PROSINEC 2007

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7678
17.5.07 08:49

Ahojky bříška a mamči,

TERULKO?: Prosím tě, paralen nevadí? Já se ptám protože mi dr.na bolest hlavy(ukrutnou) a horečku,řekl že to musim přežít o čaji z heřmánku, a když jsem argumentovala aspoň paralenem tak se na mě zamračil že v žádném případě :-(
Tak se ptám jestli mě jen nezkoušel nebo to nemá chudák v hlavě srovnaný. Jinak ti přeji ať ti ustoupí jak horečka tak bolesti a ty záda to jsme na tom podobně.

Všechny moc zdravím a hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
17.5.07 08:59

Ahoj holky,
Terulko,je mi líto,že je Ti takhle zle.Já měla teplotu na začátku těhu doktor říkal,že paralen mohu,ale radši jsem to přetrpěla bez něj.
S tim docházením na velký ulrazvuk mě to štve.Můj doktor má v ordinaci jen vnitřní ultrazvuk.Nejhorší jsou v nemocnici ty fronty,neobjednávaj po jednom,ale od 13 do 15hodin všechny.Tak je to tam na dlouho,fakt super.
Zatim pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
17.5.07 10:51

Ahoj holky.
Dobré ráno.Tedy dopoledne.Byly jsme s malou venku.Teď to vypadá,že odpoledne bude zase pršet.Tak snad ne.

Já si myslím,že paralen neuškodí.
Můj doktor má naštěstí taky všechno u sebe.Už stačí,že za ním jezdím cca 40 minut busem. :( Ale je fakt dobrý,tak to překousnu. Je to vždycky výlet na půl dne.

Terulka,Sabika
Je mi líto,že se trápíte.Doufám,že se to brzy spraví a bude vám dobře.

Jinak nevolnosti mě opustily úplně. :lol: Dnes jsem začla 11tt. Tak teď aby byla kontrola v pondělí v pohodě a začnu si to konečně užívat.Přeju všem ať už to máte taky za sebou.
Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
17.5.07 17:38

ahoj holky,

tak kontrola uspesne za nami, byly to trochu nervy, ale mimulak tam je a jak byl cilej, od hlavy ke kostrci 46mm, takze s nozkama uz to bude pres 5cm, dostala jsem obrazky z ultrazvuku, sice tam vypada neco mezi stasidilkem a ufonem, ale co jsme si udelali, to mame, ne? :lol:
vse zatim vypada jak ma, srdicko, taky nam ukazovala rucicku nozicku a buhvi co, koukala jsem na to jak na zjeveni 8O :roll: , slzicku na kraji :) :oops:
pritel taky koukal, UTZ byl vaginalni, zvladli jsme to bez ujmy :wink: … takze mam prukazku a dalsi kontrola az 14.6. to bude zas cekani :roll:

jinak ted mam zmatek z toho, cemu rikate velky ultrazvuk, protoze normalni/klasicky (abdom./vag.) doktorka ma a za ten velky jsem povazovala 3D, ktery snad je jen na nejakych specializovanych pracovistich, nebo to motam? dejte vedet …

tem z vas, co je spatne drzim palecky, at to prejde, zkusila bych se poptat po nejakych alternativach k paralenu (homeopatika? nebo neco jineho?) ale ony maji vsechny leky na bolest hlavy/nachlazeni se stejnou ucinnou latkou, takze nevim, ale umirnene by to vadit nemelo, hlavne nic neprechazet a hned se radit s doktorem …

jeste dotaz … okurky s feferonkama? … mela jsem hroznou chut, ale vazne pali … nemelo by to vadit, ze? :) :)

jinak dame rychle nevolnostem vale! … s unavou to jde tedy o poznani pomaleji …

moc zdravim!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
17.5.07 17:56

Ahojky,
k těm lékům - paralen by se neměl jen podávat v 1. trimestru, později už je riziko menší. Acylpyrin je možné podávat v 1. a 2. trimestru, nesmí se užívat na konci těhotenství. Ale záleží na každém, já bych se snažila bolest překonávat, v příp. nutnosti (velkých bolestí) se dá vzít i paralen.
Přeju pějný den :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
17.5.07 17:59

Aluško, gratuluju ke kontrole! Už se taky nemůžu dočkat, až mimi zase uvidím a budu vědět, že je vše v pořádku. Ještě týden…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
17.5.07 18:57

Ahoj holky,

k těm práškům. Pokud máte vysoké teploty, je nezbytné, abyste si je vzali, protože vysoká teplota je v prvním trimestru pro mimi nebezpečná.
Radši prášek než horečka!!!

Jinak v práci to asi budu už muset brzo říct, dávají mi spousta práce navíc, takže jsem ve stresu, unavená a doufám, že až to sdělím, tak by mohli být trochu ohleduplní.

Tak se zatím mějte fajn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
17.5.07 19:54

Ahooj těhulky :lol: ,

zase jeden ubrečený den za námi ....... skoro počítám hodiny, aby už bylo úterý - tedy kontrola u dr. Tolik se těším, už šest týdnů nevím, co se to v bříšku děje, ale hlavně jestli se to děje správně :roll:

Aluško , blahopřeju k úspěšné kontrole! Přes pět centimetrů, to už jste obři :lol:
Jak je to s těma ultrazvukama moc nevím, jen vím, že celé těhu mě bude hlídat můj dr., že veškeré vybavení má. Po těhu budu chytřejší :wink:
Jo a ty feferonky, si myslím, že když je to s mírou, tak je to asi v pohodě, já si minulý týden dala pikantní sardinky s feferonkama a mimčo na to nic moc neříkalo…

Terulko , doufám, že už je Ti líp, horečka je nepříjemná normálně, což teprve v těhu. Hlavně ji sraž, ať už Paralenem nebo jinak, opravdu škodí miminku :x

Ještě jsem si říkala, co si nechat založit vlastní fotogalerii? Koukala jsem, že hodně měsíců ji má a dávají tam fotečky z UZ i vlastní, co Vy na to?! Víte někdo jak se to dělá? Myslím, že se musí požádat adminy..... Co na to říkáte?

Tak pomalu jdeme do hajan, aspoň to zase uteče…

Dobrou noc Vám i miminkům! I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7678
17.5.07 20:02

Ahojky těhu.........

Fotky jsou bezva nápad,ale jak je tam dostat? Umí to někdo.
Asi se o to dovolit musíme,ale jak dál na to těžko říct,aby pak fotenky nebyly někde kde nemají co dělat.

Jak se vám jinak děvčata daří? U nás je to docela v klidu,s nevolností už jsem se pomalu rozloučila tak to snad vydrží.

Také se asi pondělní KO nedočkám…je to táááááááák dlouhá doba.

Hezký večer a pohlazení bříškům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
17.5.07 21:06

Ahojky,
K těm ultrazvukům.Velký ultrazvuk mi dělali u prvního těhu 3krát.Dělá se přes bříško,vše se na miminku kontroluje,měří.Na druhém nám řekli pohlaví.Ted mam termín porodu o 6 dní dřív než před 3lety.První utrazvuk jsem měla taky koncem května,druhý někdy v srpnu a třetí v říjnu.Tak je to u mého doktora.
S těmi fotkami je dobrý nápad.
 Papa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
17.5.07 22:44

fotky jsou fajn napad, jen nam/mi to nekdo bude muset vysvetlit, nejsem zadnej expert i metrik byl pro me vykon :lol: :roll: … a aby to bylo nekde rozumne, at se fotky nasich mimuchu a brich nepotulujou internetem :wink:

zatim cauky, brou noc! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11359
18.5.07 00:19

Ahoj holčinky!

Děkuju všem za podporu a soucítím s trpícími.
Než jsem si paralen vzala, tak jsem volala Dr. a říkala, že to nevadí. Dovolila mi 3 denně. Lepší jsou prý panadolové čípky, ale ty jsem doma zrovna neměla.
Dneska už byla teplota nižší 37.5.
Taky jsem si řikala, že paralen bude lepší, než nechat tělo přehřátý a ohrozit tak mimčo.

Hrůza minulou noc jsem nespala pak prospala půl dne a teď zas nemůžu spát.

No ještě jednou díky za podporu a dobrou noc. T

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
18.5.07 09:06

tak holky, já už nezapnu žádné kalhoty, takže čekám až mi zkrátí dvoje nové, co jsem koupila pod břicho.

večer jsem nafouklá jak balon - cca 8 měsíc.. :lol: :lol: :lol:

ale jinak dobrý, jsem ale unavená, raději bych spala.

v práci už jsem to řekla, protože se tu roznášely klepy, navíc by to snad ostatní museli vidět, to je břicho… co budu dělat v 9 měsíci???

jinak jsem udělala zkoušky na pokračování vejšky – HURÁ, no s prckem to už asi legrace nebude,ale snad to zvládneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
18.5.07 09:13

kitty, gratuluju k tem zkouskam …

jinak jsem rada, ze jsi otevrela tema rostouciho briska, protoze ja uz taky zacinam byt jako nadmuta koza … ;) neco sotva dopinam, neco jeste jo, kdyz mam prilehavy horejsek a jsem jeste k tomu po jidle, tak uz to leze 8O :lol: … na jednu stranu hura :!

k nasim jedeme uz v sobotu vecer, ale oznamime to az v nedeli dopoledne, takze doufam, ze to nekdo v sobotu nepostrehne, zkazil by prekvapko …

jesteze prestala takova ta moda vysokych kalhot, co se zapinaly vysoko v pase, s tema jsem mela problem i pred tehu, ted uz bych je nosila rozsklebeny :) :)

takze se tesim na tipy kde maji jake pekne a pokud mozno nepredrazene tehu obleceni, bohuzel budeme muset resit i zimu … ale to je jeste daleko …

briskum zdar a at je vam dobre!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4688
18.5.07 09:44

ahojky všem,
já jdu na kontrolu až první týden v červnu - to bych měla být kolem 10 až 11 tt, tak se těším, co uvidíme :lol: Mě je poslední tři dny malinko líp, nevím čím to je, na konec nevolností je ještě brzo, ale jde to. Únava samozřejmě trvá a všichni říkají, že bude trvat do konce těhu. :lol: Někomu jsme to už museli říct, protože je doba oslav různých narozenin a akciček, ale já jsem ráda, že jsem v osm v posteli a nikam se mi nechce.
KITTY: pověz mi víc s tou školou. Já mám ukončené bc. studium a chtěla jsem pokračovat na Ing. Ale teď jsem z toho trošku vycouvala, protože si neumím představit, že někdy v říjnu začnu chodit v sedmém měsíci do školy, v prosince porodím a v lednu začne zkouškové :lol: Jak to plánuješ??
mějte se krásně A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital