PROSINEC 2007

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1319
30.7.07 14:25

zabulieka moc díky za tip a za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
30.7.07 14:35

Ahojky,

tak hlásím, že jsem včera večer a dneska ráno pocítila cosi, a asi to byly pohyby. :-) Tak jsem ráda, že už konečně!!!!!!!! :wink:

Safiro , gratuluji k výsledkům a k holčičce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
30.7.07 15:26

Já používám na mazání olejíček Babylove z DM (49,–) je super přímo pro těhotné. jinak mám ještě lipikar od La roche. stačí když je to mastné. Když má někdo ke striím sklon, může se mazat 10× a stejně to nepomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
30.7.07 16:57

otazka ke strijm - a kdy by se zhruba mely zacit objevovat?? mate uz nekdo nejake naznaky, nebo to prijde pozdeji, az bricho vic poroste? …

jinak taky myslim, ze je to spis otazka dispozic … nekdo ma, nekdo nema … ale pokud by byl clovek nekde mezi, tak se to da treba omezit …

ja koupila drahy, ale pry kvalitni olej od Weledy (v lekarne), ale tady nemazu, je tu moc vedro a jak kempujeme, tak to dost dobre nejde :) … ale snad po prijezdu domu :)

mejte se a dejte vedet …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
30.7.07 18:23

Ahoj holky :)

Kitty gratulace k chlapečkovi! :srdce:

Safiro gratulace k amniu a holčičce! :srdce:

Já používám na strie Bonellu a zatím se žádné neobjevily - ale taky myslím, že je to dáno geneticky. Někdo se nemaže vůbec a nemá je, a jiný utratí za krémy fůru peněz a stejně se objeví (dneska byla u nás v lékárně zrovna taková, nakoupila plno krémů a že už neví, čím se má mazat…). Jinak mám pocit, že mi bříško roste čím dál rychleji, za chvíli už se nezohnu :( .
No jo,vstoupila jsem do 6. měsíce… :)

Mějte se 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15317
30.7.07 20:53
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15317
30.7.07 20:56
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15317
30.7.07 21:02

Strie a masáže

Tehotenstvo kladie na organizmus vysoké nároky. Najviditeľnejšie, bohužiaľ niekedy aj trvalé zmeny môžu nastať na koži, preto je dôležité vedieť, akú preventívnu starostlivosť treba svojej pokožke venovať.

Koža je pružná, a preto schopná značne odolávať zmenám objemu na začiatku tehotenstva. Napriek tomu v jeho druhej polovici, napríklad vplyvom dedeičnosti, nadmerného priberania, alebo pri citlivej pokožke, môžu vzniknúť trhliny podkožného väziva. Tieto sa nazývajú strie, sú to červeno- fialové povrazce rôznych veľkostí s presvitajúcimi cievami. Najexponovanejšou oblasťou pre vznik strií je samozrejme zväčšujúce sa bruško, prsia, boky a stehná. Potešitelné je, že strie sa po pôrode čiastočne stiahnu a vyblednú, nikdy však úplne nezmiznú, ale zostanú slabo viditelné, ako tenké striebristé pásiky.

Pravidelnými ľahkými cvikmi, masážou a ošetrovaním pokožky, od začiatku tehotenstva až do obdobia po pôrode, môžeme zmenšiť riziko vzniku strií. Nezabúdajme však aj na otužovanie (striedavo teplá a studená srcha), vyváženú stravu, pitný režim a dostatok pohybu.

Na ošetrenie pokožky používame, telové mlieka, krémy a emulzie, ktoré sú ľahko roztierateľné, pokožku hydratujú, premasťujú, zvláčňujú a tým pôsobia na všetky jej vrstvy. Mali by byť obohatené o tieto vitamíny: vitamín A- regeneruje bunky, vitamín E- pôsobí proti predčasnému starnutiu buniek, panthenol- hĺbkovo hydratuje a pôsobí protizápalovo, rovnako ako proviamín B5. Raz týždenne môžeme na pokožku aplikovať jemný peeling pre regeneráciu buniek a prekrvenie kože. Pri každodennej starostlivosti odporúčame problémové miesta najprv tonizovať (pripraviť) pleťovou vodou a následne nanášať do pokožky prípravky 1-2-krát denne, ľahkou - vzostupnou krúživou masážou podľa nasledovného obrázku:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15317
30.7.07 21:03

tu su tie cviky.........

http://www.primar.sk/Page.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
30.7.07 21:14

Ahoj holky.

