Protetika Frýdek-Místek nebo Proteor Ostrava?

3HE
22413
3.11.15 14:49

Protetika Frýdek-Místek nebo Proteor Ostrava

Najde se někdo, kdo má zkušenosti s těmito pracovištěmi a může je porovnat? Jedná se mi konkrétně o výrobu dětských ortopedických vložek. Jak je dělají - jaké jsou? Jestli se dělají otisky nožek do pěnovky nebo je skenují?
Děkuji za názory a odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
341
3.11.15 16:30

Ahoj, mě Proteor zklamal, čekala jsem trochu lepší přístup. Chlapec byl nejprve u jejich ortopeda, má vybočený prst. Výsledek byl, že s tím nejde nic dělat, na snížené klenby dostal ortopedické vložky na míru a do boty podpatěnku, že prý má 1 nohu kratší 8o Bohužel ti nepovím, jestli skenovali nebo jak, byl s ním muž a už je to rok a půl asi. Ale pak šel kluk k jinému lékaři a fyzioterapeutovi, začal cvičit Dorna, protože zjistili, že vůbec nemá nohu kratší, jen měl špatně postavené kyčle a páteř. Cvičením to má už v pořádku, i ten prst se dost srovnal! To nemluvím o tom, že vložky ho stály mnohem víc, než jinde. Je na škole v Olomouci, kdyby to nebylo tak daleko, tak chodím taky, jinak si chci najít terapeuta Dorn. metody někde tady v MS kraji, ať mě a dceru zkontroluje a napraví když tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
3.11.15 17:02

Děkuji… my jsme v Proteoru byli jednou… celkem dobré, ale ty vložky byly tuhé… chci zkusit právě FM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
3.11.15 17:42

Mi ty vložky přijdou všude tvrdé, pořád stejně, jako před 20 lety, jen diagnostika se zdokonalila. Zkus tyto : http://www.sportovni-vlozky.cz/
Taky nejsou levné, nejsou na míru, ale mi vyhovovaly neuvěřitelně, jako by byly přímo pro mě. Jsou i pro úplně ploché nohy. Nejsou vytvarované těmi „boulemi“, ale prohýbáním a podložením. Kam nedám vložku od Hanáka, tam mám tyto. V práci, do lyžáků, do bruslí, jen nevím, jak je to s dětskými, mám vyzkoušené jen dospělé a z dětských ty s topením, ty nejsou tak tvarované. (Ale asi nechcete s topením? :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
3.11.15 18:22

@ricki syn má ortopedickou vadu, musí mít vložku na míru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
3.11.15 18:56

Tak to určitě musí. Jsou to vložky jen pro problémy s klenbou, tj. sníženou, zvýšenou, žádnou, na jiné vady nejsou určené. Jinak jsou špičkové a mohou používat označení ortopedické. Kdybys měla pak výrazně dobrou nebo špatnou zkušenost s ortopedií ve FM, napiš třeba tady, prosím tě. Každá zkušenost je třeba. Tak dobře pořiďte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
30.11.15 14:21

Noo, tak píšu malou zkušenost s Protetikou FM - chtěla jsem syna objednat, čekací doba měsíc… no to bych ještě pochopila, ale v telefonu tak protivná, hnusná baba, že nemám ani náhodou chuť se k nim objednávat… tak asi zajedeme zase do Proteoru v Ostravě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
30.11.15 14:23

Kdybych tak věděla, že ve Frýdku jsou lepší odborníci, tak si na ten Frýdek počkám… ale nevím… těžko říct… chtělo by to někoho, kdo má zkušenost tam i tam… :think: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
30.11.15 14:52

Teď jsem volala do Proteoru - přije´dte kdykoli bez objednání…
tak nevím, jestli objednací doba znamená větší či menší kvalitu… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
10.12.15 10:55

To by nemuselo souviset, v Proteoru je lékařů více, tak asi mají více času.. Tak dobře pořiďte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
10.12.15 13:17
@ricki píše:
To by nemuselo souviset, v Proteoru je lékařů více, tak asi mají více času.. Tak dobře pořiďte :)

ale my nejdeme k lékaři… my jdeme už jen na snímání nožiček k výrobě ortopedických vložek… nakonec jsme se obědnali do Protetiky FM. Z Proteoru jsme už vložky měli, chci tentokrát zkusit vložky z FM…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
2.5.16 14:07

@3HE Ahoj, tak jak jste byli v Protetice spokojeni. Rohuduji se taky, zda zajít s dcerou do Proteoru nebo do Protetiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
2.5.16 23:59

@fia80 ve FM to bylo lepší… více se věnovali, vložky poslali poštou domů a stály jen kolem 150kč… už přesně nevím. Jsou měkké, fajné… i když v Proteoru lépe udělali důlek na patu, aby lépe držela v ose… ale jejich vložky byly hodně tuhé… Ty z Protetiky jsou měkké, příjemné… takže za mě radím Protetiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
3.5.16 07:45

Díky moc… objednala jsem se do Protetiky. Taky termínově to vyšlo lépe, jelikož v Ostravě mi dali termín na konec července a v FM teď 20. května

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
3.5.16 10:45

@fia80 no, to nám taky dali termín brzy a za dva týdny byly vložky doma… v Proteoru jsme čekali dva měsíce na termín a měsíc na vložky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty