Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, chtěla bych se zeptat těch zkušenějších než sem já- dceři je sedm měsíců a včera i dneska je strašně protivná a málo spí…nedá se ničim moc uchlácholit, vše zabere jen na chvilku. Tak mě napadlo jestli jí netrápí zoubky. Totiž takhle- ona už jeden má ale o tom sem ani nevěděla že se jí prořezává, byla v pohodě. Ted taky nemá ani teplotu ani průjem a ani ty dásně nejsou nateklé ( to nebyly ani z prvního zubu. Ona třeba usne ale za chvilku se s brekem probudí a nechce ani jíst lžičkou..tak nevim jestli je to jen nějaké blbé období nebo ty zoubky…
A k tématu - u malý jsem o spodních nevěděla, horní hrůza, rostly čtyři najednou. Pak zas klid, jen u jedné dvojky a u jedné stoličky horečky. Takže opravdu každý můžou snášet jinak..
@Martina 25 Jsme na tom úplně stejně…poslední dva dny je protivná, pořád pobrekává, vzteká se, přes den moc nespí…protože nemáme ani jeden zoubek, napadlo mě prvně hned to, ale…přijde mi, že to na mě chvilkama i hraje. Když ji zvednu, je klid. Když začne reklama, najednou vztek a pláč nikde. Když si dovolím ji položit na koberec s hračkami začne pláč, až jí tečou slzičky a sopel, zajdu za roh a je klid… Takže bych řekla, že to můžou být zoubky, ale možná si taky vyžaduje víc tvé pozornosti. Neuklidní se, když mimi vezmeš do náruče a chodíš s ním?
U nas doma to samy, lzicka verejny nepritel, spi vzdy tak 30min, nastesti v noci relativne klid..
My to máme stejné, první už máme za sebou o tom jsme vůbec nevěděli a teď roste další. Byl tři dny bez nálady, v noci se budí, což už dávno nedělal a u krmení jen dásněmi přejíždí dudlík, ale teď mu byly teprve tři měsíce, je to rychlík ![]()
Náš Adam (7,5 měsíce) to měl skoro týden. Byl protivný, nechtěl ležet, hrát si na dece, vozit v kočárku a dokonce kníkal i u chování. Taky jsem myslela, že zuby, ale od včera je zase v pohodě a zub nikde… tak nevím, co mu bylo ![]()
@Keyllah Když jí vezmu do ruky tak taky bečí a uklidní se až za poměrně dlouhou dobu…Ona třeba spí, najednou začne brečet a až pak se probudí. Jinak malá bývá taky občas dost vzteklá ale ted vyloženě brečí. tak nevim, už dva dny pořádně nespala ( o mě s manželem nemluvě). Já mám Nurofen sirup tak mě napadlo jestli bych jí ho neměla dát, tam píšou i při bolestech, ale nejsem si jistá jestli jsou to ty zuby, abych jí ho zase nedávala zbytečně…
@Martina 25 píše:
@Keyllah Když jí vezmu do ruky tak taky bečí a uklidní se až za poměrně dlouhou dobu…Ona třeba spí, najednou začne brečet a až pak se probudí. Jinak malá bývá taky občas dost vzteklá ale ted vyloženě brečí. tak nevim, už dva dny pořádně nespala ( o mě s manželem nemluvě). Já mám Nurofen sirup tak mě napadlo jestli bych jí ho neměla dát, tam píšou i při bolestech, ale nejsem si jistá jestli jsou to ty zuby, abych jí ho zase nedávala zbytečně…
Tak to vypadá spíš na ty zoubky…v lékárně jsem si koupila Calgel na zoubky a tím občas mažu (navíc ikdyž by to nebyly zoubky, toto neuškodí), večer před spaním a v noci po krmení. Mám ještě Panadol pro mimi, taky píší, že je to možné i při bolesti zoubků, ale nevím…zatím jsem dávala jen jednou, když měla trošku teplotu a proplakala půlku noci. Co to zkusit na noc (pokud by plakala a nemohla usnout), třeba v polovičním množství?
@Keyllah Asi to večer nebo v noci zkusim, protože jinak už by mě asi trefilo
uvidíme jestli jí to pomůže a bude aspon dvě hodiny v kuse spát
@Martina 25 u nas je to ted to same v blederuzovem, zoubky take nevidim, teplotu nema, prujem take ne a jen mrci a malo spinka
aspon ze v noci je relativne klid. ja to prisuzuju rustu zubum a uceni se novym vecem
Dobrý den maminky, dcera je poslední dva dny hodně protivná, málo spinká, když už tak dost přerušovaně. V noci se budila co hodinu
jiné dny spí celou noc, max se probudí 1× a to stačí cumel a spí dál. Může to být zubama? Dásně nemá nateklé. Slintá hrozně moc, ruce nebo cokoliv jiného má pořád v puse.
Chci ještě dodat, že má 3,5 měsíce a včera odpoledne měla hysterický záchvat, zkoušela jsem si zabavit, nosit ale prostě brečela. Nakonec se uklidnila, najedla a usnula.
Ano, můžou to být zoubky. Mám docela pomohly čípky Viburcol, to jsou homeopatika.