PROSINEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1999
29.7.07 19:32

Ahoj,

Ivčo , koukám, že doháníš plán, když jsi se pár dní neukázala :lol: :lol: :lol: Gratuluju k prvním kopanečkům :potlesk: S těma ušima a hlavou neporadím, třeba někdo jiný.

K holčičce mi můžeš napsat jméno Klárka. Myslím, že už se to nezmění :)

Kitty , gratulace k chlapečkovi :-) A tatínka zklamání přejde, jen co ho poprvé uvidí :wink: Máš pravdu, hlavní je zdraví.

Radko , dobře, že sis pochutnala na hříbečcíh. Naši jich taky pár donesli z lesa, normálně je jím, ale včera mi vůbec nejely.

Zabulienko , já hlava děravá jsem ti nepopřála ke státnicím. Takže GRATULUJU :srdce:

Safiro , výsledky určitě budou v pořádku! Držím palce :wink:

Martino , hned jdu mrknout na přehled výbavičky. Musím si trošku osvěžit paměť :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15317
29.7.07 19:45

Po príchode z pôrodnice
Odporúčania pediatrov znejú - môžete ísť von na 7 -14 deň. V lete už na siedmy deň, v chladnejšom počasí desiaty - štrnásty. To všetko, samozrejme, za podmienky, že je bábo zdravé. Potrebné je dieťatko na takúto zmenu pripraviť, postupne ho privykať od prvého dňa doma. Obliecť ho a dať do kočíka na balkón či k otvorenému oknu - prvé dni len na niekoľko minút, postupne čas predlžovať. Miestnosť, v ktorej dieťatko spinká, neprehrievať. Optimálna teplota v spálni je 18 stupňov, počas bdenia 20-22 stupňov Celzia, pri kúpaní 24 stupňov.

Ako obliecť bábo v zime
Ako cibuľku - radšej viac tenkých vrstiev. Oblečenie v zime: body, dupačky, ponožky, svetrík, teplá čiapočka (na zaväzovanie a s ochranou uší), rukavičky, šálik, overal, zateplené papučky (ak nie sú súčasťou overalu). Takto oblečené dieťatko položíme do fusaku. Dobré je, keď je v kočíku pod fusakom deka ako izolačná vrstva. Pri nízkych mínusových teplotách môžeme dekou fusak prekryť. Kočík „uzavrieme" nánožníkom.

POZOR! Senzorom na zistenie, či je dieťatku zima alebo teplo, nie sú ručičky, ale väzy bábätka. Či mu je zima, zistíme jednoducho tak, že mu vopcháme ruku „za krk". Ak je toto miesto na tele bábätka teplé, nie je mu chladno. Ak je toto miesto vlhké, je mu teplo, treba odobrať vrstvu oblečenia. Malé dieťa si totižto ešte nevie regulovať telesnú teplotu a aj keď mu je teplo, ruky a nohy môže mať studené. Mnohé maminy sa vtedy zľaknú a začnú dieťatko viac obliekať. V takom prípade hrozí riziko prehriatia.

V akom počasí ísť von
Na prechádzku podľa možností denne, pri nízkych mínusových teplotách aspoň na niekoľko minút (napr. dve prechádzky denne po 20 minút - s detičkami, ktoré v kočíku sedia a takými, čo chodia samé), v teplejšom počasí môžeme byť s dieťatkom vonku aj dlhý čas. Pobyt vonku na čerstvom vzduchu posilňuje imunitný systém. Ak je dieťatko menšie, dobre oblečené a spinká vo fusaku, v kočíku si nadýcha teplý vzduch a určite mu nebude zima ani pri mínusových teplotách. So spinkajúcim bábom sme vonku tak dlho, ako dlho spinká, a to aj v chladnom počasí, najmä ak nevie zaspinkať doma v postieľke. Niektorí pediatri odporúčajú presunúť spánok pri teplotách pod -5 stupňov dovnútra. Ale to nie je také jednoduché, však? Ak je dieťatko väčšie, je každodenná prechádzka aj v horšom počasí dobrou formou otužovania. Prispôsobiť treba oblečenie.
TIP: Keď je vonku chladno, dieťatku natierame tváričku mastnejším krémom, ponuka je v dnešnej dobe bohatá, stačí sa informovať v lekárni alebo drogérii.

Keď vonku prší
S deťmi sa dá chodiť von, aj keď prší. Nemyslím nejaký prudký lejak, ale pri menšom daždi je to dobre realizovateľné. Bábo oblečieme ako obvykle a kočík prikryjeme pršiplášťom. Ak prší veľmi a dieťatko je zvyknuté spinkať vonku, dáme ho v kočíku na balkón. Ak nám takto nezaspinká, musí sa mamina dobre obliecť do nepremokavého oblečenia a hor sa na prechádzku aj v takomto počasí. Staršie detičky oblečieme do nepremokavej vetrovky a nohavíc, na nohy dáme gumáky, my si oblečieme nepremokavú bundu a dobrodružstvo sa môže začať. Najmä pri menšom daždi a mrholení nie je počasie na prekážku, deťom pôsobí radosť, že v gumákoch môžu skákať do každej mláky. Aspoň u nás to tak funguje - keď majú gumáky a nepremokavé nohavice a vetrovku s kapucňou, môžu sa vyblázniť do sýtosti. A oni to dobre vedia, vždy sa na túto zábavu tešia. Do nepremokavého jarného a zimného oblečenia sa určite oplatí investovať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
29.7.07 20:18

Ahoj holky,
Martino - díky za spoustu informací , Kalinko - díky za tabulku.
Houby - rostou, ale už méně. Já měla dost štěstí, ostatní našli pár hub a já plný bramborák :-)
Další chlapečkové - velká gratulace :-)

Tak zítra je zase pondělí a práce, moc se mi tam nechce, čeká nás tento týden závěrka a já nestíhám. Tak se mějte moc krásně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
29.7.07 21:53

Ahoj holky.
Včera jsem byla s Kubou v tom Tescu.Tak samozřejmě na něj tam nebylo nic.Teda bylo,ale drahé a žádný výběr.Ale koupila jsem Radkovi bodýčka a overaly.Pár věcí do domácnosti a nějaké drobnosti.A 1100,–fuč.Ale i tak jsem byla spokojená.Jen ještě musím někde splašit ty tepláky,pyžamo a tenisky (do školky).Ještě mám na to dva týdny. :wink:
Večer jsme měli snad po sto letech hlídání a jeli za známými na pivčo.Bylo fajně.Spát jsem šli kolem jedné.A ráno Gabča zase přišla. :roll: Už ve 4.16 hod. 8O .No naštěstí ještě usla.Ale já už jsem tomu moc nedala. Potom,když jsme vztali,tak jsme propustili babičku ze služby :lol: (hlídala u nás) a jeli na zahradu. A byla grilovačka.Mňam. :lol: A veget. Přijela za náma kámoška s měsíčním mimčem.Ještě to umííííím. :lol: :lol: :lol: Vzít si prcka,aniž by mu upadla hlava. :lol: :lol: Tak mě to potěšilo.

Pokr. za chvíli. :wink: Koukám na bednu. :oops: J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
29.7.07 22:02

Jiřko, tak hezké podívání :lol:

Holky, právě jsem na mimibazaru utratila 1300 kč :oops: … no, ale s tatínkovým „požehnáním“ ..... za krásný hadříčky pro Honzíka. narazila jsem tam na jednu paní, která prodává nové zboží za super ceny, tak kdyby to některou zajímalo, tady je odkaz:

http://www.mimibazar.cz/bazar.php?…

…tady jsem utratila půlku peněz a další za už použité kompletky, těším se až přijdou :lol:

Tak jsem spokojená a můžu jít spát.

Tak zatím pa a krásný nový týden! I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
29.7.07 23:10

MartinaSK
Díky za informace.Ono není na škodu si to všechno zopakovat. :wink:
Jen ten seznam věcí je moc skromný.Určitě je potřeba více dupaček a košilek(pro případ průtokového miminka).A těch látkových plínek taky raději víc.
Mluvím ze zkušenosti.Kuba kakal po každém kojení,že to měl i na zádíčkách. :lol: A Gabča byla blinkací (reflux). A ještě se vyplatí bryndáky.Pro případ uslintaného i ublinkaného miminka. Nebude pořád mokré. :wink:

KalinkaIvča
Ahoj Ivčo.Moc gartuluju k pohybům.Ty naše děti se skoro vždycky přestali mrkat,když dal taťka ruku na břicho.No,aby se náhodou Radek nelišil. :roll: :lol: Sice se Marťovi už párkrát podařilo malého ucítit,ale jen na chviličku.Potom si asi dal malý šlofíka. :lol: A nejlepší je,když si pohodlně lehnu(sednu) a dám si ruce na břicho,tak Martin říká „Zase si osaháváš miminko?“.A já na to „Závidíš?“ Tak prý jo.Ale ne to,že se ve mě něco hýbe.Jen to,že to kdykoliv mám možnost ucítit na ruce. :lol:
Na té slavnosti muselo být parádně.Ale co s těma ušima a hlavou fakt nevím.Snad už je to dobré.

Safira
Ahoj Moni.Vítám tě z dovči.Jak bylo?

Kitty
Gratuluju k chlapečkovi. :wink: Manželovi řekni,že je to jednodužší na přebalení. :wink: A je sranda,když se počůrá.Můžete se vsázet,kam to trefí tentokrát. :lol: :lol: :lol:

Zrovna se vrátil Martin z projížďky na kole.Tak už nevím,co jsem ještě komu chtěla. :oops: Stejně je to zase a opět román. :oops: :wink:
Tak dobrou všem.Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
30.7.07 01:54

ahoj holky … tak koukam, dalsi klucina, tak to je sranda :) … Kitty, moc gratuluji! … jeste se tu nakonec ten fotbalovy tym dohromady da :) …

moc zdravim, at se dari …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
30.7.07 08:05

Ahoj maminky.
Marti ty jsi sikula,pekne nas zasobujes informacemi supr.
Kalinko diky moc za rady uvidime co vymyslime,prvni vztek trosku pominul.ted je na tabore,my mame starosti s rekonstrukci bytu,svatbou,dovcou tak uvidime.Jinak gratuluji ke kopancum.

Vsem opozdena gratulace ke vsemu co probehlo narozky promoce atd.nestiham cist,zapominam,no cela ja.

Ale Kitty prece jen si tveho chlapecka pamatuji,gratuluji.Uz se nam utvorila Klabzubova 11? :D
Vsem preji hezky den.Pri tak priznivem pocasi pro tehulky. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3124
30.7.07 09:53

ahoj maminky

tak další víkend za nami, ale konečne nám prišiel tatino domov, ale zas som v práci, tak neviem ako to tu vydržím

dakujem za gratulácie

Martina Sk ty máš teda informácie :wink: diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
30.7.07 09:56

Ahoj holky,
tak dnes už byli výsledky z amnia :D mimi je v pořádku a je to holčička :lol: .A bude se jmenovat Vaneska.Tak mi patříme k roztleskávačkám :) .
Jiřko dovolená byla fajn prcek to zvládl dobře i když první den se moře bál,ale pak už se koupal o 106.A na zpáteční cestě letadlem se nechtěl nechat připoutat řval na celé kolo tak jsem si ho vzala na klín a byli jsme nepřipoutání,ale vůbec to nevadilo :) .
MartinoSK a Kalinko díky za informace jsou vyčerpávající :D .
Tak zatím pa
 Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
30.7.07 10:04

gratuluju k další holčičce, tak aspoň, že už budou nejméně dvě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1999
30.7.07 10:48

Ahojky,

Safiro , gratuluju k výsledkům z amnia a k holčičce :-) Aspoň k sobě bude mít naše Klárka další roztleskávačku :lol:

Ivčo , to je zábava to vybírání výbavičky, co? Koukala jsem na ten odkaz, jsou tam dobrý věci a fakt za výborné ceny :D Ještě to v klidu projdu večer. Ještě jsem ti chtěla napsat k tomu Roanu, že se opravdu rozkládá tak, že sundáš korbičku z podvozku, takže do auta pak dáváš dva díly. Ale nám to nijak nevadilo :wink:

JiraBobes , hlavně, že jste si večer užili. S těma dětma a jejich vstáváním je to na nic. Já jsem byla v poslední době venku večer nanejvýš 5× a i když Barča normálně spí do půl osmé, tak vždycky zrovna to ráno musela vstávat v šest :roll:

Radko , ať tě v práci moc nezlobí a rychle to utíká!

NO nic, musím jít něco uvařit. Tak se mějte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
30.7.07 13:40

Ahoj holčiny, omlouvám se, že vám sem lezu, ale chtěla jsem se zeptat, zda nemáte některá zkušenosti k krémy od Bonelly? A zda jste je objednávaly u nich přes eshop a zda měli nějaké poštovné a balné. Předem díky moc. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3124
30.7.07 14:06

tak ja požívam Bonellu, zo začiatku poctivo, ale teraz akosi zabúdam.

ale musím poznamenať, že známa čo porodila v januári ho tiež požívala a bruško mala samú striu, tak ťažko radiť

ale aspoň mám svedomie čisté, že som urobila preto všetko

a ešte pri 1. tehotenstve som používala telové mlieko NIVEA a žiadna stria

podľa mňa to je isto geneticky dané

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3124
30.7.07 14:07

a ešte kúpila som si ho v lekárni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit