Prsa po kojení :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Klare
22.5.13 11:29

Kojila jsem 11 měsíců, měsíc po skončení to byl humus, bylo mi do breku, teď je to přes půl roku co nekojím a prsa zase poměrně pěkná B-C, celkem drží, není to takové, jako dřív, ale žádná hrůza to není, jen ty strie mě trápí, ale už taky skoro nejsou vidět. Říká se, že je lepší kojit dýl a postupně odstavovat, že ta tkáň se nahrazuje postupně a není to pak takový skok, u mě to asi celkem zafungovalo… Ale já jsem celkově dost změnila přístup k sobě a hledám na sobě to hezké, jinak bych pořád musela jen koukat na ty strie na břiše a mít z toho depku…

• Citovat
  • Upravit
111verunka111
22.5.13 11:31

Já kojila 6 měsíců, a prsa teda nic moc, mezi prsama mám díru, prsa povyslé. Říkám si, že bych se pokusila přibrat, mám jen 45 kilo, a že by mi se mi prsa trošku zpevnili :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2184
22.5.13 11:34
@ivodička píše:
@silvija To já se taky nebála…jen ty časy, kdy jsem chodila u moře nahoře bez jsou už pryč :mrgreen: Teď bych si při klečení na čtyřech mohla poškrábat bradavky o písek ;)
:D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33012
22.5.13 12:41

Já kojím teď 15měsíců, staršího 13..jako prsa nic moc..ale je to dáno tím, že se běhěm těhu trochu zvětšily, pak hodně moc během šestinedělí, pak se srovnaly a teď holt jak se kojí méně, tak další změna..postupně se ubírá „vnitřek“, nenalívají se, jsou víc měkké..podle mě největší změna nastává v těhotenství a v začátcích kojení a nezáleží tolik na tom jestli se kojí půl roku nebo dva roky. U mě hraje roli i to, že aktuálně mám o 6kilo méně než před prvním těhotenstvím, takže prsní úbytek je dán i tím že ubylo celkově tuku.
Po prvním odstavení mi nepřišlo že by byla změna moc velká..víc to vnímám teď s dalším dítkem, prostě se ty prsa měnily během posledních 4let nekolikrát. doufám že po odstavení se za čas trochu ten vnitřek doplní..odstav probíhal vždycky velmi dlouho a postupně, dost jsem s ebála a bojím přílišného nalévání, zánětů apod. S kůží, která musela pobrat o 2čísla větší prsa po porodu, asi neudělám nic. Mám na ní takové ty slabé světlé čárečky. v podprdě OK, bez je to vidět no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
22.5.13 13:27

Já jsem dceru kojila 28m, teď kojím 3m syna. prsa nic moc, to je jasné, ale myslím si, že je jedno, jak dlouho se kojí, ptž ten největší nápor na kůži a tkáň je v těhotenství a šestinedělí, pak už prsa bývají menší a klidnější - nenalévají se tolik. O tom postupném odstavování jsem nevěděla, tak jsem ráda za nové info. Dceru jsem postupně odstavovala… že jsou prsa měkká, plandavá, to bych i snesla, ale více mi vadí, že na ně prostě NEMŮŽU koupit podrpsenku!!! Mám 75B a je to obr problém :roll: :cert: každé jinak velké - teda spíš malé :mrgreen: a žádný typ podrpdy na ně nesedí :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33012
22.5.13 13:35

@3HE já mám 75D..při častějším kojení E, teď už se teda do D vlezu. Problém mám když jsou košíčky tvarované, kostice sedí, ale nemám je čím vyplnit, prostě té hmoty ubylo. Ničím nepodložené košíčky sedí dobře.
To je zajímavé, 75B je snad ten nejčastější typ, měli by mít různé verze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
22.5.13 14:32
@andelka83 píše:
@3HE já mám 75D..při častějším kojení E, teď už se teda do D vlezu. Problém mám když jsou košíčky tvarované, kostice sedí, ale nemám je čím vyplnit, prostě té hmoty ubylo. Ničím nepodložené košíčky sedí dobře.
To je zajímavé, 75B je snad ten nejčastější typ, měli by mít různé verze..

No, mě taky prodavačka říkala, že se nemám bát, že něco vybereme - ale byla jsem ve třech obchodech a NIC!!! prostě na mě podprda není :cert: Mám takový řídký patvar, který ze všech košíčků někudy vylézá :roll: :cert: :zed: Ale jak se podívám na ty moje dva vykojené miláčky (dětičky), tak mě to ani tolik nemrzí - děti jsem chtěla, chtěla jsem je kojit, tak jsem kojila :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33012
22.5.13 14:36

@3HE to je fajn přístup ;) já myslím že se najde, nebo se dá dát i ušít na míru, sice to bude stát trochu víc, ale bude to sedět.
Já jsem blbě dopadla s plavkama. Chtěla jsem tankiny..bříško po 2dětech a malinko nadváha není nic co bych chtěla ukazovat..jenže tankiny buď došly, nebo jsou „předpotopní“..prý frčí bikiny. :nevim: Další problém..drtivá většina podprsenek D má tenká ramínka nebo za krk…au au :zed: Příští týden jedu do dalšího obchodu, kde i upravují a šijí, tak snad pořídím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
22.5.13 14:40

@andelka83 Tak to přeji dobré pořízení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33012
22.5.13 14:44

@3HE děkuju :mavam: taky přeju ať nakonec najdeš, nebo si necháš spíchnout…slušivé sedící prádlo je dost důležité že jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
22.5.13 14:52
@andelka83 píše:
@3HE děkuju :mavam: taky přeju ať nakonec najdeš, nebo si necháš spíchnout…slušivé sedící prádlo je dost důležité že jo.

No, to je důležité, ale hlavně, že ho reozepíná jen manžel, ostatní by utekli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33012
22.5.13 14:54

@3HE jj :mrgreen: ten musí mít pochopení. Ostatním se dá nakukat že jsou pěkné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
29.7.13 09:42

:mavam: :mavam: Ahoj holky chci se sverit co me trapí… :( dcerku jsem kojila 4 měsíce a dost intenzivne..mela jsem prsa takový pěkný Béčka ale ted jsou to malinký povyslí béčka… :( jsem ztoho dost nestastná..chci se zeptat jestli az budu cekat druhe ditko se prsa zase kapku vzchopí a kdyz pak budu spravne kojit a ne jako pri prvni dcerce spatne a jeste intenzivne(dcerka byla dravec) mohla by zustat v lepsim stavu a nebo znich pak zase budou ta malá béčka..???kdo má stejnou zkusenost prosim piste.. :mavam: :mavam: díky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
29.7.13 13:01

@Marrcela20 za sebe bych řekla, že až se ti nalijí, budpu pěkný a po dokojení zase splasknou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
29.7.13 13:03

@aničkakytička to je právě to ceho se bojim zese zase stane… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie