Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky!
Tak já jsem zatím celá, ale noc byla příšerná
. V noci i k ránu jsem měla stahy, docela bolestivé, ale vždycky přešly. No a ráno, jak jsem vstala, tak ze mě „cosi“ vyteklo, ale ne moc. Tak jsem teď pro jistotu volala do porodnice, jestli to může být plodová voda a co mám dělat. Mám se prý pozorovat, mělo by té plodovky být aspoň na dvě promočené vložky (to já neměla). Anebo to může být zátka. Tak uvidíme. Každopádně je mi pěkně blbě a potřebovala bych to aspoň dospat, než bych šla příp. rodit.
Zatím se mějte…
Ahoj po ránu,
Bramburko , tak to klidně mohla být plodovka. Mě nejdřív vyteklo trošku a za půl hodinky už to byl pěkný proud vody
Tak se drž a dej vědět, kdyby něco.
Já jsem byla v půl třetí na záchodě a pak jsem nemohla zabrat, takže jsem si asi hodinu četla
Barunka spala skoro do půl osmé, tak jsem to dospala.
Až se Baruš dokouká na Kouzelnou školku, vyrážíme autem za kamoškou a její roční holčičkou. Ve zprávách říkali cosi o hrozící námraze
, snad se s ní nesetkáme.
Mějte se, po obědě nakouknu, co je nového
Všem, co jsou na kontroly, držím palce.
Ivčo hrozně moc držim palečky, ať hlavně proměhne všechno bez komplikací. Pořád je tu ještě maličká šance, že se HONZÍČEK otočí.
Bramburko že by už? Koukala jsem na tvuj metřík, už na to máš nárok, tak hodně štěstí, jestli už to přišlo.
Ivčo to bude super, tak aspoň budeš dávat rady jako první že? ![]()
Brambůrko - držím palce, pokud je to plodovka, tak to asi brzo začne. čekáme na zprávičky
Ahojky kocky,
tak jak jsem tu vykrikovala, ze je mi fajn, a ze mi to prijde nerealny, ze bych jako mela brzy rodit, tak to na me doslo, nevim, jestli to bylo vecernim pitim maliniku (ale nemelo by), ale dnes v noci prvni naznaky bolesti, zadne kontrakce (nastesti), ale docela tlaky na podbrisek a spodek, takove jako premenstruacni, jenze o dost vyraznejsi … takze jsem spanku chvilema moc nedala a valila jsem oci a snazila jsem se s tim nejak vyporadat … nakonec jsem to opakovane zaspala a ted je to docela pryc …
… docela prekvapko, ale co bych chtela, zejo …
Ale miminko je porad jeste dost nahore (rikala jsem si, jestli treba nesestoupilo), tak to snad byly jen naznaky (nechci rict poslicci, protoze stahy jsem nemela) toho, ze to nebude zas az takova legrace … ![]()
Sevco , zadne deprese, tasku do porodnice taky jeste nemam
, ale dneska do toho jdu, ta noc me popohnala
…
a vanocni darky neresim … proste ne, vsem se to reklo, kdo bude delat obliceje, ze nic nedostal, je trouba
, budou jine radosti a starosti, ne? … jeste si s tim delat hlavu …
Byt trochu vyzdobit mezi kojenim, spanim a pecovanim snad stihneme, ale to vidim tak nekdy na 20. prosince
a jinak budeme, myslim, docela mimo ![]()
Takze hlavu vzhuru …
Bramburkooo??? zeby? … to je fofr, moje hlava to nejak nestiha
Vsem pekny den!
Ahoj holky,
teda to jsou novinky. Bramburko ať je ti lépe a pokud už to bude ono, tak držíme palečky ať to krásně zvládnete. Teda musím říct, že mě to docela šokuje, že už to může být každým dnem.
No jo a vlastně dneska rodí Jiřka, že?:-) Tak jak jsi na tom holka?