Safira
Ahoj Moniko.Gratuluju k amniu a samozřejmě k synovi. :srdce:

Lena1
Ahoj Leni.Gratulace k pohybům. :srdce:

bramburka81
jo,jo. :lol: :lol: :lol: taky nějak víc rostu (nebo bříško? :wink: ) :lol: :lol: :lol: Už pěkně funím při zavazování bot. :oops: A bude hůř :-D

Strie- Já používám Elasti-Q.Zatím žádné strie nemám.Teda myslím ty nové :lol: . Mazala jsem se s ním u všech těhu.Mám strie,ale myslím,že jsou v pohodě.Je jich celkem málo a hlavně jsou tenké (dál nosím dvojdílné plavky :wink: ) Strie jsou hodně dány geneticky a taky elasticitou pokožky. Teď se mažu od zjištění těhu.Předtím taky tak nějak (už si to nepamatuju :oops: ).Při Kubovi se mi udělaly na bocích,trochu stehnech a prsou.Při Gabce vpředu na bříšku.Tak jsem zvědavá,kde se ukážou tentokrát.Teda pokud přibudou další.

Přeju pěkný večer.Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
30.7.07 21:24

Ahoj holky,

tak gratuluji Safiře k holčičce. Třeba nakonec to bude půl na půl.

Jinak já už mám zase depku kvůli práci. Je to čím dál tím horší, přijde mi že se mnou vyloženě vymetají. Včera večer mě dost silně bolelo břicho asi 3 minuty a dnes celý den pobolívá, obávám se, že to mám z toho, že se nervuji. Mám sto chutí to celé zabalit. Pardon, že vás s tím otravuji, nějak mě to přemáhá. Tak se mějte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
30.7.07 21:31

Radka75
Ahoj Radko. Neomlouvej se.Jsme tu pro tebe.V pohodě se vypovídej. Jestli ti můžu poradit,tak se tu práci vykašli a jdi na nemocenskou. Sice budeš mít o něco míň peněz,ale ten klid (který teď hodně potřebuješ) rozhodně stojí za to. Je to jen na tobě.Nikdo tě nemůže nutit zůstávat v práci. Ale je to jen a jen na tobě.

Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
30.7.07 21:41

Zase já. :oops:

Dneska jsme měli na návštěvě miminko (s maminkou samozřejmě :lol: ).Jak jsem měla malého v náručí a poblíž stáli ti moji dva raubíři.......To bylo tak krásné. :D :D :D Už se těším,až to tak u nás bude běžně.A na vánoce u stromečku.........Se normálně těšíííííím. :lol: :lol: :lol:

No nic.Já už jdu. :oops: Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
30.7.07 21:42

Ahoj holky,hlásim se po delší době,nějak nestíham.
Marti,tedy to je informací,dík za ně.
Kitty,blahopřeji k chlapečkovi.
Safiro,Tobě zase k holčičce.
Na strie jsem začala používat jako Jiřka Elasti Q.U Verči jsem nic nepoužívala a nic se mi neudělalo.Ted to dělam spíš protože mě večer to bříško maže Verča,aby si zvykala na mimi.
Dneska jsem byla na UTZ,mimi se hezky nechalo měřit.Ukázalo nám hezky ručičku se všemi prstíky a dokonce i to co jsme vidět nechtěli.Pan doktor než se nás zeptal, jestli chceme vědět pohlaví,zajel mimču mezi nožižky a bylo to vidět.Když jsem řekla,že to nechcem vědět,ale že asi vim,tak se to snažil zamluvit,tak uvidíme.Docela mě to mrzí,chtěla jsem překvápko,třeba se bude ještě konat,uvidíme.
Ivčo,napiš mi, prosim,do tabulky další UTZ 24.9. a další termín porodu 29.11.Blahopřeji TI k pohybům,hezky si to užívej,je to super pocit.
Dobrou noc,pa pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.7.07 08:57

Ahoj holky!
Mě neba furt se přihlašovat, ale natrvalo přihlášená taky nechci být …

Já vás tak ráda čtu!

Vladi, Marti prozraďteee… Já jsem hrozně zvědavá. Já to u nás vidím na holčičku, říkala jsem to mužovi, tak se ptal, jak jsem na to přišla … :lol:

Jinak - jak to máte v tomhle: já mám pupík znatelný hodně, prostě nezaměnitelně. Když sem dala fotku Martina, tak jsem se zastyděla. Asi mi těžko někdo věří, že na váze jsou jen 2 kg navíc. A mám známou, která když mě potká, tak řekne hlášku typu: Jú, ty už máš břicho! Teda ty nám kyneš! Sama taky děti má, tak by snad mohla vědět, že těhule rády slyší, jak vypadají hezky, jak jim to těhotenství svědčí a tak. Já doma zrcadla MÁM a vidím dobře (zeshora to tak hrozně nevypadá :wink: )
Tak mi prosíííím napište, že vás tak třeba taky někdo s… Díky. Katka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí