Poradna duly
Jana Čurdová
Krásný den těhulky ![]()
taky doufám, že počasí se u Vás již umoudřilo - u nás je pod mrakem, ale neprší, což je prima - a můžete se jít aspoň chvilku vyvětrat ![]()
Jinak hlásím, že nevolnosti ztrácí na intenzitě, večer to sice zůstává maso a občas to nedávám po jídle, ale celkově je to asi lepší. Ale spala bych pořád ....... no já byla i netěhu Šípková Růženka ![]()
Safira, do tabulky jsem Ti zaktualizovala KO. A moc blahopřeju ke kontrole!
Aluška a Tobě mooc držím pěsti na zítřejší kontrolu! Čekám na dobré zprávy, které mě zase povzbudí, že i naše mimi bude v pořádku ![]()
Taky se mnou jde na kontrolu manžel, vůbec nevím, jestli mi budou dělat vaginální nebo abdominální sono, ale chtěla bych aby mimčo viděl
, no snad to nebude problém, nemám s tím žádné zkušenosti, ale na UZ si snad můžu přivést diváka, no ne?! Tím spíš, že to je otec mimča ![]()
Taky jsem si dnes musela předělat údaj věku v tabulce, chjo, zase víc
, ale musím se Vám pochlubit, co mi včera dali rodiče (tedy mimo jiné) - nááádherný kalhoty a tričinko a vestičku s kapuckou pro miminko
Kalhotky a vestička jsou fleecový (doufám, že se to takhle píše), což je super pro to zimní miminko! Na tričinku jsou obrázky pejsků, na vestičce jsou taky vyšitý dva pejsci, celý komple je bílo-žluto-hnědý, no jsem z toho úplně mimo
, naše první hadříčky
tolik se těším, až budu moc taky něco pro prcka nakupovat ![]()
Jo, čekáme první, tak to všechno prožívám intenzivně .....
A co u Vás novýho? Studentky se pilně vzdělávají na zkoušky a dopisují práce, co?! Tak ať vám to odsejpá ![]()
Tak se zatím mějte krásně a zase brzy tady ahooj! I.
KalinkoIvčo u nas je to taky prvni mimco, na tu zitrejsi prohlidku cekam jako na vykoupeni, bude to duvod proc to rict o vikendu nasim (prvni vnouce), takze se tesim, ze se budu moct pysnit … doufam doufam … nechci to zakriknout, stat se muze cokoli …
na mimulaka jeste nic nemame, ani o jmenu jsme zatim nemluvili, asi to spusti (nebo nespusti) az ta zitrejsi kontrola … UTZ mi zatim vzdy doktorka delala vaginalne, ale je takova decentni, takze doufam, ze to pritele neprivede do rozpaku …
![]()
nojo, uceni na statnice jde tak trochu stranou … ajajaj … radeji pracuji na zahrade a tesim se na mimi
… jen aby me zitra ta radost nepresla
… ale i na to uceni dojde - mam jen tenhle pokus, neni to kam odkladat ![]()
tak zatim pa a uzivejte dne!
KalinkaIvča
Gratuluju k narozeninám.
Jestli jsem to dobře pochopila.
Můj manža byl i na vaginálním UTZ.Myslím si,že ten tvůj se taky může účastnit.
Já mám pocit,že to taky teď nějak intenzívně prožívám.U mě je to asi tím,že je to pravděpodobně poslední mimi.Ale víš jak to je:„NIkdy neříkej nikdy.“
Manža si taky myslel,že budeme mít jen 2 děti.Nakonec se nechal přesvědčit.
Jen mi je trochu líto,že krom nějakých maličkostí,nemůžu koupovat ty krásné mrňavé věcičky.
Už tak toho máme dost. ![]()
Gabka už spinká,pošťačka už asi nedorazí,tak jdu taky spát.
Pa pa J.
Aluška
Držím pěsti na zítřejší kontrolu. Ozvi se nám potom.Ju?
Pa pa J.
Ahojdánek děvčata,
všechny které čeká dnes či zítra KO tak držím palečky moc moc moc a určitě mimísci rostou jak divý.
Počasí už je snesitelnější alespoň přestalo pršet a tak půjdem teď na kutě a pak šupajdá ven.
Děkuji za radu na masáž to by mohlo bodnout.Opravdu dík.
Mějte se pa
Ahoj holky,
Ivčo vše nej k narozkam,at se vam s mimčem dobře daří.
Malá,už taky spí,ale moc se jí nechtělo.
Vim,že je ještě brzy,ale uvažovaly jste o tom jestli si necháte říct pohlaví mimča?Já zatim nevim,docela bych chtěla mít překvápko až do konce,manža ten by to chtěl vědět dřív.
At vám kontroly dobře dopadnou.Já jdu příští týden a 28.5. na velký ultrazvuk do nemocnice.
juu KalinkaIvča vše nej! … hlavne at jste oba s miminkem v poradku!
velky ultrazvuk … na to chci taky, ale az pozdeji, da-li Buh
, asi se objednam do Gennetu, nebo mate nekdo jiny tip?
taky se mi chce spinkat, jsem po obede tak to asi zalomim ![]()
jestli je to kluk nebo holka si asi rict nenechame, pokud se doktori nejak neprokecnou …
ja to chci jako „prekvapeni“, pritel by mozna chtel vedet trochu driv, ale myslim, ze zvladne pockat ![]()
Ahoj holky,
promiňte, že jsem vám vlezla do diskuze, ale potřebuju radu těhulek ![]()
Od ledna se snažíme o miminko. MS mám pravidelnou. Můj problém ted spočívá v již více než dvoutýdenním pobolívání podbřišku, někdy to jde vydržet, někdy je to opravdu silné. Je to uplně jiná bolest a tlaky než znám před ms apod. Nevím, co si myslet. Zkoušela jsem ráno test, ale je negativní. Na gyndu jdu přesně za 14dní na kontrolu po půl roce.
Je možné, že se jedná o těhotenství nebo mě jen napadl nějaký fajnový zánět? Jiné potíže nemám (kromě citlivých prsou, ale mám před ms, takže..).
Měli jste podobné příznaky? Moc děkuju za názory. Hezký den a hodně radost s bříšky.
Ahojky maminy.Mám chvilku klidu,manža si vzal malou na bazen,tak hurá k PC ![]()
U me vsechno na pohodu,jen ta ospalost přetrvává.
Koukala jsem na netu v kolikátem tt se určuje pohlaví miminka…v 13tt z choriových klku,netuším jak to odebíraji…a v 16-20tt z UTZ.Takžez si jeste chvilku počkám.Ne,že bych byla až táááák zvědavá,ale radej si to z praktických důvodů nechám říct.U prvního jsme krom kočárku nakoupili skoro všechno růžové…a nedokážu si představit kluka v růžové postýlce.
I když vse se dá překousnout
,hlavne at je to zdravý!
Ahoj holky.
Pohlaví si určitě říct necháme a i ukázat na UTZ. Jen nevím jestli to tentokrát řekneme okolí.Asi to nevydržím,ale snad je dokážu aspoň nějakou dobu potrápit.
Mám v plánu si nechat fotečku zvonečku nebo kávového zrna.Tak doufám,že půjde dobře vidět. ![]()
Lenika
Ahoj.To vážně nevím.Ale jestli jsou ty bolesti moc velké,tak se pokus zajít na gyndu dříve než za těch 14 dní.Než aby ses tak dlouho trápila.
Pa pa J.
Ahoj holky,
přeji vše nejlepší k narozeninám KalinceIvče. Jinak já mám také břicho pořád nafouklé, dnes se mně dokonce jedna kolegyně z práce dlouho ptala, cože to je se mnou, že jsem nějaká jiná. Prý jsem zkrásněla:-)
No je to docela příjemný slyšet, protože si tak rozhodně nepřipadám - pupínky všude, nafouklý břicho, kalhoty nezapnu atd.
Musím říct, že už se těším na 4. měsíc, každodenní jízda do práce a z práce v tramvaji je fakt náročná. Dnes přistoupil jeden bezdomovec, takže jsem musela vystrčit hlavu skoro z okna, abych tu jednu zastávku přežila.
Jinak já už jsem to hodně lidem řekla. Napřed jsme to tajili a chtěli vydržet až do konce třetího, ale nedalo se to. Navíc spousta lidí věděla, že se snažíme, takže se furt ptala a já si neumím vymýšlet, takže jsem to víceméně všem už řekla.
Kdy to plánujete sdělit v práci? Já bych to řekla tak v půlce června, to už by mohlo být to nejhorší za sebou.
Pohlaví miminka si říct necháme, je to bezva vědět a moci kupovat i jiné věci než neutrální. Ale taky jsem přemýšlela o tom, že to překvapení musí být krásné
Lenika
já jsem také měla bolesti břicha a někdy dost silné, ale radši si dojdi k doktorovi dříve.
Jinak já už to asi nevydržím a zavolám doktorovi proč ty krevní testy budou až v 16.tt a taky se ho přeptám na to genetické vyšetření. Nechci to prošvihnout. Stejně je to hrůza, že se v podávání info moc nepřetrhnou a to já ještě platím za každou návštěvu - má to být nadstandartní péče.
Leda prt.
Tak se mějte moc krásně a ať vám je dobře.
Jo včera jsem měla večer topinky s volským vokem a dokonce 3. Je to hrůza, ale bylo mi po nich moc dobře.
Ahoj holky,
tak s tím nafouklým břichem jsem na tom obdobně. Dneska jsem měla v práci kedlubnovou polévku a začalo mě to tak nadýmat, že jsem myslela, že prasknu
. Jenomže já mám pořád chuť na takové ty nadýmající potraviny…
Jinak s tím oznámením těhotenství - můj manžel to mým i jeho rodičům vyzradil hned, jak viděl // na testu. A v práci jsem to taky musela říct, protože se mě na to šéfka nepřímo zeptala, tak jsem nechtěla mlžit. Ale alespoň se ke mně chovají ohleduplně.
Tak se mějte pěkně
KO 28.5.
Hezký večer!
Holky, mooc Vám děkuji za přání k narozeninám, také Vám přeji vše dobré.
No, kdy jsme to řekli mi - čekali jsme do srdíčka, tedy v šestém týdnu. A to jsme to věděli od třetího. V práci jsem to tedy musela říct hned jak jsem to zjistila, abych se vyhnula rizikovým pacientům, neresuscitovala a nezvedala je. Od toho šestého týdne jsem doma a to by našim asi došlo, že nemám tak dlouhou dovolenou, tak jsme to vyklopili. Na Velikonoce.
Mamča mi řekla, že to stejně věděla
, byli moc rádi, zvlášť proto, že nám to v únoru nevyšlo, tehdy jsme to řekli hned jak jsme to zjistili a nedopadlo to a pak to všechny moc mrzelo. Teď se všichni víc těší.
Taky si chceme nechat říct pohlaví, jestli to řekneme okolí nevím, sice překvapení v porodnici by asi bylo krásný ...... když o tom tak přemýšlím, že bychom to vydrželi???? Ještě to budeme muset probrat ![]()
Přidávám se do party nafouklých břich
, večer vždycky vypadám tak na pátý, šestý měsíc
Zrovna jako teď ![]()
Radko , ty topinky chápu, já minulý týden snědla během dvou dní 4 vajíčka na hniličku, teda máme domácí, tak se nebojím nákaz, ale ty byly ![]()
Lenika , souhlas s holkama, objednej se na gyndu dříve, kdyby to byl obtížný začátek těhu, tak to dr. může hormonálně podpořit, pokud se jedná o zánět, je 14 dní velmi dlouhá doba na otálení s léčbou!
Jinak jak čtu, že Vás dr. objednávají na UZ na jiné pracoviště, jsem ráda, že můj dr. to má všechno v ordinaci. Na velký UZ maminky objednává dokonce na hodinu, je v tomto poctivý. Ke všemu má specializaci na prenatální diagnostiku srdečních vad, tak věřím, že jsme v dobrých rokou a věřím mu, ikdyž mnoho z Vás má různé testy již za sebou a my stále nic
prostě určitě ví, jak se o nastávající maminky starat ![]()
Venku je teď nádherně, asi se půjdu ještě na zahradu nadýchat čistého vzduchu.
Tak vám přeju dobrou noc a úspěšný zítřek!
Pa I.
Ivčo: Také se připojuji k holkám a přeji ti vše nej,ale nejvíc ať máš spokojené těhu a pak mimi.
Jinak jsem také ráda,že náš dr. má vše při ruce ve své ordinaci.
Nevim jak by se mi chtělo pokaždé někam jinam.
V pondělí jdeme na UZ a odběry tak už se nemohu dočkat jak se to v tom našem bříšku štýmuje.
Hlásím se do spolku nafúúúúúúúúknutých bišek. ![]()
Konečně je venku zase trochu přijatelně.
Tak papa dobrou
Ahojky těhulky,
všem komu je líp upřímě závidim. Já včera dostala teplotu a dneska už mám 38,5. Navíc mi začala poporůstat osmička a to nemluvim o zádech z toho věčnýho polehávání.
Kluk měl navíc dneska besídku ke dni matek a tak jsem do sebe hodila paralen a mastila.
Opravdu si připadám jako v JINÉM STAVU.
Pržim všem palečky na kontrole a blahopřeju těm co už jí maj za sebou.
Já jdu na velký UTZ 30.5.
Taky mám naštšstí všechno na jednom místě a tak jsem ráda, že nemusim cestovat mezi doktorkou a nemocnicí.
Zatim čauky Terka