekla zbytek perníčků......To je v pohodě.Ale pak jsem ještě upekla ořechové pyramidky.Byl to fakt děs.Nějak se mi nevedlo těsto.
No nakonec se podařilo a zdárně jsem je upekla.Pak jsem na hoďku odešla na pokec a co se stalo?
Děti mi asi tak třetinu snědly.
Martin mě vytočil tím,že měl zprávy,tak nic nevnímal.Klasika.
Jinak by je mohl včas odehnat. Kdyby to byly třeba perníčky nebo neco jiného,tak bych to neřešila a přidělala další.Ale s tímhle těstem se mi fakt nechce znovu piplat. Tak děti mají zákaz mlsek až do vánoc. Teď mi to připadá jako nepřiměřeně tvrdý trest.Navíc,když bude Mikuláš.
Ale už to bylo vyřčeno.
A Maritn dostal taky trest.
Tohodle druhu cukroví se ani nedotkne.To bude pro mě,děti a návštěvy. ![]()
Tak jsem se vypovídala.
Díky,že vás mám. ![]()
Jdu si dát svařáček a zahrajem si scrable.Martin říkal,že neví jestli to mám hrát,když už jsem taková nějaká přibržděnější.Tím narážel na těhudemenci.No,že já si ho někdy brala.
![]()
Lukášek je nádherný miminko
, už se tu nad ním jakou dobu rozplývám a Zabulience tiše závidím, že už to má holka za sebou a má to své štěstíčko v náručí… Ale však my se taky dřív nebo později dočkáme ![]()
Martinko, ještě jednou moc díky za pomoc ![]()
Ahoj holky, o víkendu je tu vždycky mrtvo …
Báro , hlas se, jak se máš?
Ivčo , já ti závidím, jak se můžeš připravit. Uklidit, nachystat byt i sebe … Já mám strach, že odjedu z děsného bordelu a s kupou nevypraného prádla. Zvláštní, že je to poprvé, co mi to trhá žíly. Přitom je mi jasné, že i kdybych uklidila, tak tu bude čurbes celý týden a Jenda to dá jakžtakž do kupy ten den, co si pro nás přijede. Co oči nevidí, srdce nebolí. Pak mě trápí, co bude oblíkat holkám do školy a školky, jestli je pořádně počeše. Asi potřebuju pocit, že jsem nenahraditelná ![]()
Včera mi odešla zátka (lépe česky odcházela) a mám posly osly jak hrom, v noci jsem nemohla spát a prosila, ať už se to rozběhne. Když si představím, že to takhle úplně klidně může být až do termínu
Jsem z toho nervózní a protivná.
Včera se mi narodil synovec.
Viděla jsem ho jen na fotkách v mobilu, takový dlouhý. Taky už chci. Brácha z toho byl trošku mimo, že mu to nedochází, no mě taky ne a teď bych si to se švagrovou vyměnila ![]()
Dneska mám to vysněné datum a i by to šlo. Tak z toho nebude nic ![]()
Nad Lukáškem jsem se taky rozplývala. Andělíček …
Jiřko , to máš z toho, že už pečeš.
Kdyby ses na to vyprdla, jako já, tak se včera nenaštveš
![]()
Ahoj,
kluci odjeli k praprarodicum na navstevu a ja mam dneska havaj ![]()
Navic vyzehleno mam od vcerejska, takze vlastne nemam ani zadne nic moc povinnosti, klidne bych mohla jet rodit
, ale priznaky naprosto zadne, takze asi tezko.
Jiro, bud rada, ze detem tak chutnalo, asi se ti fakt povedlo ![]()
Stahovani delohy me celkem desi, pry je to u vicerodicek celkem maso…
Manzel v patek zjistil, ze ma pres 20 dni nevybrane dovolene
, takze na porod si bude brat dovcu. Podle me to ale do konce roku vybrat nestihne, prevedou mu jen 5 dni, takze mu cast asi propadne ![]()
Mejte se a zatim.
Ahoj holky,
Zabulienka,malej je krásnej,moc se vám poved.
Katko,tak snad se to u tebe pohne,když už Ti odchází zátka.Všechno nej k svátku,at se Ti vše splní a nadělíš si třeba dnes ten nejlepší dáreček ![]()
Ivčo,uží si dneska hezký den.Kdyby jsem se náhodou už nedostala dnes na net,tak at Ti vše dobře dopadne a rychle jsi fit.Budu na vás v úterý myslet.
Jiři,tak to je radost s cukrovím,já radši dělala jen perníčky,jinak by to u nás nevydrželo
.
Zatim pa.