Prostě umírá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
21.11.11 21:38

Niky, mozkomíšní mok se v lebce tvoří i u dospělého, jen u dětí je ta tvorba hooodně bouřlivá - holt tělíčko roste. Distribuci toho moku mají obstarávat takové „jakoby cévy“, ale někdy se stane, že jsou holt neprůchodné… a potom vnitrolebeční tlak hodně roste. Toto měl kolega z práce ještě jako kluk (ve 12 letech). Jeho otec byl voják z povolání - tak synkovi vyběhal operaci hlavy v tehdejší Ústřední vojenské nemocnici. Dokážu si představit okolnosti, když jsi tohle napsala..... :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
21.11.11 21:50

Svět se opravdu zbláznil…
Každý den děkuji, že moje děti jsou zdravé, alespoň zatím.
Přeji moc moc síly a štěstí
A pak mi někdo bude říkat, že Bůh existuje. A kde je tedy?

• Citovat
  • Upravit
18305
21.11.11 23:34

To je stejné, jako by ses zeptala, kde je Bůh, když se válčí. Je tady, okolo nás a v nás. Není to ruka, co nás jak loutky vodí na špagátkách. Je to přísný a spravedlivý soudce, který pečlivě zváží naše zásluhy a provinění. Jen si holt musíme uvědomit, že spolu se svobodou máme i odpovědnost za naše činy. A to moc lidí slyšet nechce.
Sorry za přednášku a vlastn ěi za odbočení od tématu… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1042
21.11.11 23:56
Jura007 píše:
To je stejné, jako by ses zeptala, kde je Bůh, když se válčí. Je tady, okolo nás a v nás. Není to ruka, co nás jak loutky vodí na špagátkách. Je to přísný a spravedlivý soudce, který pečlivě zváží naše zásluhy a provinění. Jen si holt musíme uvědomit, že spolu se svobodou máme i odpovědnost za naše činy. A to moc lidí slyšet nechce.
Sorry za přednášku a vlastn ěi za odbočení od tématu… :oops:

Juro, chápu, co tím chceš říci, ale vysvětli mi prosím tě na základě jakých zásluh a provinění nechá tohohle nevinného bobečka trpět… :nevim: . Jak vysvětlíš rodičům, že je to spravedlivé? V čem mají najít zadostiučinění, když jejich dítě umírá, zatímco nějaký hajzl, který s ledovým klidem zabije druhého kvůli pár stovkám má právo žít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1042
21.11.11 23:59

Taktéž se tímto omlouvám Niky za odbočení. S hlubokou pokorou s vámi a vaši rodinou soucítím a malému přeji spoustu sil, aby ten svůj boj vyhrál… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
22.11.11 00:08

V Boha jsem nikdy nevěřila, nikdy jsem si nedovedla jeho existenci představit. Pak mi někdo řekl, že Bůh je svědomí. Ale v tomhle případě? Takový Bůh nemůže být, nenechal by umírat nevinné děti. Chlapečkovi moc držím palce a moc se o něj bojím. Sakra, vždyť je teprve na startu života! Těch špatných zpráv je poslední dobou moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
22.11.11 00:30

Niky,

četla jsem Honzíkův příběh a neskutečně mě zasáhl. Snad proto, že i já mám dítě s těžkou nemocí, ale to je trochu z jiného soudku.

K názorům zda Bůh je nebo není, proč je to tak a nejinak… jako věřící jsem si vždycky myslela, že Boha znám. Když onemocněl syn, zjistila jsem, že jsem žila ve velmi pomýlené představě. Měla jsem do té doby tak trochu za to, že On funguje jako nějaký automat na přání: hodím modlitbu a bezúhonnost, vypadne šťastný život bez tragédií… A když jsem poznala, že můj „automat“ nefunguje, oznámila jsem Bohu, že neexistuje. Jak jinak by mohlo být na světě tak hrozné trápení, jako když se bezmocně koukáte na trpící dítě… Ale časem jsem poznala ještě něco jiného, a jakkoli to může znít pokrytecky, zažili jsme a zažíváme mnoho dobrého. Spoustu lásky, pokoje, krásných dnů, objevení dalších mnoha hodnot života… těžko vysvětlovat. Bůh nepřišel svět skrze utrpení soudit nebo trestat, On ho přišel vykoupit.

Moc na malého Honzíka myslím, modlím se a doufám ve zlepšení. Jsem si jistá, že maličký není sám, ikdyž nemůže být s mámou.

Demi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
22.11.11 06:17

:cry: :cry: :cry: :cry: proc jeste clovicek co nic neprozil musi takhle trpet :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
22.11.11 07:27

Demi-také si myslím,že nějaké síly mezi nebem a zemí existují.Spravedlnost v tom nikdo nehledejte-proč musí trpět právě narozené dítě.....
Ale většinou až časem nám dojde,proč jsme si tím museli projít,co to mělo za smysl a v čem nás to posunulo jinam.U nemocných dětí se naučíme ten svět vnímat úplně jinak,někoho to posune k založení nějaké organizace,pomoci ostatním,někdo se naučí vychutnávat každou obyčejnou minutu života plnými doušky.
Např. Vendula Svobodová-ta ten život neměla nikdy jednoduchý.Poznala úžasného muže,mnoho se od něj naučila,byly i hezké chvíle,které by s vrstevníkem nezažila-ale bylo to vykoupeno hodně drsným životem.A dcera Klárka-tolika jsem si přála,aby nemoc překonala,tak nádherná holčička.A dodnes si pamatuji koncem srpna 2000 článek na první stránce Blesku,že Klárka zemřela.A Vendula se zlomenou rukou řídila auto,ani si neuvědomovala,že se něco fyzicky stalo,byla v transu…a nakonec založila Kapku naděje,která pomohla mnoha dětem,nemocnice díky sbírce měly možnost nakoupit přístroje.A možná,že kdyby Klárka nemoc porazila,tak by Vendula neměla čas na založení této úspěšné nadace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
23.11.11 21:24

Lasičko1: máš pravdu. Někdy je to strašně těžké. Nejhorší je, že na spousty nemocí nelze ihned nasadit správnou léčbu, protože ta někdy ani neexistuje. Jako by ty nejtěžší nemoci byly vždycky o krok napřed před možnostmi dnešní lékařské vědy.
Smysl všeho už se moc nesnažím hledat, protože někdy je to jenom slepá ulička. Většinou až následný čas ukáže, co bylo k čemu, a jaký mělo význam.

Na malého Honzíka stále myslím :srdce: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
23.11.11 23:03

To je hrozné,co tady čtu.Cele jsem to obečela :,( .Ani nevím,co napsat.Držte se.Na Honzíka myslím. :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
6.12.11 22:32

Niky tak jak je Honzíkovi???Je zase nějaká změna??? Moc na něj myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24392
7.12.11 10:09
Uju píše:
Niky tak jak je Honzíkovi???Je zase nějaká změna??? Moc na něj myslím.
:srdce: :srdce: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
7.12.11 10:15

Moc na Honzíka myslím. :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
7.12.11 12:20

sleduji tuto diskusi už dlouho a pořád čekám na zázrak,že se Honzíkovi uleví, že se bude pomaličku uzdravovat… Je to hrozný, když musí rodiče zažít něco takového, když musí takhle malý človíček trpět, to se asi nedá popsat. Přeji mnoho a mnoho sil, aby vše vzládly a hlavně Honzík aby ten svůj největší boj vyhrál :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí