Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Najde se někdo, kdo má zkušenosti s těmito pracovištěmi a může je porovnat? Jedná se mi konkrétně o výrobu dětských ortopedických vložek. Jak je dělají - jaké jsou? Jestli se dělají otisky nožek do pěnovky nebo je skenují?
Děkuji za názory a odpovědi ![]()
Ahoj, mě Proteor zklamal, čekala jsem trochu lepší přístup. Chlapec byl nejprve u jejich ortopeda, má vybočený prst. Výsledek byl, že s tím nejde nic dělat, na snížené klenby dostal ortopedické vložky na míru a do boty podpatěnku, že prý má 1 nohu kratší
Bohužel ti nepovím, jestli skenovali nebo jak, byl s ním muž a už je to rok a půl asi. Ale pak šel kluk k jinému lékaři a fyzioterapeutovi, začal cvičit Dorna, protože zjistili, že vůbec nemá nohu kratší, jen měl špatně postavené kyčle a páteř. Cvičením to má už v pořádku, i ten prst se dost srovnal! To nemluvím o tom, že vložky ho stály mnohem víc, než jinde. Je na škole v Olomouci, kdyby to nebylo tak daleko, tak chodím taky, jinak si chci najít terapeuta Dorn. metody někde tady v MS kraji, ať mě a dceru zkontroluje a napraví když tak ![]()
Děkuji… my jsme v Proteoru byli jednou… celkem dobré, ale ty vložky byly tuhé… chci zkusit právě FM.
Mi ty vložky přijdou všude tvrdé, pořád stejně, jako před 20 lety, jen diagnostika se zdokonalila. Zkus tyto : http://www.sportovni-vlozky.cz/
Taky nejsou levné, nejsou na míru, ale mi vyhovovaly neuvěřitelně, jako by byly přímo pro mě. Jsou i pro úplně ploché nohy. Nejsou vytvarované těmi „boulemi“, ale prohýbáním a podložením. Kam nedám vložku od Hanáka, tam mám tyto. V práci, do lyžáků, do bruslí, jen nevím, jak je to s dětskými, mám vyzkoušené jen dospělé a z dětských ty s topením, ty nejsou tak tvarované. (Ale asi nechcete s topením?
)
Tak to určitě musí. Jsou to vložky jen pro problémy s klenbou, tj. sníženou, zvýšenou, žádnou, na jiné vady nejsou určené. Jinak jsou špičkové a mohou používat označení ortopedické. Kdybys měla pak výrazně dobrou nebo špatnou zkušenost s ortopedií ve FM, napiš třeba tady, prosím tě. Každá zkušenost je třeba. Tak dobře pořiďte ![]()
Noo, tak píšu malou zkušenost s Protetikou FM - chtěla jsem syna objednat, čekací doba měsíc… no to bych ještě pochopila, ale v telefonu tak protivná, hnusná baba, že nemám ani náhodou chuť se k nim objednávat… tak asi zajedeme zase do Proteoru v Ostravě.
Kdybych tak věděla, že ve Frýdku jsou lepší odborníci, tak si na ten Frýdek počkám… ale nevím… těžko říct… chtělo by to někoho, kdo má zkušenost tam i tam…
![]()
Teď jsem volala do Proteoru - přije´dte kdykoli bez objednání…
tak nevím, jestli objednací doba znamená větší či menší kvalitu… ![]()
To by nemuselo souviset, v Proteoru je lékařů více, tak asi mají více času.. Tak dobře pořiďte ![]()
@ricki píše:
To by nemuselo souviset, v Proteoru je lékařů více, tak asi mají více času.. Tak dobře pořiďte
ale my nejdeme k lékaři… my jdeme už jen na snímání nožiček k výrobě ortopedických vložek… nakonec jsme se obědnali do Protetiky FM. Z Proteoru jsme už vložky měli, chci tentokrát zkusit vložky z FM…
@3HE Ahoj, tak jak jste byli v Protetice spokojeni. Rohuduji se taky, zda zajít s dcerou do Proteoru nebo do Protetiky.
@fia80 ve FM to bylo lepší… více se věnovali, vložky poslali poštou domů a stály jen kolem 150kč… už přesně nevím. Jsou měkké, fajné… i když v Proteoru lépe udělali důlek na patu, aby lépe držela v ose… ale jejich vložky byly hodně tuhé… Ty z Protetiky jsou měkké, příjemné… takže za mě radím Protetiku.
Díky moc… objednala jsem se do Protetiky. Taky termínově to vyšlo lépe, jelikož v Ostravě mi dali termín na konec července a v FM teď 20. května
@fia80 no, to nám taky dali termín brzy a za dva týdny byly vložky doma… v Proteoru jsme čekali dva měsíce na termín a měsíc na vložky.