Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojte a zároveň vám prajem nádhernu nedeľu!!!
Aspoň pre mňa je lebo vynimočne celý obed ostal vo mne. Zistila som že musím jesť len ľahšie jedla.
Od zajtra mám už v práci voľno a hor sa do učenia.
Tak pekný zvyšok nedele.
P.S.: Od piatku som už 30 - tka.
zabulienko - gratuluju k 30-ce a přeju hodně síly do učení. já se musím dost nutit, radší bych se válela a odpočívala. no jsme ale holky šikovný, tak to zvládneme že?
Ahoj holky,
dnes jsem byli u známých co mají dvouměsíčního chlapečka a tak trochu jsme probírali těhotenství. Ptala jsem se na odběry krve, protože jsem ještě žádné neabsolvovala a ona mi říkala, že ať se podívám na www.porodnice.cz, kde je spousta informací. Tam jsem se dozvěděla, že se od 10+1 provádí kombinovaný test, který je zachytí riziko DS na 95%, kdežto triple test v 16. týdnu jen na 60% a je samozřejmě lepší tyto vady vědět co nejdříve. Taky jsem se dočetla, že se můžu objednat sama i bez doporučení, takže tam v pondělí zavolám a objednám se. Nechci čekat až na krevní testy v 16.týdnu, které dělá můj lékař. Možná se to platí, ale je mi to jedno, hlavně, že budu vědět, zda je vše v pořádku.
Jinak jsem také dostala těhotenské kalhoty zadarmo - hurá. Teda vlastně už mám druhé, tchyně mi v nějakém sekáči koupila jedny džíny za 400, takže teď už si koupím jen jedny lepší do práce a je vyřešeno.
Takže se holky mějte moc krásně
Ahojky holky!
Tak vám musim napsat jak jsem měla báječnou noc. Manžel odjel na víkend pryč a tak jsme zůstali s klukem doma sami.
V noci někdy kolem 23.30 jsem šla na záchod a ejhle, když jsem se utřela tak jsem měla pocit, že tam mám krev sice jenom slaboučce, ale byla tam. Třásla jsem se jako osika, holky takový strach jsem už dlouho nezažila.
Musela jsem syna probudit a jeli jsme do nemocnice.
Naštěstí je všechno v pořádku, ale ten strach byl nepředstavitelnej.
No, ale zase jsem si jenom potvrdila, že na Bulovce mě nikdo rodit nedonutí. Ten Dr. co tam byl , tak něco tak hroznýho jsem ještě nezažila.
Nejenže ani nepozdravil, ale celou dobu se mnou jednal jako s kusem hadru. Opravdu pro někoho kdo se bojí, že potratí svůj poklad báječné jednání.
zabulienko všechno nejlepší k narozkám, mě za měsíc čeká 28.r
Zatim čauky a hezký večer T
Ahoj holky.
Jsem grogy,tak jen v rychlosti.Na zahradě bylo suprově.Děti byly zlaté.Trošku jsme chycení od sluníčka.Prostě pohoda.
Zabulienka
Všechno nejlepší k narozeninám. ![]()
Terulka
Tak to byl teda zážitek.To ti fakt nezavidím.Nechápu,že se tak vůbec doktor může chovat.Někteří jsou fakt hov**a. Je fajn,že je všechno v pořádku.
Já mám pořád obavy - to brnění v podbřišku. Ve středu to zničeho nic přestalo.A i nevolnosti přestaly.Jen tak,jako mávnutím kouzelného proutku.Tak místo abych se radovala,jsem pořádně vystrašená.Toužebně očekávám kontrolu.Naštěstí ji mám už zítra.Tak snad bude všechno o.k. Lidi,já jsem tak nebála ani nepamatuju. Já vím,třetí mimčo a já takhle plaším jako malá.
Ale fakt se dost bojím. ![]()
Omlouvám se,ale muselo to jít ven.
Všem zítra kontrolovaným,přeju ať je všechno v pořádku.
Dobrou noc.J.
Pěkný večer holky,
ZABULIENKA: Hodně štěstí a hlavně zravíčka k narozeninám!!!
JIRABOBES: Neboj kontrala určitě dopadne dobře ikdyž mám zítra také KO a klepu se taky jak ratlik jestli je všechno tak jak má.
Každopádně všechny které čeká KO tak držím všechny pěstičky který mám.
Sluníčko pražilo a tak jsem také chycená,ale jinak úplná paráda.
Že by začalo lepší období? Holky dobrou noc a pohlazení bříškům.
Jo a TERULKO:
zázrak že jsi v pohodě a držím pěstičky ať je vše fajn.Na doktora kašli,moc si o sobě někteří myslí a to chování je alarmující. Pa
Ahoj jirabobes ,
první, druhé nebo desáté těhotenství, člověk se bude bát pokaždý a čím je starší tim víc. Kluk se mi narodil, když mi bylo 21 a mám pocit, že jsem to brala víc sportovně, ale tím že už je to tak dlouho tak si vůbec nepamatuju jak to všechno vlastně bylo a dneska mám pocit, že jsem těhotná poprvé a zmatkařim mnohem víc.
Tenkrát jsem se taky asi bála, ale vůbec si to nepamatuju. Člověk na to špatný v těhotenství a na bolesti při porodu tak rychle zapomíná, asi to tak musí být spousta žen by už po druhé rodit jinak nechtěla. Navíc to špatný je pak nahrazeno tím krásným dárečkem co čeká na konci.
