PROSINEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20647
23.11.07 13:21

Ahoj holky!

Tak dneska to tu zas moc nežije, co? Všechny odpočíváme?
Já jsem teď surfovala po netu, přemýšlím nad tím, ke které pojišťovně malého přihlásím… Včera vyšel v Mf Dnes takový dobrý článek o pojišťovnách a až jsem se sama podivila, jaké jsou mezi nimi rozdíly. Já kromě letoška nikdy nic nečerpala, ale teď když budu na mateřské, tak se každá korunka bude hodit. Moje pojišťovna (OZP) mi letos věnovala 1200,– pro těhotné a příští rok nedostanu nic :( . Takže taky přemýšlím o změně, některé pojišťovny nabízejí i různé balíčky pro rodiny, no je toho dost. A tak teď vybírám a vybírám. Jak to máte vy, přihlásíte mimčo k pojišťovně, u které jste vy?

Zabulienka tak ať už tě mimčo dlouho netrápí a rozjedeš to tady!!!

Tak já se vrhnu na úklid, oběd a taky žehlení… :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1999
23.11.07 13:28

Ahoj holky,

tak já se cítím od včera celkem dobře, i když poslíčci se slabě ozývají. V úterý jdu na kontrolu, jsem zvědavá, co mi dr. řekne. A příští týden poprvé pojedu na CTG.

Žehlení - žehlím jen „lepší kusy“ :lol:, což znamená Barče a mě skoro všechno, manželovi jen kalhoty a trička, co v nich chodí mezi lidi. U něj to ani nemá cenu, protože v tom jeho bordýlku ve skříni se to stejně zmačká…

Sevčo , tak tu účast potvrď a uvidíš, že 7. porodíš :wink: :D

Zabulienko , nejlepší by bylo, kdybys to už měla za sebou, co? Držím palce, ať je brzy líp :wink:

Zatím pa!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7678
23.11.07 13:48

Ahojky,

Bramburko nevim jestli to tak běžně chodí,ale mě u Sabinky vůbec nikdo k pojištění nic neřekl a během šestinedělí přišel dopis od mé pojišťovny VZP že si máme přijít pro kartičku pojištěnce. Když jsme tam přišly tak mi pani vysvětlila že dítě je automaticky přihlášeno ke stejné pojišťovně jako maminka. Tak spoléhám na stejný postup i tentokráte a nějak to neřeším.
Máte to někdo také tak??? Teď si vůbec nejsem jistá :roll:

Jinak u nás nic nového jen jsem dneska spala jak mimino tak jsem přebytá energií,tak právě dorazil taťka tak vás na víkend opouštím a držím vám pěstičky.

Zabulienko kdyby to na tebe přišlo tak hodně štěstí a hodně sil.

Papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.11.07 14:09

Nejsem přihlášená, jen jsem chtěla nakouknout, jestli už máme nějaké to mimčo, pak zas fičím. Dneska je náročný den.

Báro , dítě bude automaticky pojištěné u stejné pojišťovny jako ty, ale hned od 1.1. to můžeš změnit.

Ptala jsem se dr. na ty třísla, tak říkal, že se tam tlačí hlavička. Kam se tam tlačí?

Majtě sa. Katka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
23.11.07 14:10

Zdá se mi to, nebo tu dlouho nebyla MartinaSK?

• Citovat
  • Upravit
4308
23.11.07 14:18

Ahoj těhulky!

Tak stále nic, sice to vypadá už slibně… ale zatím jen vypadá, že?! :lol:

K pojišťovnám … Sabiko je to tak, že dítko je po narození automaticky pojištěno u té samé jak je matka. Ale samozřejmě to jde kdykoliv změnit.
Já jsem byla celé roky u VZP, ale během těhu jsem přešla k ZPMV, protože VZP bere péči mého gyndr. jako nadstandartní a Min. vnitra ne. Ten nadstandart je v tom, že veškerá péče až do porodu, vč. KTG, je poskytována v jeho ordinaci … chápete to, že jo :roll: No a asi u ní zůstanu, právě mají různé balíčky, které si myslím bude prima využívat. Teď chci vybrat příspěvek kojícím matkám - 1000 Kč na mat. podprsenku, odsávačku, vložky do podprsenky..... prostě co pořídím. Mají i super balíčky pro děti, ale musí být pak pojištěni i oba rodiče (nebo otec u Vojenské ZP, ale musí být vojákem z povolání ..... Milan sice u Vojenské je, ale už ne voják, tak bude ASI taky přecházet…). Taky si myslím, že hodit se bude každá koruna a proč to pojišťonám nechat .....

Spíš jsem přemýšlela, jaké zvolit komerční pojištění ..... naštěstí u nás funguje pojišťovací makléř, který zastupuje několik pojišťoven, tak nám snad dobře poradí. zkušenosti s ním máme zatím jen dobré. Určitě nechám prcka připojistit na pobyt v nemocnici, mám to taky a od nového roku se to bude jistě hodit..... Ale kde mu udělat životní a úrazovou pojistku, fakt netuším ..... Už to máte někdo vymyšlené?

Jsem se o tom rozepsala ......

Akorát jsem zapomněla zbytek, co jsem komu chtěla..... no třeba se mi rozbřeskne :lol:

Ještě se ukážu, zatím ahoooj I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
23.11.07 14:22

Katko , to teda taky nechápu, kam by se tam tlačila hlavička, tím spíš, když mě to bolí taky a hlavičku mám pod žebrama :lol: :lol:

Spíš si myslím, že je to tím, jak se vlivem hormonů „rozvolňují“ porodní cesty …

A že tu Martina dlouho nebyla je fakt .....

I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
23.11.07 14:42

Já jsem už dříve slyšela (z lékárny i od doktorů), že s VZP bývají problémy. Já jsem byla taky celou dobu pojištěná u VZP, ale před těhotenstvím jsem absolvovala několik vyšetření (vrámci onkologické prevence), které VZP nehradila. Tak jsem změnila pojišťovnu, po dohodě s lékařkou.
Nám v porodnici říkali něco v tom smyslu, že pokud po porodu do několika (3?) dnů mimčo nenahlásíme u nějaké pojišťovny, tak bude automaticky pojištěno u pojišťovny, kde je registrována matka dítěte. Tak teď nevím.

O komerčním pojištění jsem zatím nepřemýšlela, máme taky známého pojišťováka, tak snad něco doporučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
23.11.07 14:47

Ahoj holky,
tak konečně jsem se dostala k netu.
Dopoledne jsem měla rozběháno.Byla jsem s malou prvně u kadeřnice,docela mě překvapila,jak pěkně držela.Já si nechala zkrátit ofinu,tak snad vydží do konce ledna.

My jsme všichni u všeobecný pojištovny.Už jsem přemýšlela,že ji změníme,ale nějak se k tomu nemůžu dokopat.

Včera jsme upekli perníčky,ještě ozdobit a je to.Verča pomáhala,to byly nervy.
Holky,co už máte dětičky,v kolika letech jste k nim pustily čerty.Včera jsme byly s Verunkou u kámošky a její manžel si vzal svítící rohy,zaklepal na okno.Verča z toho byla úplně hotová,pak se bála jít i domů.Tak nevim,jestli jít na tu mikulášskou. :roll:

Zatim pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
23.11.07 15:12

Barčo , a není to do osmi dnů? Teď jak si to napsala, tak mi něco bliklo..... ale jak to neřeším (chci prcka u stejné poj. jak jsem já), tak si fakt nejsem jistá…

I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11359
23.11.07 15:30

pojišťovna -holky já mám pocit, že jsem tenkrát dostala v porodnici ohlášení o porodu a to jsem pak měla donést asi do :?: týdne :?: na pojišťovnu, teda co mi paměť slouží (poslední dobou spíš neslouží) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
23.11.07 15:47

Ahoj holky.
Všichni jsem pojištění u RBP.Tak malý bude taky. Dříve jsem byla u VZP,ale přešla jsem tam,kde je Martin.

Komerční pojištění zatím neřeším.Když tak si ho pojistím.Trochu do toho dělám.Ještě jsme nepojistili ani Gabku. :oops:

Čerty .....jsme k dětem ještě nepustili.Ke Kubovi bych čerta pustila,ale ke Gabce ještě ne.Ona se bojí i normálních cizích lidí(nebo stydí ?).Čerta by asi nerozdýchala. Ale loni jsme byli na mikulášské,kde byli i děti (školkovní) převlečené za čerty,bylo tam hodně hudby,soutěží a prostě psina,tak tam byla Gabka šikovná.To je jiné,než aby přišel čert domů.Na tu mikulášskou jsem ji připravili,že tam bude spousta čertů a navíc viděla Kubu v masce,tak to brala. :wink:

Katko
To teda taky nevím kam tam se prcek dere. :lol: Mě se malý od kyčle odráží rukou.Hlavičku má tam,kde má být. :wink: :lol: :lol: :lol:

Zabulienko
Přeju ti aby tě už prcek tolik netrápil.Vlastně nikoho z nás. Už je to lepší?Nebo rodíš?

Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
23.11.07 16:46

me se zda, ze to tu dneska nejak nezije :lol: … ze bud lenosite, chystate se na vikend a nebo ze by…? :wink: Martino ?? zabulienko ??

no my mizime smer Sumava, drzte palecky at je to vikend ciste rekreacni … a v nedeli vecer to tady doctu … a jsem zvedava na ty miminka, ktery tady mozna uz budou??? ;)

krasny vikend a opatrujte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1999
23.11.07 17:12

Holky, já mám dojem, že nahlásit na pojišťovnu se dítě má do osmi dnů :wink: Hlavně už musí mít rodný list. Barunka ho dostala už v porodnici, byl hotový do 4 dnů, ale třeba ségra na něj pro malého čekala víc než týden. A je to tak, že dítě má automaticky tu pojišťovnu jako matka. Já jsem u VZP, teď jsem četla, že mají dobré novinky pro klienty, ale ještě jsem nezjišťovala podrobnosti.

Pojištění pro malou zatím nemáme, chtělo by to aspoň něco na úraz.

S čertama neporadím, Baruš je na ně ještě malá, u nás to nehrozí. Já se jí teď u výloh se stromečkama a dárkama snažím trošku vysvětlit, co to vlastně jsou Vánoce :)

Aluško , užijte si víkend na Šumavě. Hlavně na sebe dávej pozor, máš celkem odvahu takhle vyrazit :wink:

Že by Martina a Zabulienka hlásily jako první miminka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
23.11.07 18:20

ad pojišťovna - já myslím, že do pojišťovny se musí doručit rodný list, ale myslím, že pojišťovnu si vybrat nemůžete, že je stejná automaticky jako pojišťovna matky.

ad pojištění dítěte - jsem se ptala kámošky - radila Allianz - má malého pojištěného v Kooperativě a u Allianz ho ještě připojistila. Je mu 6 a měl úraz - honili se v parku a prorazil si slezinu. Od Kooperativy na plnou pojistku dostal 8.tis., a od Allianz na to připojištění dostal 12.tis.. Koukala jsem na netu co mají, ale je toho celkem dost, takže raději si nechat poradit od pojišťováka, sám člověk se v tom moc nevyzná. Dle ostatních ale myslím, že je to dobrá pojišťovna. Celkem spokojená jsem s ČP. Rozhodně nespokojená jsem s Kooperativou - pojistila jsem tam manžela kvůli zaměstnání a pořád mě otravovali, každý týden, pojišťováci nic nevěděli byli úplně vypatlaní, pořád něco hledali no hrůza. Chlap od ČP byl super, věděl všechno z hlavy a to mě oslovilo. takže vybírejte s rozmyslem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí