Poradna duly
Jana Čurdová
Tak už nic neteče, takže plodovka to asi nebyla. Možná ta zátka, ale nebylo to hlenové (i když PA říkala, že to nemusí být hlen). Ale je mi teda fakt blbě, tak celkově, doteď jsem jenom spala. Jakoby si tělo mobilizovalo síly…
Holky, stejně je to zajímavé, tak už se těšíme, aby to bylo, a pak nás to stejně překvapí…
Tak dneska tu ještě nebyla Jiřka, že by?
Bramburko, mne pri prvom tehotenstve odišla zátka a bola to tekutina, tak to nemusí byť hlien
Ahojky holky,
tak tady to žije.
Bramburko,tak hezky odpočívej at máš dost sil,vypadá to,že už se to u tebe vážně chystá do finále.
Ivčo,tak už víš termín porodu,budem na tebe moc myslet a držet palce.
Jiři,stihla jsi tu kadeřnici nebo Ráda nechce mít maminku s novým účesem?
Já mam za sebou kontrolu,vše ok.Dneska mě prvně poslal na monitor do nemocnice,od ted tam budu chodit každý týden.Monitor je taky dobrý,mimčo se celkem hýbalo,děloha v klidu.
My měli včera hezký večer.Malá pěkně blinkala(jestli se tomu dá říkat blinkání),celkem mě to vylekalo bylo to asi po 3 v životě,ona neni blinkací dítě,ale tohle byla síla.Vim na 100%,že u nás dlouh špenát nebude.Celou no jsem pak poslouchala jestli jí ještě neni špatně.Dneska má dietku,zatim se drží.
Jdu se na chvíli natahnout dokud spí.
Zatim pa.
ELOSTRIS:
hmmm tak to jsme na tom opravdu podobně. Příští týden jim to máme nahlásit, aby jsme měli ,,rezervaci". Ještě musím dořešit a domluvit ,aby tam se mnou mohl být můj mužský, rozhodně chci rodit v epidurálu, nebo spinálu (je to podobné při vědomí). Jinak plánovaný CR se provádí 7-10 dní před plánovaným termínem porodu, trvá tak cca hodinu i se šitím a pak tě hned dají na JIP, miminko nosí jen na kojení (nemůžeš ho totiž kůli stehům zvedat), v porodnici jsi tak týden. Největší riziko je prý v dalších porodech.
Asi to udělám podobně, pokud bych začala rodit spontánně dříve před císařem, tak bych zkusila asi přirozený porod.
Ještě jsem domluvená s jednou mou tetou. Pracovala leta jako sestra i na chirurgii a navíc se zabývá i alternativní léčbou… Takže dám na ní co mi poradí.
fazole, Elostris , zadna radost, co? jedine, co mi na tom prijde pozitivni je, ze se na toho pripadneho cisare muzete predem dusevne pripravit … asi lepsi, nez kdyz chce clovek vsechno prirozene a najednou lup a jde na sekci ![]()
Jirko , takhle dlouho u kadernice?? zebyste tam vazne s pani kadernici rodily, jak jsi tady vyhrozovala? ![]()
Kitty , linecke pecivo by u nas vydrzelo tak dva tri dny (v zavislosti na napecenem mnozstvi), takze se ani nebudu moc snazit … ackoli jsi me navnadila a mozna se prave proto do nej pustim … a musim priznat, ze ten, kdo by ho sezral bych byla hlavne ja
…
zabulienko, bramburko at to jde … vzdyt z toho, co pisete uz to musi byt co by dup ![]()
holky, co mate podobne zazitky jako ja v noci - jsem rada, ze v tom nejsem sama… a zlepsovat se to asi nebude, co? ![]()
no tak zatim hodne sily a at se dari, kdyby k tomu doslo … ! ![]()
fazole , jo jo všechny tyhle informace já vím - přesně jsem se těch mých známých ptala, jak to pak jde, když jí vyndají apod. No, mně by popřípadě císaře dělali 6-8 dnů před termínem porodu. Tak ti taky držím paleček a dej vědět, co poradila teta, ju? ![]()
Ahooooj holky.
Jsem pořád 2v1
,jen Marťa spal po noční a máme komp v ložnici.
No dnešek ještě nekončí,tak doufám,že Ráďa nezklame. ![]()
V noci jsem taky cca 2 hodiny nespala.Tak jsem přemlouvala malého,že už může.No a on?Zatím nic. ![]()
Zabulienko,Barčo
Ještě jste v celku?
Barčo
Nechci tě strašit,ale kamarádce odtekla zátka minimálně 3 týdny před porodem.Já bych to jako ukazatel toho,že už by to mohlo být,nebrala.I když tobě říká Dr.už dlouho,že to může být každým dnem.Tak co?Ještě jsi 2v1?
Cukroví......perníčky mám (pokud budu dneska večer doma,tak je ozdobím) a zbytek jsem se rozhodla,že to risknu stihnout,až se malý narodí.Nějak se mi nechce dělat těsto.Co kdybych už z něj nic nestihla upéct.Tak raději počkám.Nějak se to zvládne. ![]()
Zatím pa pa J.
Ahoj holky,
tak jsem zpátky z KO. Vše dobrý akorát máme toho streptokoka, ale doktor říkal, že se nemám nervovat, že je to v pohodě. Akorát dostanu ta anitbiotika a mimi je tak dobře chráněné. I pupečníkovou krev darovat můžeme. Taky mi dnes Dr. ukazoval pytlíka a kontroloval varlata a už jsou sestouplá, takže mimi je připravené
. Příští týden mám první monitor.
Takže horké kandidátky jsou Zabulienka, Bramburka a Jiřka do 27. a pak Ivča. Tak schválně, která z vás bude první. Možná bychom mohly stanovit nějakou cenu za 1. miminko jako za odvahu ![]()
cukroví - já začínám péct v pondělí
Tak v listopadu zbývá už jen 5 miminek a tak jsem začala nakukovat do řijna, abych si udělala aspoň teoretický obraz o péči a možné problémky, které budeme řešit a věřím, že je to fakt užitečné ![]()
Ahojky!
Stále držím, už je mi zase trochu lépe… Byla jsem se trochu provětrat s tchýní, švagrovou a ročním synovcem - velmi mě překvapilo, jak jsou v některých obchodem netolerantní a ani tě něchtějí pustit s kočárem
.
Jiřko já to neberu jako ukazatel, já jsem si první myslela, že to je plodovka, ne zátka. Vlastně ani nevím, co to bylo. Navíc něco jako hlen už ze mě vyšlo asi před 14 dny, ale já tomu fakt nerozumím…
Stejně si myslím, že jako prvorodička to tak rychle mít nebudu.
Radko gratuluju ke KO. Myslím, že streptokok není žádný problém, prý ta injekce někomu i urychlila porod. Nám akorát říkala PA, že když ho máme, tak pupečníkovou krev darovat nemůžeme (kvůli těm ATB).
Holky, myslíte, že to cukroví vydrží so Vánoc (třeba rohlíčky nebo linecké)? Já totiž vždycky peču až později…
Kočky pozerala som listopadky a majú tam už len 4 tehulky, ide to tam ako po masle a už budeme na rade
Teda holky ted jsem koukala do galerky to Vám povím fuj to je hnus
same hubeniny jen ty pupíky,alespon,ze ty hezka děcka to tam vykompenzují,já se tam raději fotit nebudu,protože se nemůžu vidět v zrcadle ani.
![]()
Terko co vlastně tvá kamarádka pro kterou jsi sbírala info o IVF?
ahojda všichni,
teda to je zase nakecáno, než jsem to dočetla…
Dneska se snad poprvé cítím pod psa, mám depku z toho jak vypadám, začínám pěkně otíkat, ráno jsem pomalu nemohla dát ruku v pěst…jo jo ty poslední týdny budou asi stát za to ![]()
Elostris - vidím, že depky máme stejně…, jinak tašku samo nachystanou nemám, dorazila jsem domů a jediné co jsem schopná je se najíst, vysprchovat a serfovat na netu
, ale s tím pátkem počítám.
Jinak Emička si dělá co chce už teď co? No aspoň vidíš, že to bude osobnost, přece nebude jako ostatní hlavou dolů
a neboj ono to všechno dobře dopadne.
Zítra si jdu objednat nějaký homeopatika po porodu, tak snad mi to pomůže ![]()
Už nevím co kdo psal, ale všem přeju krásné spinkání.
Jo a hlavně KO dopadla dobře, příští týden už jdu do porodky.
Zatím papa
Ahoj holky.
Jsem si to tak krásně naplánovala,že teď začínám mít depky. Dneska to asi teda nebude.
Sice mi není nijak moc dobře,ale tak nějak v normě.Řekla bych.
No den ještě nekončí a naděje umírá poslední. ![]()
Barčo
Co ty víš.Třeba to Matýsek vezme šupem. ![]()
Cukroví vydrží (zvlášť pokud je někde kde je chladněji - třeba v ložnici),ale jen v případě,že ho nikdo nesní.
![]()
Streptokok.....Já ho měla u Gabky.Ani mi nestihli píchnout antibiotika.A v pohodě.Gabka měla sice ještě tentýž měsíc,co se narodila, zánět průdušek,ale to ji asi nakazil Kuba.Byl marod.
Holky jdu si dát véču.Tak pa pa J.
Ahojky,
tak kontrola dopadla dobře… CS 4 … Dnes poprvé po vyštření špiním…Zitra jedu na CTG… V pndělí mi nebylo dobře… bolely mě záda jako na MS.. a žaludek jak na vodě…Ale už to je dobrý…Tak mám ještě 14 dní vydžet a bude to super… Strptokoka nemam…
Jinak všem gratuluji ke kontrolám a těm co se to blíží držím pěsti…!!!!!!!!!!!!