Poradna duly
Jana Čurdová
A KTERÝ JSEM NEDOPSLALA CHIHCI JSEM CHTĚLA NAPSAT KTERÝ TÝDEN POTVRDIL ŽE JSI??
no osmy on to pocita tak jak ja
proste 3.3. jsem mela posledni ms takze jsem v 8.tydnu od vcerejska
teda oni pouzivaji termin 7 + 2 hihi termin tak samo 8.12. no ale musime zvazit ten cisar, podle toho jak sebude vyvijet ta jizva, ale ja osobne si myslim ze zkusit to normalne stejne nema cenu (a to bych verte mi radsi rodila normalne, lip se z toho vzpamatovava a mam doma dceru ze) aspon podle toho co rikal dava tu moznost to vyzkouset ale vetsinou to stejne nevyjde zvlast jestli bude macek jak julca.
a ty jsi v kterem tydnu ze mas hubenoura? ![]()
Magdi, tak gratuluji, náhodou ta fotka je dobrá a co není vidět si domyslím
Mě to čeká zítra,tak uvidíme, modlím se aby tam aspoň něco bylo. A už mi zas začíná být pěkně šoufl, to bude ještě zajímavý, ale nějak to vydržím,snad to nebude dlouho trvat.
ahojinky !!!
Magdi fotečka je fakt pěkná
,
Díky za uklidnění, já si také myslím, že to bude to období menses. Jen mne udivuje, že mne občas přesně jako před menstruací bolí záda a v podbřišku
, ale není to tak intenzivní , jako obyčejně. Máš to taky tak?
Jinak asi opravdu nemůžu nic jiného dělat, než ležet
-beru již Utrogestan na posílení těhotentví. Dr. mi chtěla napsat ještě ascorutin, ale nakonec jsem jej nedostala s tím, že už se teď nesmí dávat těhotným-zajímavé je,že při prvním těhu, když jsem krvácela, jsem jej brala. Ale časy se mění… A Magdi, ty se také snažíš polehávat s tím hematomem? ![]()
Tino , tobě také díky za podporu a ten močák je fakt dost nepříjemný?
Dostala jsi antibiotika? V nemocnici se mnou byla maminka, která říkala, že potratila okolo 16tt díky opakovaným zánětům močáku… Prý ji mudra dlouho nechala jen tak, nakonec ji ty antibiotika na:,–(ila, ale pozdě. Potratila - bohužel. Nechci tě strašit, ale v těhu fakt nic nepodceňovat… raději být u doktora pečená-vařená. Teď se nechci vracet a číst minulé příspěvky, ale to jsi ty ta "jediná " prvorodička mezi námi? A napiš jak jsi dopadla na KO. ![]()
Lucialinko , já myslím, že ta míra z UTZ není tak moc přesná, přeci víme, že to záleží také na tom, jak to dr. změří. Vím to, protože, když mi na začátku doktorka měřila GSV, tak jednou byl 0,9mm a podruhé to měřil doktor, kterého si volala na konzultaci a on naměřil 1,0mm. Tím chci říct, že třeba by ti jiný lékař naměřil větší miminko - třeba 0,8cm… příklad.. ![]()
Cancerko já myslím, že nemusíš mít strach z přechodu tvého staršího dítka na normální postel. Opravdu už bude zralé na tento přechod.
Naše Tina spí sice ještě v miminkovské postýlce, což už mi docela dost vadí, protože ji na noc tím pádem nemůžu nechat bez pleny, aby si sama vylezla z postýlky na nočník. Z té miminovské to nejde, nemáme vyndavací příčky, ale stahovací bočnici. Čekáme , až manžel pro ni postel dodělá. Jde to malu, děla ji po volných víkendech
Ale každopádně bych zvolila nějaký časový úsek, aby si dítko zvyklo a opravdu nenabilo dojmu, že ho novorozeňátko z jeho pelíšku vyhnalo.
Anonymní Péťo, musím s tebou souhlasit i když jsem se tímto ještě sama nezabývala. Určitě si to druhé těhu, tak nevychutnáme a spíše to bude pro mne pořád takové, přemýšlení, kam Tinušku dát hlídat, když budu muset k lékaři a také se mi honí hlavou, kdybych měla nějakou komplikaci , tak se hned nedostanu do nemocnice, neboť poletím první k našim nebo ke tchýni , abych ji tam „odložila“ . Může se stát, že tedy do nemocnice dorazím pozdě. Takže spíš tímto směrem se ubírají moje myšlenky. O tom, že třeba nebudu mít na děti stejně času - jsem nepřemýšlela. Já si myslím, ale že to bude pro Tinu zábava mít „mimi“ sourozence , ona děti miluje.
No a s tím spaním, to u mne není tak zlé - my se celkem dobře vyspíme v noci. Jdu spát okolo 23 někdy i později a vstáváme 6-6,30hod. Ale dneska jsme si s Tinou pospaly dokonce do 7,30hod. Takže přes den fakt nemusím… není to snad zlé znamení
Papa holčiny
OPATRUJTE SE !!! ![]()
ahojinky holky,,jakpak jste se vyhajali??My chodíme spát nejpozději kolem půl deváte a vstáváme kolem půl deváté,,a po obídku ještě spíme 2 hodky,,
asi z vás naspím nejvíc,,mě filípek do 11 měsíců se budil co hodinu někdy i co půl tak asi dospáváme ted oba dva chichi
jojo vím že se to nedá změřit přesně,,hlavně at mimísek roste
to je důležité ![]()
Nu ja taky doufám, že už bude ve dvou letech schopná spát na té posteli. Dík za radu, abych ji přemýstila dřív než mimi bude na světě, ani mě to nenapadlo, aspoň ne v tutu chvíli, ale je to pravda.
Máme tu už jednu postel a myslela jsem, že by spala na ní, ale je bez zábrany, nevíte, jestli se nějak zábrana dá dodělat? nebo dokoupit?
Teď je malá ještě ve fázi, že neumí na nic vylézt a z ničeho slézt, takže by s té postele zatím spadla jak hruška, pokud by se rozhodla jít dolů.
Magdi, takže zatím vše ok ? to je dobře.
Děvčata raději odpočívejte a snad se to všechno brzy zlepší.
Cancerko já mám taky strach, aby zase v noci nespadla z postele… Ona neumí spát klidně - v noci s sebou hází a mohla by ve spaní spadnout z postele. Nebylo by to poprvé, protože když třeba nebyl v noci manžel doma, spala několikrát se mnou sama a také už několikrát spadla. Takže už jsem to spaní se mnou samotnou snažila utnout, ale ona se nedá
Když jsme všichni doma, to mi nevadí, protože ji děláme oba hradbu a přes nás pochopitelně nespadne. Takže zábranu jsme také řešili…
Ale jestli se dá samostatně dokoupit nevím, ale vlastně proč ne… je třeba se kouknout buď na net, nebo zeptat někde po krámech.
Lucialinko
já jsem zapomněla napsat, že okolo 23hod. chodím spát já. Malá hajá už většinou od 1/2 deváté max. 21hod. Do 23 by teda určitě nevydržela. A můžu tě uklidnit do 11měsíců jsem kojila a dcera se mi také několikrát budila za noc, bylo za trest!!!!
A tak jsem pomalinku kojit přestala… A dodnes maýslím na to, že kdybych kojila déle, nebyla by měla malá zánět pohrudnice a nyní oslabenou imunitu… všechno na ni hned vletí…
hrůza. No to jen tak na okraj. ![]()
papa
ahojik!
taky me to nenapadlo s tou posteli ale mate pravdu, jen ja to asi nestihnu, julca teprv zacne chodit kdyz se narodi prdola… hmmm tak ted nevim…
petrus myslim ze v ikei ale nechci ti kecat zjistim to, prodavaji takove zabradlicko na postel ale asi zalezi na to jak ta postel vypada ze..
kurna holky ja uz se druhou noc vzbudila v pul ctvrte a uz neusnu jsem jak zombi
furt se mi hlavou honi myslenky… a pak zacnu klimbat v 6 a to uz se zacne budit julca…
petruso neblazni to si nemuzes vycitat myslim ze 11 mesicu kojit je vic nez dost! ja mela po mesici po mliku a mela jsem hrozne vycitky ale ted uz na to kaslu.
Ahoj holčiny,
zdravím všechny. Doufám, že máte příjemný den.¨
Magdi, já jsem taky byla vzhůru před 4 hod
ale podařilo se mi usnout aspoň na půl hoďky odpoledne.
Petrushko, já vím, že ty infekce močových cest jsou svinstvo. Mám taky kámošku, která potratila o týden dřív než ta tvoje. A té její doktorka nic nezanedbala,ale ona se bála jíst ty antibiotika, co jí doktorka předepsala, že už se to nedalo zachránit
¨Já jsem antibiotika dostala, 2× jsem se doktorky ptala, jestli je mohou těhotné a ještě než jsem je začala jíst,tak jsem na netu ověřovala, jestli opravdu nevadí. Doktorka mi je napsala hned, jak udělala ten rozbor z moče a zjistila, že mě pobolívá ledvina.
Holky, musím běžet k tomu doktorovi. Napíšu víc večer, jsem nervozní, tak ze mě nic kloudnýho nevypadne.
budu na tebe moc myslinkovat tino,,jujky pak písni,,petruško já o mléko přišla po 2 měsících a malý je na nutrilonu…no už není byl..a je zdravý ,,kámoška kojila rok a malý jeji pořád nějak nemocný,,takže já bych to tak nebrala,,opravdu,,
jujky tož kdepak jsi tinuško???Pusa se mi otvírá ,,,mno snad neusnu ![]()
Holčiny, já to s tím kojením myslela tak, že pokud jsem kojila, tak malá neměla rýmy, nebyla nemocná nic. A to jsme kolem ní mohli smrkat… řečeno obrazně a pak najednou to přišlo… a teď se z toho prostě nemůžem dostat… bylo mi to strašně líto a prostě mne to napadlo, že se to třeba nemuselo stát… ale je to jedno… ![]()
A tu zábranu pořešil manžel, má to ve svým návrhu na tu opravdickou dospěláckou postel, jak my říkáme, a bude se dát časem oddělat. Postel bude klasika dřevěná… takže tak
Tinuška se nehlásí, tak snad je vše O. K. ![]()
A jinak já mám spánek sice v pořádku, přes den nedospávám, ale v noci ač se mi běžně sny nepromítají, se mi teď posledních 14dní zdají sny
a pořád jsou to takové sny, ze kterých nemám moc dobrý pocit, nic hororového… Ale.
Přičítám to svému „stavu“ a možná jestli je to ta moje úzkost, a strach z možného potratu,kterou možná tak ventiluju. Jenom vím, že si kolikrát v tom snu přeju, abych se probudila… I když se mi nezdá, třeba že bych o miminko přicházela. Jestli mi rozumíte. ![]()