Poradna duly
Jana Čurdová
Magdi , vidíš. Já mám tlak i když nejsem těhotná spíš nižší a je fakt, že při prvním těhu mi dr. říkala, že si mám dát po ránu slabé kafe, aby mi trochu stoupl. Jenže já piju spíš silnější.
A věřím, že ti ta kontrola dopadne dobře.
Já jsem u prvního také měla několikrát hematom, krvácela a pak ležela těch 10týdnů v nemocnici, to samozřejmě nebude tvůj případ, a nakonec to dopadlo dobře a máme malého raracha-dceru. Papa
A já už se taky nemůžu dočkat kontroly. ![]()
paneboze 10 tydnu to bych neprezila, hlavne ted s julinkou, to by neslo
ale samo ze bude vse v pohode. akdy mas kontrolu???
Ahojinky holky já ted došla z venku je tam zase tak krásně,,jujky to já jdu zítra a mám strach,,no ten už mi asi zůstane,,ale na druhou stranu se těším,,na miminko na utz,,tak snad bude všechno v pořádku,,já nevolnosti nemám,,a kávu nepiju i když bych měla mám nízký tlak,,
to Petrusha
AE = atopický ekzém
na genetiku jdu, protože jsem tehdy byla i u prvního, tehdy jsem si zjišťovala co to přesně je, ale teď se přiznám už netuším, má to být myslím přesnější než je tripple test a platí se za to něco přes tisícovku.
Oni zkontrolují krev a myslím UTZ ve 13. týdnu.
Magdi kontrola až za týden, 27.4.
Já jsem nemocnici ležela nejdříve vkuse 8týdnů a pak ke konci ještě 14dní. No děsné, ale moje ségra ležela od 22tt do 36tt vkuse ( 14tt) a to je fakt, že je z toho znechucená dodnes a o druhém dítěti nechce ani slyšet a to už je 6let. ![]()
Lucialinko ty jdeš už zítra na KO- ty se máš.
Uvidíš to budou samé dobré zprávy a podíváš se na UTZ na mimi, to ti fakt závidím. Tak se hned jak budeš moct ozvi- určitě budu zvědavá nejenom já. A jinak já také nemám nevolnosti, jakože na zvracení , ale měla jsem dříve a teď mám také spíš pocity točení hlavy a na omdlení… ale ne moc často. A to nepití kávy ti závidím… ![]()
ahojky znovu
Cancerko , díky za vysvětlení. A to vyšetření, jak ty říkáš genetiku, tak vím, o čem mluvíš - jen teď také fakt nevím, jak se to jmenuje. Vím, že u nás to stojí 1400kč-pojišťovna nehradí, ale jak uvádíš jde se na krev +ultrazvuk. Měla jsem při prvním na to jít také, ale ležela jsem právě v nemocnici a tam mi udělali jen ty tripple testy a ty nevyšly moc dobře a proto jsem šla na podrobný ultazvuk ve 20.týdnu na specializ. pracoviště , kde se právě dělá i ta genetika , na vše se zaměřily, takže měřily v těle naší dcerky každý orgán, zda je správně vyvinutý a přeměřily i délky kostí - teď nevím přesně kterých-podle toho se pozná správný vývoj. Každopádně bych na tu genetiku také chtěla jít, protože jsem někde četla, že většinou daleko lépe odhalí případ.vrozené vady či deformace atd. a včas.
Ještě jsem se tedy chtěla zeptat,když už jsi při „prvním“ byla, zda to byl UTZ přes bříško a jak dlouho trvalo než byly výsledky té krve. ![]()
Mějte se pěkně.. ![]()
Jo ještě pro Lucialinku , myslíš že ti dá hned zítra tu průkazku, pro těhulky
, mě ji nechtěli při prvním dát ještě v 10.týdnu.
papa
Petruško,,jdeš na kontrolu jak bude mít můj sny 2 ročky chichi,,,no doufám že žádná nebudeme ležet v nemocnici,,,uvidíme jak mi to dopadne ale každopádně dám vám vědět,,,a tu kávu no nechutná mi,,myslím že mi ji dá i minule mi ji dala a byla jsem 7+5 tak uvidíme,,
Ja si dopravam kazde rano malinkou lzicku nesky na cely hrnek j to skoro jak voda a tak mi to nic nedela.
Me nedali prukazku vubec
tady to asi nefrci ![]()
Petrus meri se stehenni kost teda jestli mluvime o tom samem, tady nastesti v tehotenstvi plati vsechny tyto testy pojistovna, krome amniocentezy. ale jen tehu jinak se caluje i za dobry den. ![]()
Petrus fakt hnus lezet v nemocnici ani za nic, vubec nevim co bych delala s malou…
jujky magdi vůbec ti nedávájí průkazku tož to slyším porpvé,,mno tak to je kšoda si ji ani neužiješ ,,to já to beru víc jak občanku ![]()
to Petrusha
juju v tom 20. týdnu jsem byla taky, tam se právě kontrolují orgány jako srdce jestli ma všechny části správně, žaludek, myslím i močák šel vidět a měřila se stehenní kost.
v tom 13. týdnu se měří hlavně šíjové projasnění nebo tak nějak se to říkalo
U nás si musím hradit jen v tom prvním trimestru. Ten ve 20. týdnu hradí myslím pojištovna, jestli si dobře pamatuju.
našla jsem odkaz
http://www.fit-porod.cz/…-tehotenstvi
Ono právě z těch tripple testů to bývá podivné, že to co vychází špatně být špatné nemusí a naopak. Na té genetice je to jistější i když taky asi ne stopro.
Jinak ten UTZ se dělal už přes bříško, oni tam mají mnohem lepší přístroj. Jsem taky tehdy čekala, že to bude vnitřní a nebyl ![]()
Výsledky krve? Nu mě se zdá, že nejprve se jde na krev a to při tom objednají na UTZ a pak až jsem šla na UTZ, tak jsem si asi vyzvedla i krev, ale už si nepamatuju ![]()
Co se týče kafča , tak chuť by byla, ale přestala jsem ho pít v minulém těhu a pak jsem kojila tak taky nepila a pak raději ani nezačala, abych si při druhém nemusela zase odvykat. Piju místo toho meltu a výjimečně kapučíno. Ono na mě nemá dobré účinky, tak si myslím, že na moje mimčo taky ne.
to Magdicka
tak to fakt zírám
, že někdě těhu průkazku nedávají, protože to je něco jako doklad, kdyby jsi byla kdekoliv a něco se nedejbože stalo, tak by jsi ji měla u sebe a doktoři by věděli jaký je průběh všech vyšetření apod.
no fakt taky jsem porad cekala a cekala a nic, proste to tu nevedou.
zitraaaaa kontrolaaaaaaaaaaaaaaa ![]()
Ahojky všechny
Magdi , věříš, že předtím to bylo jaksi jednodušší… v nemocnici,ještě jsem neměla dítě, takže jsem to jaksi vydržela. Manžel chodil pravidelně, tak jak mu práce dovolila. A kamarádi a rodina si chodily povídat.
Jenže teď bych si to neuměla předstvit… být bez malé? Už jen když jde občas přespat k babičce na noc ( na 1noc) jsem z toho nesvá. A když malá ležela na JIpu a já tam s ní být nemohla-to bylo neuvěřitelně dlouhých 6dní.
Jistě by mi ji mohla hlídat tchýně, ale má již také jakýsi věk-je na důchodě. A po pravdě pro mne by to byl spíš stres , protože ji strašlivě rozmazluje. To víte, byla první vnouče a od švagra mimi má teprve 3měsíce, takže je tchýně soustředěná pořád na naši Tinu.
Já doufám, že budeme všechny až do konce v pořádku a v nemocnici se ocitneme až při porodu.
A k té průkazce… no to tedy slyším poprvé. Každá mamina by ji měla mít u sebe, slouží jako doklad a zároveň zdravotní karta vlastně ještě nenarozeného miminka, když to tak řeknu. V případě , že by se ti něco stalo, tak za prvé hned každý lékař zbystří a bude usilovat o záchranu dvou životů.
Cancerko jsi moc hodná s tím vysvětlováním. Ta genetika se totiž nedělá u nás v městě, ale je to asi hodinu odtud a proto jsem chtěla vědět zda se ta krev a ten UTZ dělají v jeden den. Auto máme, ale manža chodí do práce a řidičák sice mám, ale neřídím
Takže budu řešit jak se tam dopravím a co s malou. Teď jsem si vlastně vzpomněla, že švagrová na tom asi možná také byla. TAk já ji zavolám a zkusím zjistit, jak to tedy funguje " u nás"
Lucialinko vidíš, když jdu na KO ve stejné datum, jako má tvůj chlapeček, tak doufám, že bude tady dvojnásobný důvod slavit. Teda pokud u mne bude vše O.K.
Bude dělat nějakou větší slavnost? My měli skoro celou manžovu rodinu, ( tchýně, tchán, švagr,švagrová, jejich děti, tetička mého manži, jeho sestřenka s manžou a dětmi atd. )naši na velké slavnosti nejsou a druhá strana si na tom zakládá. Ale i tak to stálo za to
Malá byla nadšená hlavně z dárečků…Ráda bych vám hodila fotečku, ale já to neumím až se to naučím…Možná až malá usne, se o to pokusím.
Musím jít malá chce po mě nakrájet okurek ![]()
Jo , teď mi došlo Canccerko , že se vlastně švagrové ptát nemůžu, jestli chci moje těhu do toho 12.týdne držet pod pokličkou. ![]()
aha ja jsem asi nenapsala ze bydlim ve svycarsku
staci rict ve kterem jsi tydnu kdyby se neco stalo prej…
petrus no jasne verim ze bez Tinusky to bylo snazsi horsi by to bylo ted.
ale nebudeme malovat certa na zed. mimochodem ja si vubec neumim predstavit ze by juli spala nekde jinde nez doma jsem asi divna ze?