Dobrou Terka
Holky, vy jste tady toho nakecaly, co jsem neměla čas! Nestihám reagovat, tak si budu muset nechat většinu názorů pro sebe ![]()
Zabulienka gratuluju k narozkám, já už jsem se tě chtěla zeptat, jestli jsme stejný ročník, tak už vidím, že nejsme. Já mám 30 až příští rok, bobek se narodí ještě 29leté mámě ![]()
K tomu oblečení: četla jsem takový úsměvný článek, jak u prvního začnete nosit těhu oblečení, jen co máte potvrzeno těhotenství, u druhého se snažíte vydržet ve svém normálním oblečení, jak nejdýl to jde a u třetího je těhotenské oblečení vaše běžné oblečení
Jo, tak to sedí. Ale taky jsem si na mimibazaru koupila těhu kalhoty, protože jsou mi moje běžné těsné, prostě ten článek na mě sedí.
Chtěla bych znát vaše názory na cvičení v těhotenství. Já jsem četla: v prvním trimestru cvičit normálně, na co jste byly zvyklé dřív, v druhém trimestru omezit cviky na břicho a ve třetím cvičit jen cviky pro těhu. Na kole jezdit dovoleno, na kolečkových bruslích spíš ne. Nikdy se nepřepínat, což mi sedí k tomu tepu na 140, co prý ohrožuje miminko.
Třeba mi poradíte něco nového.
Terulko, mimi Ok?
Ahojky,
závidím všem kdo mají zahradu a můžou být venku a vlastně doma.
Na to abych courala po venku mi neni úplně dobře, ale sedět v panelákovim bytě, je v tomhle počasí fakt otrava.
Knoflice mimčo je v pořádku, teda aspoň zatim.
30.5 jdu na velký UTZ tak mám pocit, že ten týden se pěkně povleče a asi se ho nedočkám. Myslim, že pak už budu konečně klidnější, teda pokud dopadne dobře samozřejmě.
Zatim pa a krásný den všem Terka
Ďakujem vám všetkým za blahoželania.
Od dneska mi začína mesačné voľno, síce až také nie, musím sa učiť. Hlavne až mi nebýva zle, ináč sa nič nenaučím.
Už aby bolo po tom!!!
Dnes je neskutočne dusno.
Ahojky těhulky,
někdy minulý týden cca. ve středu - ve čtvrtek mě nevolnosti přešly a já mám teď šílený strach, jestli je všechno v pořádku. Když mi bylo blbě, tak jsem skučela, ale zase člověk tušil, že je všechno OK, ale teď? Zdá se mi, že je ještě brzo na to, aby byl nevolností konec. Teď se pořád jen pozoruju, přijde mi, že i tlak v prsou povolil a já se tak bojím
Doktora jsem už vyburcovala, ale je tam až ve středu, tak vůbec nevím, jak to vydržím
držte palce a já dám vědět.
opatrujte se, je to strašně důležitý.
holky neplašte. já myslím, že bychom si měly užívat a ne se stresovat, že je něco špatně. kdyby bylo, určitě by začalo krvácení. a to není, takže vše ok.
cvičení - na břicho necvičit vůbec - svaly se povolují, takže je to špatně cvičit. kolečkové brusle bych vůbec neriskovala - viz. pády a kolo už je lepší ale prý pozor na pády též. já spíš myslím, že je lepší joga, těhotenská joga, pilates pro těhotné a tak. ostatní bych raději vynechala, doktorka říkala ať raději dávám pozor. Plavání…
Přezdívka - jméno / věk / bydliště / počet dětí / věk dětí / stav / TP / KO
alla - Alena / 28 let / - / zatím nemá / - / TP 31.12. /
Aluška - - /29 let / Praha / zatím nemá / svobodná / TP 8.12. / KO 14.6.
bramburka81 - - / 25 let / - / zatím nemá / vdaná / TP 5.12.
elle - Dáša / - / Ivančice / 1 dítko / 2 roky / vdaná / TP 20.12. /
Inge - Kristina / 28 let / Praha / 1 dítko / 1 rok / vdaná / TP 1.12. / KO 22.5.
jirabobes - Jiřka / 28 let / Orlová okr. Karviná / 2 dítka / 4, 2 roky / vdaná / TP 7.12. / KO 18.6.
KalinkaIvča - Ivana / 26 let / Jihlava / zatím nemá / vdaná / TP 30.11. / KO 12.6.
kitty25 - - / 29 let / Praha 8 / zatím nemá / vdaná / TP 6.12. / KO 26.5.
Knoflice - Kateřina / 29 let / - / 2 dítka / - / - / TP 8.12. /
MartinaSK - Martina / - / SR - Kalinovo / 1 dítko / 8 let / rozvedená / TP 17.12. / KO 31.5.
medanek - Petra / 25 let / Praha / zatím nemá / vdaná / TP leden 2008
Mikina - - / - / Milovice / - / - / - / .Mína. - - / - / Česká Lípa / - / - / TP 27.11. /
Radka75 - Radka / 32 let /Praha 7 /zatím nemá / vdaná / TP prosinec / KO 30.5. , UZ 7.6.
Sabika - Hana / 23 let / Havlíčkův Brod / 1 dítko / skoro 2 roky / vdaná / TP prosinec / KO 21.5.
Safira - Monika / 37 let / Havířov / 4 dítka / 18, 16, 10, 1 rok / rozvedená / TP 23.12. / KO 4.6.
Terulka - Tereza / 28 let / Praha / 1 dítko / 6 let / vdaná / TP 5.12. / KO 30.5.
vladi1 - - / - / - / 1 dítko / 2 roky / - / TP 9.12./ KO 28.5.
zabulienka - - / 30 let / Kysuce / 1 dítko / 8 let / vdaná / TP 29.11. / KO 5.6