Tak já se jdu nasnídat a pak mám v plánu loupat ořechy, mám jich tu plnou tašku, tak se do nich pustím.
Krásný den
ahoj maminy,
včera jsem byla na konzultaci v porodnici ohledně otočení miminka.
Vzal si mne do rukou přímo pan přednosta oddělení (bezvadný chlap) - jsme z něho s mužem úplně nadšení. Vnější otočení miminka u mne nejde, protože mám málo plodovky (to mi má lékařka vůbec neřekla), placentu mám na přední stěně a mimino je zaklíněné zadečkem.
Takže mi popsal mé možnosti. Buď císaře nebo rodit KP. Prý na přirozeném porodu nevidí nic co by se nedalo zvládnout a roky se takto běžně rodilo. Dnes je ale trend, který už nikdo nezvrátí rodit císařem.
Já bych do toho přirozeného porodu šla, ale mám strach, že by to stejně nakonec byl císař a k tomu akutní. Takže máme týden na rozmyšlenou.
Doufám že se rozhodneme správně. Jinak už si mne tam nechali i do poradny.
fazole
Ještě jsem zapomněla:
Jiřko - bezva zpráva, tak si užij poslední dny volna a 26. přebírám tabulku ![]()
Fazole - tak to je dobře, že už máte všechny informace, hnedle je člověku lépe
Aluško - já měla v noci něco podobného, taky mě dost vyděsilo, jak budu zvládat ty porodní bolesti, když tohle bylo dost nepříjemné a už jsem z toho byla mimo
Ahoj holky!
Ivči , budu na vás moc myslet a držet palec! Zrovna toho 27.11. jdu na kontrolu na gyndu, tak si určitě vzpomenu ![]()
Já myslím, že není na císaři co závidět
. Mně silně hrozí taky a jsem z toho spíše dost špatná.
Včera jsme totiž byli na předporodním kurzu v HavlBrodě a kamarádkam i tam dělala UZV. Malá je pořád prdelkou dolů a její odhad je, že se mi neotočí, že tam nemá místo. No, takže domluva je zatím taková, že pokud porodím předčasně sama spontánně, tak to zkusíme přirozeně rodit KP. Je ale mnohem lepší, když mi neodteče voda (dle zkušeností, když brzy odteče voda nebo tak začne porod, tak se to většinou pak nerozbíhá a dělá se sekce). No a když do půlky prosince neporodím, tak jdu na císaře ![]()
Fazol , takže to máme nastejno, viď? Moc bych si přála rodit normálně, ale šestý smysl mi říká, že to bude císař. Když jim za týden řeknete, jak jste se dohodli - víš, na kdy byste se domlouvali na císaře vzhledem k termínu porodu?
Ševča Marti, já taky nemám vůbec nic. A od pondělí, co jsem nachlazená, se cítím divně a včera se mi večer přidala deprese z císaře. Takže jsem dneska totálně nepoužitá ![]()
Bramburko, tak ako to s tebou vyzerá?
Ja od rána mám také tlaky dole, vôbec nemôžem chodiť a zajtra mám ísť na CTG, tak som zvedavá ako tam dočmajdám. Najradšej by som už rodila
tak už jsem to jednou napsala a nějak mi to zmizelo
holky vy mi dáváte, že už budeme rodit… ![]()
jinak (pro Alušku) jsem dr. říkala, že mě sem tam píchne a řikal, že to se počítá taky jako poslíčci, ale je to ok. no mě to přijde dost hrozný, takže asi víme co nás čeká že? jinak dnes mi taky není dvakrát super, takže si jdu lehnout a odpoledne se chystám připravit těsto na linecká kolečka (jsem slíbila, že upeču jedno cukrovíčko) a nechci se depresit před porodem. ovšem zda vydrží do vánoc?????
se uvidí, jsme mlsné huby, tak to možná sníme dřív
![]()
Tak jak, nějaká změna od rána? Děvčata, my jsme všechny tak rozbolavělé, že už to musí každou chvíli propuknout
![]()