Poradna duly
Jana Čurdová
Holky, dík za přivítání, jestli jsem jediná prvorodička, tak z Vás aspoň budu tahat rozumy, určitě máte už spoustu zkušeností.
¨
Lucianko, kdysi jsem četla nějaký dotaz, někomu se stalo to samé ale mělo by to být OK. Samozřejmě kdyby se Ti začalo dělat zle, přišlo bolení břicha, křeče nebo cokoliv tak rychle k doktorovi,ale jinak to bude určitě dobrý.
Ale dávej na sebe bacha a už nestrkej prsty do zásuvky ![]()
ahojky holky,
vítám také dvě nově příchozí. Anonymní Petru a Tinu, obě se holky držte, žádné přepínání. Každopádně gratuluju
![]()
Dnes už se nebudu moc rozepisovat, byla jsem zde skoro celé dopoledne… Je mi holky celý den divně , motá se mi hlava, ale strašlivě - snad je to jen z toho nachlazení a taky z toho, že jsem nebyla už 4dny venku.
Lucialinko vidíš , že je to O.K., to mírné špinění bylo z UTZ. Ale na tu elektriku bacha, to by se nemělo stávat…
Anonymní Peťo -srdíčko jsme na UTZ viděli už v 5tt+5, ale nezřetelně… musela jsem přiít na UTZ za týden - 6tt+5 bilo srdíčko naprosto zřetelně, viditelně. Takže myslím, že 7týden? A u prvního mimi také v 7tt -u mne tedy.
Jen mne trošku znepokojuje ten RTG, z toho bych měla strach - nehcci tě zbytečně znervóznit, jak říkáš měla jsi ten „hábit“. Ale určitě se na to na gyn.kontrole zeptej. Pošlou tě pak určitě na nějaká vyšetření, aby si byli jisti, že je vše v pořádku. Hlavně ať se daří ![]()
No zase jsem se rozepsala
, zítra dopoledne lítáme s dcerou po doktorech, tak snad odpoledne nebo večer papa všechny
![]()
ahoj Tino
ahoj Peti, ja myslim ze jeste srdicko neuvidis radsi se na to prirav at nejsi zklamana
ja byla u dr. pred dvema tydny nebo tak nejak a nebyla jeste videt ani tecka, ale treba ma starsi pristroj
dneska uvidim fazolku modlim se at je vse ok.
super ze se to tu rozrusta! ![]()
luci tys me dostala
s tou elektrikou to nemam vubec poneti, drzim ti palce ![]()
petruso a s malou vse ok? doufam ze to jsou jen obyc. prohlidky.
jaj holky ja se vzbudila uz v pul pate a nemohla uz usnout, to je snad horsi nez kdyz jsem sla vyvolavat porod, to se stanovilo datum prijdte v 7.30 to bylo hrozne taky jsem celou noc nespala
ahojte holky, děkuju za přivítání…
všem přeju, ať KO dopadají dobře, ať jsou miminka zdravá a ať tu máme samé pozitivní zprávy…
po prvotním šoku se začínám dostávat do reality, ale plně teda s myšlenkou, že jsem těhule, ještě sžitá nejsem. A snad to nebude znít moc blbě, když řeknu, že zatímco u prvního jsem byla natěšená matka hned od začátku, tak teď spíš přemýšlím, jaké to bude, jaké to přinese problémy a starosti. No, hlavně aby bylo miminko zdravé, ten rtg mě straší ve dne v noci… Asi tím, že mám už prcka, tak nejsem tak upnutá na „červíka“ v bříšku, jak jsem byla minulý těhu. Budu se muset asi smířit s tím, že tohle těhu bude úplně jiné než to minulé… A protože to může být už moje poslední, je mi líto, že na to nebudu mít tolik času jako minule… snad mi rozumíte…
no nic, konec sentimentu.
opatrujte sebe i pupíky. Teď tu nějakou dobu nebudu, příští úterý jdu na KO, tak se pak ozvu, jestli sem patřím nebo ne.
mějte se, pa
nepřihlášená Petra
Ahoj Magdi,
držíme pěsti, určitě bude vše Ok. Jinak s tím srdíčkem jsem na to trochu připravená, chtěla jsem jít až příští týden,ale nějak jsem se nemohla trefit do volného rozumného termínu a o týden dýl bych už asi stejně byla nervozní. Ale stejně trochu doufám, že už tam něco bude vidět, protože já měla po revizi strašně krátké cykly (20 dní), takže to mimi je určitě starší. Každopádně poprvé to bylo tak, že tam nebyl ani plod,jen prázdné vejce,takže snad tam něco bude, doufám.
Jinak já nespím skoro vůbec, takže Tě úplně chápu,ale takhle to bylo před tím také. Nejdřív jsem spala tak 3-4 hodiny, teď už aspoň 6-7 hodin. Nevím co s tím,ale snad to přejde. Tento týden jsem doma, chytla jsem zánět močáku,poprvé v životě mám neschopenku
a stejně jsem vstávala před 7 hodinou.
Holčiny, tak se držte a dávajte na sebe pozor a přeji všem pěkný den.
AHOJINKY HOLKY TO JÁ TED PSÍM JAK ZABITÁ,,,JINAK TA ELKTRIKA TOŽ KOHO BY TO NAPADLO ŽE BUDU STRKAT NABÍJEČKU DO MOBILU A MĚ TO KOPNE ,,UPLNĚ TOPROJELO CELÝM TĚLEM ,,NEBYLO TO TAKOVÉ TO OBYČEJNÉ KOPNUTÍ,,JINKA MAGDI BUDU NA TEBE MOC MYSLET ADOUFÁM ŽE BUDE NAPROSTO VŠECHNO V POŘÁDKU A DEJ PAK HEND VĚDĚT,,TINO A KDYŽ JDEŠ TY NA KO,,MÁM V TOM NĚJAK ZMATEK,,JÉÉ ZÁNĚT MOČÁKU AUAUA TO NEZÁVIDÍM JE TO ŠÍLENĚ NEPŘÍJEMNÉ,,,SAND BUDEŠ BRZY V POHODĚ,,,ANONYMI UVIDÍŠ ALE MYSLÍM ŽE BY TO MĚLO BÝT V POŘÁDKU,,UFF A CO DR,ZAVOLAT BUDE TO VĚDĚT NE??A VZALA BY TĚ TŘEBA DŘÍVE,,A JINAK TO PŠINĚNÍ BYLA ASI Z UTZ UŽ NIC NENÍ NA KALHOTKÁCH UFF
Licianko, tak to spaní Ti normálně závidím
Na kontrolu jdu zítra večer (až 20h), tak dám vědět. Měla bych být 5tt+4, já už si říkám aby to bylo za mnou. No a močák fakt nic moc, ale mohlo být hůř, já na to trpím často, takže tentokrát jsem mastila k doktorce brzo a odpustila jsem si pokusy s urologickým čajem a brusinky atd.
Ahoj holky,
u mně zatím nic nového na ko chci jít až tak v 8tt aby už bylo něco vidět a doktor mně neposlal domů ať ještě počkám jako minule.
Jinak je mi trochu šoufl, ale co mně mate tak mě bolí v podbřišku - jakoby tvrdne břicho - jednak mně táhne jizva po cs což je asi normální, ale to tvrdnutí- třeba když jdu do schodů------
no dneska to ještě nebylo tak už je to třeba pryč.
mějte se a hodně štěstí na kontrolách
Ahoj všechny,
![]()
tak konečně se nám to tu rozjelo. To mám radost - už to tu krásně plká.
Magdi malá byla dnes jen donést papír na potvrzení k své Mudře, ona nemůže být přeočkovaná proti TBC, protože nemá dodělané základní očkování, díky té závažné nemoci , co prodělala v 15měsících.
Jinak ti držím palečky… dneska máš KO
, uvidíš mimíska ![]()
Jinak mám zase blbou, fakt blbou náladu, dneska jsem zase začala špinit a to docela dost - zatím to není svělá krev, takže na gyn. nepůjdu, až když by to bylo horší- navíc teď mám asi období mensesu… tak snad to nic nebude. Jak já bych si přála normální pohodové těhu…ach jo ![]()
myslím, že se u mne skloubilo nachlazení, kašel, včerejší „motáky“ no a dneska z toho špinění. Ale je fakt, že se mi už včera nafouklo břicho, jako bych to měla dostat.....
Holky já jdu ležet… nic jiného lepšího nemůžu dělat, malá zase bude mít radost- pohádku na DVD - a já se snažím ji na to nezvykat, no nedá se nic dělat. ![]()
ahoj holky, tak já většinou probděnou noc dospávám po obědě, což je za chviličku, snad bude Verunka spát delší dobu ať si to řádně užiju ![]()
to Tina1
tak to je super, první prvorodička. Určitě se nás ptej na vše, co tě bude zajímat, určitě pokud budeme odpověď znát, tak odpovíme ![]()
Zánět močáku nezávidím, ještě že jsi to podchytila na začátku.
to lucialinka
Zkoušela jsi volat dr jestli mimi nechce zkontrolovat?
to anonymní Petra
Já jsem obavy, co vše mimi přinese a odnese měla i při minulém těhu a to bylo mimi plánované, takže se nemáš za co stydět. Je to zdravé, si to v hlavě srovnat a nestavět si jen vzdušné zámky.
Taky mě trošku mrzí, že druhé dítě bude asi o něco ošizené oproti prvnímu, bude méně času a méně financí, ale doufám, že zas o moc nepřijde, pořád lepší než být jedináček.
Doufám, že věčné tahání Verunky na rukách neublíží prckovi v bříšku. Snažím se ji tahat co možná nejmíň, ale po schodech, přes cestu, do/auta, do/z kočárku, do/z postýlky apod. tomu se prostě nevyhnu.
Jo a holky jak to budete pak řešit s postýlkama? Budete mít dvě nebo si myslíte, že už zvládne spát na normální posteli? Malá bude mít v tom prosinci 2 roky a 2 měsíce.
Petrushko, zalez do postele, fakt se teď šetři a držíme pěsti.
Cancerka - my jsme v lednu dodělali dětský pokojíček a už to tam máme připravené na dvě děti, tak nějak se vším všudy. Koupili jsme v IKEA menší postel 160×70 a nechali jsme tam postýlku. Přes noc spí prcek pořád v postýlce, ale odpoledne už je naučenej na „velké“ posteli. Je tam zábrana, tak nemám strach. No a z postýlky půjde nejpozděj na podzim, nechci, aby si pak myslel, že mu bereme postýlku kvůli miminku… Miminko pak budu mít nějakou dobu v košíku u postele, ale celkem brzo půjde do pokojíčku. Máme totiž malý byt a musíme to takto řešit… Prcek je sám v pokojíčku od 4 měsíců…
Petrusho - snad to není nic vážného… ale tak snad víš, kdy máš jet k dr, že?
hele petrus potesim te taky spinim a on rikal ze je to tim ze mam mit zrovna menzes. uff mimisek zije!
bije mu srdicko i kdyz to nebylo uplne videt a ani ta fotka neni nic moc ale ja ho videla, hybal se, meri centak
a miluju ho!
jen jsem nebyla tak dojata jako prvne to me prekvapilo, ale bylo to asi tim ze mi juli skakala po bruchu a dr. byl na nervy protoze nic nevidel
a ja se hlavne soustredila aby mi z te kozy nespadla…
jen tam mam porad ten hematom, takze odpocivat a nesexovat
holky jsem silene unavena je mi zle a toci se mi kebule, jdu spocnout a napisu pozdeji nebo zitra
papaaaaaaaaaaa
tak jeste cancerce ja to planuju tak, ze mimi bude spat s nami v kolibce u postele tak do pul roku a pak pujde do julinciny postylky, to ji bude 21 mesicu snad uz ji pujde slezt z postele (v pokojicku je taky letiste) aniz by se prizabila, ale ted nevim, co myslite…? bez mala dva roky to uz by zvladnout mohla ne?
NO MAGDI TO JE SUPER A KTERÝ ,,A ŘEKL TI TERMÍN PORODU KRÁSNÁ FOTEČKA,,JUJKY TO JE MACEK MOJE MIMI MĚŘÍ 0,6 CM ![]()