Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky bříška a mamči,
TERULKO?: Prosím tě, paralen nevadí? Já se ptám protože mi dr.na bolest hlavy(ukrutnou) a horečku,řekl že to musim přežít o čaji z heřmánku, a když jsem argumentovala aspoň paralenem tak se na mě zamračil že v žádném případě ![]()
Tak se ptám jestli mě jen nezkoušel nebo to nemá chudák v hlavě srovnaný. Jinak ti přeji ať ti ustoupí jak horečka tak bolesti a ty záda to jsme na tom podobně.
Všechny moc zdravím a hezký den.
Ahoj holky,
Terulko,je mi líto,že je Ti takhle zle.Já měla teplotu na začátku těhu doktor říkal,že paralen mohu,ale radši jsem to přetrpěla bez něj.
S tim docházením na velký ulrazvuk mě to štve.Můj doktor má v ordinaci jen vnitřní ultrazvuk.Nejhorší jsou v nemocnici ty fronty,neobjednávaj po jednom,ale od 13 do 15hodin všechny.Tak je to tam na dlouho,fakt super.
Zatim pa.
Ahoj holky.
Dobré ráno.Tedy dopoledne.Byly jsme s malou venku.Teď to vypadá,že odpoledne bude zase pršet.Tak snad ne.
Já si myslím,že paralen neuškodí.
Můj doktor má naštěstí taky všechno u sebe.Už stačí,že za ním jezdím cca 40 minut busem.
Ale je fakt dobrý,tak to překousnu. Je to vždycky výlet na půl dne.
Terulka,Sabika
Je mi líto,že se trápíte.Doufám,že se to brzy spraví a bude vám dobře.
Jinak nevolnosti mě opustily úplně.
Dnes jsem začla 11tt. Tak teď aby byla kontrola v pondělí v pohodě a začnu si to konečně užívat.Přeju všem ať už to máte taky za sebou.
Pa pa J.
ahoj holky,
tak kontrola uspesne za nami, byly to trochu nervy, ale mimulak tam je a jak byl cilej, od hlavy ke kostrci 46mm, takze s nozkama uz to bude pres 5cm, dostala jsem obrazky z ultrazvuku, sice tam vypada neco mezi stasidilkem a ufonem, ale co jsme si udelali, to mame, ne? ![]()
vse zatim vypada jak ma, srdicko, taky nam ukazovala rucicku nozicku a buhvi co, koukala jsem na to jak na zjeveni
, slzicku na kraji
![]()
pritel taky koukal, UTZ byl vaginalni, zvladli jsme to bez ujmy
… takze mam prukazku a dalsi kontrola az 14.6. to bude zas cekani ![]()
jinak ted mam zmatek z toho, cemu rikate velky ultrazvuk, protoze normalni/klasicky (abdom./vag.) doktorka ma a za ten velky jsem povazovala 3D, ktery snad je jen na nejakych specializovanych pracovistich, nebo to motam? dejte vedet …
tem z vas, co je spatne drzim palecky, at to prejde, zkusila bych se poptat po nejakych alternativach k paralenu (homeopatika? nebo neco jineho?) ale ony maji vsechny leky na bolest hlavy/nachlazeni se stejnou ucinnou latkou, takze nevim, ale umirnene by to vadit nemelo, hlavne nic neprechazet a hned se radit s doktorem …
jeste dotaz … okurky s feferonkama? … mela jsem hroznou chut, ale vazne pali … nemelo by to vadit, ze?
![]()
jinak dame rychle nevolnostem vale! … s unavou to jde tedy o poznani pomaleji …
moc zdravim!
Ahojky,
k těm lékům - paralen by se neměl jen podávat v 1. trimestru, později už je riziko menší. Acylpyrin je možné podávat v 1. a 2. trimestru, nesmí se užívat na konci těhotenství. Ale záleží na každém, já bych se snažila bolest překonávat, v příp. nutnosti (velkých bolestí) se dá vzít i paralen.
Přeju pějný den ![]()
Aluško, gratuluju ke kontrole! Už se taky nemůžu dočkat, až mimi zase uvidím a budu vědět, že je vše v pořádku. Ještě týden…
Ahoj holky,
k těm práškům. Pokud máte vysoké teploty, je nezbytné, abyste si je vzali, protože vysoká teplota je v prvním trimestru pro mimi nebezpečná.
Radši prášek než horečka!!!
Jinak v práci to asi budu už muset brzo říct, dávají mi spousta práce navíc, takže jsem ve stresu, unavená a doufám, že až to sdělím, tak by mohli být trochu ohleduplní.
Tak se zatím mějte fajn
Ahooj těhulky
,
zase jeden ubrečený den za námi ....... skoro počítám hodiny, aby už bylo úterý - tedy kontrola u dr. Tolik se těším, už šest týdnů nevím, co se to v bříšku děje, ale hlavně jestli se to děje správně ![]()
Aluško , blahopřeju k úspěšné kontrole! Přes pět centimetrů, to už jste obři ![]()
Jak je to s těma ultrazvukama moc nevím, jen vím, že celé těhu mě bude hlídat můj dr., že veškeré vybavení má. Po těhu budu chytřejší ![]()
Jo a ty feferonky, si myslím, že když je to s mírou, tak je to asi v pohodě, já si minulý týden dala pikantní sardinky s feferonkama a mimčo na to nic moc neříkalo…
Terulko , doufám, že už je Ti líp, horečka je nepříjemná normálně, což teprve v těhu. Hlavně ji sraž, ať už Paralenem nebo jinak, opravdu škodí miminku ![]()
Ještě jsem si říkala, co si nechat založit vlastní fotogalerii? Koukala jsem, že hodně měsíců ji má a dávají tam fotečky z UZ i vlastní, co Vy na to?! Víte někdo jak se to dělá? Myslím, že se musí požádat adminy..... Co na to říkáte?
Tak pomalu jdeme do hajan, aspoň to zase uteče…
Dobrou noc Vám i miminkům! I.
Ahojky těhu.........
Fotky jsou bezva nápad,ale jak je tam dostat? Umí to někdo.
Asi se o to dovolit musíme,ale jak dál na to těžko říct,aby pak fotenky nebyly někde kde nemají co dělat.
Jak se vám jinak děvčata daří? U nás je to docela v klidu,s nevolností už jsem se pomalu rozloučila tak to snad vydrží.
Také se asi pondělní KO nedočkám…je to táááááááák dlouhá doba.
Hezký večer a pohlazení bříškům.
Ahojky,
K těm ultrazvukům.Velký ultrazvuk mi dělali u prvního těhu 3krát.Dělá se přes bříško,vše se na miminku kontroluje,měří.Na druhém nám řekli pohlaví.Ted mam termín porodu o 6 dní dřív než před 3lety.První utrazvuk jsem měla taky koncem května,druhý někdy v srpnu a třetí v říjnu.Tak je to u mého doktora.
S těmi fotkami je dobrý nápad.
Papa.
fotky jsou fajn napad, jen nam/mi to nekdo bude muset vysvetlit, nejsem zadnej expert i metrik byl pro me vykon
… a aby to bylo nekde rozumne, at se fotky nasich mimuchu a brich nepotulujou internetem ![]()
zatim cauky, brou noc! ![]()
Ahoj holčinky!
Děkuju všem za podporu a soucítím s trpícími.
Než jsem si paralen vzala, tak jsem volala Dr. a říkala, že to nevadí. Dovolila mi 3 denně. Lepší jsou prý panadolové čípky, ale ty jsem doma zrovna neměla.
Dneska už byla teplota nižší 37.5.
Taky jsem si řikala, že paralen bude lepší, než nechat tělo přehřátý a ohrozit tak mimčo.
Hrůza minulou noc jsem nespala pak prospala půl dne a teď zas nemůžu spát.
No ještě jednou díky za podporu a dobrou noc. T
tak holky, já už nezapnu žádné kalhoty, takže čekám až mi zkrátí dvoje nové, co jsem koupila pod břicho.
večer jsem nafouklá jak balon - cca 8 měsíc..
![]()
ale jinak dobrý, jsem ale unavená, raději bych spala.
v práci už jsem to řekla, protože se tu roznášely klepy, navíc by to snad ostatní museli vidět, to je břicho… co budu dělat v 9 měsíci???
jinak jsem udělala zkoušky na pokračování vejšky – HURÁ, no s prckem to už asi legrace nebude,ale snad to zvládneme.
kitty, gratuluju k tem zkouskam …
jinak jsem rada, ze jsi otevrela tema rostouciho briska, protoze ja uz taky zacinam byt jako nadmuta koza …
neco sotva dopinam, neco jeste jo, kdyz mam prilehavy horejsek a jsem jeste k tomu po jidle, tak uz to leze
… na jednu stranu hura ![]()
k nasim jedeme uz v sobotu vecer, ale oznamime to az v nedeli dopoledne, takze doufam, ze to nekdo v sobotu nepostrehne, zkazil by prekvapko …
jesteze prestala takova ta moda vysokych kalhot, co se zapinaly vysoko v pase, s tema jsem mela problem i pred tehu, ted uz bych je nosila rozsklebeny
![]()
takze se tesim na tipy kde maji jake pekne a pokud mozno nepredrazene tehu obleceni, bohuzel budeme muset resit i zimu … ale to je jeste daleko …
briskum zdar a at je vam dobre!
ahojky všem,
já jdu na kontrolu až první týden v červnu - to bych měla být kolem 10 až 11 tt, tak se těším, co uvidíme
Mě je poslední tři dny malinko líp, nevím čím to je, na konec nevolností je ještě brzo, ale jde to. Únava samozřejmě trvá a všichni říkají, že bude trvat do konce těhu.
Někomu jsme to už museli říct, protože je doba oslav různých narozenin a akciček, ale já jsem ráda, že jsem v osm v posteli a nikam se mi nechce.
KITTY: pověz mi víc s tou školou. Já mám ukončené bc. studium a chtěla jsem pokračovat na Ing. Ale teď jsem z toho trošku vycouvala, protože si neumím představit, že někdy v říjnu začnu chodit v sedmém měsíci do školy, v prosince porodím a v lednu začne zkouškové
Jak to plánuješ??
mějte se krásně A.