Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chystáte se také někdo? http://www.prahanoviny.cz/…a-facebooku/
no kdyby třeba bojovali za lepší průjezdnost Prahou, nebo aby lidi uklízeli hovna po svých psech, tak do toho jdu, ale proč kvůli rodičáku???
Vždyť se sníží jen ta čtyřletá varianta.
Tohle zavání sociálními nepokoji. ![]()
Šla bych už kvůli dalším maminkám aspoň porodné, kdyby jim navrátili, ale všem bez výjimky, ale už sotva lezu a kočárek mi bude tak na dvě věci
, ale znám holky co tam prý jdou i v těhu stavu,nebo co porodily 1.1.2011 druhé dítě po x letech, nebo co mají sice první, ale dostaly nový výmysl vlády jako" odměnu "za jejich práci
Kdo tohle mohl vymyslet, to nepochopím, prostesty si nechejme na dobu, kdy nám seberou rodičák úplně a zůstanem doma zadarmo bez možnosti přivýdělku a s chlapem, který maká za minimálku
nektere nedobrovolne na 4 letou musi… priklad - ja nemohla do prace kvuli postizeni starsi dcery a tim padem ted u mladsi jsem nucene na 4 lete … myslim, ze to neni zrovna fer … jako je to docela nepomer kdyz na 3 lete se bude dostavat do 3 let 7600 a aby naaaahdou na tom nebyly lepe ty, ktere musi na 4 letou, tak jim uz v 10ti mesicich soupnou takovy pakatel???? Navic at se na me nikdo nezlobi, ale ty ktere nemusely na 4 letou, tak prece na ni i tak mohly… pokud neucinily volbu jinou. Tak vubec nerozumim tomu, proc se vubec resilo nejake znevyhodneni
O téhle akci jsem nevěděla, ale bude-li to možné, tak ji podpořím!! To, že se sníží jen 4 letá varianta mi nepřijde jako malý důvod! Mnozí stejně jako já neměli tu možnost vybrat si jinou než 4-letou variantu a to že mi najednou přijde místo 7600 jen 3800 je pro nás docela problém a s 11 měsíčním dítětem můžu jít asi jen těžko do práce, nemám ho kam dát.
Filad, převeď si tu mateřskou na den na manžela a budeš si moci vybrat délku rodičáku. Byla tu o tom šikovná diskuze https://www.emimino.cz/…goval-35090/ snad to stále ještě jde. ![]()
Gina108 píše:
Filad, převeď si tu mateřskou na den na manžela a budeš si moci vybrat délku rodičáku. Byla tu o tom šikovná diskuze https://www.emimino.cz/…goval-35090/ snad to stále ještě jde.
Gino, jj, my to tak ted udelali, jen cekame na papiry z PSSZ (dokonce jsem take zakladala podobnou diskuzi, ze to jde)… ale nektere tu moznost nemaji a prusvih je, ze proste kdyz meli rodice nejak vypocteno, ze dite jsou schopni uzivit a tak, tak najednou dostanou hroznou podpasovku … myslim, ze to fakt neni obcas fer
Podle mně by to mělo být tak, že nařízení, která platila v době narození dítětě (nástup na MD, atd.), by měla zůstat platná pod dobu … dejme tomu ženy na MD. nebo prostě tak nějak. Prostě výše rodičovské by se neměla hejbat jen proto, že každý půlrok budou nové volby. Bohužel to, že se sociální přídavky snižují, za to si můžeme (nepřímo) sami. Teda - hodně nepřímo. A dodala bych, že osobně my mámy asi … velmi hodně nepřímo.
šla bych hned almužna od tátu je trapná vic vezmou manžovy na daních néž mi daji na MD ale mám to z ruky a MD za cestu do Prahy neutratim
jsem z Ostravy
Gina108 píše:no kdyby třeba bojovali za lepší průjezdnost Prahou, nebo aby lidi uklízeli hovna po svých psech, tak do toho jdu, ale proč kvůli rodičáku???
Vždyť se sníží jen ta čtyřletá varianta.
Tohle zavání sociálními nepokoji.
Víš proč se lidi bouří kdykoliv jim někdo něco vezme?? protože na to mají čas, ne jako nějaký podnikatel nebo živnostník, ty na tyhle hovadiny nemají čas… Ale když lidem přidají o tom se nikdy nikdo nezmíní
Podle mě je nějaká kočárkiáda úplně zbytečná, stejně to ničemu nepomůže
ten co má 4 letý rodičák by měl být rád za to, že dostává alespon nějaké peníze, jelikož před rodičákem neměl ani korunu. Je to tak? Rodičovský příspěvek slouží k uživení dítěte a výhradně jen pro potřeby dítěte a to 3800 měsíčně stačí, rodičák neživy matku dítěte!! Hold se někteří budou muset uvztekat, ale stejně jim to nepomůže… Protest aby byla praha lépe průjezdá a dostupná kočárkům JSEM PRO!! Ale kvůli rodičáku
to je pod mou úroveň
no ono je to hodně smutný, když je tam ještě psáno, že si politici strhli jen minimum, pak v rádiu jsem o tom slyšela, že to do konce roku nestihli, takže je možný, že si platy ještě zvýší, no jo no, na náš úkor a našich dětí. Je to nespravedlivý, že oni si žijou jako prasata v žitě - z našich peněz a rodinám, který se musejí a chtějí starat o dítě stáhnou peníze, navíc se od ledna zdražovalo, a pokud ani otec nevydělává dostatek peněz, tak je to taky docela těžký, pak je lehký říct, aby si našel lepší práci, no jo, ale kde ji hledat? Všude se propouští, všichni se o svoji práci bojí, nikde neberou a když už, tak člověk neoplývá jejich představou. Klidně bych šla a toto podpořila, ale Prahu mam celkem z ruky, i když zas tak daleko neni, ale v tomhle počasí někam jet s dítětem, je taky o přesdržku - myslím tim bouračky atp.
No je fakt, že lidem, co už dítě maj a zvolili už před reformou tu čtyřletou to teda silně zkomplikuje život. Je to sice nefér, to uznávám, ale takový protest to stejně nevyřeší. ![]()
Gina108 píše:
No je fakt, že lidem, co už dítě maj a zvolili už před reformou tu čtyřletou to teda silně zkomplikuje život. Je to sice nefér, to uznávám, ale takový protest to stejně nevyřeší.
s tim souhlasim, nevyresi to bohuzel vubec nic …