Poradna duly
Jana Čurdová
Mikit já jsem to(MS) u Tiny měla vždy 1 za 3 měsíce a v roce jak jsem utla kojo, tak pak pravidelně jako hodinky. ![]()
Ahoj holky, tak se dnes buším do hlavy. Lucince hnisá už týden očičko, tak jsem šla dnes k Dr. pro nějaké silnější kapky. Minulý týden jsem tam byla na 3m kontrole a Dr. říkala, že pokud nezabere ofhtalmoseptonex, že mám přijít znovu. Doktorky tam máme dvě, jedna je od PO do St, druhá ČT a Pá. Lucinka přibrala za poslední měsíc necelého půl kila. Dr. ale byla v pohodě, říkala, že je holt Lucinka střízlík. Nijak tu váhu neřešila. Dnes ta druhá Dr. začala plašit, že málo přibírá, tak jsem tam musela kontrolně nakojit a mám přijít příští týden na KO. Celý týden mám vážit Lucinku před a po kojo, aby se vidělo. Já se z toho zlbázním. Něco podobného jsem prožívala s Andulkou po jejím narození a váha pro mě bylo strašidlo do půl roku. Dívala jsem se i do záznamů Andulky a holky přibraly za ty 3 měsíce obě úplně stejně, necelé 2 kg. Tak nevím, mám to řešit, neřešit. Lucince jsem zkoušela už několikrát dávat rozmražené MM, ale nikdy to nepila. Prý to ale může být tím, že to z flaše holt neumí.
Ale se mi to moc nezdá. Já vůl, že jsem k té Dr. dnes lezla. Myslela jsem, že mi dá recept a pofičím dom a ted tohle.
Nel,dívala jsem se, že Terezka je na tom podobně jako Lucinka, Lucinka vážila ve 3m 4,81 kg. Tvoje Dr. to řeší nebo neřeší? Bych se taky z těch doktorů zbláznila.
Jo a ještě dodávám, že na váhu nemá naše Luci moc, ale dlouhá je dost, 62 cm.Někde jsem i četla, že řešit jenom váhu je nesmysl, že je důležitá i délka. ![]()
zdenu me pribrala eli za dva mesice z 5kg 550 na 6kg 190 taky jsem myslela ze to bude vic, ale doktor rikal ze co bych chtela kdyz mela u narozeni 2 700g tak to neresim.
ja zas resim vahu u julinky, ma nadvahu
tak se snazim ji usmernovat, nechci obezni dceru ![]()
nejak nestiham jdu se pokusit vas docist
mikit taky jsem pro zamknuti.
my mame reakci na ocko opar na rtu. ale kdyz nic horsiho..
petrus tay si myslim ze detske hlasky jsou bezne, urcite jsou tam zvykli ![]()
pridavam dnesni terez..koupila sem super novy riflicky
a byli jsme v ZOO ![]()
zamceni resim uz teda resim s lesinou…tak snad se ozve ![]()
Ahojky, jak jste prožili apríla? U nás byl klid a pohoda.
Normálně už musím Klárce rukou zacpávat ucho a zakrývat oko, aby se při kojení pořád neohlížela po Verunce.
Při koupání se asi budu muset začít vyslíkat,protože se jí moooc líbí, jak cáká voda, když kope ![]()
Dneska prší a prší,asi vypořádáme nákupy.Včera jsme byly na hřišti a Verunka už zvládá houpačku typu prkýnko,dokonce se chce rozhoupávat i sama a docela jí to jde.Aspoň jsem mohla zabavit Klárku aby tam neječela jak na lesy ![]()
mikit - na bříško se mi taky ještě nepřetočí, většinou se první přetočí na záda.Hih a letadlo ještě neděláme,ale pokud by ho dělala,tak by to měla s tryskovým pohonem, prdí jak ďábel
![]()
Téééda na fotce je Terka frajerka ![]()
poblis - taky mám podezření na zuby, je pořád taková neklidná i v noci,ale dásně na to moc nevypadají
A co by tě zajímalo o Verunce?
nel - Klárka taky dává přednost jedné straně, ale zatím to moc neřeším snažím se jí motivovat na druhou stranu a Verunku taky posílám na tu druhou stranu,tak snad se to časem vyrovná. V noci ji dávám spát na bok v zavinovačce a zada zapřená polštářkem. Boky po každém kojení vystřídám.
Naušničky jsme tu už řešili,tak se budu asi opakovat, já budu naušničky píchat, protože mám pocit,že se to pak lépe hojí,ale názory se různí. Co se týče bolesti, bolest podle mě stejná u obojího a bude to asi menší než při očkování. Nejhorší u píchání je,že se musí dítě znehybnit a to na dobu než se to píchne a nasadí,což je pro mimčo věčnost a to je většinou důvod proč pláčou.Nastřelení je rychlejší.Jo a jdeme až po druhém očkování ikdyž bych raději co nejdřív.
magdi - jestli jsem pochopila,tak to prosvítat má,ale o pojmu lista nebo lišta jsem slyšela od vás poprvé
zdeni - tož s tím přibíráním nevím,ale jsou nějaké percentilové grafy či co ne? Podle mě je důležité, jestli mimčo dobře čůrá a jestli je spokojené, jestli přibírá míň,tak má asi jiný metabolismus ne? Ale nejsem doktor že?
Jestli zamknout diskusi je mi jedno, ale myslím,že pokud někdo bude chtít číst, co píšete, tak si najede na váš profil a tam jsou všechny vaše příspěvky nebo se pletu?
mikit hezke ![]()
cancerko to si zrovna porad rikam kdy uz asi tak bude schopna hopat se sama.. vsude v parku je jen jedna houpajda pro mimina a dve prkna.. tak at se muzem houpat vsechny.. ![]()
my jdem pichat zitra!
souhlas s cancerkou ze placou protoze musi nehybne lezet a drzite jim hlavu, teda nam to mazli tou anest. masti takze jsem si stopro jista, ale vim sama jak to boli a ze to zadna hruza neni..
cancerkko k uzamceni - ano ale v profilu jsou vsechny odkazy na diskuze a kdyz bude chtit do nektere vstoupit, nepusti ho to tam.
cancer: profil si muzes zamknout a vsichni maji smulu…zobrazi se jim pouze ze je k vindeni jen pro pratele a muze si pozadat o to jestli ho tam pustim ![]()
mikit ale kdyz ho nemam zamceny tak sedo tech zavrenych diskuzi nedostanou ne?? ![]()
profil nema s diskuzi nic spolecny…jen si nekde v nastaveni nastav ze bude k videni jen pro pratele…a diskutovat muzes kde chces
zkus si na me kliknout a (teda aspon doufam) ze se ti neukaze nic ![]()
Ahoj holky,
tak píši podruhý se mi to ztratilo.
Jsme byli venku malá chvilku spinkala pak kukala a pak začla plakat. Tak jsme šli domu. No a před barákem začla usínat a ted spí u okna.
Zdenuli ted máme 3,5 měsíce a máme 5360g a 60 cm. Ve čtvrtek jsme byli v poradně a dr. říkala, že přibíráme hezky. Tak, jestli je spokojená a nepláče hlady tak bych to neřešila.
Mikit malá je frajerka. A kukám vy už máte sporťák????? ![]()
Cvičíme tu vojtovku a Terka začala pást opět koníky. Přikládám foto
ahoj baby…kde je vam konec…vysvitlo slunko a je to ze ![]()
nel: jo jsme ve sportaku…mala mi v korbicce uz odmita lezet…chce koukat ven.
blba zprava je ze jsem se od lesiny dozvedela ze uz neni mozny zamknout probihajici diskuzi ale museli by jsme si zalozit novou pod tlacitkem skupiny. tak to se musite vyjadrit jestli do toho pujde ci ne.
joooo a tynko: ted jsme v sobotu poprve vyrazili na celodenni cyklo vylet…a teda ten vozik je spis fakt na asfalt (nebo neco dke nejsou diry nebo sutry) i presto ze je odpruzenej..ja nejsem zadna hysterka…ba naopak…ale s tim deckem to fakt slusne mlati ![]()
jooo a uz se vasim deticka barvi oci tem co nebudou modrooky teda? ![]()
Tak máme nachystaná vajíčka, koupila jsem ta vatová vajíčka a namočila je do klovatiny a Verunka na ně dělala temperkama barevné tečky.Čekala jsem,že se to bude rozpíjet, ale moc se to nerozpilo,tož co už.
Hlavně,že zítra můžou přijít chalani na pomlázku, Verunka už se těší ![]()
Magdi - jojo je to paráda, když už za ní nemusím na hřišti tak moc běhat, jako loni.
Jak jste zvládli naušničky?
uzamčení - aha, tak to pak jooo,taky tam mám nastavené jen pro přátele,ale nějak jsem to dál nezkoumala ![]()
Nel - Koukám,že Terku koníčky vyloženě baví ![]()
mikit - zrovna dneska jsem si všimla,že se Klárce očka začínají vybarvovat do hněda ![]()
Pěkné velikonoce všem ![]()
Přeji pěkné velikonoce všem. Ale je u nás tedy hnusně a prší
![]()
Uzamčení klidně do toho pujdu šak mužem pokračovat i tam ne.
Mikit no Terka už taky neprospí celou procházku. Posledně plakala tak jsem ji musela chvíli nést v ruce a kukala a byl klid. Ale ještě počkám, ikdyž už se na to těším.